Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

Buggy ::
Strela mi je skurila Telemachov Cisco modem, ki je istocasno tudi router. Tocne oznake ne poznam, me pa zanima ali je ta novejsi Telemachov modem/router Ubee v cemerkoli boljsa izbira kot Cisco. Moznost imam namrec dobiti enega ali drugega...integriran WiFi ne uporabljam.

m3k ::
???
Navodila-Ubee-EVW327N-10-2015.pdf
Uporaba možnosti Izmenjava datotek (File Sharing)
Možnost Izmenjava datotek (File Sharing) vam omogoča nastavitev naprav USB
za shranjevanje podatkov in pregledovanje večpredstavnostnih vsebin.
Mirko tipka na radirko ////

???
a to je na Telemachu omogoceno in dejansko tudi deluje (brez doplacila)?
ce ima kdo tega Ubee me zanima ali je delovanje modema stabilno in ali so morda kaksne pomanjklivosti napram Ciscotu, ki je bil dosedaj na moji 120/4 liniji dokaj neproblematicen (kar sem slisal od uporabnikov Ubee-ja, naj bi bil WiFi bolj svoh oz. pogosto pada?!?)

Orias ::
Primerjati Ciscote iz leta 2011 z temi je Ubee modemi je tako, kot bi primerjal Bmwja z Zastavo. Brat ima v spodnjem nadstropju UBee modem, pa mi wifi dela čisto vredu v zgornjem nastropju. Pri ciscotu EPC 3925 meni WIFI ne dela še v drugem prostoru, če nimam vrat odprtih.
Najbolje je imeti samo kabelski modem in svoj router. Jaz imam na ciscotu vključen WIFI samo zaradi Unifija.
Najbolje je imeti samo kabelski modem in svoj router. Jaz imam na ciscotu vključen WIFI samo zaradi Unifija.

mtosev ::
kdaj pa bodo samo internetni paketi pohitreni? jaz se še na 40/4mbps
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ETI3n ::
kdaj pa bodo samo internetni paketi pohitreni? jaz se še na 40/4mbps
Leta 2020, do takrat pricakuj 1gbit ali pa celo vec prenosa, be quiet and enjoy :) Sj ne, oglas se do najblizje poslovalnice, pa glas do daske
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ETI3n ()

BorutK-73 ::
Še komu EPG nagaja? Par dni je bilo ok, od včeraj pa žalost, pol programov ga nima, loada par minut...

Tero ::
Res je ne dela. Kdo klical na telemach?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

dejanslo ::
Meni ne dela od neta nič. Na liniji imajo avto odzivnik, ki pove, da je v MB prišlo do izpada elektrike in bo nazaj do 14h.
There`s More Than One Way To Do It

mijav7 ::
Na telemach.si je obvestilo.
"Uporabnike obveščamo, da je prišlo do izpada mobilnega omrežja na področju Štajerske. Napaka se urgentno rešuje, na voljo je nacionalno gostovanje. Uporabnike prosimo za razumevanje. Telemach"
"Uporabnike obveščamo, da je prišlo do izpada mobilnega omrežja na področju Štajerske. Napaka se urgentno rešuje, na voljo je nacionalno gostovanje. Uporabnike prosimo za razumevanje. Telemach"

harvey ::
Še komu EPG nagaja? Par dni je bilo ok, od včeraj pa žalost, pol programov ga nima, loada par minut...
Enako, restart digitalnega sprejemnika za nekaj časa reši, potem se pa potem kar zgubi oz. zmeša. Izgubil vsako upanje, da bodo tole poštimali

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

Blazz ::
meni že eno leto ne delajo EPGji na različnih kanalih, recimo HBO 1. na HBO 2 pa deluje... pač telemach je gnil, treba se je sprijaznit...

