» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
105 / 363
»»

Spc ::

Na Telemachu oz. Trieri se sprenevedajo, da so naše včerajšnje ugotovitve napačne in da napake na omrežju oz mednarodni povezljivosti ni bilo

lol ja.
Mi pa mamo loge in grafe, ki dokazujejo, da je bila tujina res motena.

Tilen ::

Na Telemachu oz. Trieri se sprenevedajo, da so naše včerajšnje ugotovitve napačne in da napake na omrežju oz mednarodni povezljivosti ni bilo

lol ja.
Mi pa mamo loge in grafe, ki dokazujejo, da je bila tujina res motena.

Ping ki ste ga poslali večeraj zvečer je za domeno www.google.com. Na
žalost vam moram povedati da zvečer smo imeli par primerov kjer ta stran
je zelo počasi odprla
, čeprav druge strani so delali brez problema.

Speedtesti ki ste nam poslali so iz speedtest.net, mi vam priporočamo da
stestirate na speedtest.si, kjer bodo rezultate bolj ažurni.

Pri preverjanju delovanja modema ni opaznih posebnosti, sam modem deluje
normalno. Prav tako paket katerega imate nastavljenega je pravilen.
Zaradi težav s hitrostjo vam lahko tudi pošljemo servisno službo ki bo
preverila delovanja interneta. Zato bi potrebovali nove rezultate
speedtesta iz speedtest.si.

8-O

Prijavljam napako glede težav z mednarodno povezljivostjo, napotijo me pa na speedtest.si delat meritve. Brez besed sem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

V-i-p ::

Včeraj je nekaj definitivno bilo na mednarodnih linijah, ker je tudi meni tujina delala zelo počasi, domači promet pa bp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Kami ::

Da, zasledil sem, da so imeli težave tudi uporabniki T-2 in ne samo Telemach-a.

Icematxyz ::

Da, zasledil sem, da so imeli težave tudi uporabniki T-2

Uporabniki T-2 nismo imeli nikakršnih težav. Saj smo na strani http://t-2.net bili obveščeni da bodo dne 23.10.2009 med 00.00 in 02.00 zaradi vzdrževalnih del in nadgradnje določene storitve motene ali ne bodo delovale.

In točno tako je bilo.

V-i-p ::

Sam sem si kriv. Sem čisto pozabil, da so včeraj sanirali poškodovano opto povezavo med Mariborom in Dunajem :8).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ja sej sem povedal že.
Gateway pri interoute-u je nagajal.

To kaj so pa odgovorili pa je res čisto brezvezen odgovor in sploh ni resničen.
Včasih se mi zdi, da na telemach-u delajo srednješolci iz študentskega servisa.

Sci-Fi kanal že nima zvoka celi dan samo prdi noter.

mperice ::

A mislite, da bo upload booster sploh možen pri novih internetnih paketih?

Sm klicu včeri gor ter ga kar naročil. Torej očitno je možno. Analogni trojček M.

Pesimist ::

Kaj z vami je vse vredu? Jamrate na par urno nedelovanje tujine, medtem ko slovenija vsak dan laga na tej smrdlivi trieri od 18:30 do 23:00 ker imajo zabasan SIX!!!! in samo 10GBit povezavo do ljubljane, kjer residentira vecina omembe vrednih ISPjev? Vi pa hocete imeti pakete vecje kot 4MBit. Sej niste resni. 120 za 44EUR? Resno? Pravi biseri ste, to je slovenija in ne nizozemska!
Zaradi vasega kurcevega P2P prometa in tega smrdlivega partisa.si vec ni mozno normalno delovati znotraj slovenije ali kaj in ob omenjeni uri ne spravimo vec niti 200kBs povezave skozi?!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Yaqwsx ::

Se mi zdi da so useri na trieri isti kot na podpori, dolocene stvari kr ignorirajo kot, da se niso zgodile oz nedogajajo. To ce triera se komu drugemo laga zvecer ze 2 tedna sprasujem pa doben nic.. tak da bomo vidli kak bo to 1. novembra ko pridejo novi paketi..

Gost ::

Po mojih informacijah celotna infrastruktura od Telemacha trenutno "šteka" kot za stavo.

Vanquish ::

Kaj z vami je vse vredu? Jamrate na par urno nedelovanje tujine, medtem ko slovenija vsak dan laga na tej smrdlivi trieri od 18:30 do 23:00 ker imajo zabasan SIX!!!! in samo 10GBit povezavo do ljubljane, kjer residentira vecina omembe vrednih ISPjev? Vi pa hocete imeti pakete vecje kot 4MBit. Sej niste resni. 120 za 44EUR? Resno? Pravi biseri ste, to je slovenija in ne nizozemska!
Zaradi vasega kurcevega P2P prometa in tega smrdlivega partisa.si vec ni mozno normalno delovati znotraj slovenije ali kaj in ob omenjeni uri ne spravimo vec niti 200kBs povezave skozi?!

