Forum » Strojna oprema » AMD Vega GPU
AMD Vega GPU

tikitoki ::
SAm ta obsedenost AMDja z HBM RAMom mi ni jasna. Zadeva je veliko drazja, korist pa ni tako velika. A ni bil en polom dovolj.
HBM je polom. Najbrž ga zato NVIDIA uporablja na najbolj crap Volta acceleratorjih. Oh wait...
Oh wait, tam gre za vec tisoc evrov drage kartice, kjer se visja cena RAMa ne pozna. Seveda pa pokazi katerokoli mainstream graficno kartico od NVIDA, kjer najdes HBM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

RejZoR ::

D3m0r4l1z3d ::
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

D3m ::

Seba22 ::
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Owwwww nisem vedel, da GPU dobiš direktno iz fabrke v roke brez posrednikov.
Vidim, da si funkcionalno nepismen. Podrazilo se bo. Sam ti bluzis o 100 EUR, k se bo poznalo za cca. 10 EUR, max 20. Mogoce pa ne znas racunat? Kolk je desetina od 100?
Skoda sam, da sem malenkost predolgo odlasal z nakupom graficne. Po drugi strani pa ni enga spila vrednega igranja. K pride ven kaksen Witcher 4:).
Zgodovina sprememb…

Grey ::
Owwwww nisem vedel, da GPU dobiš direktno iz fabrke v roke brez posrednikov.
Vidim, da si funkcionalno nepismen. Podrazilo se bo. Sam ti bluzis o 100 EUR, k se bo poznalo za cca. 10 EUR, max 20. Mogoce pa ne znas racunat? Kolk je desetina od 100?
Skoda sam, da sem malenkost predolgo odlasal z nakupom graficne. Po drugi strani pa ni enga spila vrednega igranja. K pride ven kaksen Witcher 4:).
Zdaj, če HBM spomin na Vegi stane 30€ in se zaradi 30% povišanja podraži na 40€ se na koncu MSRP Vege 56 poviša minimalno za 5% na 409€ MSRP, če želiš offsetat samo neposredno razliko v povišanju cene pomnilnika (višja kot je cena, bolj se bo poznalo, če je pomnilnik 60€, potem se MSRP poviša mininalno na 417€). To je skelet glede na katerega se potem dograjuje wholesale cena. Pač odvisno je potem, kako imajo maržo sestavljeno (na kak način jo določijo). Za tam 30€-50€ bi rekel, da se bo povišala cena. Tako pridemo na cca 449€ + VAT za Vega 56.

10-20€?
Komedijant.![]()
Ocitno si ti malce moten, ce mislis, da lahko zaradi 1,5 EUR stroskov nabijes ceno za 100 EUR. Dej, pojdi ti svetovat Trumpu, tam rabjo take, k si ti.
50€ pa sigurno. 100€ je mogoče mal huda, da bi npr grafična iz 650 poskočila na 750 samo zaradi tega. Iz 650 na 700 pa zveni dost realistično. Oz 699€ da smo natačni...
Seveda, graficne z 8 Gb RAMa in solidnimi hladilniki in vsem, kar zraven pase, so se prodajale za 200 EUR, sedaj pa bo sla cena gor za tolk, zaradi malce visje cene RAMA:)? Kak da vaju ni ze kaksne think tank pograbil:)?
Zgodovina sprememb…

10-20€?
Komedijant.![]()
Ocitno si ti malce moten, ce mislis, da lahko zaradi 1,5 EUR stroskov nabijes ceno za 100 EUR. Dej, pojdi ti svetovat Trumpu, tam rabjo take, k si ti.
50€ pa sigurno. 100€ je mogoče mal huda, da bi npr grafična iz 650 poskočila na 750 samo zaradi tega. Iz 650 na 700 pa zveni dost realistično. Oz 699€ da smo natačni...
Seveda, graficne z 8 Gb RAMa in solidnimi hladilniki in vsem, kar zraven pase, so se prodajale za 200 EUR, sedaj pa bo sla cena gor za tolk, zaradi malce visje cene RAMA:)? Kak da vaju ni ze kaksne think tank pograbil:)?
Ker vidim, da deluješ na podlagi nepopolnih informacij, ti bom zalepil tole.
Vidiš, da je cena HBM pomnilnika v desetinah evrov in ne bakšiš, ki si ga napisal. Nekje sem na hitro zasledil tudi, da je cena tega HBM2 na Vegi 80$. Vsekakor ni 30% o katerem se je govorilo, zvišanje za samo 1.5€.