FMinus ::
To je zdaj že absurd, 220/6. dam jim 120 nazaj za 14 vec uploada. Enkrat izpolnim tisto anketo, ko jo dobiš prek maila, napišem pač, da so upload hitrosti 100 let za opicami me kliče tip s Telemacha čez par dni in mi reče, da se strinja in da me bo posredoval na poslovni oddelek za višji upload. Čez dva dni me kliče ena baba iz poslovnega oddelka in mi reče, če nisem s.p. ni šanse in odloži :). Saj druga nisem pričakoval, smešno se mi pa vseeno zdi, da eni ne vejo kakšne pogoje imajo. Ampak res, kdaj bodo kaj uploade povečali te kekeci, DOCSIS oz EuroDOCSIS omogoča ~120Mbit/s na 4 kanalih, mi pa tu šalabajzamo z 2, 4, 6, 10 uploada. Žalostno.

Upload ni zanimiv za marketing, važno je VELIKA številka za DL in isto velika številka programov.

M.B. ::
Sem klical Telemach glede nedelujočih TV kanalov med kanalom 14 in 19. Pa pravi da verjetno ne delajo zato ker so v MPEG 4 in tega ta settop box ne podpira. Kar je možno. Ampak zanimivo pa je da na HD kanale lahko preklopim (ki jih baje ta settop box tudi ne podpira) ampak tam imam samo zvok ne pa slike, ker HD tudi ne podpira sprejemnik.
Da VOD pa sploh ni podprt na tem settop boxu. (ni mi pa znal razložit zakaj je na daljincu tipka VOD in zakaj je v navodilih settop boxa VOD opisan in zakaj je bil v meniju do junija). Če pa hočem gledat VOD in te 4 programe, ki so vključeni v paket, ki ga plačujem pa moram plačat 27€ za menjavo settop boxa al pa plačat 1€ več na mesec da grem na drug paket kjer dobim novi settop box in 30MB več downloada. Lepo ni kaj. Moram še pregledat pogodbo pa ZPS vprašat, ker meni se to ne zdi ravno fer. Zakaj pa mi potem ne znižajo naročnine če ne morem gledat vseh kanalov in uporabljat VOD? Ker to je po eni strani isto kot če plačujem za hitrost 40/2 dobim pa 20/2.
Da VOD pa sploh ni podprt na tem settop boxu. (ni mi pa znal razložit zakaj je na daljincu tipka VOD in zakaj je v navodilih settop boxa VOD opisan in zakaj je bil v meniju do junija). Če pa hočem gledat VOD in te 4 programe, ki so vključeni v paket, ki ga plačujem pa moram plačat 27€ za menjavo settop boxa al pa plačat 1€ več na mesec da grem na drug paket kjer dobim novi settop box in 30MB več downloada. Lepo ni kaj. Moram še pregledat pogodbo pa ZPS vprašat, ker meni se to ne zdi ravno fer. Zakaj pa mi potem ne znižajo naročnine če ne morem gledat vseh kanalov in uporabljat VOD? Ker to je po eni strani isto kot če plačujem za hitrost 40/2 dobim pa 20/2.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.

ufek ::
Čudno, pri nas ko je gradnja optike v finalizaciji (Telekom in Telemach sta oba polagala istočasno vsak svojo kanalizacijo) nam je Telemach ponudil paket gold trojka extra optika 120/120 za 52/mesec. Zdaj pa vidim, da so temu paketu spremenili hitrost na 150/4.
Še dobro, da sem se odločil, da ostanem pri Telekomu. Tam imam pa lepo 100/20. Me je pa ravno Telemachovih 120/120 vleklo tja. Žalostno..

Pinzl ::
Sem klical Telemach glede nedelujočih TV kanalov med kanalom 14 in 19. Pa pravi da verjetno ne delajo zato ker so v MPEG 4 in tega ta settop box ne podpira. Kar je možno. Ampak zanimivo pa je da na HD kanale lahko preklopim (ki jih baje ta settop box tudi ne podpira) ampak tam imam samo zvok ne pa slike, ker HD tudi ne podpira sprejemnik.
Pri nas je bilo isto. Sem reklamiral račun, saj njihova oprema ne podpira tega kar ti prodajajo. (pa je bil problem samo en program)
So stornirali račun. :)

Hitrost 150/4 velja za pakete na koaksialnem kablu, na optiki je ta paket 150/150.
A res? http://telemach.si/oec/paketi/gold-troj...

