» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
112 / 364
»»

Spc ::

surrounded pa imaš enak ip kot si ga do sedaj imel ?

surrounded ::

mastah, ne mislim dhcp za svoje omrezje doma, ampak zunanji za pridobivanje IP-ja. Sami so mi tako povedali, da ko se mi bo zgodilo da net ne dela nikamor, naj nastavim dhcp, ker to pomeni da so zaceli delovati tej novi paketi oz. ta njihov docsis 3.0.
No, net mi je zacel delat ful pocasi ze en cajt nazaj, tako da sem nastavu dchp ze takrat, nove hitrosti pa mislim da imam od vceraj (mozno da tudi kak dan prej, samo s tem fuzbalom ko je bil, niti nisem bil najbolj doma da bi sprobal..). Ce mas not rocno vpisan tisti IP, ki so ti ga dali, ti dela net po unem starem sistemu (počasnem), zato moras namesto tega nastavit dhcp, vsaj tako pravijo in tako sem jaz razumel. Pardon če tehnično kaj nisem prav napisal. Moj zgornji post pa je bil namenjen M.B.ju, ker po tistem kar je napisal, izgleda točno tako kot je pri meni, preden sem spremenil (sory če se motim).

Spc, IP imam enak cel cas ja, mislim da mas rezerviranega glede na mac adreso (oz. tocno kako to gre, verjetno zna kdo tukaj bolje razlozit), v glavnem deluje, sem ravno v sluzbi in mi remote dostop do domačega rač. deluje normalno kot vedno na isti IP.

mastah ::

ip je vezan na mac da. drgac pa mam ze telemach 5 let, in nikol nisem rabil imet vpisanega staticnga ip-ja, samo tist njihov modem na pc priklopis in dhcp ze najde sam

No sej to pravim. Pri tebi ni problem, finta pa je da eni majo vpisanega (tudi jaz sem mel tako) in tisti morajo zdej po novem spremenit na dhcp oz. pač automatic, če se niso.

radams ::

Pozdravljeni, jaz še vedno ne razumem, kako nastaviti DHCP.

Seznanjen sem s DHCP-jem glede LAN-a, ne razumem pa, kako si enablam DHCP za navzven.

Tukaj je nekaj screenov mojega router setupa:

Trenutno:

Če nastavim DHCP:

Kaj naj napišem pod Domain in Host name?

Če nastavim DHCP nimam interneta.

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: radams ()

kljukec87 ::

pri meni dela net z novo hitrostjo (paketom) od včeraj - MB tabor. Če vam dela neverjetno počasi pa verjetno še niste vklopli dhcp.

kateri del tabora?

jaz sem dans dobil odgovor (tud za mb tabor):

Pozdravljeni!

Internetne pakete zvišujemo postopoma, zato vas prosimo še za malo strpnosti. V kolikor že imate trojček, se vam bo hitrost spremenila, ko bodo to omogočale tehnične zmožnosti omrežja.
Hvala za razumevanje in sodelovanje.

Brigita KAISER, TELEMACH ROTOVŽ D.D.

kljukec: ulica moše pijada, to je pri bolnici.

radams: nastavljeno maš pravilno, jaz imam enako, domain in host name ne rabiš. Če ti net ne dela, po mojem nečesa še niso vklopili ali pa je mogoče možno da modem česa ne podpira (docsis 3.0), predlagam da pokličeš pa vprašaš. Sicer če modemi ne bi delali, bi verjetno telemach nekako javil, naj ljudje preverijo al pa kaj, samo nikoli ne veš... Kje si doma drugače? ne vem kako je drugje, jaz govorim za mb-tabor.. najboljše res vprašat

M.B. ::

@surrounded thanks za info. Imam na dhcp, trenutno direktno računalnik na modem priključen, ker če router gor priklopim, ne gre it na internet. Na modemu vse lučke gorijo tako morajo, router pa ne updata ure z NTP pa tud na net neče. na Statičnem IPju isto. Z compa pa dela, samo še vedno počasi, zgleda še nisem na vrsti :(
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

surrounded. jaz sem samo prek štreke začetek betnavske... pa še ne dela. niso resni no

Gapi ::

M.B. Kaj pa če daš na routerju Release in potem še Renew? Ker dhcp dela ko ga malo podrezaš.

Eno vprašanje ..
Zdaj ko je telemach samo še telemach in ne več UPC telemach bomo še vedno route-ani preko aorta.net ? ali dobimo kakšen nov route ?