10-20EUR?
Komedijant.![]()
50EUR pa sigurno. 100EUR je mogoče mal huda, da bi npr grafična iz 650 poskočila na 750 samo zaradi tega. Iz 650 na 700 pa zveni dost realistično. Oz 699EUR da smo natačni...
Vidiš, da je cena HBM pomnilnika v desetinah evrov in ne bakšiš, ki si ga napisal. Nekje sem na hitro zasledil tudi, da je cena tega HBM2 na Vegi 80$. Vsekakor ni 30% o katerem se je govorilo, zvišanje za samo 1.5EUR.
Boli mene patak za VEGO. Mene zanima DDR5 na graficnih karticah, ki se mi zdijo smiselen nakup in tam naj bi slo za tolk vleiko razliko, kot napisal.
In ce bo VEGA nato 750 EUR na komad, bo pac sam se en dodaten zebelj zabit v krsto.
Zgodovina sprememb…

Vidiš, da je cena HBM pomnilnika v desetinah evrov in ne bakšiš, ki si ga napisal. Nekje sem na hitro zasledil tudi, da je cena tega HBM2 na Vegi 80$. Vsekakor ni 30% o katerem se je govorilo, zvišanje za samo 1.5EUR.
Boli mene patak za VEGO. Mene zanima DDR5 na graficnih karticah, ki se mi zdijo smiselen nakup in tam naj bi slo za tolk vleiko razliko, kot napisal.
In ce bo VEGA nato 750 EUR na komad, bo pac sam se en dodaten zebelj zabit v krsto.
Tikiiii...vidim, da sploh nisi prebral, ampak je odgovoril tvoj knee-jerk reaction. Kaj piše tam? DDR5? Kolko stane 4GB? In kolko stane 4GB HBM? Ti pomagam, da ne boš rabil še enega klika delat:
4 GB RAM DDR5, 16 modulov, 32$ (2$ modul) - 30% price increase je cca +11$ (8GB kartica torej +22$)
4 GB HBM, 4 moduli, 48$ - 30% price increase je +14,4$ (8GB kartica torej +28,8$)
Na to verjetno dodajo še nekaj marže in si praktično nekje do 49$. Zdaj štekaš, da podražitev vpliva na vse GPUje in to konkretno?

V vsakem primeru podatek, ki ga ti navajas nerealen, ker pri taki ceni RAMA, kot jo ti navajas, nebi bilo mozno prodajati graficnih kartic po trenutnih cenah. Torej, so cene precej nizje. Seveda pa hitrejsi RAM je malce drazji in je odvisno od modela graficne.
Bom bom vzel GTX 1050ti za primer. V nemciji se je prodajala tudi po 130 EUR. Ima 4 GB DDR5. Ti resno mislis, da bi bila mozna koncna cena 130 EUR, ce bi bila samo nabavna cena za ram 32 USD? Ok, hitrejse razlicice DDR5 so drazje in to je cenena grafa, sam se vedno moras obrazloziti kako je to mogoce.
Zgodovina sprememb…

