Forum » Loža » internetno flirtanje
internetno flirtanje
jype ::
Chuapoiz> Vera, duhovnost, te o zgodovini človeške vrste naučita ogromno.
Ni res.
Chuapoiz> Ampak vedno bo prevladovala neka večina in vedno te bo nekdo prisilil v pravila in konformizem.
To je posledica tega, da verjameš, da te vera in duhovnost naučita česarkoli o zgodovini človeške vrste.
Chuapoiz> Trenutno je to v evropi krščanstvo
K sreči močno upada (v moji državi je teistov samo 18%, ateistov pa več kot 30%).
Chuapoiz> čez 100 let bo morda islam.
Močno dvomim. Tudi islam se v Evropi hitro umika v "kulturno območje", ko je posameznik pripadnik religije samo še zato, da ob družinskih večerjah babica ne teži.
Chuapoiz> Ljudje smo na koncu dneva vseeno duhovna bitja, ki verjamemo v nekaj več, želimo doseči novo stopnjo duhovnega razvoja.
Nismo.
Chuapoiz> Zanima pa me kakšna ureditev družbe bi morala biti, da bi ti ustrezala? Kako bi izgledala Jype-tova država. Večina ljudi bi verjela v kaj?
Laična država, ki spoštuje človekove pravice. Enaki zakoni za vse, ne glede na posameznikove preference in lastnosti. Pri nas to v praksi že imamo, pri vas bo pa še nekaj časa trajalo, ker so konzervativci preprečili, da država ne bi ljudi silila v krščansko moralo.
Chuapoiz> Govorim o duhovni plati življenja
Če verjameš, da mora država diktirati duhovno življenje prebivalcev, potem moraš verjeti tudi to, da mora določati tvoje spolne navade.
Chuapoiz> In kateri fanatik od zgornjih dveh bi zmagal?
Tisti, ki razume znanost. Eksperiment, ki ga opraviš, je preprost: Eden naj prihodnost napove s pomočjo znanosti, drugi pa naj prihodnost določi z iskreno molitvijo. Bomo videli, kdo bo imel prav.
Mnenja ni treba spremeniti nikomur, bo pa vsem jasno, kdo je zabluzil, kdo pa pravilno napovedal dogodke iz prihodnosti.
Ni res.
Chuapoiz> Ampak vedno bo prevladovala neka večina in vedno te bo nekdo prisilil v pravila in konformizem.
To je posledica tega, da verjameš, da te vera in duhovnost naučita česarkoli o zgodovini človeške vrste.
Chuapoiz> Trenutno je to v evropi krščanstvo
K sreči močno upada (v moji državi je teistov samo 18%, ateistov pa več kot 30%).
Chuapoiz> čez 100 let bo morda islam.
Močno dvomim. Tudi islam se v Evropi hitro umika v "kulturno območje", ko je posameznik pripadnik religije samo še zato, da ob družinskih večerjah babica ne teži.
Chuapoiz> Ljudje smo na koncu dneva vseeno duhovna bitja, ki verjamemo v nekaj več, želimo doseči novo stopnjo duhovnega razvoja.
Nismo.
Chuapoiz> Zanima pa me kakšna ureditev družbe bi morala biti, da bi ti ustrezala? Kako bi izgledala Jype-tova država. Večina ljudi bi verjela v kaj?
Laična država, ki spoštuje človekove pravice. Enaki zakoni za vse, ne glede na posameznikove preference in lastnosti. Pri nas to v praksi že imamo, pri vas bo pa še nekaj časa trajalo, ker so konzervativci preprečili, da država ne bi ljudi silila v krščansko moralo.
Če verjameš, da mora država diktirati duhovno življenje prebivalcev, potem moraš verjeti tudi to, da mora določati tvoje spolne navade.
Tisti, ki razume znanost. Eksperiment, ki ga opraviš, je preprost: Eden naj prihodnost napove s pomočjo znanosti, drugi pa naj prihodnost določi z iskreno molitvijo. Bomo videli, kdo bo imel prav.
Mnenja ni treba spremeniti nikomur, bo pa vsem jasno, kdo je zabluzil, kdo pa pravilno napovedal dogodke iz prihodnosti.
111111111111 ::
Chuapoiz> Vera, duhovnost, te o zgodovini človeške vrste naučita ogromno.
Ni res.
Je res.
Ko bom v družbi bom vedno moral ravnati po družbenih normah in okvirih. Enkrat mi jih bodo predpisovali kristjani drugič pa Jypeti. Vedno pa se bom moral ravnati po njih drugače jih bom dobil po prstih.
Nismo.
Smo.
Prosim primer ene razvite države, ki je religijo popolnoma odrinila na stranski tir, tako da so verujoči v manjšini.
Še enkrat preberi post. Ni bilo mišljeno da država diktira duhovnost, zanimalo me je samo, kako izgleda država iz katere zrineš ven vero v nadnaravno. Kaj nadomesti vero?
V tem primeru bi zmagal Nostradamus in on je šel iz znanstvenika v duhovnost in spiritualnost. Slab primer. V napovedovanju prihodnosti vedno vodijo fanatiki nikoli znanstveniki.
Zdaj me pa še pri tebi zanima s čim od naštetega se ne strinjaš in je zgrešeno: Ne laži, ne kradi, spoštuj očeta in mater?
Malajlo ::
Družba brez vere v nadnaravno bi bila precej bolj racionalna. Kaj je s tem narobe?
Edino v kar verjamem, so ljudje. Pa še to se nategnem v polovici primerov. Ponavadi s tistimi, ki verjamejo v nadnaravno.
Edino v kar verjamem, so ljudje. Pa še to se nategnem v polovici primerov. Ponavadi s tistimi, ki verjamejo v nadnaravno.
