Forum » Loža » Plačilo provizije - firma privatni osebi
Plačilo provizije - firma privatni osebi
Barbarpapa2 ::
Pozdravljeni
S podjetjem, ki bo izdelovalo izdelek, pri katerem sem bil udeležen v razvoju in sem njegovo proizvodno pripeljal v omenjeno podjetje, sem se dogovoril za izplačilo provizije v določenem procentu lastne cene izdelka. Zanimajo me izkušnje tistih, ki imajo podobno situacijo. Predvsem me zanima, kako mi lahko podjetje legalno izplača provizijo, seveda s čim manjšim deležem dajatev državi? Jasno mi je da dogovorjena vrednost predstavlja bruto plačilo, od katerega bo potrebno odvesti določene dajatve. Katere dajatve so to, kakšna je njihova višina? Provizija se bo izplačevala mesečno tako dolgo, dokler se bo izdelek proizvajal in prodajal.
LP
Jože
S podjetjem, ki bo izdelovalo izdelek, pri katerem sem bil udeležen v razvoju in sem njegovo proizvodno pripeljal v omenjeno podjetje, sem se dogovoril za izplačilo provizije v določenem procentu lastne cene izdelka. Zanimajo me izkušnje tistih, ki imajo podobno situacijo. Predvsem me zanima, kako mi lahko podjetje legalno izplača provizijo, seveda s čim manjšim deležem dajatev državi? Jasno mi je da dogovorjena vrednost predstavlja bruto plačilo, od katerega bo potrebno odvesti določene dajatve. Katere dajatve so to, kakšna je njihova višina? Provizija se bo izplačevala mesečno tako dolgo, dokler se bo izdelek proizvajal in prodajal.
LP
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obdavčitev freelance dela pri nasOddelek: Loža | 5268 (3957) | jype |
» | Provizija - ustrezna oblika pogodbeOddelek: Loža | 1887 (1354) | Smurf |
» | Kako najceneje ponuditi storitev? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11442 (9327) | Invictus |
» | Kdo lahko koristi avtorsko pogodbo?Oddelek: Loža | 7926 (6923) | fosil |
» | Avtorska pogodba, vprašanjaOddelek: Loža | 10459 (9091) | LeQuack |