NIsem sel preverjati vira. Tam je bila navedena tista cena za celotno graficno kartico (verjetno 4 GB).
V vsakem primeru podatek, ki ga ti navajas nerealen, ker pri taki ceni RAMA, kot jo ti navajas, nebi bilo mozno prodajati graficnih kartic po trenutnih cenah. Torej, so cene precej nizje. Seveda pa hitrejsi RAM je malce drazji in je odvisno od modela graficne.
Bom bom vzel GTX 1050ti za primer. V nemciji se je prodajala tudi po 130 EUR. Ima 4 GB DDR5. Ti resno mislis, da bi bila mozna koncna cena 130 EUR, ce bi bila samo nabavna cena za ram 32 USD? Ok, hitrejse razlicice DDR5 so drazje in to je cenena grafa, sam se vedno moras obrazloziti kako je to mogoce.
Tega se mora prodat na tone, kot pop-corn, če hočeš preživet. Consumer market so razor thin marže. Zato vsako jamranje glede cen pomeni rezanje na strani kvalitete.
Na, še en link, da boš vedel koliko stane GDDR5 RAM na GTX1080Ti - 8.5$ po modulu x 11 GB = 93.5$. Majhne variacije glede na količino obstajajo, ampak to je cena za vse GPUje. Od GTX1050Ti naprej (v tem primeru pride 46,8$ ram, morebiti malo manj glede na tip). Da laufaš in preživiš v consumer marketu moraš biti kar umetnik. Zato je vsaka taka fora kot GameWorks in neoptimalno programiranje precej boleča za bottom line podjetja in AMD se je tega konkretno najedel s strani nVidie in Intela v zadnjem desetletju.
Ta cena je tudi eden od razlogov zakaj redko vidiš na low-end grafikah toliko rama.
Dirt 4 FPS/Watt in Ghost Recon: Wildlands FPS/Watt. Kaj ti to pove glede dejanskega power efficiencyja kartice? Ne prav veliko razen tega, da je Dirt 4 veliko bližje pravemu power efficiencyju kartice. Neoptimalno programiranje, trapasti reviewerji, ki ne razumejo pravilnega prikaza podatkov in backstabbing privede do situacije, kjer lahko consumerjem prikažeš nekaj kot utter shit, če ne veš kaj delaš (ali pa če to delaš za nalašč).
Zakaj misliš, da se sedaj dogaja ta napad na cenovno politiko AMDja? Tresejo se jim hlače, ker so jih ujeli TFLOPS/Watt in vsakršna višja prodaja pomeni manjša prodaja za njih. Volta je predraga za consumerje in vsak špil optimiziran tudi za AMD, je manj prodanih na nVidii. Folk hoče vse zastonj imet, ampak AMD je podjetje in podjetja rabijo denar za delo - niso charity. Kartice so dobre, vedno so bile, ampak če ti ga zarinejo na suho tolikokrat kot so ga AMDju, potem si tam kjer si. AMD si tudi ne more privoščit pogoltnit povišanja cene pomnilnika (niti GDDR5 niti HBM2), zato se bodo tudi cene v skladu s tem dvignile.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()

GenZNPC ::

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()

SAm ta obsedenost AMDja z HBM RAMom mi ni jasna. Zadeva je veliko drazja, korist pa ni tako velika. A ni bil en polom dovolj.
HBM je polom. Najbrž ga zato NVIDIA uporablja na najbolj crap Volta acceleratorjih. Oh wait...
Preprićan sem, da je Tiki mislil na HBM v 500ish usd gaming grafah
Odgovor pa bi bil, da zaradi le enega čipa v eni konfiguraciji, torej s hbm. FE Vega, RX Vega obe crap za gaming trenutno.
Zgodovina sprememb…

Predator X ::
Q : 6) Many argue that vega is just a refined polaris gpu, how would you respond to this ?
Raja Koduri - Chief Architect Radeon Technologies Group - Reddit AMA
A: "My software team wishes this was true:)
Vega is both a new GPU architecture and also completely new SOC architecture. It's our first Infinity Fabric GPU as well" - Raja Koduri
Če je kdo sslučajno opazil ima VEGA 4Mb L2 cache medtem kot Fury X 2 MB L2 cache.
Prav tako AMD označuje Fury X HBM kot normalen "superfast" VRAM, medtem kot pri VEGI 8GB HBC*
Bomo videl FC5 pride že spet pod AMD okrilje, pa tud driverji znajo naredit svoje.

Predator X je izjavil:
zanimivo:
Q : 6) Many argue that vega is just a refined polaris gpu, how would you respond to this ?
Raja Koduri - Chief Architect Radeon Technologies Group - Reddit AMA
A: "My software team wishes this was true:)
Vega is both a new GPU architecture and also completely new SOC architecture. It's our first Infinity Fabric GPU as well" - Raja Koduri
Če je kdo sslučajno opazil ima VEGA 4Mb L2 cache medtem kot Fury X 2 MB L2 cache.
Prav tako AMD označuje Fury X HBM kot normalen "superfast" VRAM, medtem kot pri VEGI 8GB HBC*
Bomo videl FC5 pride že spet pod AMD okrilje, pa tud driverji znajo naredit svoje.
Na dolgi rok znajo kaj spremeniti, ja. Problem imajo, da so že zdaj pozni, potem pa še čakat na izkoristek. Konkurenca bo uporabila podobne fore, če se izkaže.
Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d je izjavil:
Grey, daj podaj iz katerih podatkov si Tflops/W zračunal.
Z interneta iz različnih reviewov. Če bi si lastil vse te kartice, bi ti serviral lastne rezultate na srebrnem pladnju...tako ti jih pa žal ne morem, ker jih nimam.
Na živce mi gredo demagogi in manipulatorji - te bi vrgel v najgloblje globeli pekla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()

Senitel ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Grey, daj podaj iz katerih podatkov si Tflops/W zračunal.
Z interneta iz različnih reviewov. Če bi si lastil vse te kartice, bi ti serviral lastne rezultate na srebrnem pladnju...tako ti jih pa žal ne morem, ker jih nimam.
Na živce mi gredo demagogi in manipulatorji - te bi vrgel v najgloblje globeli pekla.
Meni pa gredo na živce pametnjakoviči, ki nimajo pojma.