Naprimer raziskava zakaj je AA tako uspešen pri odvajanju od alkohola. Procentov ne bom navajal ker sem jih pozabil. Pri alkoholikih ni največja težava nehati piti, največja težava je, da ko si že več časa trezen in čist, veliki šoki. Smrt v družini, neuspešno razmerje. Znanstvene raziskave so pokazale, da tisti ki verjamejo v neko obliko nadnaravnega (boga, višje sile, itd...) imajo bistveno večjo možnost, da krizo prebrodijo in se ne podajo ponovno v pijačo. Podatek sem dobil v knjigi Moč navade, kjer je navedena tudi raziskava. Ko si v veliki stiski redko kdo ohrani racionalen in stvaren pogled. Ljudje smo čustvena bitja in na tem mestu pomaga duhovnost, joga, meditacija, molitev, da čustva osmisliš in jih ponotranjiš, ter sprejmeš. (Stvar psihoanalize)
Invictus ::
111111111111 je izjavil:
Ljudje smo čustvena bitja in na tem mestu pomaga duhovnost, joga, meditacija, molitev, da čustva osmisliš in jih ponotranjiš, ter sprejmeš. (Stvar psihoanalize)
Krščanska vera tega ne uči, ampak prej zatira. Najbolj pomembna je rutina za vernike (ovce, saj jih tako tudi župnik nagovarja), da pridejo vsako nedeljo k maši in dajo v pušco...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
stjan ::
Ko berem vaše umotvore sem prav srečen da sem sam in se mi ni treba ukvarjati z zgodovino, preteklostjo, religijo, preteklimi zločinci in še čem, da bo baba srečna :)
Še malo neumnosti napišete pa bom sam začel študirati robotiko :)
Še malo neumnosti napišete pa bom sam začel študirati robotiko :)
jazjaz51 ::
Krščanska vera tega ne uči, ampak prej zatira. Najbolj pomembna je rutina za vernike (ovce, saj jih tako tudi župnik nagovarja), da pridejo vsako nedeljo k maši in dajo v pušco...
ti pa že dolgo časa nisi bil pri maši in v cerkvi, da pišeš take bedarije - če pa si to samo slišal od nečakakinega prijatelja punce pa se najprej prepričaj in nato piši resnico.
Ps. če boš samo preletel Sv. pismo boš ugotovil, da se naziv ovce uporablja v popolnoma drugačnemu kontekstu.
@Invictus: Pusti zdaj cerkev. :) Verovanje marsikomu pomaga pri premagovanju vsakdanjih stisk, pomaga molitev, meditacija, sprehod, umiritev. Kar komu sede.
@Stajn: povej koliko si star, pa ti povem kdaj te bo vse to začelo zanimat. :)
@Stajn: povej koliko si star, pa ti povem kdaj te bo vse to začelo zanimat. :)
ti pa že dolgo časa nisi bil pri maši in v cerkvi, da pišeš take bedarije - če pa si to samo slišal od nečakakinega prijatelja punce pa se najprej prepričaj in nato piši resnico.
Ps. če boš samo preletel Sv. pismo boš ugotovil, da se naziv ovce uporablja v popolnoma drugačnemu kontekstu.
In kako je danes? Kakor vem je še vedno isto. Gre preprosto za pranje možganov in zbiranje denarja. Najraje upokojenskih vdov, da pustijo čim več penzije v cerkvi za maše svojega pokojnika. Neobdavčenega...
Naziv ovce se v Sv. pismu uporablja točno za to, kar danes pomeni to v Sloveniji. Slabšalno.
r3dkv1c4 ::
Admin še zdaj ni zaklenil teme, al kaj?
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Jype-ja bi moral zapret
Obrazloži.
Jype-tov 1. post je bil navezan na temo, kasneje ga je zaneslo na pobudo drugih trollov.
Pač našel je takoj pozicijo leaderja v skupini, kjer se najbolje počuti.
::
Meni pa nijasno, kaj imata religija in cerkev skupnega z internetnim flirtanjem.
Najbolj zabavno pa mi je to, da je pol od teh ljudi, ki tukaj talajo nasvete kako postopati z ženskami, zamaščenih geekov ki babe niti od daleč še niso videli.
Najbolj zabavno pa mi je to, da je pol od teh ljudi, ki tukaj talajo nasvete kako postopati z ženskami, zamaščenih geekov ki babe niti od daleč še niso videli.
Veliko.
Krščanska vera(kot tudi druge) vgradi v človeka cel kup blokad, ki mu zakomplicirajo življenje. Najlažje je kontrolirati ljudi s prepovedjo seksa. Še islam ima to (device v raju).
Ti pa veliko ljudi osebno poznaš s foruma...
Krščanska vera(kot tudi druge) vgradi v človeka cel kup blokad, ki mu zakomplicirajo življenje. Najlažje je kontrolirati ljudi s prepovedjo seksa. Še islam ima to (device v raju).
je izjavil:
Ti pa veliko ljudi osebno poznaš s foruma...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
freesty ::
@jype sam zate mam par vprasanj, ker mi je tvoje razmislanje zelo logicno, a vendar v ljubezni ne mores vedno po logiki delovat.
Koliko punc si imel preden si spoznal svojo trenutno izbranko? V koliko procentih so one koncale zvezo? In pa se, si bil kdaj prevaran?
Po tvojih samozavestnih odgovorih namrec sklepam, da si vedno ti vodil zveze in jih koncal preden bi jih punce. Nikoli nisi bil prevaran. Niti nisi imel dosti punc. S to punco se v druzbi predstavljas kot, da imata super in, da zelo siroko razmisljas. Ampak se mi zdi, da je to posledica tega, da tvoja izbranka pac nima nekih "zahtev/idej", da bi pocela kaj taksnega kar povprecnega slovenceljna precej vrze s tira. Ce pa bi prislo do tega pa verjamem, da nebi bil vesel za tvojo, ker si je nasla boljsega od tebe.