XS!D3 ::
Hitrost 150/4 velja za pakete na koaksialnem kablu, na optiki je ta paket 150/150.
A res? http://telemach.si/oec/paketi/gold-troj...
Ne tem linku je vrjetno napaka, na optiki so vsi paketi simetrični (prej 120/120 sedaj 150/150 kot pravilno piše tudi v ceniku).

Potem pa še ponudbe ne znajo pravilno napisat na internetno stran.. Ful profesionalno, ni kaj. Pa še stranke si s tem odganjajo.

MrStein ::
Kaj je paket "trojček GOLD EXTRA 2"?
V ponudbi (web) najdem samo "trojček GOLD EXTRA" brez dvojke.
V ponudbi (web) najdem samo "trojček GOLD EXTRA" brez dvojke.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

KuntaKinte ::
To je paket,ki so nam ga uturili,ko so poenotili pakete,je 1 eur cenejši od extra,hitrost je 80/4,ki je ne bodo nikoli zvišali,dokler ne skleneš nove pogodbe in podaljšaš,greedy bastards

strom_15 ::
KuntaKinte je izjavil:
To je paket,ki so nam ga uturili,ko so poenotili pakete,je 1 eur cenejši od extra,hitrost je 80/4,ki je ne bodo nikoli zvišali,dokler ne skleneš nove pogodbe in podaljšaš,greedy bastards
potem pa ne vem kaj sploh razmišljati?

MrStein ::
To je potem razen interneta isot ko GOLD EXTRA?
Kaki sprejemnik gre zraven?
Je 40 HD kanalov, pa dajo oni krep isco D3 "rušim se trikrat na dan", ki ne podpira HD.
Je 40 HD kanalov, pa dajo oni krep isco D3 "rušim se trikrat na dan", ki ne podpira HD.
Motiti se je človeško.

KuntaKinte ::
To je potem razen interneta isot ko GOLD EXTRA?
jah,za interaktivni sprejemnik je hotela ženska da plačam menjavo 27 eur,pa sem zatežil,da so menjali pogoje in da mi en
pripada brezplačno,je nekaj jamrala,klicala okoli in na koncu dala zastonj,enega pa sem imel starega sd,ki je štekal,klical da je pokvarjen
daljinec,pa so zamenjali za navadnega HD tudi brezplačno

||pSyCh0| ::

Sade ::
verjetno kmalu 13TH STREET HD ...
pa ja ni prišlo kje tako daleč, da dejansko razmišljajo dodati kaj nemškega? Kak SF1 in SF2 ne bi škodil...
13TH STREET je NBC UNIVERSAL BRAND ( isto kot SYFY oz. SciFi, E!, CNBC,itd.)pa če bo sigurno ne bomo dobil verzije za nemčijo!

||pSyCh0| ::
verjetno kmalu 13TH STREET HD ...
pa ja ni prišlo kje tako daleč, da dejansko razmišljajo dodati kaj nemškega? Kak SF1 in SF2 ne bi škodil...
13TH STREET je NBC UNIVERSAL BRAND ( isto kot SYFY oz. SciFi, E!, CNBC,itd.)pa če bo sigurno ne bomo dobil verzije za nemčijo!
vidim ja

Program Medical channel je prenehal z oddajanjem
Spoštovani,
obveščamo vas, da program Medical channel žal ne oddaja več. Ker ga programski dobavitelj več ne dobavlja, smo program izključili iz programske sheme.
Hvala za razumevanje!
Spoštovani,
obveščamo vas, da program Medical channel žal ne oddaja več. Ker ga programski dobavitelj več ne dobavlja, smo program izključili iz programske sheme.
Hvala za razumevanje!

dejanslo ::
@strom_15
Dajte prosim že enkrat uvest možnost plačila položnic znotraj e-Računi Bank@net.
Ironično je, da lahko v spletni banki z dvema klikoma plačam vodovod, za telekomunikacije pa moram pretipkati vse te cifre.
Dajte prosim že enkrat uvest možnost plačila položnic znotraj e-Računi Bank@net.
Ironično je, da lahko v spletni banki z dvema klikoma plačam vodovod, za telekomunikacije pa moram pretipkati vse te cifre.
There`s More Than One Way To Do It

Han ::
Pa položnice dostavite vsaj en teden pred rokom plačila, ne pa dan ali dva prej, ali celo za rokom... JAO!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

@strom_15
Jaz nisem zaposlen na Telemachu. Jaz le tu sporočam, kar preberem na njihovi spletni strani.