Ne, tudi če bi imel ti vse te kartice nebi serviral lastnih rezultatov, ker jih nisi sposoben sproducirat. Par dni nazaj si recimo bluzil o "optimalno spisanem test suite-u", ko je m0LN4r prilepil simple fillrate rezultate. Kar je ena bolj trivialnih stvari za preverit bodisi računsko "na roke", bodisi programsko z lastnim testom. In ker nisi sposoben niti prvega, je drugi zate totalno nedosegljiv (tko na hitrico na uč: ene 300 vrstic C++ kode).
Sedaj si iz riti potegnil še neko random metriko, ki si si jo nafilal iz nekih podatkov, ki pa definitivno niso Tflopsi. In tudi, če bi bili, je ta metrika neuporabna ker ti ničesar ne pove o premikanju podatkov znotraj GPU-ja, kar je dejansko precej bolj energetsko potraten proces kot aritmetika. Sicer zate brezvezen link, ker dvomim v tvojo pismenost. Za ostale je pa punch line v tem, da en "flop" rabi 200 pJ, branje/pisanje v DRAM pa 16 nJ (80x več). Povedano drugače: naredit 10 Tflopov na parih vrednostih in GPU bo boostal do neba ob nikakvi porabi, ali pa naredit 10 Tflopov na nekem konkretnem datasetu in bo GPU padel pod boost, ker bo zadel ob power wall.
Skratka pomojem ti je mal dolgčas in rabiš malo družbo v tem svojem peklu? Sicer pa jaz še vedno čakam, kje lahko od tebe prevzamem Titan XP performance za ceno med 1070 in 1080? Glede na to, da je Titan XP ene 30% hitrejši od RX Vege, bo ene 385€ fer cena ane? Torej kje lahko to prevzamem?

Mene bolj zanima NCU.
- glede teh bedarij koliko tranzistorjev so porabil za višje clocke etc. ...a ti porabš traznistorje za višji clock al pa za več sp unitov. Skratka na koncu imaš 13TFlops compute performanca.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()

Wrop ::
Bo pa to dobra investicija v naslednji generaciji ko zmanjšajo proces na 7nm in povečajo št. CU enot za 50 %, jih nekaj malega optimizirajo in nekoliko zmanjšajo porabo.

Verjetno so se trenutno raje bolj posvetili višanju frekvence, kar za sabo prinese precej načrtovanja. Večja paralelizacija na nivoju ukazov morda, večanje št. cevovodov in večja prepustnost. Je sploh kaj bolj podrobno znanega?
Bo pa to dobra investicija v naslednji generaciji ko zmanjšajo proces na 7nm in povečajo št. CU enot za 50 %, jih nekaj malega optimizirajo in nekoliko zmanjšajo porabo.
Sodeč po Senitelovih (legendarni slotechovec, ki "dela" pri nvidiji) besedah je Raja Koduri zavozil celotn GCN in ustvaril totalno podrtijo (vega).
Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:
Sej RX VEGA ima titan XP performance @ compute. Senitel zakaj predstavljaš RX VEGO kot nek slab dizajn? Mogoče je to tista stvar, ki bo AMDju dala čez 3-4 leta prednost pred nvidijo. Nvidija je GCNju odgovorila z Maxwellom in NCU je lahko novi GCN. Glede, nato da se ti nestrinjaš, da driverji pri VEGI šepajo čeprav se veliko drugih strokovnjakov strinjajo, da stvari niso dodelane.
Govora je bilo o performance v igrah. Zadeva je čisto ok kar se tiče compute. Ampak za 99.99% iger rabiš Direct3D ali Vulkan ali OpenGL in ne OpenCL/CUDA (je en indie naslov, ki sem ga že nekoč linkal v enih od teh tem in teče komplet čez DirectCompute). Bluzenje o Tflopsih kompletno ignorira to, da še vedno rabimo 3D API in grafičen pipeline.
Vega slab dizajn... A to ti je jasno, da je s Fury X AMD imel konkretno compute prednost proti GTX 980 TI (40% večji compute peak) in da je danes z Vego ta prednost proti GTX 1080 TI efektivno enaka 0 glede na booste, ki jih Pascali dosegajo (ali pa portaj svojo priljubljeno aplikacijo v fp16)?
Ali Vega ujame Maxwell/Pascal v grafičnem pipeline-u? Ne.
Seveda driverji niso dodelani, sem tudi o tem že pisal, ampak te daje bralno razumevanje. Razlika nastane samo v tem, koliko fanboyi pričakujete, da bo Vega pridobila performance-a in koliko jaz pričakujem, da ga bo pridobila.
Predator X je izjavil:
Mene bolj zanima NCU.
What about it? NCU je samo compute unit, GCN zajema kompleten grafičen core.
Predator X je izjavil:
- glede teh bedarij koliko tranzistorjev so porabil za višje clocke etc. ...a ti porabš traznistorje za višji clock al pa za več sp unitov. Skratka na koncu imaš 13TFlops compute performanca.
Ne! Ignoriraš vse ostalo. Če natlačiš not samo več CU-jev se nič ostalega razen compute performance-a ne spremeni. Če dvigneš clock se dvigne performance celega čipa. In kdo je rekel, da so šli tranzistorji samo v to, da se CU-je lahko clocka višje?