Se opravicujem za neravno najlepse napisano.
Koliko punc si imel preden si spoznal svojo trenutno izbranko? V koliko procentih so one koncale zvezo? In pa se, si bil kdaj prevaran?
Po tvojih samozavestnih odgovorih namrec sklepam, da si vedno ti vodil zveze in jih koncal preden bi jih punce. Nikoli nisi bil prevaran. Niti nisi imel dosti punc. S to punco se v druzbi predstavljas kot, da imata super in, da zelo siroko razmisljas. Ampak se mi zdi, da je to posledica tega, da tvoja izbranka pac nima nekih "zahtev/idej", da bi pocela kaj taksnega kar povprecnega slovenceljna precej vrze s tira. Ce pa bi prislo do tega pa verjamem, da nebi bil vesel za tvojo, ker si je nasla boljsega od tebe.
Se opravicujem za neravno najlepse napisano.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Veliko.
Ja, to razumem, vprašanje se je glasilo bolj okoli tega, kaj za boga je treba tlačiti vero v temo, kjer nekdo sprašuje o internetnem flirtanju. Device pa naj si kar nekam zataknejo, saj za dober fuk itak niso uporabne.
Verjel ali ne kamikaze5 je za resno zvezo vera precej pomembna. MArsikdo na tem forumu ne bi mogel živeti s partnerjem, ki vsako nedeljo prakticira obisk nedeljske maše. In seveda obratno, tudi človek, ki vsako nedeljo obiskuje mašo, bi težko živel s takim karakterjem. Tako da osebno prepričanje o obstoju zgornjega nadzora igra izredno pomembno vlogo pri izbiri partnerja. Za občasen skok v posteljo pa so te stvari povsem irelevantne, važno da je obema OK. :) Če sem prav razumel pa OP išče resno zvezo in ko si enkrat v resni zvezi pride tudi vprašanje vere kar krepko v ospredje. :)
solatko ::
Chuapoiz - Tako kot pri večini svojih trditev in prepirčanj si pri meni v veliki zmoti. Poznam teoretično kar nekaj verstve v svetu, sem pa sam od religije neomadeževan. Nisem krščen in tudi drugače ne pripadam nobeni skupini častilcev starih pravljic. Večino tvojih trditev je zavrnil že yupe in se z njim na tem področju, globoko strinjam.
Versko prepričanje nebi smelo imeti v skupnosti dveh prav nobenega pomena, saj vsak par živi svoje življenje, po lastnih željah in potrebah, praviloma brez vmešavanja tretjih oseb in verskih inštitucij.
Seveda v primeru odprtih glav in lastnega razmišljanja. Ko se dobita dva taka, ni šans, da bi šla veza zaradi kakršnega koli zunanjega vpliva narazen, tudi če ni vse v redu. Probleme v takih zvezah rešujeta sporazumno in ne na prigovarjanje raznih tet, stricev ali župnika.
V ljubezni je dovoljeno čisto vse, kar paše obema, tudi seksanje z drugimi in nikakor v takem primeru ne gre za varanje.
S tremi trditvami, ki jih navajaš, ni nič narobe, samo nobene zveze s temo ne vidim v njih. Ostalih, ki bi se pa morda, v neki meri skladale z OP pa ne navajaš.
Že skoraj celo življenje se ukvarjam z neko daljnovzhodno veščino, ki nudi poleg telesnega izpopolnjevanja, predvsem duhovno odpiranje in ni povezana z nobenimi verovanji, temveč z življenjem, kot takim, naravo in s spoštovanjem vsega živega, tudi tistega, kar nam v določenih okoliščinah lahko streže po življenju.
Zelo spoštujem vero, vendar je problem, da vsi verniki enačite vero in institucijo, ki to vero, predvsem zase, širi na različne, tudi nasilne načine, med ljudi.
Takoj, ko nekdo kritizira obnašanje svetih mož (za to so se določili sami) institucije, nas proglasite, da smo nestrpneži in predvsem proti veri, drugačnim,......, kar pa ni res.
Enostavno smo proti instituciji, tako kot smo bili proti KPJ, KPS,.., če prav nam je filozofija komunizma zelo všeč, predvsem del o enakosti - dobiš po svojih potrebah in nudiš po svojih zmožnostih.
Sedaj pa na bistvo teme, saj smo krepko off topic.
Predvsem OP priporočam, da se posluži vseh znanih načinov - sprehodi, obiski prireditev, obiskovanje muzejev, gledališč, lokalov, klubov, razstav, da je čim več na mestih, kjer se družijo mladi, seveda pa lahko, če zna, uporabi tudi socialna omrežja.
V končni fazi, bo v vsakem primeru, ko bo spoznal predstavnico nasprotnega spola, izmenjal skype in FB naslove in večina komunikacije se bo, razen zmenkov, vršila preko omrežij.
Zakaj nebi interneta uporabljali tudi za kaj pametnega, vendar še vedno osebi stik velja največ. Ko pa boš dobil zaupanje zanimive osebe, je pa predvsem na tebi, kako boš vezo negoval, se prilagajal in odrekal, seveda pa tudi dobil tisto, kar si želiš, predvsem srečo in zadovoljstvo.
Versko prepričanje nebi smelo imeti v skupnosti dveh prav nobenega pomena, saj vsak par živi svoje življenje, po lastnih željah in potrebah, praviloma brez vmešavanja tretjih oseb in verskih inštitucij.
