Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Pesimist ::
In kaj bote z uploadom. Download je pomebni ne upload. Vecina was tak misli downloadat verjetno. Le redki bi koristli za kaj konstrutkivnega. Za download pa je najpomembnejsi sevedno download. Tak da sploh nevem kaj jokate.
Veron ::
In kaj bote z uploadom. Download je pomebni ne upload. Vecina was tak misli downloadat verjetno. Le redki bi koristli za kaj konstrutkivnega. Za download pa je najpomembnejsi sevedno download. Tak da sploh nevem kaj jokate.
hahaha izjava tedna
Pesimist ::
Gre se zato da bi jaz bil cisto happy z paketom kot 25/1 za spodobno ceno 20EUR za download stuffa. Da rabis upload ce hoces downloadat je tumarija. Ce ga pa dobis zraven paketa pa seveda ne skodi. To velja seveda izkljucno za downloadanje in ne poganjanje ftp, web in game serverov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
SmeskoSnezak ::
Hmm... trojček z 25/2 bo 40EUR, po zdajšnih podatkih. Kaj tebe muči? :) To nekak znači po vsej verjetnosti, da samo internet 25/2 bo tam nekje okol 20EUR, če ne ki manj.
@ Pusti soncu v srce... @
V-i-p ::
Je pa nekaj roko na srce tudi res. V sloveniji smo že tako razvajeni, da bo narod počasi za 7€ pričakoval petorčka, z hitrostmi nad 100/100, ter vključenim obveznim UPSom za brezprekinitveno napajanje ali vsaj dizelski agregat višjega cenovnega razreda.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Tilen ::
Hmm... trojček z 25/2 bo 40EUR, po zdajšnih podatkih. Kaj tebe muči? :) To nekak znači po vsej verjetnosti, da samo internet 25/2 bo tam nekje okol 20EUR, če ne ki manj.
60€ pa res.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
SmeskoSnezak ::
60€ pa res.
Te pa sn narobe mislo, ko sn gledal tole:
XS 1Mbps/512 kbps 15,00 EUR
S 6 Mbps/1 Mbps 20,00 EUR
M 13 Mbps/1,5 Mbps 30,00 EUR
L 25 Mbps/2 Mbps 40,00 EUR
XL 50 Mbps/5 Mbps 50,00 EUR
XXL 100 Mbps/10 Mbps 70,00 EUR
DTV TROJČEK S dtv osnovni Internet 1mb/512 kb 25,00 EUR
DTV TROJČEK S + dtv razširjeni Internet 1mb/512 kb 29,00 EUR
DTV TROJČEK M dtv osnovni Internet 6Mb/1MB 35,00 EUR
DTV TROJČEK M+ dtv razširjeni Internet 6Mb/1MB 39,00 EUR
DTV TROJČEK L dtv razširjeni +dvr Internet 13Mb/1,5Mb 50,00 EUR
DTV TROJČEK XL dtv filmski + dvr Internet 25Mb/2Mb 60,00 EUR
DTV TROJČEK XXL dtv filmski + HD DVR Internet 50 Mb/5Mb 70,00 EUR
da je govora o trojčkih.... eh, torej narobe mislo. Ker bi blo super fino fajn če se 24/2 trojček poceni za 15evrov. :)
@ Pusti soncu v srce... @
Spc ::
Meni je oboje pomembno ne samo upload ali download.
Recimo, da bi obstajal paket 120/0.01 .. ali bi res dosegali 120mbit downloada ?
Recimo, da bi obstajal paket 120/0.01 .. ali bi res dosegali 120mbit downloada ?
PARTyZAN ::
Ne, ker je za download potreben tudi upload.
Sawyer: kaj hočeš z tem povedat? Da plačuješ za svoj warez?
Sawyer: kaj hočeš z tem povedat? Da plačuješ za svoj warez?
Ne, ker je za download potreben tudi upload.
Nekateri se z to izjavo ne strinjajo saj rabijo samo download.
