» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
222 / 363
»»

floyd1 ::

To mislijo lastovko (sat krožnik) ali wifi od soseda (unifi)?

Kabel z zajlo po zraku. Od droga na drugi strani ceste, kjer je (po mojem) tudi njihova omarica.

BorutK-73 ::

So te že priklopili?

hojnikb ::

No po 2 dneh dobim nazaj takole cvetko...

Pozdravljeni,

zahvaljujemo se za prejete naročniške podatke.

Po natančni preverbi je bilo ugotovljeno, da prejšnja registracija na portal ni bila uspešno zajljučena. V vašem primeru bo potrebno opravit ponovno registracijo preko spletne strani https://prijava.telemach.si/sl/register.

Lep pozdrav,

Nigga what ? O kaki neuspešni registraciji sanjajo, če sem se pa uspešno registriral že cca 1 let nazaj in je račun tudi delal.
A je tako težko priznat, da se jim je baza sesula ai kej takega...

nevertheless je ponovna registracija pomagal..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

delfinus ::

delfinus je izjavil:

Kaksno presenecenje. Tudi pri meni na modemu Cisco EPC3212 je nov firmware. Upam, da so pofixal reset EPC3212 modema na vsake 150 ur. Zaenkrat drzi ze 4 dni, ker opazam po logih na routerju, da se je nekaj dogajalo tako 01.decembra, kot tudi 2.decembra. Modem je takrat 6x zapored, v obdobju 5 minut, zaprl in odprl linijo. Pa da vidmo.

lp, d.

Hi,
No, po enem mesecu monitoringa lahko ugotovim, da s popravkom v zadnji verziji firmwara za Cisco EPC3212, ne prihaja vec do ciklicnega restarta.
lp, d.

nejcek74 ::

Poterbujem pomoc, da uredim fotrov dostop do internete. Ker zivim pol evrope stran od njega je zadeva malo bolj komplicirana pa vas bom vprasal za par stvari. Sem sicer ze govoril s telemachom pa ni bilo nic pametnega ven.
Fotr je na Telemachu (interent + telefon + TV), do pred decembrom je uporabljal kombinacijo za dostop:
Cisco EPC3208 + nek starejsi Sitecom router
na to sta obesena dva racunalnik: PC zicno in Mac preko WiFi, obcasno se iPad in seveda telefoni
Konec novembra je povezava preko Sitecomovega routerja nehala delat. Fotr je potem prikljucil PC direktno na modem in ima net samo na tem racunalniku. Sam sem med prazniki priklapljal nazaj Sitecomov router vendar povezava preko njega ne deluje. Rad bi ugotovil ali je napaka res v Sitecomovi napravi in naj kupimo novo ali je vmes cloveski faktor (fotr ali telemach)

1. Ali Cisco EPC3208 deluje vedno samo kot modem? Ali je za telemach vseeno ali si prikljucen samo z enim kompom ali s svojim routerjem (sem govoril s telemachom pa so me odpravili, da je Cisco v modem nacinu). Ce prav razumem so nastaviteve itak hard coded v napravo ki ti jo dostavijo in se potem nanjo prikljucujes avtomaticno.
2. Ce predvidevam, da je Sitecom router zanic, kaj priporacate za nakup: wire + WiFi + cim manj tezav, ni potrebe po nekih komplikacijah, ker naceloma samo ena persona uporablja net (raten kadar smo otroci na obisku :P)za fotrovo hitrost dostopa do neta. Sem poskusal ce se da dobit od Telemacha kak njihov modem/router z WiFi pa niso bili prevec navduseni.

KuntaKinte ::

router dobiš na telemachu zastonj v uporabo

Potrebujem WiFi, trenutni ga nima in na Telemachu ga niso pripravljeni zamenjat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

MrStein ::

Kaj pa če menjaš paket?
Novi so ponavadi itak ugodnejši.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Poterbujem pomoc, da uredim fotrov dostop do internete. Ker zivim pol evrope stran od njega je zadeva malo bolj komplicirana pa vas bom vprasal za par stvari.

Samo citiram se :) Fotr je star 73 let tako da vam bo bolj jasno. Hhvala za nasvete, trenutno bi bila optimalna rešitev nekaj v stilu:
_kupi wireles switch ta pa ta in ga priklopi na Cisco EPC3208
_kupi wireles router ta pa ta, ga priklopi na Cisco EPC3208 in bo delalo
Z telemachom sem ze govoril pa niso bili sposobni pomagati, ja isto so rekli menjaj paket, po vprašanju kateri paket s podobno ceno in ponudbo ponuja zraven wi-fi se je preprosto ustavilo na njihovi strani. Glede na to da ima moj fotr enega od trojckov bi itak moral dobiti WiFi router pa temu ni tako.

recimo, kaj od tega?
Asus brezžični usmerjevalnik N10E
Asus usmerjevalnik RT-N12 D
Buffalo brezžični usmerjevalnik Buffalo WHR-1166D-EU

s1m0n ::

A so kje kakšni problemi download je na moji strani kar nizek, pod 30% nazivnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Spc ::

s1m0n je izjavil:

A so kje kakšni problemi download je na moji strani kar nizek, pod 30% nazivnega.

Pri meni je vse ok

markk1 ::

Pozdravljeni,
rad bi telemachov wifi modem nastavil, tako da bi ga povezal z Asusom RT-N12 in uporabljal signal po celi hiši, saj telemachov modem ima slabši domet. Mi lahko kdo pomaga kaj vse je potrebno nastaviti, da bo zadeva delovala, ker mi nikakor ne uspe.

Hvala

lp

Han ::

Velja nasplošno za Cisco EPC3925: dodaten router naj deluje kot switch oziroma kot AP (Access Point).

gensi ::

Pozdravljeni,
Vprašal bi kako se lahko povežem v Telemach modem (da bi videl nastavitve)?
Hvala.

Orias ::

Na nekaterih: http://192.168.0.1 (cisco epc3925)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Orias ()

gensi ::

Orias je izjavil:

Na nekaterih: http://192.168.0.1 (cisco epc3925)

Hvala za namig. Dela na: http://192.168.100.1/

m0LN4r ::

Katere DNS uporabljate pri telemach ?!?! Tisti iz Maribora?

Jaz imam še vedno problem z nenaloži-refresh-naloži sindrom pri brskanju.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Jaz uporabljam svojega na lokani ip adressi.
192.168.0.3

Žal ni dostopen iz interneta.
Lahko si pa ga sam postaviš:
https://www.isc.org/downloads/bind/

Orias ::

Spc, ali imaš kak vodič, kako vse skupaj konfigurirati ?
Ko meni je že skoraj crknila tipka F5 na tipkovnici :D :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Orias ()

dejanslo ::

Ker imam s helpdeskom mešane izkušnje, vprašanje za vas.

Doma imam torej en TV, ki nima DVB-C, ima pa HDMI. Ob priklopu sem dobil (SD) Cisco Z3375, ki ima samo SCART izhod. Preko tega se mi po ekranu vozijo neke črte. Sem zreduciral z nekim dražjim SCART kablom, ampak še vedno so in me motijo.
Sosedu so priklopili Telemach zdaj en dan, pa je dobil drug Cisco sprejemnik, ki pa ima namesto SCARTa HDMI. Povprašal sem na Telemach, ali bi lahko mojega zamenjali s tem, pa sem dobil odgovor, da je potrebna menjava "s strani serviserja", ker je potrebno "vzpostaviti povratni pas", kar stane 26EUR v enkratnem znesku. Je pa brezplačno, če naročim izjemno popularno "zamujeno 72h" za 1,5EUR/mesec. :)

Zanima me, če je res potrebno vzpostaviti nvmkak pas za delovanje settopboxa, ali je to nategovanje v stilu "za ADSL potrebujete ISDN"?

PS: Lahko na ZS
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

MrStein ::

Orias je izjavil:

Spc, ali imaš kak vodič, kako vse skupaj konfigurirati ?

A ni bolj preprosto uporabiti kakega obstoječega?
Recimo googlova: 8.8.8.8 in 8.8.4.4

PS: Si prepričan, da je problem v DNS?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

flisko ::

dejan,pokliči helpdesk,pa reči da je 3375 crknu,pa dbiš novega pdsja 2120 ki ima hdmi.

CaqKa ::

m0LN4r je izjavil:

nevem če sta še vedno ista, ko imam preko dhcp, ampak iz glave 213.161.0.10 in pa 0.20, drugače pa imam v glavi še guglovega 8.8.8.8

M.B. ::

Jaz sem mel velike probleme z DNS pa package loss pa vse na Telemachu.

Pomagalo je presenetljivo restart modema.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

markk1 ::

Han je izjavil:

Velja nasplošno za Cisco EPC3925: dodaten router naj deluje kot switch oziroma kot AP (Access Point).

vse sem preizkusil in mi nekako ne deluje. Lahko kdo po korakih napiše

hvala

Jaz sem si pomagal z orodjem namebench, ampak ni fore.
Se mi zdi, da je zdaj še slabše in bolj pogosto.

Internet dela fenomenalno, ko šus. Samo to da sprve ne odpira strani mi ni jasno nikakor.
Vse se zgodi znotraj 2-3 sekund.

Recimo, da si boste lažje predstavljali o čem govorim:
Recimo grem na slo-tech,
kliknem povezavo do neke strani in mi izpiše TAKOJ, da ta stran ne obstaja.

Nato takoj pritisnem F5 in jo naloži. wtf resnično. In to na več kot 50% povezav, ki jih kliknem.
Aha in še opazil sem, da mi na youtube včasih thumbnaile ne naloži. Res mi ni jasno.

Pa isto se dogaja na vseh računalnikih v vseh browserjih. Tako da nevem.
Trade Republic 38MVDVXM

se je dogajalo tudi meni in kar naenkrat izginilo,definitivno problem na strani telemacha

delfinus ::

markk1 je izjavil:

Han je izjavil:

vse sem preizkusil in mi nekako ne deluje. Lahko kdo po korakih napiše

hvala

Kako se poveze? Na Cisco EPC3925 iz LAN1 na WAN na tvoj router. Iz LAN 1 na tvojem routerju na PC.
Sledijo nastavitve na tvojem zunajem routerju: Zunanji rotuer je najbolje postavit na Static IP.
IP Address: 192.168.1.2 - lokalni naslov tvojega PCja. Lahko je drugacna stevilka, slednje moras imet specificirano tudi v PC pod Local Area Connection properties za tvojo mrezno kartico) Malo znanja bo tu potrebno.
Subnet mask: 255.255.255.0
Default Getaway: 192.168.0.1 (to je pa po defaultu lokalni naslov Cisco EPC3925)
DNS: 192.168.0.1
To bo pa bolj ali manj to, kar se tice nastavitev na zunanjem routerju.

Na Cisco EPC3925 disejblaj tudi Wi-Fi, ker ga ne bos uporabljal preko Ciscota, ampak bo to opravljal tvoj router.

lp, D.

KuntaKinte je izjavil:

se je dogajalo tudi meni in kar naenkrat izginilo,definitivno problem na strani telemacha

A si napako prijavil ali so odpravili kr tako ??
Trade Republic 38MVDVXM

ne spomnim se več,vem,da mi je šlo na živce,po mojem sem klical

zanimivo, tule CE dela ok...
#brezpodpisa

crniangeo ::

spet telemach serje :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

crniangeo je izjavil:

spet telemach serje :)

Dela normalno
(knock, knock, knock)

MisterR ::

Nekaj me zanima, kako na ciscotu predvajat vsebine iz USBja?? Ker cisco ga formatira v nek X format, kateri na win 8 ni prepoznan :\

Tero ::

Še komu ne dela kabelska tv? internet deluje, ampak tv kanali v dvb-c pa so zmanjkali.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

berlusconi ::

Tudi meni ne dela TV, internet dela (hvala kurcu, da dela - atletico-barca). Smetanova ulica

jnovak ::

Ta Telemach gre zgleda v K* - meni že 3. v 1 tednu ven vrglo. Zdaj samo TV, internet (zaenkrat) še dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jnovak ()

Meni je to prvič, in vse skupaj drugič od podpisa pogodbe. Cca tričetrt leta. Se ne morem pritoževat, ko pa ne bo interneta, ko bi moral biti, pa bo ojgenj v strehi :)

tv je nazaj :)
#brezpodpisa

indeed :) mater smo odvisni od multimedije :)

jnovak je izjavil:

Ta Telemach gre zgleda v K* - meni že 3. v 1 tednu ven vrglo. Zdaj samo TV, internet (zaenkrat) še dela.

TV je vrglo ven zato, ker so vsi PID-i izginli, ostali so samo PMTji v stream-u.
Torej verjetno je bilo nekaj narobe v Ljubljani, ali pa so kaj dodajali.

Še slika:

Torej majnka: Video: MPEG4, MPEG2 / Audio: Mpeg1 Layer2

barocco ::

Tud sam mam problem.
ups..
Glih začel delat programi(Lj-prule)
Še vprašanje
Naj digitalni pretvornik zamenjam za conux.prejšni TV ni podpiru.
Bo programska shema(pri conax) ista kot pri Ciscot-u ,k sem jo vajen..
Bo slika lepša??
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Če sem jaz prav razumel, ko sem naročal: če naročim conax se znebim dodatnega pilota, bo pa TV preklapljal med kanali rahlo počasneje. V primeru recieverja bo dodaten pilot in najbrž, domnevam, krajši čas pri preklopu kanalov. Shema bi morala ostati enaka.
btw. ta preklop ni tako zelo dolg, da bi lahko šel vmes na wc:) sekunda, dve, se človek navadi.

Dodatno vprašanje imam za vse, ki se na to spoznajo:
Zakaj se mi GUIDE (spored) ne posodablja. Šele ko preklopim na kanal se spremeni naslov oddaje,filma ki se trenutno predvaja.
TV je na najnovejšem firmwareu, še kaj lahko probam?

hvala,lpm

Zgodovina sprememb…

barocco je izjavil:

Bo slika lepša??

Slika je takšna kakšna je v streamu.
Slika bo verjetno lepša zaradi tega ker ne boš uporabljal SCART kabla, ampak bo tv prikazal dejansko sliko iz stream-a.

Z EPG od telemacha sem sam že skoraj obupal, dela pravilno samo za tisti program na katerem trenutno si.

berlusconi je izjavil:

Če sem jaz prav razumel, ko sem naročal: če naročim conax se znebim dodatnega pilota, bo pa TV preklapljal med kanali rahlo počasneje. V primeru recieverja bo dodaten pilot in najbrž, domnevam, krajši čas pri preklopu kanalov. Shema bi morala ostati enaka.
btw. ta preklop ni tako zelo dolg, da bi lahko šel vmes na wc:) sekunda, dve, se človek navadi.

Dodatno vprašanje imam za vse, ki se na to spoznajo:
Zakaj se mi GUIDE (spored) ne posodablja. Šele ko preklopim na kanal se spremeni naslov oddaje,filma ki se trenutno predvaja.
TV je na najnovejšem firmwareu, še kaj lahko probam?

hvala,lpm

po mojih izkušnjah conax preklaplja hitreje kot dodatna kišta,ki se mora vsaj enkrat na teden resetirat ker trokira ali pa čisto zablokira,
meni GUIDE na 3 leta starem phillipsu sploh ne dela,oziroma kaže spored za mogoče 3 kanale,na novejšem panasonicu pa bp

BorutK-73 je izjavil:

Z EPG od telemacha sem sam že skoraj obupal, dela pravilno samo za tisti program na katerem trenutno si.

Zakaj pa je to tako? Ne razumem, zakaj ne bi delovalo kot mora. Sem klical tudi na telemach, pred časom že, in mi je rekel , da je mogoče kriv firmware v televiziji, par tednov nazaj sem jo posodobil in ni sprememb. Saj ni tako moteče, je pa zelo neprijetno. :)

Zato vprašam tukaj, ali lahko še kaj drugega storim, da bi morda delalo.

Han ::

Tudi jaz opažam, da EPG ne deluje tako kot bi moral, predvsem za sosednje kanale. Preverjeno na treh Samsungovih TV, na vseh je zadnji firmware. Za HD Kino EPG ne deluje spljoh.

Poleg tega se na EPG ne moreš zanest, ko nastavljaš snemanje programa. V času VHS snemalnikov smo imeli VPS, zdaj, v digitalni dobi, pa nimaš nič, kar bi sprožilo snemanje tisto sekundo, ko se začne film/serija/oddaja...
««
222 / 363
»»