Seveda v primeru odprtih glav in lastnega razmišljanja. Ko se dobita dva taka, ni šans, da bi šla veza zaradi kakršnega koli zunanjega vpliva narazen, tudi če ni vse v redu. Probleme v takih zvezah rešujeta sporazumno in ne na prigovarjanje raznih tet, stricev ali župnika.
V ljubezni je dovoljeno čisto vse, kar paše obema, tudi seksanje z drugimi in nikakor v takem primeru ne gre za varanje.
S tremi trditvami, ki jih navajaš, ni nič narobe, samo nobene zveze s temo ne vidim v njih. Ostalih, ki bi se pa morda, v neki meri skladale z OP pa ne navajaš.
Že skoraj celo življenje se ukvarjam z neko daljnovzhodno veščino, ki nudi poleg telesnega izpopolnjevanja, predvsem duhovno odpiranje in ni povezana z nobenimi verovanji, temveč z življenjem, kot takim, naravo in s spoštovanjem vsega živega, tudi tistega, kar nam v določenih okoliščinah lahko streže po življenju.
Zelo spoštujem vero, vendar je problem, da vsi verniki enačite vero in institucijo, ki to vero, predvsem zase, širi na različne, tudi nasilne načine, med ljudi.
Takoj, ko nekdo kritizira obnašanje svetih mož (za to so se določili sami) institucije, nas proglasite, da smo nestrpneži in predvsem proti veri, drugačnim,......, kar pa ni res.
Enostavno smo proti instituciji, tako kot smo bili proti KPJ, KPS,.., če prav nam je filozofija komunizma zelo všeč, predvsem del o enakosti - dobiš po svojih potrebah in nudiš po svojih zmožnostih.
Sedaj pa na bistvo teme, saj smo krepko off topic.
Predvsem OP priporočam, da se posluži vseh znanih načinov - sprehodi, obiski prireditev, obiskovanje muzejev, gledališč, lokalov, klubov, razstav, da je čim več na mestih, kjer se družijo mladi, seveda pa lahko, če zna, uporabi tudi socialna omrežja.
V končni fazi, bo v vsakem primeru, ko bo spoznal predstavnico nasprotnega spola, izmenjal skype in FB naslove in večina komunikacije se bo, razen zmenkov, vršila preko omrežij.
Zakaj nebi interneta uporabljali tudi za kaj pametnega, vendar še vedno osebi stik velja največ. Ko pa boš dobil zaupanje zanimive osebe, je pa predvsem na tebi, kako boš vezo negoval, se prilagajal in odrekal, seveda pa tudi dobil tisto, kar si želiš, predvsem srečo in zadovoljstvo.
Delo krepa človeka
Danes večina komunikacije poteka preko interneta, sploh če malo več potuješ. Privat ali službeno. Ti pač doda eno novo dimenzijo pri pecanju punc. In obratno seveda. Vedno ti je vse na voljo . Pa že na začetku vidiš ali ti je nekdo privlačen ali ne. Sexting je pač na voljo .
V zaplankanih državah kot je Slovenija je pa to še skoraj tabu, da nekoga spoznaš preko interneta (čeprav vedno manj), na zahodu je to skoraj edina spoznavna točka. Praktično nihče več ne spozna koga na blef v živo. Podatek za Nemčijo je praktično 100%.
V zaplankanih državah kot je Slovenija je pa to še skoraj tabu, da nekoga spoznaš preko interneta (čeprav vedno manj), na zahodu je to skoraj edina spoznavna točka. Praktično nihče več ne spozna koga na blef v živo. Podatek za Nemčijo je praktično 100%.
freesty> Koliko punc si imel preden si spoznal svojo trenutno izbranko?
0
freesty> V koliko procentih so one koncale zvezo?
Sem poskusil zračunat, pa mi računalnik javi neko čudno napako.
freesty> In pa se, si bil kdaj prevaran?
Pojma nimam. Kako pa to ugotovim?
freesty> Ampak se mi zdi, da je to posledica tega, da tvoja izbranka pac nima nekih "zahtev/idej", da bi pocela kaj taksnega kar povprecnega slovenceljna precej vrze s tira. Ce pa bi prislo do tega pa verjamem, da nebi bil vesel za tvojo, ker si je nasla boljsega od tebe.
Eh, ona je ravno tak čudak kot jaz. Umetnica z inženirsko žilico in spoštovanjem matematike in fizike, ki zna pretehtat argumente in hitro zavoha bullshit. Če bi našla boljšega, bi mi definitivno bilo žal, ker takšne ne najdeš za vsakim vogalom, nikakor si pa ne bi domišljal, da ji lahko kakorkoli preprečim, da se na podlagi lastnih kriterijev odloči, da nisem več dovolj dober.
Chuapoiz> Je res.
Ne, ni. Vera in duhovnost te ničesar ne naučita niti o človeški zgodovini, niti o tem, kako ljudje delujejo. Popolnoma ničesar. Verska vzgoja te nauči izključno ene reči: Kako biti uporaben idiot.
Chuapoiz> Ko bom v družbi bom vedno moral ravnati po družbenih normah in okvirih. Enkrat mi jih bodo predpisovali kristjani drugič pa Jypeti. Vedno pa se bom moral ravnati po njih drugače jih bom dobil po prstih.
Aha, po tvoje torej ni razlike med tem, da moraš spoštovati osebne odločitve drugih ljudi in tem, da drugim ljudem predpisuješ osebne odločitve na podlagi svoje vere? Ker v družbi jypetov lahko počneš kar želiš, dokler ne škoduješ drugim, v družbi kristjanov so pa omejitve bistveno bolj drastične (imajo čuden odnos do spolnosti, reprodukcije, anatomije, morale in celo prehrane, ki z nasilnim vedenjem zagotavlja, da se o teh rečeh ne moreš odločati avtonomno).