Saintek ::
Zdaj imam paket XL 25/2 in če bodo res takšni novi paketi se bo moj paket spremenil v 50/5 in ostal na obstoječem 2.0 modemu ?
Rotty ::
Dobro ajde internet..kaj pa predpotopni digitlni sprejemniki? Nikjer ne najdem ničesar o tem, da bi dali na trg "neanalogne" sprejemnike! To mi je spomladi za jesen sicer obljubila ena ženska s Telemacha..smo njim verjet!
Rotty: bo HD snemalnik z HDMI, vgrajenim kabelskim modemom in možnostjo snemanja na zunanji USB disk ok?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Kami ::
Tukaj je uradni cenik trojčkov in interneta preko optike pri Trieri / Telemachu.
Mene zadeva sploh ne preseneča, ker od Triere po dosedanjih izkušnjah tako ne bi pričakoval višjih hitrosti ali nižje cene.
Mene zadeva sploh ne preseneča, ker od Triere po dosedanjih izkušnjah tako ne bi pričakoval višjih hitrosti ali nižje cene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
Gost ::
Take hitrosti bi bile zame že superiorne, glede na to, da je trenutna moja situacija bolj počasna kot ne. Vsi paketi so vsaj sinhrono upload - download. To je pa ja pozitivno. Ali pač?
extr3m3 ::
Če bo to res, da bo UPC imel 25/25 bo več kot odlično!
P.S. Morda kdo ve kje je sploh Telemach optika na voljo?
o_O
Kami ::
Take hitrosti bi bile zame že superiorne, glede na to, da je trenutna moja situacija bolj počasna kot ne. Vsi paketi so vsaj sinhrono upload - download. To je pa ja pozitivno. Ali pač?
V primeru, da ne bi na optiki ponujali simetričnih paketov pa bi to bilo res žalostno.
Če bo to res, da bo UPC imel 25/25 bo več kot odlično!
Tam, kjer gradijo / posodabljajo omrežje.
Če še niso bili blizu tvojega stanovanja / bloka, je velika verjetnost, da boš čakal še zelo dolgo.
Pri nam so začeli z deli že pred dobrim letom, pa še zadevo do danes niso končane (se jim nikamor ne mudi).
Gost ::
Kaj pa tam, kjer še vedno polagajo koaksialne kable do stanovanj, optika je pa nekje v bližini na glavni omarici? Zakaj ne napeljejo direktno optike do stanovanja in še vedno "štukajo" zadeve s koaksialci?
Cenovna strategija, da bodo še malo obirali koaksialne uporabnike v času recesije?
Cenovna strategija, da bodo še malo obirali koaksialne uporabnike v času recesije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
dejanslo ::
Ne, ampak ker je to superiorno napram ftth, a nisi prebral par strani nazaj?
Novi paketi so še stalno žalost, jaz tega res ne razumem. Prav tako ne tistih, ki imajo možnost drugih ponudnikov, in se jih ne poslužijo.
Novi paketi so še stalno žalost, jaz tega res ne razumem. Prav tako ne tistih, ki imajo možnost drugih ponudnikov, in se jih ne poslužijo.
There`s More Than One Way To Do It
mastah ::
mal drazje k drugje, ampak sigurno bl kvalitetno. na telemachu nisem imel nikoli nobenih problemov, poznam pa dost folka k majo same tezave z siolom, od velikih pingov do tega da tv signal prekinja, zvok zaostaje za sliko....
Malo dražje? Kvalitetno? Preberi zadnjih nekaj strani te teme. O kvaliteti smo govorili v časih, ko so bili še 64/64 paketi. Jaz sem imel v tem letu na t-2 in prej v letu ali dveh na amisu skupaj manj težav kot zadnji mesec na kablu pred preklopom.
Saj sem še na t-2. Jezi me le to, da mi ta alternativni ponudnik noče ponuditi nič konkurenčnega. In to, da si nekateri zatiskajo oči, kako dober je.
flipflop ::
No tisti FTTH paketi so pa že zanimivi ja, ne pa ta asimetrični zmazek. 25/2, pa kdo si je to izmislil.
