» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
141 / 362
»»

seba33 ::

markk1 je izjavil:

dokler jim plačujem jih bom tako dolgo klical, da bo delalo tako kot pričakujem. :) sem pač zaj*** stranka :))

jap.., točno tako.Jutri se jim spet obesim na linijo.Ciscoti so 100% zanič

Spc ::

Evo spet nas jebejo.
Tolko v vednost ostalim na forumu.. zgleda, da je danes telemach še zaklenil ANALOGNE TV PROGRAME niti discovery channel ne morem gledat.
Ampak sem že rekel, da mi je vseeno naj foter plača če hoče jebe se meni.

Še dokazi:

Tako, da niti več analogne ne moremo gledat tukaj na Mariborskem koncu.
Res zelo profesionalno od telemacha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

BlueRunner ::

Hm. Izgleda tako, kot da je bila nevihta nad sat. antenami le prehuda. Sicer čisto banalna in kmečka razlaga, ampak ne bi bilo prvič.

Je pa res, da ta razlaga ni tako super, kot ta, da so analogni kanali zaklenjeni... sploh pa so se to zaklepanje spravili delati v nedeljo. :D

Zgodovina sprememb…

Nad mariborom ni nobene nevihte, celi dan je že satanska vročina, 30°C v temi oz. čisti senci.

Piše: PROGRAM JE ZAKLENJEN.
Ne piše: NI SIGNALA, SLAB SIGNAL.

Torej so zaklenili zadevo kolko jaz opažam.

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

Jaz pa mam digitalni signal... pa na discoveriju ni zvoka... na NGC pa na slike... za ostale programe pa ne vem...

Spajky ::

Jest na analogni nimam glasu na discovery-u zdej; zgleda, da je updejt ključev hackanih kartic malo zeznil :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Mojemu fotru pa je pred pol ure digitalna šla po gobe: "No Access" na skoraj vseh programih.
Dobim samo tiste kanale, ki še niso bili zaklenjeni na digitalni kot da kartice nimam vstavljene.
Če bo hotel kaj popravit bo že sam klical jaz ne mislim.

Digitalizacija je prihodnost in v Telemachu želimo stopati v koraku z njo. Naš cilj je, da vam še naprej nenehno zagotavljamo najboljše storitve in televizijske vsebine, hkrati pa ohranjamo optimalno razmerje med ponujeno vsebino in ceno.
S 1.7.2010 se bo spremenil cenik storitev podjetja Telemach.

------------------------------------------------------------------------

JA BRAVO NO....,se že pozna da zagotavljajo najboljše storitve in televizijske vsebine; tudi pri meni eni analogni zaklenjeni, pa digitalni tudi en, en pa brez glasu.....

Aja pa cisco se mi je spet sam izklopil in vklopil ter pojavil napis počakajte nadgradnja sistema, trajalo kakšnih 10 min, nato se ponovno vklopil in imel sem vse programe črne in samo glas. Pomagal reset iz vtičnice...
Se je komu podobno zgodilo?

No ta telesmeh me res nasmeji do konca, še dobro da imam psihiatrijo blizu.....

Digitalna; ARD, NCG črno brez glasu.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seba33 ()

RuskiSnajper ::

GLih danes sem probal televizjo sem mislo da so odklenli nazaj , ampak so ŠE BOL zaklenili , nakar sem vido že vaš pogovor , nisem najdo discoverija ne nič , zaj grem pogledat če na navadni TV tut nedela , je pa samungov T260HD.

larisa87 ::

zdravo.
Jaz sem se pa ravnokar prijavila kajti imamo težave z telemachom in sicer se dogaja enako kot ste že opisali zgoraj.
Piše,da so programi zaklenjeni na podpori pa mi govorijo,da nimam nekakšne zaščitne kartice pravilne.
Kako se da to rešiti?

Pred 1. mesecem pa je delovalo uredu nato pa sem odpotovala poslovno v tujino sedaj pa ne deluje nič več.

Spet je zaklenjeno !
GOVORIM O ANALOGNI, ne digitalni.

8-O

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Ne štekam... kako je analogna "zaklenjena"? Kaj se zgodi, če vtakneš kabel v TV in pogledaš kakšen kanal?

Pa motijo me digitalni artefakti, ki so vidni na sliki. Če je to na analognem kanalu, potem je razlog morda pri sat. antenah in ne v distribuciji.

Zadnje naključje pa je, da se to znova dogaja, ko je v Ljubljani nevihta (gl. ARSO).

Ali pa so res začeli scramblati analogno na mariborskem koncu...

Zgodovina sprememb…

BlueRunner je izjavil:

Ne štekam... kako je analogna "zaklenjena"? Kaj se zgodi, če vtakneš kabel v TV in pogledaš kakšen kanal?

Kabel v tv ?
Tukaj imam samo tv z vtaknjenim coax-om.
Nimam DVB-c stbja zraven, ker je to navadna analogna tv.
Če iztaknem kabelj vidim šum (noise), če vtaknem kabel nazaj vidim: Program je zaklenjen.

Nevem v čem je finta.
Ja, gre za analogno kajti "program je zaklenjen" mi napiše na 100% analogni SONY Trinitron televiziji iz leta 1997.
Če bi bil signal slab bi verjetno pisalo, ni signala, slab signal, tako pa piše program zaklenjen.

Zgodovina sprememb…

DOOM_er ::

a če pa v istem momentu daš v tv ta kabel pa ti dela kanal?
Robots will steal your job. But that's OK

JK007 ::

To pomeni, da jim je v centrali Telemacha zaštekal program ( verjetno zaradi nevihte ) ! Piše pa to zato, ker za potrebe analogne sheme pretvarjajo s pomočjo Technisat-ovih sprejemnikov digitalne programe v analogne !
....... www.kabelska.net .........

DOOM_er je izjavil:

a če pa v istem momentu daš v tv ta kabel pa ti dela kanal?

Ne.
Vedno je zaklenjen bilokaj naredim.
Če ga iztaknem je šum oz. po domače sneži.
Če ga vtaknem piše, da je zaklenjen.
Je pa to kanal S05 , ki je zaklenjen (v primeru discovery-a).

JK007 je izjavil:

To pomeni, da jim je v centrali Telemacha zaštekal program ( verjetno zaradi nevihte ) ! Piše pa to zato, ker za potrebe analogne sheme pretvarjajo s pomočjo Technisat-ovih sprejemnikov digitalne programe v analogne !

Program se zaklene ko ni nobene nevihte, ne v Ljubljani, ne v Mariboru.
Vsaj na radarju ni kazalo nobenih padavin ko sem gledal oz. ko so se programi zaklenli.

Plus tega ne razumem sporočila.
Če bi bilo to res,da nevihta zašteka telemach, bi naj napisalo: ni signala, slab signal.
Napiše pa: Program je zaklenjen.

Kje je tu logika ??
Nevihta zaklene program ?
Dobro kriptiranje so si zmislili na telemachu - nevihta zgenerira šum in telemach zgenerira ključ po tem šumu in zaklene analogni tv.

Zgodovina sprememb…

DOOM_er ::

Kje je tu logika ??
Dobro kriptiranje so si zmislili na telemachu - nevihta zgenerira šum in telemach zgenerira ključ po tem šumu in zaklene analogni tv.

tole si me dobr nasmeju :)) Conspiracy theory lives
Robots will steal your job. But that's OK

DOOM_er je izjavil:

Kje je tu logika ??

tole si me dobr nasmeju :)) Conspiracy theory lives

hehe ja.
Samo je pa dobra ideja kriptiranja.
:))

Ali je tisti EPG od tvojega TV-ja (ne poznam starih TV-jev)? Ker nisem vedel, da imaš lahko na analognem TV s kablom direkt iz stene v TV vštekanim kar EPG gor.

Ne, EPGja moj stari trinitron ne prikazuje, saj je analogen.
To vseskupaj prikaže RF "analogni" signal preko coax-a.

Potem bi stavil na to, da je zaradi nevihte slab sprejem (digitalni artefakti), zaradi česar sat. receiver (ali kakorkoli se temu pri kablašu pač reče) pobluzi in prijavi napako (program zaklenjen). "Kvalitetnemu" prevodu v slovenščino pa se imaš zahvaliti za izbor besede "zaklenjen", ki je verjetno prevedena po sistemu "all your base are belong to us".

Glede na to, da se je to dvakrat pojavilo, ko so bile na Slovenijo močne nevihte in resnično veliki nevihtni oblaki, bi rekel, da je to verjetna razlaga. Ne morem pa tega trditi... lahko, da je še kaj čisto tretjega šlo po gobe.