ne, zaradi tega ker upc potem takem ponuja nekaj kar ni zmozen zagotavljat. Po tvoji logiki uporabnik lahko naroci najvisji paket, ne sme ga pa uporabljat? Kaj dela uporabnik s svojim prometom je cisto njegova stvar saj je v koncni fazi placal toliko kot rabi.
Razlika je pa pri UPC, ki je ponudil vec kot lahko dejansko ponudi.
Uporabniki in partis so posledica ne pa vzrok, vzrok je pa UPC - popravljanje posledic ni preventiva ampak kurativa

ps: pa ce ze hoces, dobro znano dejstvo je, da je pred par leti triera imela isto mocne povezave v tujino kot svedi s svojo optiko in 10 in 100 mbit full duplex linijami. Kako je to mozno? tako ker s tem ko ponujajo simetrijo stimulirajo vec lokalnega prometa. Triera pa ima pac svojo vizijo in raje placuje kapacitete v tujino namesto, da bi omogocila cim vecjo lokalno pretocnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanquish ()

Pa ne sanjaj. Triera je lokalec. Slovnija oz izven Mbja se ruta preko Arnesa. Arnesa pa nima vec kot 10Gbit v Mb. Torej kaj sledi? Filozifija triere? Ma ne prodajaj buč. Triera nemore drugace kot uporabljati Arnes za v ljubljano, ce nima svojih linkov. T2 in Siol pa imata svojo avtocesto za svoje uporabnike locirane v MB oz izven ljublane.

Situacija je pac taka, da bo vedno hujse zdaj. 6/1 za 20EUR? To bo triero oz UPC rotovž/tabor pokopalo!

Zgodovina sprememb…

Pa ne sanjaj. Triera je lokalec. Slovnija oz izven Mbja se ruta preko Arnesa. Arnesa pa nima vec kot 10Gbit v Mb. Torej kaj sledi? Filozifija triere? Ma ne prodajaj buč. Triera nemore drugace kot uporabljati Arnes za v ljubljano, ce nima svojih linkov. T2 in Siol pa imata svojo avtocesto za svoje uporabnike locirane v MB oz izven ljublane.

Situacija je pac taka, da bo vedno hujse zdaj. 6/1 za 20EUR? To bo triero oz UPC rotovž/tabor pokopalo!

in to je tebi opravicilo, da nudijo nekaj kar ne morejo?

Ne smesi se lepo te prosim - ce mas preslabe linije imej ponudbo prilagojeno svojim zmoznostim ne pa trgu. Ce nisi sposoben konkurirat trgu bos pac propado.

Nuditi nekaj v upanju, da nekdo nebo uporabljal je naravnost smesno.
Ce pa si nasprotnega mnenja, pa mi daj prosim tvojo adreso, da ti prodam avto z 65km in 300km/h, ki je pac nebo nikoli dosego, kriv bos pa sam kaj pa hoces tak hitro vozit;)

Pa kakšno opravicilo. Kaj bluzis. Jaz sem reko da nej dajo najvecji paket 4/512 ze dvakrat in ne 120Mbit kot mislijo zdaj.

Zgodovina sprememb…

citiram: Zaradi vasega kurcevega P2P prometa in tega smrdlivega partisa.si vec ni mozno normalno delovati znotraj slovenije ali kaj in ob omenjeni uri ne spravimo vec niti 200kBs povezave skozi?!

zdaj se odloci, ali naj triera zniza pakete, ali pa naj uporabniki prenehajo uporabljati to do cesa so upraviceni...

Oboje. Upravicen nisi do kraje, dalec od tega.

In ce ze citiras nekaj citiraj vse in ne nekaj iz koneksta potegjeno.

Namrec sem reko tudi drugi del v istem odstavku.

Zgodovina sprememb…

Decko, ali si mlad in zaletav ali si pa kaj drugega in ti nekatere zadeve niso jasne.

Dajma se nekaj razumet - jaz ce nekaj placam zahtevam da karakteristike drzijo ne pa ob samo dolocenih pogojih.

pa da nebo pomote - imam 24/2mbit linijo, ki je izkoriscena v povprecju manj kot 1%

Jaz bom naredo avto, ki bo sel 160km/h, ko bo pri 140 razpadel bom pa reko, nisem jaz kriv, ce pa je dejansko uporabnik hoto vozit 160?
hahahahahahaha, ti preberes sploh kaj pises ali pa dejansko pises v kakem stanju afekta?

wishmaster ::

Sej partis.si sam smrdljiv folku uporablja:D. Drugače pa jaz internet ponudniku plačujem za določeno hitrost, ki mi jo mora v veliki meri zagotoviti. Pa lahko jaz 24/7/365 na ful uporabljam p2p, pa me čisto nič ne briga. 90% folka, ima višje pakete pri vseh ISPjih samo zaradi P2P in VOD. Če je že p2p tak problem, zakaj potem ISPji tega ne blokirajo ?
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Eh brezveze debatirat z tabo Vankvish. Ce vklopi vsak uporabnik P2P na polno klocne vsak ISP na svetu. Tolko o tvojem znanju. Overbooking ze cu kdaj? Triera pac prakticira to prevec "over" za svoje zmoznosti zato seenkrat trdim da nebi smela dati vecjega paketa kot 4/512 ven, kot ze 100tic povedano.
To je zdaj za zakljucek, ker z tabo ne mislim vec debatirat.

Zgodovina sprememb…

tvoji komentarji so cist paradoks. Krivi so uporabniki ker uporabljajo to kar jim da triera na voljo, ker bi triera maksimalno morala dati na razpolago 4/512.

Glede hitrosti triere se strinjama - ker so pa uporabniki uporabniki bi ravno ISP moral znat bolje in ponuditi manj kot sam ugotavljas. Posledicno niso krivi uporabniki ampak ponudnik, ki si je vzel prevelik zalogaj.

Ko bodo na trieri uredili svoje pakete glede na svoje zmoznosti tezav vec noben nebo imel.

ps: brez zamere - ampak si morda edincek?

flipflop ::

Dobro da se ti da z njim ukvarjat...

Sicer pa danes spet ena velika žalost z internetom, le da so tokrat menda res neka dela izvajali, tako da recimo opravičljivo.

[IMG]http://www.speedtest.net/result/6014392...

Današnje stanje. A če jim namesto 34€ plačam sam kakšnih 10, pol pa napišem da jst ne vidim nobenih posebnosti, in da je znesek "normalen", bodo tudi zadovoljni?

120 za 44EUR? Resno? Pravi biseri ste, to je slovenija in ne nizozemska!

Za 70€ pa res ja.
Če bi bilo za 44€ bi mogoče res bla nizozemska.

PrimozR ::

Kaj ima partis veze z ISPjem?!?

Partis je gnoj! To sem pac mogo rect pa bo kaj bo! :))

Slow

Slow

Jaz bom odjavo to sranje vedno slabse dela!!! :(

Zgodovina sprememb…

kaki paket pa te mas?

No tudi danes celi dan ni zvoka na sci-fi channel-u.
Res zelo dobri novi programi kateri nimajo zvoka.

:\

Yaqwsx: XL 25mbit

25mbit wtf.. kaj pa te taki wisoki ul., nima xl 2mbita uplouda?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yaqwsx ()

mah ul so verjento nekaj zafrlklali, ampak meni je neopmemben ul, ping v slo sux. To je problem

PrimozR ::

ZOOOOOOOOOOOOMG!!! 30 ms pinga!?!? Kako preživiš?? Jest ti predlagam ad greš po vsakem kliku na kofe.

Aja, DL neki malga manjka, UL je kul. Kdaj vklopijo prenovljene pakete?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

markk1 ::

zanima me, ko imaš naročeno digitalno televizijo še lahko vedno uporabljaš analogno? ter ali so potem kakšne omejitve glede priklopa tv na analogni signal?

Hardstyle ::

Lahko uporabljaš analogno, omejitev ni (razen števila kanalov).

Tom-Cat ::

Evo, pa je spet sel six v k***c... jao ej, placujemo 12Mbit, dobimo pa borih 1Mbit (ce sploh to) v lokalnem Slovenskem prometu... medtem ko pa s tujino gre polno ... JAO :(

GrimReaper ::

Kakšne probleme mate vi to, ker jest sem mel vedno 8ms pinga in 12Mbit downloada.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

pingaj npr. siol. oz t-2, tuš karkoli kaj laufa preko sixa pa bos vido ;) vec kot 1mbit negre skoz plus ping 80

chucki ::

Aha, 80-500ms je trenutno do siola...

Ma ja. Jaz ze 4 ure ne dobim vec kot 800kbps skozi. Video sem ze kompresiral na pod 1Mbit pa sevedno steka obcasno. Jebela cesta pa Triera. Propadi cim prej ali kajkoli!

Sej pa te poglej kak vsak dan ze slab mesec dela. http://www.xi-networks.net:8005/cgi-bin...
Dobro tip uporablja za kurc opremo, ampak vseeno kaze vsakodnevno stanje.

Zgodovina sprememb…

dobrodosli v novi dobi. kako sele bo to po 1. novembru

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yaqwsx ()

In zakaj tolko prometa po six-u ??
Tega ne razumem.

Ker p2p-rate samo! T2 in Siol so vam glavni uploaderji na smrdlivem partisu! Pol se pa cudis od kot promet!

Pomoje se je tudi Telemach zacel rutat preko trierinega sixa ko vas je dol kupo! Cheap ISP kaj ces!

Zgodovina sprememb…

Jaz nič ne p2pram.
:\

Resno ne.
Pa če bi ziher nebi z slovenskim prometom.

Te pa tak nerabis sixa in se ne sekiraj.

samo zdaj sem gledo te grafe pa to ze od arpila laga.. zanimivo da nihce ni opazo :D se vidi da sem neho igrat igre, vcasih sem to skoz spremlo. nazalost vedno hujse postaja pa z novimi paketi nevidim da bi slo nabolse

FeniksX ::

|Sawyer| če si tak za znižanje na 4 mbit, ka ti pol delaš na 25mbit? :P

Bolse imeti 4Mbit ki delajo, kot 25Mbit ki delajo kot 1Mbit. Sej tujina zaenkrat dela in z tem ni problema. Lokalni promet pa rabim zarad drugih potreb in ne P2P, torej tak koe je SPC reko. :D
««
105 / 363
»»