Predator X je izjavil:
Sej RX VEGA ima titan XP performance @ compute. Senitel zakaj predstavljaš RX VEGO kot nek slab dizajn? Mogoče je to tista stvar, ki bo AMDju dala čez 3-4 leta prednost pred nvidijo. Nvidija je GCNju odgovorila z Maxwellom in NCU je lahko novi GCN. Glede, nato da se ti nestrinjaš, da driverji pri VEGI šepajo čeprav se veliko drugih strokovnjakov strinjajo, da stvari niso dodelane.
Govora je bilo o performance v igrah. Zadeva je čisto ok kar se tiče compute. Ampak za 99.99% iger rabiš Direct3D ali Vulkan ali OpenGL in ne OpenCL/CUDA (je en indie naslov, ki sem ga že nekoč linkal v enih od teh tem in teče komplet čez DirectCompute). Bluzenje o Tflopsih kompletno ignorira to, da še vedno rabimo 3D API in grafičen pipeline.
Vega slab dizajn... A to ti je jasno, da je s Fury X AMD imel konkretno compute prednost proti GTX 980 TI (40% večji compute peak) in da je danes z Vego ta prednost proti GTX 1080 TI efektivno enaka 0 glede na booste, ki jih Pascali dosegajo (ali pa portaj svojo priljubljeno aplikacijo v fp16)?
Ali Vega ujame Maxwell/Pascal v grafičnem pipeline-u? Ne.
Seveda driverji niso dodelani, sem tudi o tem že pisal, ampak te daje bralno razumevanje. Razlika nastane samo v tem, koliko fanboyi pričakujete, da bo Vega pridobila performance-a in koliko jaz pričakujem, da ga bo pridobila.
Predator X je izjavil:
Mene bolj zanima NCU.
What about it? NCU je samo compute unit, GCN zajema kompleten grafičen core.
Predator X je izjavil:
Ne! Ignoriraš vse ostalo. Če natlačiš not samo več CU-jev se nič ostalega razen compute performance-a ne spremeni. Če dvigneš clock se dvigne performance celega čipa. In kdo je rekel, da so šli tranzistorji samo v to, da se CU-je lahko clocka višje?
Pa kdo pravi, da VEGa ni sposobna furat gaming performance @ GTX 1080Ti?
Pa kdo je natlačil tolk CUjev? Pa sej ma GTX TITAN XP 3840SPjev.
Ti ignoriraš vse ostalo.
Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::
A ti na vodi čutiš ta "unlocked performance"?