0
freesty> Ampak se mi zdi, da je to posledica tega, da tvoja izbranka pac nima nekih "zahtev/idej", da bi pocela kaj taksnega kar povprecnega slovenceljna precej vrze s tira. Ce pa bi prislo do tega pa verjamem, da nebi bil vesel za tvojo, ker si je nasla boljsega od tebe.
Eh, ona je ravno tak čudak kot jaz. Umetnica z inženirsko žilico in spoštovanjem matematike in fizike, ki zna pretehtat argumente in hitro zavoha bullshit. Če bi našla boljšega, bi mi definitivno bilo žal, ker takšne ne najdeš za vsakim vogalom, nikakor si pa ne bi domišljal, da ji lahko kakorkoli preprečim, da se na podlagi lastnih kriterijev odloči, da nisem več dovolj dober.
Chuapoiz> Je res.
Ne, ni. Vera in duhovnost te ničesar ne naučita niti o človeški zgodovini, niti o tem, kako ljudje delujejo. Popolnoma ničesar. Verska vzgoja te nauči izključno ene reči: Kako biti uporaben idiot.
Chuapoiz> Ko bom v družbi bom vedno moral ravnati po družbenih normah in okvirih. Enkrat mi jih bodo predpisovali kristjani drugič pa Jypeti. Vedno pa se bom moral ravnati po njih drugače jih bom dobil po prstih.
Aha, po tvoje torej ni razlike med tem, da moraš spoštovati osebne odločitve drugih ljudi in tem, da drugim ljudem predpisuješ osebne odločitve na podlagi svoje vere? Ker v družbi jypetov lahko počneš kar želiš, dokler ne škoduješ drugim, v družbi kristjanov so pa omejitve bistveno bolj drastične (imajo čuden odnos do spolnosti, reprodukcije, anatomije, morale in celo prehrane, ki z nasilnim vedenjem zagotavlja, da se o teh rečeh ne moreš odločati avtonomno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Cervantes ::
Tale tema vedno bolj spominja na bivšo Klepetalnico.
Pa veliko drugih tudi.
Še pomnite, tovariši?
Pa veliko drugih tudi.
Še pomnite, tovariši?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
A ti pa še kar čakaš magični nasvet, kako dobit lepo in mlado dekle, ki te bo vedno ubogalo in te moti, da se ne pogovarjamo o tem?
noraguta ::
In kako je danes? Kakor vem je še vedno isto. Gre preprosto za pranje možganov in zbiranje denarja. Najraje upokojenskih vdov, da pustijo čim več penzije v cerkvi za maše svojega pokojnika. Neobdavčenega...
Naziv ovce se v Sv. pismu uporablja točno za to, kar danes pomeni to v Sloveniji. Slabšalno.
Niti ne. Sicer je pa povsod podobno. Važn je da ovce nafutraš. Če čutijo potrebo po "duhovni hrani" pa naj jo imajo. Ampak ponavadi se na koru tudi dodobra ovohajo in potem polsteno prešuštvujejo na seniku. Podobno kot na internetih v interrsnih skupinah.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
buttplugs ::
111111111111 je izjavil:
Zdaj me pa še pri tebi zanima s čim od naštetega se ne strinjaš in je zgrešeno: Ne laži, ne kradi, spoštuj očeta in mater?
1. Nemogoce je nelagati
2. Kraja je odvisna od tega, kaj hoces imeti, a ne zmores pridobiti po moralno sprejemljivi Poti
3. Spoštovanje je zasluzeno in ne prirojeno
buttplugs> 2. Kraja je odvisna od tega, kaj hoces imeti, a ne zmores pridobiti po moralno sprejemljivi Poti
Case in point:
http://www.bbc.com/news/world-europe-36...
Case in point:
http://www.bbc.com/news/world-europe-36...
D3m ::
0
Chuapoiz> Je res.
Za jype lahko rečemo, da nima kilometrine.
|HP EliteBook|R5 6650U|
D3m> nima kilometrine.
You have no idea.
kamikaze5> Sicer se me ne tiče, ampak kako lahko vrednostiš trenutno partnerko, če pa nimaš nobene referenčne? Jaz sem npr. za vsak slučaj, da bi imel boljše pogoje za vrednotenje, imel tudi partnerja.
Dobro vprašanje.
Ne vrednotim je, ker nimam s čim primerjat. Mogoče že skoraj 20 let trpim in imam slabe spolne odnose, a če poslušam pričanja drugih ljudi, se očitno ne morem pritoževati.
You have no idea.
kamikaze5> Sicer se me ne tiče, ampak kako lahko vrednostiš trenutno partnerko, če pa nimaš nobene referenčne? Jaz sem npr. za vsak slučaj, da bi imel boljše pogoje za vrednotenje, imel tudi partnerja.
Dobro vprašanje.
Ne vrednotim je, ker nimam s čim primerjat. Mogoče že skoraj 20 let trpim in imam slabe spolne odnose, a če poslušam pričanja drugih ljudi, se očitno ne morem pritoževati.
Zgodovina sprememb…
kamikaze5 - Po navadi ne vrednotiš partnerke, temveč zvezo, življenje in, če nima kolometrine, se pravi, da je bila prva že kar ta prava.
Star slovenski pregovor pravi - kdor zbira, zbirk dobi.
Nekateri imate pač napačne poglede na to, kaj je v življenju res pomembno. Za nekatere je to zveza, ki nas dopolnjuje in izpolnjuje.
Star slovenski pregovor pravi - kdor zbira, zbirk dobi.
Nekateri imate pač napačne poglede na to, kaj je v življenju res pomembno. Za nekatere je to zveza, ki nas dopolnjuje in izpolnjuje.
Delo krepa človeka
D3m> nima kilometrine.