Kajti aorta.net je od UPCja.
Nebi se pa branil ams-ix + DTAG + SprintLink + Telekom Austria.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

@Gapi nevem kje bi dal Relesa pa Renew, nisem nikjer našo v nastavitvah routerja. Vse kar sem naredo je da sem dal na dinamičen IP pa ga restartal. Imam pa Planet xrt 401d.
Mi je pa sumljivo da router ne dobi gatewaya, medtem ko pa računalnik ga, ko je direktno na modem priključen. :(
 router

router

Zanimivo da v statusu routerja, kaže da je dobil dosti paketkov z WANa pa jih kar nekaj poslal, na net pa ne gre . MAC sem pa skloniral iz tega računalnika, ki je na moedm priklopljen tako da bi moglo delat. Edina ideja mi je še da naredim hardware reset routera.

Jah pač šit roba: Planet.

CaqKa ::

LUTi ko bomo vedli katere konfiguracije CMTS so na telemachu nabavli za novi docsis 3.0 potem se bomo dalje menli o dhcpju. če se namreč ugotovi da novi cmtsi podpirajo SAMO dhcp, potem je znanje o poznavanju delovanja dhcp irelevantno.

glede na to sporočilo, je velika verjetnost da telemach/triera uporablja enak tip cmts.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Sem updatal firmware routerja na 3.22 iz 2.63 pa dela zdaj
Po moje bi delalo že na 2.65
2.65 : 2003.11.27

Fix:
- DHCP client bug (connect issue with ISP: @Home)

bsslo ::

A je pri digitalnem trojčku 3.0 možno imeti 3 televizije priključene za ceno 35EUR ? 1 na dig. sprejemnik in 2 analogno? Je programska shema enaka v tem primeru?

Hvala in lp

Amateur0006 ::

Ja je možno imeti enkrat digitalno, analogno imaš pa itak že zraven. S tem da pri analogni imaš 60 programov, pri digitalni (za 35EUR je trojček z osnovnim paketom)pa 78 programov.
Mislim pa da imajo sedaj akcijo da ti dajo za dva meseca možnost da gledaš vse programe(samo na digitalni, okrog 110 programov) potem pa se odločiš kaj izbereš.

Zgodovina sprememb…

Torej če naročim dig. trojček lahko prosim monterje, da namestijo še razdelilec za tisti 2 analogni televiziji - legalno, brez doplačil? Tista razlika 78 - 60 me ne moti.

Amateur0006 ::

Torej če naročim dig. trojček lahko prosim monterje, da namestijo še razdelilec za tisti 2 analogni televiziji - legalno, brez doplačil? Tista razlika 78 - 60 me ne moti.

Ja brez vseh doplačil, mogoče ti zaračunajo razdelilec (par evrov), ali pa še tisto ne.

Zakon, hvala :)

amater007 ::

Lahko imaš do 3 Tv (analogno ali digitalno) če imaš dovolj signala. Naročnina je samo ena, seveda če so vsi TV-ji v istem gospodinjstvu.

LUTi ::

LUTi ko bomo vedli katere konfiguracije CMTS so na telemachu nabavli za novi docsis 3.0 potem se bomo dalje menli o dhcpju. če se namreč ugotovi da novi cmtsi podpirajo SAMO dhcp, potem je znanje o poznavanju delovanja dhcp irelevantno.

glede na to sporočilo, je velika verjetnost da telemach/triera uporablja enak tip cmts.

CaqKa, dajmo nehat s tem DHCP, prosim - že meni je tečno, kaj šele ostalim... ;)

Vidi se, da je za tebe znanje o poznavanju delovanja DHCP irelevantno - raje, kot da se tu prerekaš z mano, malo poštudiraj kako sploh delujejo podatkovna omrežja, pa ti bo kar hitro jasno, kaj si tu napisal (in kaj že ves čas trdiš)! Da ti ponazorim tako, da boš (upam!) končno zastopil - prepričuješ me namreč, da moram vedno znova poklicati najprej na informacije, da dobim (po vaših zagotovilih vedno isto) tel. št. od nekoga, ki ga potem pokličem - in da zveza dela samo, če to naredim tako; če pa vtipkam že kar takoj to številko, pa ne bo (oz. da bo nova centrala mogoče taka, ali pa tudi ne - poznaš kje kakšno, ki ne podpira "direktnega" klicanja?!)... ;((

Sicer pa, še preden se znova vsuje name ponovitev že povedanega - boli me * za DHCP, ta je bil samo povod za moja sumničenja, ki sem jih pač tu javno izrazil (in ki jih argumentirano ni mogel nihče zavrniti, je pa kar nekaj ljudi vztrajno trdilo in zagotavljalo, da so moje skrbi neosnovane in neupravičene, ker da tako pač mora biti...). Zraven pa sem podal še svoje mnenje o nekaterih dejanjih ponudnika, ki bi lahko bila na znatno bolj profesionalnem nivoju. That's all. Zdaj pa predlagam, da res končamo to debato - do takrat, ko se bo zgodilo to, česar se bojim (če se bo...). Ali pa odprimo novo temo in gremo tam lepo počasi, korak po korak - kaj je kdo izjavil, in kaj si drugi o tem mislijo. Da ne težimo več tu ostalim...

CaqKa ::

Vidi se, da je za tebe znanje o poznavanju delovanja DHCP irelevantno - raje, kot da se tu prerekaš z mano, malo poštudiraj kako sploh delujejo podatkovna omrežja, pa ti bo kar hitro jasno, kaj si tu napisal (in kaj že ves čas trdiš)! Da ti ponazorim tako, da boš (upam!) končno zastopil - prepričuješ me namreč, da moram vedno znova poklicati najprej na informacije, da dobim (po vaših zagotovilih vedno isto) tel. št. od nekoga, ki ga potem pokličem - in da zveza dela samo, če to naredim tako; če pa vtipkam že kar takoj to številko, pa ne bo (oz. da bo nova centrala mogoče taka, ali pa tudi ne - poznaš kje kakšno, ki ne podpira "direktnega" klicanja?!)... ;((

če imajo v afriki nareto da lahko kličeš tak kot v starih cajtih, ko si poklical, pa si povedal koge želiš govorit in so te telefonistke potem povezale s tisto linijo, lahko ti nevem kolko kličeš direktno številko, pa sploh neboš dobil odgovora.

katerega dela pri tem da "kaj če pa novi CMTS ne podpira statičnega dodeljevanja IPjev" ne razumeš?

glede na to da pa se bo IPv6 nemogoče izognit pa se mi zdi povsem razumljivo da proizvajalci omrežne opreme izpuščajo statiko, ker bo prevelik zalogaj IPje štancat ročno. štancalo se jih bo preko dhcp razn za tiste primere kjer se bo nucalo fiksne. glede na to da pa oprema omogoča dodeljevanje istega ipja preko dhcp, pa ti s tem odpade potreba po statiki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Ko sem bil na docsis 3.0 z novim DCHP ipjem 82.*.*.* (vsi porti so bili blokirani) sem vpisal ta ip manualno (statika) in mi je internet deloval normalno.
Torej ni DHCP limited.

psychoshorty ::

Ena prosnja za vse tiste, ki imate digitalno tv pri faking UPC -ju:

zanima me vasa raven signala na kanalih pro7 in npr. na Discoveryu. Pro7 sploh ne morem gledati, ker vidim samo en zmazek. :) Fotru najde nekaj cez 90 kanalov, meni samo 84. :D Sat 1 sploh nimam v programski shemi ... hvala!

Hardstyle ::

DTV je trenutno v kurcu! Vsakič ko preklopim kanal se mi pojavi "Nadgradnja, počakajte trenutek" !!! Pa oba HBO sta zaklenjena (čeprav bi naj par mescov bila brezplačna) pravtako pa ne deluje ESPN America!

LOL potem pa ni cuda da samo debelo gledam. :) Trije imamo dtv v stanovanju, vsakemu najde razlicno stevilo kanalov. Eni zaklenjeni, medtem ko na drugi tv delajo, prekleti nesposobnezi. Hardstyle, hvala za info! Ta mesec zavrnem racun.

borki ::

Najprej preveri kable ker jaz sem moral menjat kable mi ni dosti programov odprlo, ker ti sprejemniki so zgleda full občutljivi. Potem lahko tudi kartice probaš malo menjavat da vidiš če bo kaj spremembe. Kaj pa internet so že komu kaj dvignili hitrost na taboru gorkega ulica?

DTV je trenutno v kurcu!

Je analogna tudi.

ORF1: Slika ultra slaba (še z filtri se da komaj gledat).
HRT1: Ni kartice, ni signala (včasih prekinja sliko)
POPTV: Zvok samo na desnem kanalu ( Levi audio kanal je mrtev - ti audio problemi se že dogajajo par let )
KIKA: Zvok samo na levem kanalu ( Desni audio kanal je mrtev - ti audio problemi se že dogajajo par let )
Š2 Šport TV: Zvok samo na desnem kanalu ( Levi audio kanal je mrtev - ti audio problemi se že dogajajo par let )
Arte: Zvok samo na levem kanalu ( Desni audio kanal je mrtev - ti audio problemi se že dogajajo par let )
TV 1000: Ni kartice, ni signala (včasih prekinja sliko)
Sci-Fi: V levem audio kanalu prdi z frekvenco 2-4Hz
ID Discovery: Zvok samo na desnem kanalu ( Levi audio kanal je mrtev - ti audio problemi se že dogajajo par let )
A Kanal: Napačen Pixel Aspect ratio (4:3 slika, 16:9 signal) - Nastajajo jajčaste glave.

Torej totalno v kurcu.
:D

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

aleskukovec kabel ne more bit razlog, da se pojavljajo taki problemi. Ker če bi blo kaj na kablih potem bi vsi programi imeli iste težave oz. bi težave bile nonstop, tak pa se pojavljajo tu pa tam.