Predator X je izjavil:
Vse facte, da je vega najbolj napredna grafična in trenutno ne kaže performanca (gaming) katerega je zmožno.
Boužci, so le en čip naredili, zdaj pa čakat, da bo poleg v compute še v gamingu ok. Pascal je pa oboje, Volta pa bo samo še potrdila primat. Vega 20 pa bo kdaj? Verjetno bo kar Vega 10 pa mal boljši driverji, do Navi le rebrand.
Modri dirkač je izjavil:
Pa vidva z Greyem sta res posebna primerka.
AMD has agressive fanboy base. To so na yt dognali skupaj LinusTech, hw Canucks, jayz2cents
Zgodovina sprememb…

Uuu, poglej, presenetila jih je za nove igra stability issues with "Grand Theft Auto V,

Modri dirkač je izjavil:
what? dej ti mal artiklov preber. Noben ne prav, da bo magix driver resil problen
Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d je izjavil:
Predator X je izjavil:
Vse facte, da je vega najbolj napredna grafična in trenutno ne kaže performanca (gaming) katerega je zmožno.
Boužci, so le en čip naredili, zdaj pa čakat, da bo poleg v compute še v gamingu ok. Pascal je pa oboje, Volta pa bo samo še potrdila primat. Vega 20 pa bo kdaj? Verjetno bo kar Vega 10 pa mal boljši driverji, do Navi le rebrand.
Modri dirkač je izjavil:
AMD has agressive fanboy base. To so na yt dognali skupaj LinusTech, hw Canucks, jayz2cents
Ker NVIDIA pa nima? Ravnokar enga quotam...

Predator X je izjavil:
A to da je conservative raster tier 3 in ne tier 2 kot Pascal naj bi izboljšal performance?
A to da je resource heap tier 2 in ne tier 1 kot Maxwell/Pascal naj bi izboljšal performance?
Sem že vsaj ene 10x omenil, kar se performance tiče ima Vega samo 2 feature-ja: DSBR, primitive shaderji. Ne eno ne drugo ni bilo konkretno opisano s strani AMD-ja, NVIDIA pa ima za oboje svoje feature-je, ki jih sploh ne omenja in enostavno delujejo. GTX 980 je prišel na trg septembra 2014, folk do avgusta 2016 ni pogruntal, da Maxwell dela nekaj funny. Mi lahko sedajle po še dodatnem letu poveš kolk ekstra FPS ta tiling prinese v GTX 980 npr. v Doom? Ne moreš.
Predator X je izjavil:
Potem pa še namiguješ, da je Koduri nesposoben za tako delo... :(
Glej, Koduri-ja ne poznam osebno, tako da ne morem rečt a je sposoben ali ne, vprašal pa sem kaj je referenca, da je on največja glavca? Ampak tebi tudi ni jasno, da je on pač šef. Kup ljudi je pod njem in oni dejansko implementirajo zadeve in v hardware-u in software-u. Če misliš, da je on bog, ki je lastnoročno sproduciral Vego, potem je lahko ob tem sproduciral tudi perfektne driverje.

Omenjali smo magix driverje, ki bi jih izdali z RX VEGO... in jih niso, ker so verjetno druge težave.
Vega se dosti razlikuje od vseh ostalih GCNjev. Mogoče je to problem, mogočle AMD rabi čas, da dela z developerji in tako pride do željenega rezultata.
Noben pa ne govori, da kupi zdej RX VEGO za gaming (600EUR), ker bo pridobivala z leti...
Ne pozabit, da je RX 580 hitrejša od R9 390X.
R9 Fury X ima 2 MB l2$ medtem, ko ima RX VEGA 4MB l2$
Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::
Predator X je izjavil:
Ne obračat besed. Benchmarki kažejo, da je VEGA arch. gaming perf. slabši od Fury in daleč za Polaris.
Omenjali smo magix driverje, ki bi jih izdali z RX VEGO... in jih niso, ker so verjetno druge težave.
Vega se dosti razlikuje od vseh ostalih GCNjev. Mogoče je to problem, mogočle AMD rabi čas, da dela z developerji in tako pride do željenega rezultata.
Noben pa ne govori, da kupi zdej RX VEGO za gaming (600EUR), ker bo pridobivala z leti...
Ne pozabit, da je RX 580 hitrejša od R9 390X.
R9 Fury X ima 2 MB l2$ medtem, ko ima RX VEGA 4MB l2$
Ti si ubistvu undisputed king obračanja besed. Ko odgovarjaš Senitelu, jaz avtomatsko kliknem na predlagaj izbris, si ne morem pomagat, ker nikoli, ampak res nikoli ne napišeš nič koherentno smiselnega.

Novi driverji > voltage control
UV vega 56
https://www.hardwareluxx.de/index.php/a...
MagicWorks

D3m0r4l1z3d je izjavil:
Predator X je izjavil:
Modri dirkač je izjavil:
Ker NVIDIA pa nima? Ravnokar enga quotam...
Sita vrana lačni ne verjame.
Zgodovina sprememb…