You have no idea.
Dobro vprašanje.
Točno veš kaj sem mislil.
|HP EliteBook|R5 6650U|
D3m> Točno veš kaj sem mislil.
Ja, vem, ampak če narediš 130.000km na enem biciklu to ne pomeni, da imaš manj kondicije kot tisti, ki jih je naredil 10.000km na desetih biciklih.
kamikaze5> No, ali pa zveze. Saj tudi te ne moreš vrednotiti brez reference.
Najbolj kul napaka bi bila, če bi šel zdaj v imenu objektivnosti iskat novo partnerko, samo za primerjavo, da me ne bi skrbelo, da za svoj trud dobim premajhen izkupiček.
Ja, vem, ampak če narediš 130.000km na enem biciklu to ne pomeni, da imaš manj kondicije kot tisti, ki jih je naredil 10.000km na desetih biciklih.
Najbolj kul napaka bi bila, če bi šel zdaj v imenu objektivnosti iskat novo partnerko, samo za primerjavo, da me ne bi skrbelo, da za svoj trud dobim premajhen izkupiček.
Zgodovina sprememb…
kamikaze5 - Od kje ti pa to.
Ko prvič kupuješ avto, ni nujno, da si zadovoljen s prvim, je pa možno. Če ti je všeč prvi in se dobro pelješ, je poceni vzdrževanje in lep na izgled, iščeš potem primerjavo s takimi, ki jih v življenju nisi nikoli vozil ali si zadovoljen in uporabljaš kupljeno do bridkega konca.
Ko prvič kupuješ avto, ni nujno, da si zadovoljen s prvim, je pa možno. Če ti je všeč prvi in se dobro pelješ, je poceni vzdrževanje in lep na izgled, iščeš potem primerjavo s takimi, ki jih v življenju nisi nikoli vozil ali si zadovoljen in uporabljaš kupljeno do bridkega konca.
Delo krepa človeka
D3m> Točno veš kaj sem mislil.
Pusti ti bicikel. Bicikel je ročaj, pedalo, sedež in dve gumi.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Po 20 letih je res že malo pozno.
kamikaze5 - Od kje ti pa to.
Ampak to ne izključuje tega, da vmes probaš še kakšen drug model in se potem ob naslednjem nakupu odločiš za drugega. Saj s službo je isto (si predstavljam, ker sem še dijak): imaš eno a hkrati stalno gledaš za boljšo.
kamikaze5> Po 20 letih je res že malo pozno.
Kako bi pa vedel, ali mi je trenutna partnerka resnično všeč, če ne bi z njo doživel vsega, kar sem?
D3m> Pusti ti bicikel. Bicikel je ročaj, pedalo, sedež in dve gumi.
Ja, precej enostavna naprava, tako kot vsak človek, ki ne komplicira.
kamikaze5> Ampak to ne izključuje tega, da vmes probaš še kakšen drug model in se potem ob naslednjem nakupu odločiš za drugega. Saj s službo je isto (si predstavljam, ker sem še dijak): imaš eno a hkrati stalno gledaš za boljšo.
Ja, saj gledam za boljšo, pa imam enak problem kot moja partnerka...
Ne najdem je že 20 let.
Kako bi pa vedel, ali mi je trenutna partnerka resnično všeč, če ne bi z njo doživel vsega, kar sem?
D3m> Pusti ti bicikel. Bicikel je ročaj, pedalo, sedež in dve gumi.
Ja, precej enostavna naprava, tako kot vsak človek, ki ne komplicira.
kamikaze5> Ampak to ne izključuje tega, da vmes probaš še kakšen drug model in se potem ob naslednjem nakupu odločiš za drugega. Saj s službo je isto (si predstavljam, ker sem še dijak): imaš eno a hkrati stalno gledaš za boljšo.
Ja, saj gledam za boljšo, pa imam enak problem kot moja partnerka...
Ne najdem je že 20 let.
Zgodovina sprememb…
@Solatko: prebiram tvoje spise in se čudim. Se ti pogovarjaš z menoj ali sam s seboj? Prvo nisem vernik, drugo ne enačim vero in institucijo in ne udriham po stvareh, ki jih ne poznam.
Trditve so vzete direktno iz 10 božjih zapovedi, ki jih teoretično poznaš, saj si si prebral sveto pismo in točno veš kaj piše v grdi, grdi knjigi, ki ti odreka pravico do svobode in v njej so same pravljice in nič koristnega. Resnično pa ne razumem, kako tvoje prepričanje, ki ga sveto zagovarjaš ni vera? Če si prepričan da si na pravi poti k popolnemu odrešenju? In zakaj mene prepričuješ da je tvoja pot pravilna, moja pa posesivna, nazadnjaška in napačna? Se greš Solatkovanje (Izpeljanka iz pokristjanjevanja).
Omenjam vero in duhovnost in ne verske vzgoje. Z vero se lahko srečaš v različnih situacijah, za verovanje ne rabiš verske vzgoje. Da te vera ne nauči ničesar o tem kako ljudje delujejo, razmišljajo, se vedejo? Prosim pojasni.
Trditve so vzete direktno iz 10 božjih zapovedi, ki jih teoretično poznaš, saj si si prebral sveto pismo in točno veš kaj piše v grdi, grdi knjigi, ki ti odreka pravico do svobode in v njej so same pravljice in nič koristnega. Resnično pa ne razumem, kako tvoje prepričanje, ki ga sveto zagovarjaš ni vera? Če si prepričan da si na pravi poti k popolnemu odrešenju? In zakaj mene prepričuješ da je tvoja pot pravilna, moja pa posesivna, nazadnjaška in napačna? Se greš Solatkovanje (Izpeljanka iz pokristjanjevanja).
