» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
346 / 363
»»

jellychelsea ::

V mislih sem imel nekaj bolj zastonjskega ala Plex TV :)

Daniel ::

Niti Plex ni ravno brezplačen. Brezplačno bo zgolj, če greš na ogled k kakemu sosedu, ki ima naročen Telekom ali T2. Ali pa če imaš kakega res dobrega kolega z solidnim uploadom in precej znanja iz konfiguriranja VPNov ter primerno opremo.

alexz ::

plex tv se da gledat tudi pri nas

https://watch.plex.tv/live-tv

se pa ponudba kanalov razlikuje po državah

bastadu ::

Danes bi naj začel delovati HBO Max, je že komu uspelo aktivirati? Ker meni ne gre ne na TVju., ne na telefonu in ne na PCju ...

mtosev ::

Meni na Win 10 in FFju dela.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Dela vse BP.

webmaher ::

dela v brskalniku 4K... v Kodiju na W10 dela vse OK samo resolucija je max 1280x544.... zvok je pa OK tudi Dolby Atmos dela... probal cel kup nastavitev pa no go :|
tudi avtor addona za1x še ni odgovoril kaj bi lahko bilo...

delavec44 ::

Lahko kdo iz prakse napiše na paketu Več kaj se zgodi, ko presežeš omejitev 10GB na dan preden pošlješ sms za podaljšanje? Se povezava prekine, se le zmanjša hitrost ali kaj drugega?

BorutK-73 ::

Hitrost se zmanjša

delavec44 ::

Hvala. Vidim pa, da sem narobe vprašal, za paket Še več me zanima. Verjetno je enako tudi na paketu Največ.

scrim ::

Ali je bil napovedan kakšen dvig hitrosti ali je samo pri meni večja?
Iz 300/40 je bilo dvignjeno na 500/60.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: scrim ()

hojnikb ::

scrim je izjavil:

Ali je bil napovedan kakšen dvig hitrosti ali je samo pri meni večja?
Iz 300/40 je bilo dvignjeno na 500/60.

poskus večkrat nardit test...
#brezpodpisa

V moj Telemach profilu pri paketu EON FULL je na eni strani zapisana hitrost 500/50, pri podrobnejši razčlembi pa so zapisane še obstoječe hitrosti.

Pri paketu EON PREMIUM je zapisana hitrost 1000/100 vendar sama hitrost na modemu še ni dvignjena in še zmeraj dela z 600/60 (optika).

EON LITE ima v moj.telemach zapisano 200/20. Na Telemachu ne vedo nič o tem.

Veron ::

EON Lite (coax), dejansko dela 150/15

EON Full (optika), dejansko dela 200/40

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Zanimivo, ker tam kjer imam dostop do portala do treh različnih naročnikov, na treh različnih paketih imajo vsi zapisane hitrosti, ki sem jih omenil zgoraj.

Yossarian ::

Dejansko ima EON Lite že kakšno leto hitrost 15/30.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

BorutK-73 ::

Jaz imam EON lite in imam v paketu 200/20, dejanska hitrost je pa 200/30. Na coaksu.

Orias ::

Men tud piše hitrost 1000/100 pri EON premium. Mogoče jutri dočakamo povišanje ...

Anney ::

Meni tudi piše drugače kot imam: Paket imam 300/30 (trenutno dela še ta hitrost).

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

same here. EON premium zaenkrat sam 600mbit, kjub resetu ubeeshita.
#brezpodpisa

mitko25 ::

Počasi se bliža meji 1000 ;)

https://www.speedtest.net/my-result/d/8...

Sem pa resetiral modem in router.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitko25 ()

mitko25 je izjavil:

Počasi se bliža meji 1000 ;)

https://www.speedtest.net/my-result/d/8...

Sem pa resetiral modem in router.

velika verjetno da ma router prešvoh WAN performance, da bi zabil linijo do konca. Sploh če nima HW nat oz ta ni aktivn ;)
#brezpodpisa

mitko25 ::

Router 1 Netgear Nighthawk X10
Router 2 (AP) Linksys WRT 1900 AC

https://www.speedtest.net/my-result/d/c...

Verjetno je to to kar zmore moja oprema.

Po rebootu modema mi dela hitrost 500/50. Zanimivo.

null

null

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

yoco ::

Po resetu Ubeeja. Imam pa Coax.

high time da začnemo overclockat routerje za višji WAN performance 8-)
#brezpodpisa

Zanimivo, meni pa še zmeraj dela 600/60, obenem pa so v moj.telemach profilu izginile vse tiste navedbe o višjih hitrostih in sedaj hitrost sploh ni napisana.

Daniel je izjavil:

Zanimivo, meni pa še zmeraj dela 600/60, obenem pa so v moj.telemach profilu izginile vse tiste navedbe o višjih hitrostih in sedaj hitrost sploh ni napisana.

same here. Sicer upload je konstantno nad 100mbit, tako da nekaj se ocitno dogaja.
#brezpodpisa

Pri meni isto (Celje Vzhod). Download okoli 630Mbitov, upload pa 105 Mbitov. Sam sem presenečen. Če bo 1000Mbitov delovalo na docsis 3.0 in ne docsis 3.1 potem samo kapo dol. Drugače bo potrebna menjava modema. Upam, da še kmalu uvedejo IPv6.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Orias ()

Orias je izjavil:

Pri meni isto (Celje Vzhod). Download okoli 630Mbitov, upload pa 105 Mbitov. Sam sem presenečen. Če bo 1000Mbitov delovalo na docsis 3.0 in ne docsis 3.1 potem samo kapo dol. Drugače bo potrebna menjava modema. Upam, da še kmalu uvedejo IPv6.

kater modem pa mas? Ubee k ga dajejo je sposobn 1Gbit bp
#brezpodpisa

Ubee EVW32C. Po podatkih bi naj podpiral...

XS!D3 ::

mitko25 je izjavil:

Router 1 Netgear Nighthawk X10
Router 2 (AP) Linksys WRT 1900 AC

https://www.speedtest.net/my-result/d/c...

Verjetno je to to kar zmore moja oprema.

Glede na to da meriš goodput, je tole itak zelo blizu teoretičenga maksimuma (cca 940Mb/s, ostalo je TCP/IP overhead), ki ga lahko dosežeš na 1Gb/s linku.

webmaher ::

olala :D
 TeleMACH

TeleMACH

yogy ::

Do 30.04. (akcija ob vezavi 24 mesecev) bom naročil EON Premium. Prosim za nekaj odgovorov:
1. Razlika Conax kartica in EON Smart Box
2. Ali je možno vzeti 1x Smart Box in 1x Conax kartico (modul imam) brez ekstra doplačil
3. Ali ob naročilu pride tehnik in poveže modem ter opravi kratek test? Sprašujem zato, ker v stanovanje pride coax do TV vtičnice. Ker je trenutni kabel prekratek se ne da povezati z vtičnico, bodisi ga je potrebno sprostiti v omarici v kleti (če je še kaj rezerve) ali pa ga zamenjati z novim.
4. Je še vedno mogoče naročiti statični IP naslov? (včasih si doplačal 1 EUR)
5. So vsi modemi, ki jih Telemach ponuja dobri in podpirajo bridge mode oz. se je potrebno katerega izogibati
Če ima kdo kakšno priporočilo ali nasvet bo več kot dobrodošel. Hvala.

Han ::

1. Conax omogoča ogled DVB-C signala, ki je načeloma boljši (višji bitrate). Za ogled nazaj rabiš EON TV aplikacijo. EON Smart Box ima svoj daljinec, s TV ga povežeš prek HDMI kabla.

2. Stvar dogovora. Mi imamo 2× Conax in 0× EON Box.

3. Da.

4. Da.

5. UBEE modem je smiselno že v štartu postaviti v bridge in nanj priklopiti svoj AX router. Kako je z drugim modemom, ne vem.

Hvala za odgovor. Torej na Conax kartici ni možen ogled za nazaj ampak koristiš EON TV aplikacijo za Android/Smart TV. Predvidevam, da velja uporaba EON TV app samo za 1 TV in ne več. Če grem npr. na vikend in hočem gledati EON TV preko Smart TV-ja lahko TV spremenim v Moj Telemach. Drži? Ali lahko te spremembe TV-ja delam kadarkoli oz. koliko krat hočem ali je mogoče kakšna omejitev (npr. TV lahko spremeniš samo 1x na mesec)?

EON Premium paket omogoča 2 EON TV aplikaciji. Glede števila odjav in prijav EON na TV v tekočem mesecu nimam odgovora. Poleg dveh TV lahko imaš v EON prijavljenih še 5 naprav (PC, tablica, telefon...). Iz uporabe lahko izločiš dve napravi na mesec, a so glede tega fleksibilni.

Han je izjavil:

EON Premium paket omogoča 2 EON TV aplikaciji. Glede števila odjav in prijav EON na TV v tekočem mesecu nimam odgovora. Poleg dveh TV lahko imaš v EON prijavljenih še 5 naprav (PC, tablica, telefon...). Iz uporabe lahko izločiš dve napravi na mesec, a so glede tega fleksibilni.

EON Premium nima dveh aplikacij. Imam naročenega in imam možnost dodati samo eno.

misek ::

A se mi samo zdi, da se je spet zgodila ena podražitev? A ni bil paket EON Light 41 € na mesec, sedaj pa je v ceniku 42 €?

DarwiN ::

misek, teh 1EUR razlike je zaradi e-računa... Vklopi e-račun na portalu moj-telemach.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Meni kaže Moj Telemach 1/2 prijavljeni TV. Glede na to, da nimam EON boxa, se mi zdi fer in logično, da lahko imam na obeh TV s Conax kartico možnost EON aplikacije.

Zanimivo, da imaš 2x TV app. In ja, se strinjam, da če nimaš boxov, je prav da imaš možnost dveh TV aplikacij. Pravkar sem klical na Telemach in so mi odgovorili, da je možna samo ena TV aplikacija.

V teoriji. V praksi še nisem poskusil, ker je drug TV prestar za EON app. :P

Fsegula62 ::

Meni v EON Premium delata bp dve eon tv aplikaciji.

Nimamo pa EON Boxov

Predvidevam, da sta oba migriral iz Gold Trojka Premium. