» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
131 / 363
»»

Spc ::

Kaj pa se je tukaj zgodilo ?
Prvo je bil velik ping potem je padel na normalnega in nato spet zrasel.
Verjetno tukaj telemach nima nič zraven ampak mi je zadeva čudna ...

http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smokeping.cgi?displaymode=n;start=2010-05-10%2003:54;end=2010-05-10%2015:54;target=EveOnline.evet

hmm...

mayne ::

Mene pa neki zanima če slučajn kdo ve.
Dobil sem ponudbo od Telemach za trojček in zgleda kar zanimivo, edini problem je telefon. Doma imamo tole http://www.lf3m.si/Selecom5.htm ker so v hiši 3 nadstropja in v vsakem je telefon. A slučajn kdo ve če je to kompatibilno z telemach telefonijo? Ko sem klical ni mela pojma, je pa rekla da je njihova telefonija analogna in deluje kot navaden Telekomov priključek ki ga imamo sedaj kar pomeni da bi moglo delovat. Nočem pa naročit pa potem ugotovit da ne dela sploh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mayne ()

Gost ::

lookman,
Telemach ti močno odsvetujem, čeprav je ponudba mikavna, alternative pa verjetno nimaš. Podpora je obupna, telefonija na novih modemih Cisco ne deluje ustrezno in ne vejo, kaj je problem, za internet pa lahko vidiš v prejšnjih odgovorih, da ko deluje, deluje, ko pa pade dol, je pa obup. Lahko si več ur offline in nihče ti ne bo znal pomagati. Nekaj dni offline je na Telemachu običajna doba. Televizija je edina še kolikor toliko močna točka Telemacha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gost ()

mayne ::

stvar je da imam Telemach internet in kabelsko televizijo in deluje odlično, internet ma od nadgradnje omrežja skoz 0% packet loss, na mesec ga pa mogoč vrže vn 1x za par minut pa še to je redko.

PARTyZAN ::

Fora je, da bodo tisti, ki jim stvari povzročajo težave podajali večino mnenj na forumu. Tudi jaz imam "trojčka" XL in stvari delujejo tako kot morajo. Danes dopoldne telefon prvič ni delal, do večera je bilo že odpravljeno.

V-i-p ::

Ne, ne, Gost ima prav. Pri Telemachu internet sploh ne dela:
ONLINE = 159 days, 18hrs, 36min, 41sec.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

To pa je res dolgi uptime.
:D

PrimozR ::

mayne je izjavil:

Mene pa neki zanima če slučajn kdo ve.
Dobil sem ponudbo od Telemach za trojček in zgleda kar zanimivo, edini problem je telefon. Doma imamo tole http://www.lf3m.si/Selecom5.htm ker so v hiši 3 nadstropja in v vsakem je telefon. A slučajn kdo ve če je to kompatibilno z telemach telefonijo? Ko sem klical ni mela pojma, je pa rekla da je njihova telefonija analogna in deluje kot navaden Telekomov priključek ki ga imamo sedaj kar pomeni da bi moglo delovat. Nočem pa naročit pa potem ugotovit da ne dela sploh.

Kje živiš?

Očitno imajo probleme samo Štajerci (ex-Triera), meni v okolici Radovljice dela super, brez problemov (razen mati občasno pojamra za telefon).

Edino Cisco DVRi so katastrofalni :P.

axee ::

Hja, ravno sem doživel razodetje da se bom premaknil od ADSL 1/256 in da se namerava jiti v naši bajti na Telemach (tu žal nimam vpliva) pa zagledam tole temo in me mine.

Mam pa nekaj vprašanj glede tega kabelskega interneta (vzeli naj bi digitalni trojček DTV 3.0 XL +).

Kakšen je razlog za tako slabo upload hitrost (samo 2.5mbps glede na 28mbps)? Je problem v tehnologiji preko koksialca, pasovni širini? So kakšne modifikacije mogoče? Ker potrebujem čimbolj simetrične hitrosti, a bi bil recimo 20/10 dovolj. Res bi bilo fajn če bi se dalo to zmenit.
Piše da brezplačno dodajo še ruter, saj si že predstavljam da bo nekaj čisto osnovnega ampak katerega posodijo?
Telefon bo itak skoraj zastonj tam, pri nas se naredi en klic na mesec.
Kaj pa televizija, predvsem me zanima uporabniški umesnik, Telemachovega ne poznam, samo od siola in t2. Je primerljiv, odziven? No saj nazadnje je važnole da predvaja (hd) tv in da vidim kaj se sedaj vrti po televiziji in kaj prihaja.

Teme za nazaj nisem bral, je 66 strani, od tega 95& reportov pinganja.

Gapi ::

axee: Paketi so res mal glupi a tko je. Router raje nabavi svoj. Mislim da je nek netgear nimam pa pojma kateri.
Tv vmesnik je sicer odziven a ima pomankljivost da ni EPG-ja pri vseh programih. mislim da se da živet z tem.

Tehnična pomoč pri Telemachu suxs.
No person is rich enough,to buy back his past.

JK007 ::

Jaz osebno sem z Telemachom zadovoljen ( res pa je, da imam telefon samo, da se mi prah gor nabira ). Tu pa tam pride do kakšnega izpada ni pa to kritično.
....... www.kabelska.net .........

gregyk ::

V-i-p je izjavil:

Čisto mimogrede: podatek "uptime" v statusu modema ne pomeni NIČ drugega kot samo to, da ima tvoj modem 159 dni napajanje. V tem času se ti lahko zgodi 200 izpadov, pa se uptime ne bo spremenil spet na "0" pri vsakem (na 0 ga spraviš samo če izklopiš napajanje).

markk1 ::

zdaj sem mel serviserja spet doma, in je reko da so v lj vse za*** s temi software-i za sprejemnike + še vse ostale pi** ki ne delajo. Tak pa je to, ko so vse stvari spet v lj, od klicnega centra do veljakov - veseljakov.

Ja, nekdo je bil šlampast pri flashanju Ciscovih STBjev. Dva dni po tem so na spletni strani objavili navodila za factory reset. !"Q#$#% je bilo potrebno spet playlisto delat :P.

Sem poslal mail na telemach vprašanje glede pasivne širine in prilagoditve mojim željam v ponedeljek zjutraj, ševedno nič. Ja res hitrosti so neumne, v sedanjih časih pa ja težimo k temu da čimveč pošljemo skozi oblak in ne po ključkih in potrebujemo dober upload. Upam da se kdo prikaže ki mi pove kakšne so omejitve same tehnologije..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Očitno imajo probleme samo Štajerci (ex-Triera), meni v okolici Radovljice dela super, brez problemov (razen mati občasno pojamra za telefon).

Problemi so zato, ker smo mi štajerci leta in leta imeli statične ipje in je vse delovalo kajti ni bilo potrebe po drekastih DHCP strežnikih.
Sedaj ko je telemach prevzel pa silijo te DHCP strežnike in nič več ne deluje.
To je največji problem.
Finta je tudi v tem, da so še vmes DHCP Relay-i, ki pa včasih tudi relay-ajo napačen DHCP strežnik in uporabnik dobi nek čuden ip (kot sem že napisal par postol zgoraj).

Ne razumem zakaj ne naredijo tako, da lahko uporabnik uporabi oboje.
Tisti, ki hoče imeti vse avtomatsko naj pridobi ip preko DHCPja, tisti ki pa hoče imeti zadevo 100% stabilno pa ima lepo vpisan ip naslov in je to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Jaz sem pri Telemachu od leta 2002. Že od samega začetka smo imeli DHCP z statičnim IPjem, in so stvari delovale (in še vedno delujejo :P) tako kot morajo. Nobenih nepotrebnih prekinitev.

Saintek ::

Vedno bolj, ko berem probleme, ki jih imate uporabniki v mb, bolj sem srečen, da je selnica-ruše šla na svoje. Zadnje mesece pri telemachu lani so se tudi v območju ruš (vsaj pri meni) začeli pojavljati problemi. Testno so me ob prvi priliki prestavili na svoje omrežje in od tedaj problemov več ni. Tudi tu so pridobivanje ip-ja naredili na DHCP (vedno dodeli istega).
ampak tehnologija je ostala docsis 2. Net dela v nulo. Ni več povečanih pingov ob večerih, posledično tudi hudega padca downloada. Ping avarage do gatewaya ja padel iz 10ms na okoli 7,5 ms ob popolnoma sproščeni liniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

No Can Do ::

Zdravo.

Nekaj me zanima. Ali so še vedno zaprti porti 1-1024? Imam pa kabelski internet preko Kabel TV.
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

PARTyZAN je izjavil:

Jaz sem pri Telemachu od leta 2002. Že od samega začetka smo imeli DHCP z statičnim IPjem, in so stvari delovale (in še vedno delujejo :P) tako kot morajo. Nobenih nepotrebnih prekinitev.

QFT, tudi letnica je podobna.

Pa dej a lahko mogoč te vaše težave s Telemachom prestavimo v drugo temo? Ne vme sicer od kod so tile potencialni novi uporabniki, ampak imam občutek, da se ustrašijo, ko vidijo najhujše. Ne pravim, da pretiravate, pravim le, da ni povsod tako.

Tilen ::

Je slučajno uspelo komu pri Telemachu urediti spremembo podatkov v TIS? Prenesel sem številko staršev iz TS PSTN na Telemachov VOIP in so privzeto za to število v TIS napisali kar moje podatke. Kontaktiral sem jih preko maila glede postopkov za spremembo teh podatkov že 30. marca 2010 vendar še nisem dobil nobenega odgovora.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Pa dej a lahko mogoč te vaše težave s Telemachom prestavimo v drugo temo?

Zakaj pa drugo temo ?
Ta tema je ravno namenjena debatiranju oz. odpravljanju napak (kolko se le da).

Ta tema je IMO namenjena splošnim informacija. S stalnimi poročili o težavah pa kot rečeno strašite (potencialne) uporabnike iz drugih regij, kjer problemov ni.

gregyk: kje za hudiča pa piše, da sem uptime linije pobral iz modema???
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

gregyk ::

V-i-p je izjavil:

gregyk: kje za hudiča pa piše, da sem uptime linije pobral iz modema???

Kar imam jaz izkušenj z vašo "podporo" - je bil odgovor četudi sem imel vsako uro izpad, vedno isti: "Vidim da ste online že XY dni, mesecev, ne vidimo izpadov, itd ...". Torej tudi na vaši "podpori" gledajo samo uptime modema, ne pa da bi se poglobili mogoče v kake detajle povezave. Zato sem sklepal da tudi ti gledaš ta, "izredno relevanten" podatek. :)

Nope, ravno zaradi razloga, ki ga navajaš =). Tisti podatek NE pokaže uptime linije. Želel sem samo povedat, da tudi na Telemachu lahko net dela in dela...

flipflop ::

PrimozR je izjavil:

Ta tema je IMO namenjena splošnim informacija. S stalnimi poročili o težavah pa kot rečeno strašite (potencialne) uporabnike iz drugih regij, kjer problemov ni.

Tole si pa malo čudno napisal, brez zamere. Sej če se Telemachu gre za dobro ime, pol naj se resno lotijo odpravljanja težav, pa tud stalnih poročil o težavah ne bo več.

Jaz bom pa takole rekel. Težav ne privoščim nikomur. Konec koncev vsi plačujemo za nekaj kar želimo da nam dela. Meni je bolj zanimivo, da se v tej temi glede težav NONSTOP oglašajo VEČINOMA eni in ISTI uporabniki. To me mal bega, nič drugega.

SmeskoSnezak ::

Mogoče, ker zahtevajo, da dobijo za svoj denar dejansko obljubljeno kvaliteto in podporo? Če že plačuješ drago, naj bo tudi kakovost temu opazno bolša! Najbolše znamke niso kar tako postale najbolše, kali?! ;)
@ Pusti soncu v srce... @

No jaz sem iz Ljubljane, skoraj pri centru, smer ig/rudnik, tako da najbrž problemov ne bo. Še vedno nikjer na internetu ne najdem omembe sprememb hitrosti linij "po uporabnikovih željah"..

SmeskoSnezak je izjavil:

Mogoče, ker zahtevajo, da dobijo za svoj denar dejansko obljubljeno kvaliteto in podporo? Če že plačuješ drago, naj bo tudi kakovost temu opazno bolša! Najbolše znamke niso kar tako postale najbolše, kali?! ;)

Nedvomno. In ne trdim, da ni problem v Telemachu. Trdim samo, da gre za le en predel Slovenije, medtem ko drugje teh težav nima. Potem bo pa nek gorenjec prišel gledat tole temo in se bo ustrašil zaradi vseh težav. Medtem ko v resnici na Gorenjskem, vsaj meni, vse skupaj deluje odlično. Sestra sicer jamra o settopboxu (osnoven, starejša izdaja z začetka ponudbe Trojčka), v dnevni sobi je pa CI kartica.

SmeskoSnezak ::

Saj pa če kdo omeni, da ima težavo, se ga povpraša kje, kolikor spremljam to temo. In vidiš, da je štajerski konec omenjen večinoma. Zakaj? Ker smo navajeni bolše podpore, bolše komunikacije, bolše kvalitete. TRIERA je bila sinonim za dobro kablsko na štajerskem. Telemach zdaj vse to ruši, IMHO.
@ Pusti soncu v srce... @

Vanquish ::

Triera je bila sinonim za zanesljiv sistem, ne le kableski ampak generalno. Sploh glede na stevilo zaposlenih, ki je bilo 6x manjse od telemacha in je obvladovala isto stevilo uporabnikov.

TyKee ::

To je bilo možno pa zaradi tega, ker je skoraj vse delovalo v nulo :)))

alexz ::

v pdf-u digitalne sheme piše da ima kanal DOQ slovenske podnapise

http://novadoba.telemach.si/support/pdf...

a jih ima res?:)

Sade ::

alexz je izjavil:

v pdf-u digitalne sheme piše da ima kanal DOQ slovenske podnapise

http://novadoba.telemach.si/support/pdf...

a jih ima res?:)

Zgleda, da jim na DOQ ni uspelo se skor nobene oddaje podnaslovit v slovenscino, mislim da se jih doslej videl glih enkrat....

sinalko ::

Mene pa res zdaj že en teden jezi ta Telemach v MB, Tabor. Zaradi tega sem tudi routar zamenjal, ker sem mislil, da bo kaj boljše, pa ni. Skratka, vedno ko prižgem računalnik in želim na internet moram resitirat modem, drugače ne gre. Ker imam ponavadi, ko imam izklopljen računalnik, tudi modem izklopljen. Ko vklopim računalnik, vklopim tudi modem, samo se na lučkah ne pozna, da bi bilo kaj narobe. Moram pa vseeno resitirat modem.

GrimReaper ::

Tilen je izjavil:

Še komu danes povezava skače gor, dol, gor, dol? Na modemu utripa vse kot na novoletni jelki. :))

Pri men že nekaj časa zajebava, morm resetirat modem tut po 3x na dan. Na modem bi lahko vsaj gumb za reset dal, ne pa da morm kabl zadaj izklapljat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Mene pa res zdaj že en teden jezi ta Telemach v MB, Tabor. Zaradi tega sem tudi routar zamenjal, ker sem mislil, da bo kaj boljše, pa ni. Skratka, vedno ko prižgem računalnik in želim na internet moram resitirat modem, drugače ne gre. Ker imam ponavadi, ko imam izklopljen računalnik, tudi modem izklopljen. Ko vklopim računalnik, vklopim tudi modem, samo se na lučkah ne pozna, da bi bilo kaj narobe. Moram pa vseeno resitirat modem.

Pri men že nekaj časa zajebava, morm resetirat modem tut po 3x na dan. Na modem bi lahko vsaj gumb za reset dal, ne pa da morm kabl zadaj izklapljat.

Vse to kaj opisujete se meni zdi, da je zadeva kriva zaradi DHCP strežnika.
Zgodi se pa zato, ker ko vklopiš računalnik še mogoče modem ni inicializiran oz. vklopljen in zato si računalnik ne more pobrat IPja preko DHCP strežnika - saj še modem ni vzpostavljen.

GrimReaper ::

Jest računalnika ne izklapljam, lučka za aktivnost na modemu se ustavi, tko da ga je treba resetirat. Pa sej zdej je dobro ene par dni.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Kaj modem deluje kot DHCP strežnik? Se da to izklopit, bom že jaz za DHCP poskrbel?

mit3k ::

Kaj spet s to triero zahojeno?

Vsake pol ure more router resetirat, da začne delat?

Meni zaenkrat zadnjih 10. dni dela vse vredu.
http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smokeping.cgi?target=Triera.Gateway

Je pa res, da imam vpisan statični ip in zraven DHCP requester, ki pošilja DHCP requeste tako, da verjetno niti ne opazim če kaj dol pade.

JK007 ::

mit3k je izjavil:

Kaj spet s to triero zahojeno?

Vsake pol ure more router resetirat, da začne delat?

Ti še niso povedali, da si zdaj na Telemach-u ? :)
....... www.kabelska.net .........

mit3k ::

Danes dela ok (zaenkrat). Ma se mi zdi, da odkar smo na auto dhcp, je zanesljivost padla za 10x

mit3k je izjavil:

Danes dela ok (zaenkrat). Ma se mi zdi, da odkar smo na auto dhcp, je zanesljivost padla za 10x

Se 100% strinjam.

sinalko ::

Meni pa se je stvar popravila od takrat, ko so mi posodobili firmware Thomson modema. Da je res spremenjena programska oprema modema, opažam po tem, da mi več ne prime tipka Internet On/Off na modemu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sinalko ()

Tilen ::

Nekateri te tipke že dolgo nimamo več.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Kaj se dogaja z analogno ?
Zakaj imam reklame telemacha namesto HRT2 ???
8-O

««
131 / 363
»»