PARTyZAN ::
DOCSIS 3 bi brez problema prebavil te simetrične pakete, ki jih bodo ponujali na optiki. Gre se pač za EUREUR.
Veron ::
katere bodo zgubili, zgubili, ker vsi, ki imajo optiko na voljo bodo po tem le odšli... tudi par kolegov
Yaqwsx ::
nevem kaj tak radi primerjate bedni docsis z optiko? nevem kolkokrat je ze blo povedano, da ce hoces na docsisu dobre hitrosti tak rabis optiko zadi, ki to podpira, kar pa je pri nas bol redko najdes, kot dravski dijamant.
nevem kaj tak radi primerjate bedni docsis z optiko? nevem kolkokrat je ze blo povedano, da ce hoces na docsisu dobre hitrosti tak rabis optiko zadi, ki to podpira, kar pa je pri nas bol redko najdes, kot dravski dijamant.
Ja sej to se danes vsejpodvsod uporablja..
Optika do omarice oz. do kjer lahko seže potem naprej pa RF.
Drugače pa lahko preko DOCSIS 3.0 komot spraviš 50/50 paket in tudi 100/100.
Yaqwsx: mičkeno bluziš. Sploh veš do kam ima kabel provider potegnjeno optiko?
extr3m3 ::
Vse lepo in prav, vendar mi ni niti najmanj jasno zakaj 'šparajo' pri hitrosti. Če bi bil paket 20/10 bi bilo čez glavo in ne bi rabil popolnoma nič drugega.
50/5 mi je pa res totalna bedarija.
50/5 mi je pa res totalna bedarija.
o_O
malo moras bluzit. ;) sicer pa jaz gledam realne podatke, torej pakete, ki jih ponujajo kablski operateri ne pa tisto kaj na wikiju pise. kaj ti koristi ce na wikiju pise da 400/100 omogoca, ce v praxi se tega nisem vido. naj pokaze kdo kakega kablskega operaterja ki ponuja simetricne pakete do 100mbit oz 400/100 paket.
sicer pa do kod ma kablski operater optiko je cisto odvisno, lahko tud do hiše pa po hisi koaks, pac do napreve, ki pretvori svetlobni signalcek v RF signalcek ;)
sicer pa do kod ma kablski operater optiko je cisto odvisno, lahko tud do hiše pa po hisi koaks, pac do napreve, ki pretvori svetlobni signalcek v RF signalcek ;)
Yaqwsx, no viš. Saj veš ;).
malo moras bluzit. ;) sicer pa jaz gledam realne podatke, torej pakete, ki jih ponujajo kablski operateri ne pa tisto kaj na wikiju pise. kaj ti koristi ce na wikiju pise da 400/100 omogoca, ce v praxi se tega nisem vido. naj pokaze kdo kakega kablskega operaterja ki ponuja simetricne pakete do 100mbit oz 400/100 paket.¸
To je enako kot da kupim switch, ki podpira 1gbit/s v obe smeri ampak potem pač uporabljam samo 100/4.
Docsis 3.0 podpira do 400mbit/s downloada in 108mmbit/s uploada tak je standard.
Tudi gigabitni switch podpira 1gbit/s up in 1gbit/s down tako, da tukaj ni vprašanje hitrosti ampak se ponudnik odloči kaj bo naredi.
Tisto na wikiju pa nič ne piše ampak so že stestirali zadevo in 3.0 modemi res delujejo z takšno hitrostjo.
lol kera logika ni cudno, da je sawyera srat stisnilo. po tvoji logiki morajo dat vsi ispji nad 100mbit povezavo, ker majo vse nove plate 1giga mrezno ze not.
kaj pa kupis opremo, ki je nerabis
kaj pa kupis opremo, ki je nerabis
Vanquish ::
sej verjetno ni problem pri posameznem uporabniku ampak v centralah in razvejanosti omrezja, kjer ne morejo tako sirokem krogu uporabniku ponudit taksnih paketov zaradi prepustnosti omrezja...
lol kera logika ni cudno, da je sawyera srat stisnilo. po tvoji logiki morajo dat vsi ispji nad 100mbit povezavo, ker majo vse nove plate 1giga mrezno ze not.
To nisem nikjer napisal.
Meni ni jasno zakaj preko optike ponujajo simetrične pakete preko kabla pa asimetrične.
Drugo kaj mi ni jasno je to, da če bo recimo paket 25/5 zakaj bi potem rabil tukaj Docsis 3.0 ?
To lahko komot z DOCSIS 2.0 dosežeš.
Torej update po nepotrebnem.
Vanquish ::
To nisem nikjer napisal.
Meni ni jasno zakaj preko optike ponujajo simetrične pakete preko kabla pa asimetrične.
Drugo kaj mi ni jasno je to, da če bo recimo paket 25/5 zakaj bi potem rabil tukaj Docsis 3.0 ?
poglej si kaj sem malo prej napisal
kabel ne prenese toliko kot prenese optika in ce imas ti mogoce 50 uporabnikov v nekem blokovskem naselju kjer bi imeli 25/25 pomeni da bi potreboval vsaj 500mbit full duplex. Ce omrezje to ne dovoljuje ti nix ne pomaga max prepustnost docsis, ker je prevec uporabnikov na kupu.
Se pa strinjam, da glede na ratio asimetrije pri raznih docsis standardih za koncne uporabnike govorimo kvecjemu o 2.0 ratio in nikakor 1:12 - tako da je potemtakem tudi vprasanje kaj je potem tisti pravi razlog saj ne verjamem, da se ratio za ISP kaj spremeni
GrimReaper ::
Sem hotel odgovorit o 400/100, ampak mislim da je Vanquish že vse lepo pojasnil, sem bral tut članek v Telekomunikacijah in tam isto piše.
50/5 bo paket, in to bodo pomoje na DOCSIS 2.0 ponudil, če pa ne, bodo imel pa dost dela z menjavo modemov.
50/5 bo paket, in to bodo pomoje na DOCSIS 2.0 ponudil, če pa ne, bodo imel pa dost dela z menjavo modemov.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
sej finta menjave modema je, da se moras za 2 leti spet vezat. ko smo sli na docsis 2 si tud mogo modem menjat ce si hoto g2 paket pa ceprav je bil samo 4/512 ki bi komot lahko se vedno na docsis 1 laufo
kabel ne prenese toliko kot prenese optika in ce imas ti mogoce 50 uporabnikov v nekem blokovskem naselju kjer bi imeli 25/25 pomeni da bi potreboval vsaj 500mbit full duplex. Ce omrezje to ne dovoljuje ti nix ne pomaga max prepustnost docsis, ker je prevec uporabnikov na kupu.
Vse lepo in prav.
In kaj se zgodi če bi sedaj recimo zelo dosti uporabnikov šlo na: XXL 100 Mbps/10 Mbps 70,00 EUR
Še hujše kot pa da bi ponudili 25/25 na kablu.
sej finta menjave modema je, da se moras za 2 leti spet vezat. ko smo sli na docsis 2 si tud mogo modem menjat ce si hoto g2 paket pa ceprav je bil samo 4/512 ki bi komot lahko se vedno na docsis 1 laufo
No tukaj še nekako razumem to pa zato, ker je NIC interface bil v 1.0/1.1 modemih 10mbit half duplex.
Tako, da je prihajalo do kolizij in modem je deloval kot 10mbitni half dulplex hub.
EuroDocsis 2.0 modemi pa so bili vsi z 100mbit full duplex broadcomovim chipsetom in tako je bilo dosti boljše in tudi je kot 10 half.
Modemi z 3.0 chipsetom pa pridejo z gigabitnim full duplex mrežnim NIC-om.
To pomeni 1GbE up in 1GbE down do modema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()