Ali pa so začeli kodirat analogno shemo - nič več analogne samo še digitalno lahko kupite.

markk1 ::

tudi sam sem opazil kodirane kanale na analogni. bo jih treba povprašat po zdravju :)

OK, če ste tak pametni pa verjamite, da so kodirali analogni signal plus tega, da so vam na daljavo zraven še nadgradili vaš meni v TV-ju !

Za tiste, ki pa prejšnjemu odstavku ne verjamete vam naj povem, da je to meni Technisatovega DVB-C sprejemnika, ki skrbi da digitalni signal pretvori v analogni. Zakaj se je to točno zgodilo lahko samo ugibamo - možna je izguba signala, napaka na kartici al pa je nekdo te kartice kratkomalo izvlekel iz sprejemnika zaradi določenih razlogov.

Ker pa se uporabljata dve centrali pa nimam pojma kje je prišlo do napake - če se ne motim je digitalna centrala v Ljubljani, analogna pa v Mariboru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

Sade ::

Spc je izjavil:

Spet je zaklenjeno !
GOVORIM O ANALOGNI, ne digitalni.

8-O

Joj res mal prevec kompliciras, takrat ko si to napisu so bli zaklenjeni tut vsi (zaklenjeni) programi na digitalu, pri narocnikih, ki majo narocene pakete( veljavne narocnine), tko da pac je bla tezava, in ti noben ne bo zaklepu analoga, cist prevec hrupa zganjas, dober , da nisi na t-2, tam bi se le bla panika vsak dan za ne vem kok programov............

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

Spc je izjavil:

Ali pa so začeli kodirat analogno shemo - nič več analogne samo še digitalno lahko kupite.

Če bi delali analogen scrambling, potem bi videl nekaj takšnega.

Sami si potrdil, da EPG in sporočilo, ki ju vidiš, ne izvirata iz tvojega TV-ja, torej se prenašata od kablaša k tebi. Sicer ne poznam technisatovega sprejemnika, ampak zadeva je logična. Sprejemnik je pobluzil. Opis napače je fenomenalno poslovenjen. Za analogen scrambling pa se verjetno ne gre, ker ta izgleda čisto drugače (glej zgornjo povezavo). Če bi bil v igri takšen scrambling ne bi videl nobenega EPG-ja ali opozorila. Tudi ta bi namreč bil scrambled.

Nagi Bator ::

Trenutno vsaj na 1/3 programov (digitalna shema) nimam signala.
Vsi ti so v zgornji polovici frekvencnega spektra.
Sem pa upal, da bo ostalo samo pri problemih z SLO HD. ;((

Ugotovitev;
Že 2 dni mi cisco dela brez štekanja. Včeraj nogomet gledal ne da bi enkrat slika se ustavila (kot počasni posnetek), tudi na drugih kanalih kjer sem imel probleme je zdaj ok. in to od kar so ta 2 dneva začeli nekaj čarat z programi. Očitno le ni vse cisco kriv amapk je nakaj le na signalu. Zanimivo....

Le kako dolgo bo tako...

seba33 je izjavil:

Le kako dolgo bo tako...

Iz izkusenj bi rekel, da je to najverjetneje filozofsko vprasanje.

No danes imajo vsi programi precej boljsi signal kot ponavadi,
ampak kaj ko vem da to ne bo trajalo.
In naj se kdo rece, da ne šarijo in prirejajo moc signala.

Povsej verjetnosti se menjavajo linijski ojačevalci ( ugibam ).

neki4 ::

zaradi teh zatikanj, najprej na rtv hd, potem tudi drugje, sem jaz iz digitalnih kabelskih programov sedaj presedlal na strešno anteno. Da ne govorim da sem imel 5 dni internetni in tv mrk. In v tem času mi je tam en študent na 080 govoril, da je pri njih napaka in da tehniki delajo in švicajo vsak dan da se popravi. sem klical odgovorne, so rekli da nič ne vejo o napaki, pridejo k meni, in najdejo nekje v razdelilni omarici, počeno žilo na kablu.

Mustang2142 ::

SPC narobe gledaš imo

Ti uklopi navadno analogno na navadno televizjo , ne uporablat teh dekoterjev za "analogni način" ker to so drugačni programi kot so na obični tv.