Omenjam vero in duhovnost in ne verske vzgoje. Z vero se lahko srečaš v različnih situacijah, za verovanje ne rabiš verske vzgoje. Da te vera ne nauči ničesar o tem kako ljudje delujejo, razmišljajo, se vedejo? Prosim pojasni.
Chuapoiz> Omenjam vero in duhovnost in ne verske vzgoje. Z vero se lahko srečaš v različnih situacijah, za verovanje ne rabiš verske vzgoje. Da te vera ne nauči ničesar o tem kako ljudje delujejo, razmišljajo, se vedejo? Prosim pojasni.
Kako te vera česarkoli nauči? Katero novo informacijo lahko pridobiš z vero?
Razumem, da če v pojem "duhovnost" stlačiš samorefleksijo in premislek, lahko ven dobiš koristne reči, ampak v tem kontekstu je duhovna tudi vsaka druga intelektualna dejavnost človeka, vključno s filozofijo, logiko, matematiko in znanostjo.
Verjamem, da lahko z vero marsikaj dosežeš: Nekateri z vero tragedijo veliko lažje preživijo, drugi pa brez vere tragedije niti ustvariti ne bi zmogli.
Jaz sem že šel skozi svojo izkušnjo skorajšnje smrti in razumem, da nekateri ljudje težko sami pri sebi precedijo ves čustven kompot, ki se skuha v takšni situaciji, ampak to ne pomeni, da so odgovori, ki si jih v takšnem stanju ponudiš kot odrešitev, dejansko pravilni ali koristni za kogarkoli drugega, ali pa celo za kakšen drug tvoj primer.
Vera je intimna stvar in z njo strašit v družbi je skrajno nevljudno. Ne more biti naključje, da ljudje zavijajo z očmi, ko kdo opisuje svojo izkušnjo božjega razodetja, ker ne haluciniramo vsi enakih reči.
Kako te vera česarkoli nauči? Katero novo informacijo lahko pridobiš z vero?
Razumem, da če v pojem "duhovnost" stlačiš samorefleksijo in premislek, lahko ven dobiš koristne reči, ampak v tem kontekstu je duhovna tudi vsaka druga intelektualna dejavnost človeka, vključno s filozofijo, logiko, matematiko in znanostjo.
Verjamem, da lahko z vero marsikaj dosežeš: Nekateri z vero tragedijo veliko lažje preživijo, drugi pa brez vere tragedije niti ustvariti ne bi zmogli.
Jaz sem že šel skozi svojo izkušnjo skorajšnje smrti in razumem, da nekateri ljudje težko sami pri sebi precedijo ves čustven kompot, ki se skuha v takšni situaciji, ampak to ne pomeni, da so odgovori, ki si jih v takšnem stanju ponudiš kot odrešitev, dejansko pravilni ali koristni za kogarkoli drugega, ali pa celo za kakšen drug tvoj primer.
Vera je intimna stvar in z njo strašit v družbi je skrajno nevljudno. Ne more biti naključje, da ljudje zavijajo z očmi, ko kdo opisuje svojo izkušnjo božjega razodetja, ker ne haluciniramo vsi enakih reči.
Zgodovina sprememb…
nevone ::
Problem pri ukinitvi vere je ta, da ljudje enostavno _nis(m)o zmožni_ vsega razumsko premisliti in vedeti. Ampak ker vse vedeti želi vsak, se potem zatekajo k instant rešitvam, ki jih lahko razumejo. Če jim vzameš instant razlage, ki jih ponuja vera, se zatečejo k drugim nadnaravnim pojavom in ponavadi čaščenju matere narave, kako da je dobrohotna in pametna in ureja vse tako, da je vse v idealnem ravnovesju. Kar je po moje ravno tako škodljiva zabloda, če ne še bolj.
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
vostok_1 ::
Ni res jype.
10 različnih koles ima 10 različnih tipov kolesarjenja.
Če turaš z gorskim kolesom, sploh ne veš kako zgleda z specialko. In obratno, po njivskih poteh boš specijalko nalomil in morda tudi zobe.
Če si dovolj budista, pol res te nima kaj brigat kilometrina.
Logistično, razmišljam, morda bi uspel uskladit 2 ali celo 3 partnerke. Sam da 1 oz. 2 bi morale biti podrejenega značaja. Enakovredna je lahko le ena.
Vsaj nekaj priznam muslimanom...tisto z 4 ženami so kar zadeli
10 različnih koles ima 10 različnih tipov kolesarjenja.
Če turaš z gorskim kolesom, sploh ne veš kako zgleda z specialko. In obratno, po njivskih poteh boš specijalko nalomil in morda tudi zobe.
Če si dovolj budista, pol res te nima kaj brigat kilometrina.
Logistično, razmišljam, morda bi uspel uskladit 2 ali celo 3 partnerke. Sam da 1 oz. 2 bi morale biti podrejenega značaja. Enakovredna je lahko le ena.
Vsaj nekaj priznam muslimanom...tisto z 4 ženami so kar zadeli
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
je izjavil:
0
Sicer se me ne tiče, ampak kako lahko vrednostiš trenutno partnerko, če pa nimaš nobene referenčne? Jaz sem npr. za vsak slučaj, da bi imel boljše pogoje za vrednotenje, imel tudi partnerja.
Človek ima individualne zahteve in potrebe.
Če je on zadovoljen in ima njegova žena vse, kar on potrebuje in obratno, ne razumem, zakaj bi potreboval drugo ali drugega, da bi lahko ovrednotil svojo.
Tale koment si pa mimo brcnil.
Iz izkušenj ti povem, da niti ena bivša ali pa tista za mimogrede, ni bila merodajna pri odločitvi, ko sem se odločal, kaj narediti z današnjo ženo.