En čas smo imeli uporabnika iz Telemacha, je zgleda obupal
Mislim da je bil uporabnik "Digitel"
http://telemach.si/Binary/1325/Digi-she...

Mislim da je bil uporabnik "Digitel"
http://telemach.si/Binary/1325/Digi-she...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

_Sajmon_ ::
Eno vprašanje: pred časom mi je telemach na mojo željo na Innbox-u preklopil port v bridge način in s tem je potem moj Asusov router dobil WAN IP 213.172.236.xxx. Vse lepo in prav. Pred nekaj tedni pa sem opazil nek klicaj v setup menuju pri DDNS oznaki in ugotovim, da ima Asus kar naenkrat WAN IP (spet) 192.168.1.10, kar na prvi pogled kaže, kot da Innbox ni več v bridge načinu. Posledično moj router ni viden z Android aplikacijo itd. No, kličem na telemach, pa mi pravijo, da je z innboxom vse v redu, t.j. da je v bridge načinu. Sva s tehnikom kar nekaj minut govorila, a ne vem, če se ga povsem razumel, kar mi je govoril. Ugotovila nisva nič, kar bi mi lahko pomagalo.
Skratka, je imel/ima kdo podobne težave? Sem šel gledat tudi log od routerja in noter sem med drugim našel "WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly"... Razmišljam tudi, ali so se te težave pojavile po nadgradnji firmwareta nekaj tednov nazaj...
Skratka, je imel/ima kdo podobne težave? Sem šel gledat tudi log od routerja in noter sem med drugim našel "WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly"... Razmišljam tudi, ali so se te težave pojavile po nadgradnji firmwareta nekaj tednov nazaj...

Yohan del Sud ::
Ja. In obupal. Odprl podobno temo leto nazaj. Tehnik ni imel pojma o čem govori(m). Zadevo lahko načeloma rešiš z obvoznicami (težava je v glavnem v tem, da ti zadevo resetirajo na nekaj, kar jim paše).
Skratka, tale Innbox je tako osnovno sranje, da dela samo ena na ena. Za vse ostalo je ekstra sranje, in upam, da pri iskri celo kdo bere to.
Skratka, tale Innbox je tako osnovno sranje, da dela samo ena na ena. Za vse ostalo je ekstra sranje, in upam, da pri iskri celo kdo bere to.
www.strancar.com

Yohan del Sud ::
Ja seveda. Glava ob zid. Sem poskušal. Ampak pustimo to sedaj. Imam zadevo obvoženo in nad samo storitvijo nimam pripomb.
www.strancar.com

???
a je kdo od vas usposobil FS na UBEE in dejansko lahko tudi dostopal do sheranega diska? Vse lepo nastavljeno, potem me pa vedno za autentikacijo povprasa in ce vpisem od modema login podatke ko dostopam iz windowsow mu ni vsec...isto je za ftp. Komu stvar deluje in kje je haklc?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

???
a je kdo od vas usposobil FS na UBEE in dejansko lahko tudi dostopal do sheranega diska? Vse lepo nastavljeno, potem me pa vedno za autentikacijo povprasa in ce vpisem od modema login podatke ko dostopam iz windowsow mu ni vsec...isto je za ftp. Komu stvar deluje in kje je haklc?
Podpora pravi, da ne vejo za kakrsne koli tezave in da storitev file sharinga na Ubee ni placljiva, meni pa se vedno ne uspe stvar zrihtat, saj konstantno zahteva nek account, ko grem na prikazan disk, neglede kaj nastavim. Pocasi obupujem. Ce je kaksna dobra dusa, da lahko sproba na svojem Ubee, ce mu FS res deluje, bi bil zelo hvalezen.
P.S: dostopam iz W10 masin, ce igra to kaksno vlogo mogoce.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()