Razložil nekaj stvari ki sem jih spoznal

1. - pravi stari analogni signal (brez nikarkšnikolih dekoderjev)
2. - cut-off digitalni signal ki je normalno zastojn če imaš OEM dekoder v LCD monitorju
3. - digitalni signal z pravim dekoderjem (plačan paket)
?. - če je še kaki drugi način ???? na analogni ti ziher ne more pisat zaklenjen program ker tega ni vgrajenega v televizje , to je preko dekoderja in se ti je nekaj zamešalo

Fora je preden so zakleni programe kao za te LCD TV-Card dekoderje , sem mel na Samsung T260HD LCDju dobro sliko , vendar ne vseh programov , shema je bila podobna analogni , ampak je bila majnša, kar nekaj programov z osnovne analogne sheme je manjkalo , ampak je bla slika dobra.

Potem ko so zaklenli , so vsi kazali program zaklenjen , potem smo nastavli nekako na analogni način tako da so zaj slabe kvalitete in samo analogna shema kar pa je tudi bolše kot nič seveda ampak nisem ziher če so CISTO vsi programi na voljo saj LCDja ne uporablam jas.

Mogoče da oni zaznajo ko maš dekoder not pa ti niti obične ne spustijo , nevem , to seveda ni prav , hocejo nadzorovat stevilo ekranov in da plačuješ za vsakega , in jas bom gledal na kolkih televizjah bom hotel , nima nikakršne veze sej ne gledam vseh 5 naenkrat da bi signal padal zarad tega.

Sploh nevem tole analogni način na LCDju tukaj deluje ko sem porabo pol ure da sem nastavo , ker ni delalo takoj , cudni settingi malo , ker nekaj meša digitalne zraven pa moreš 5 krat nekaj nastavlat da ti išče in indexa samo analogne , pa še to ti radio postaje not nameče zravn.

Pa btw tale EPG spored je ze 1 teden narobe , zmešano vse skup , zakasnitev , idioti nevejo da se ura prestavla.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner je izjavil:

Spc je izjavil:

Če bi delali analogen scrambling, potem bi videl nekaj takšnega.

Sami si potrdil, da EPG in sporočilo, ki ju vidiš, ne izvirata iz tvojega TV-ja, torej se prenašata od kablaša k tebi. Sicer ne poznam technisatovega sprejemnika, ampak zadeva je logična. Sprejemnik je pobluzil. Opis napače je fenomenalno poslovenjen. Za analogen scrambling pa se verjetno ne gre, ker ta izgleda čisto drugače (glej zgornjo povezavo). Če bi bil v igri takšen scrambling ne bi videl nobenega EPG-ja ali opozorila. Tudi ta bi namreč bil scrambled.

Ma valda , to oni pošiljajo takšno sliko , fora je da niam pojma kako to samo tebi , jas sem tut z MB , samo jas imam sivi tale EPG dekoder , ki ima zelen UI , bol takšen sijoč in spoliran. (ne te debele bele crte)

Mustang2142 ne se delat pametnega.
Imam Trinitron TV brez dekoderjev.

Brez dekoderjev, kabl, ki pride iz podstrešja je direktno povezan v to televizijo zadaj v RF vhod.
Ta televizija ima samo ANALOGNI tunder in nič druga.
Na scart je povezan Wii (desno) drugega pa gor ni.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Tale fotografija ni nič posebnega, ker se program v analogno shemo pošilja iz digitalije.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

pumaxx ::

Nehajte izmišljat toplo vodo. Zaštekal je D/A pretvornik.

Ne ni nič posebnega.
Hočem samo to dopovedat nekaterim, da je analogni signal kodiran in za to nisem jaz kriv ali moja digitalna kartica.

Eni pa hočemo povedat, da je sat. receiver/dekoder foobar-ed in to nima veze z analognim kodiranjem, ki že vizualno izgleda čisto drugače. Pa ne tvoj receiver ampak TM-jev...

Druga težava pa je, zakaj se ta snafu sploh dogaja. Nevihte očitno niso krive, če se dogaja tudi ob sončnih dnevih. Torej bo kaj tretjega narobe.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner je izjavil:

Druga težava pa je, zakaj se ta snafu sploh dogaja. Nevihte očitno niso krive, če se dogaja tudi ob sončnih dnevih. Torej bo kaj tretjega narobe.

Točno tako.
Ker mi gnjavijo starši, da naj jaz to popravim.
Jaz pa jim govorim, da mora to telemach popravit in da naj pokličejo na support, jaz ne mislim klicat.

93% kanalov je zaklenjenih.

Zgodovina sprememb…

Spc je izjavil:

BlueRunner je izjavil:

Točno tako.
Ker mi gnjavijo starši, da naj jaz to popravim.
Jaz pa jim govorim, da mora to telemach popravit in da naj pokličejo na support, jaz ne mislim klicat.

93% kanalov je zaklenjenih.

Tale slika ne obstaja nikjer drugje kot pri njih , tole zgleda kot da so njim zaklenli program , kar pa ni res , napaka je nekje.

Zgodovina sprememb…

Če obstaja samo in samo pri Spc-ju, potem so še možnosti:
- neka naprava pri njih doma, katere obstoja Spc ne pozna (zanikano)
- ne gledamo analogno ampak digitalno TV preko STB-ja (zanikano)
- pri Spc-ju imajo popolnoma samostojen kabel, da tega ne vidi nihče drug (nepotrjeno)
- TM je izumil način analognega zaklepanja, s katerim lahko "zaklenejo" samo enega uporabnika na analognem kablu (predlog Spc-ja)
- pri TM-ju je narobe nekaj tretjega, vendar pa večina ljudi na tistem koncu ne uprablja slo-tech (nepotrjeno)
- marsovci?

Ni samo pri meni.
Kolega par ulic ven ima enako finto ampak mi vedno govori: eh sej bojo popravli.
In se mu ne da klicat.
Plus tega ga skoraj nikoli ni doma ker ima takšno službo.

Preveril analogne pri meni. Delajo.
Tak da Spc, to je tes neka cudna fora zdaj.

Samo da dodam, vceraj je bila kvaliteta signala digitalnih kanalov fenomenalna.
Celo SLO HD je bil v "zelenem podrocju".
Danes se nisem preveril, optimist pa nekako ni pametno biti.

Ja danes delajo ja.
Bo pa spet čez kaki dan nehalo delat.

Hardstyle ::

V dveh dneh se je modem resetiral že 14x!

Ju3 oz. v torek pride tehnik.

psychoshorty ::

Hardstyle, to se je dogajalo tudi meni. Tehnika seveda ni bilo, kljub 2x -nemu odprtju servisnega naloga ... za zdaj ni problemov ze nekaj casa (knock, knock).

@psychoshorty

Ves kaj sem jaz nardil, ko po nekajkratni obljubi in kao izpolnjenih nalogih za serviserja, le tega ni bilo.
Sem poklical ze, nevem... desetic, ter preprosto vprasal, kaj smo se nazadnje, ko sem klical, dogovorili.
Seveda pojma niso meli! Sam pa sem se naucil tega, da si zmeraj zapisem ime sogovornika s studentdeska
in pa ali se pogovarjam z "Mariborom ali Ljubljano".
Potem sem pa tolko cajta gnjavil in jim nisem dal miru okrog tega, da oni meni povejo kaj smo se zmenli,
da so zaceli krivdo prelagat eni na druge sami med sabo. Tudi tricetrt ure sem visel na telefonu
in cakal, da ugotovijo, kaj smo se pravzaprav dogovorili in glede na to, da je bil "kao" izpolnjen nalog (in to vsakic). Ko sem to naredil prvic, je bil tehnik pri meni cez dva dni!
In, ko je prisel, sem ga vprasal, ce slucajno ve ali je bilo izpolnjenih vec nalogov za napotitev k meni, pa je rekel da ko njega nekam napotijo pride praviloma v par dneh. Drugace je bil pa cist kul, ter je se bolj sovrazil telemach kot jaz sam ;((
Sicer je pa slo v mojem primeru za TV. Ampak nima veze, itak je oboje telemach.

Osnovni Cisco se mi je danes nadgradil na novo programsko verzijo. Me zanima kaj bo to prineslo, več problemov?
Zdaj mi je en teden delal normalno brez štekanja . Bom videl kaj bo sedaj po upgrejdu....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seba33 ()

Danes nova finta.
Niso več kanali zaklenjeni, sedaj nimamo dostopa do njih:

Gre za analogno tv.

Zgodovina sprememb…

Evo zdaj pa grem videt, ce je tudi pri meni enako...

edit:
Lej pa res! Ne vem zakaj nisem kar verjel.
Lahko bi se ze navadil da so negativne stvari okrog telemacha pravzaprav ze ljudsko izrocilo.
Kar se pa tice digitalnega signala, katerega nenavadno dobro kvaliteto
sem hvalil par dni nazaj - tudi ta "placani luksuz" je hitro minil.

Zgodovina sprememb…

««
141 / 362
»»