Tisti, ki sodite kvalitete posameznih žensk glede na število naskočenih, nimate blage veze o kvaliteti ženske, ki jo ponuja.
Dejstvo pa je, da partnerka s časom postane del tebe, ker hočeš ali nočeš, počasi absorbira tudi tvoje navade.
Resna zveza zahteva vse drugo prej, kot pa število bivših tet.
nevone ::
Kdo pa pravi, da bi vero ukinil?
Tako ljudje na splošno (lahko narobe) sklepamo, da je mišljeno kot rešitev problema.
Kritika vere gravitira k njeni ukinitvi. Je sicer razlika, če jo ukineš nasilno, ali če evolucijsko izumre, ampak problem, ki sem ga izpostavila, se lahko pojavi v obeh primerih.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
nevone> Je sicer razlika, če jo ukineš nasilno, ali če evolucijsko izumre
Nič od tega ni nujno. Mene ne motijo zasebna prepričanja ljudi, mene moti, kadar ta prepričanja uporabljajo na način, ki znižuje kvaliteto življenja tretjim osebam.
Nič od tega ni nujno. Mene ne motijo zasebna prepričanja ljudi, mene moti, kadar ta prepričanja uporabljajo na način, ki znižuje kvaliteto življenja tretjim osebam.
Mato989 ::
Človek ima individualne zahteve in potrebe.
Če je on zadovoljen in ima njegova žena vse, kar on potrebuje in obratno, ne razumem, zakaj bi potreboval drugo ali drugega, da bi lahko ovrednotil svojo.
Včasih se nekaterih potreb niti ne zavedamo dokler ne vidimo kaj vse je na voljo... to je tako kot bi rekel, da če si zdržal 18 let brez seksa in ga nisi pogrešal (recimo 18 let) da ga potem nadaljnih 18 tudi ne rabiš.
Dejstvo je da nekdo ki ima več različnih profilov žensk lažje oceni trenutno, je pa tudi res, da ni nujno boljši od nekoga ki je v celem lajfu imel samo eno. Ampak jaz sem se še z vsako nekaj naučil, nekaj novega kar sem akomuliral in sem bil zaradi tega pri naslednji boljši, rečt da se je nekdo z eno naučil vse o ženskah je smešno milo rečeno... pa četudi je mišljeno "vse" kot večina.
r3dkv1c4> Človek ima individualne zahteve in potrebe.
Iskreno povedano tega ne moreš vedeti, dokler ne preizkusiš vseh možnosti.
Morda bi mi bil heroinski trip bolj všeč, kot mi je spolni odnos s partnerko, pa tega bržkone ne bom nikoli izvedel (ampak najbrž ne, ker sem že bil na morfiju, pa ni bilo nič takšnega, da bi človek dol padel).
Je pa večno iskanje perfekcije matematično gledano recept za katastrofo: Eventuelno se odpoveš najboljši možnosti, ki jo boš v življenju preizkusil, ker obstaja verjetnost, da se bo pojavila še boljša, pa se zagotovo ne bo. Potem do smrti obžaluješ, da nisi bil zadovoljen z vrabcem v roki, medtem ko je golob sral po drugi strani planeta.
Ko v Sloveniji pogledam okoli sebe lahko vidim le to, da so ljudje nervozni ter nezadovoljni s tem, kar imajo in se zato počutim skrajno nenavadno, ker meni ne manjka ničesar.
Mato989> rečt da se je nekdo z eno naučil vse o ženskah je smešno milo rečeno...
Saj ni treba imeti spolnih odnosov z ljudmi, da se od njih lahko česa naučiš. Začuda se ljudje z mano zelo radi pogovarjajo o svojih spolnih navadah, željah in izbiri, drži pa, da živim v mehurčku, kjer se na spolnost gleda kot na katerikoli drug šport. Obstaja tudi družba, v kateri je spolnost še vedno tabu.
Iskreno povedano tega ne moreš vedeti, dokler ne preizkusiš vseh možnosti.
Morda bi mi bil heroinski trip bolj všeč, kot mi je spolni odnos s partnerko, pa tega bržkone ne bom nikoli izvedel (ampak najbrž ne, ker sem že bil na morfiju, pa ni bilo nič takšnega, da bi človek dol padel).
Je pa večno iskanje perfekcije matematično gledano recept za katastrofo: Eventuelno se odpoveš najboljši možnosti, ki jo boš v življenju preizkusil, ker obstaja verjetnost, da se bo pojavila še boljša, pa se zagotovo ne bo. Potem do smrti obžaluješ, da nisi bil zadovoljen z vrabcem v roki, medtem ko je golob sral po drugi strani planeta.
Ko v Sloveniji pogledam okoli sebe lahko vidim le to, da so ljudje nervozni ter nezadovoljni s tem, kar imajo in se zato počutim skrajno nenavadno, ker meni ne manjka ničesar.
Mato989> rečt da se je nekdo z eno naučil vse o ženskah je smešno milo rečeno...
Saj ni treba imeti spolnih odnosov z ljudmi, da se od njih lahko česa naučiš. Začuda se ljudje z mano zelo radi pogovarjajo o svojih spolnih navadah, željah in izbiri, drži pa, da živim v mehurčku, kjer se na spolnost gleda kot na katerikoli drug šport. Obstaja tudi družba, v kateri je spolnost še vedno tabu.
Zgodovina sprememb…
buttplugs ::
111111111111 je izjavil:
Da te vera ne nauči ničesar o tem kako ljudje delujejo, razmišljajo, se vedejo? Prosim pojasni.
Zdaj me pa še pri tebi zanima s čim od naštetega se ne strinjaš in je zgrešeno
Tle smo te zaključili, zakaj si potemtakem menjal temo?