Najprej preveri kable ker jaz sem moral menjat kable mi ni dosti programov odprlo, ker ti sprejemniki so zgleda full občutljivi. Potem lahko tudi kartice probaš malo menjavat da vidiš če bo kaj spremembe. Kaj pa internet so že komu kaj dvignili hitrost na taboru gorkega ulica?

na taboru moše pijade baje so
na začetku betnavske pri foto tabor pa še ni duha in ne sluha o dvigu

Hardstyle seveda je lahko kabel tudi sploh če je kabel doma narejen in nekvalitetno skupaj. Problem pa je tudi če je več tv-jev v hiši da pade signal. Nadgradnja na sprejemniku ko ga prižgeš je zaradi ure potem vsak nadaljni kanal pa zaradi zvoka, podnapisa, format slike, txt... sem jih prej klical in so mi tak povedli pripravljajo pa nekaj novega za digitalno tv zato je tudi zdaj bolj bogo vse skupaj.

sem jih prej klical in so mi tak povedli pripravljajo pa nekaj novega za digitalno tv zato je tudi zdaj bolj bogo vse skupaj.

Še en balkanski program ?

T(he) Boss ::

Ja, to pripravljajo za digitalno TV

lol.
Narod bo tak popizdo.
:))

chucki ::

To velja samo za Rotovž?

Veron ::

ma k**** eni, če to nardijo in ne pustijo tud za krim enake pogoje za dodatno tv, so res največji k**** ;((

Hah, lol. :D Saj to ni vec res, kaj si izmisljujejo. Predlagam, da se forumasi dobimo in gremo lepo pred "novi telemach" jebat mater odgovornim. :)

edit: typo, UPC =/= Novi Telemach. :)

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Pa ni več UPC-ja. Kaj vam ni jasno :P In vi bi šli pred "trgovino"? :))
@ Pusti soncu v srce... @

Ni to več UPC, ne triera, to je novi Telemach.
0:)

Še en problem našen pri analogni:
TV Pika: Prekinjanje in preklapljanje stereo audio signala. Pride, zgine, pride, zgine. Torej: Mono, Stereo, Mono, Stereo....

Zgodovina sprememb…

Ja, to pripravljajo za digitalno TV

da jim j**** nekaj . a zdaj bojo pa narod jebali do konca. prasci eni
bom še jaz gnjavo na podpori za vsaki kurac. bojo še oni švicali za vsaki cent ko ga poberejo

pa grem na telemach in če rečejo da trenutno ne morm dobit receiverja ker jih nimajo... bo še to veselo

Zgodovina sprememb…

KuntaKinte ::

sploh nimajo receiverjev al kaj?dol padeš

Receiverje so dobili. In to vceraj. Pred tem pa jih dejansko niso imeli. Sam sem cakal na se 2 dodatna receiverja skoraj 10 dni. Dobili pa so vsi tiste dvr snemalnike, saj kaj druga ni bilo sploh na zalogi, lol. Internetne hitrosti se kar nimam povisane, dtv dela kakor ji je zato bom za ta mesec racun lahko zavrnil z obrazlozitvijo na najmanj 10 a4 straneh. :D

DJ Beat ::

Vsaj izrazanje bi lahko imeli na nivoju. Kletvice bi pa sploh lahko spustili.. A vas starsi niso naucili bontona? Pa najlazje je jokati tukaj na forumu. Imate telefon, poklicite, tezite, tezite in se enkrat tezite... Ce ne pomaga, zavrnite racun oz. zahtevajte dobropis. Pa upam, da ne jokate tisti, ki DTV sploh nimate narocene...

Gost ::

Spet se moram ponavljati. Če nihče ne bi tukaj jokal in se pritoževal, bi že mislili, da je telemach ena izjemno dovršena konkurenca siolu. :)

PrimozR ::

Očitno je vseeno Telemach boljši od silola, kljub svojim slabostim :D

Yaqwsx ::

bolse je tisto kar dela, ce ti siol dela telemah pa ne, je siol bolsi oz. obratno. tak da brezveze posplosevat
ce oboje dela kot mora, pa mislim da je telemah bolsa izbira ;)

Mene zanima kakšen modem ste dobili mislim od katerega proizvajalca ker jaz še vedno imam thomsona baje pa da zdaj dobiš od arrisa modem samo me zanima kateri model če ga ima kdo.

V-i-p ::

aleskukovec: na voljo imaš Thomson in Arris. Neke razlike ni, če pa dosti uporabljaš torrent je pa bolje, da zaprosiš za menjavo, ker ima Arris čisto drug čipset notri in ni toliko občutljiv na torrente (število povezav in to) kot Thomson. Drugače pa se ne sekiraj, delata oba.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

««
112 / 364
»»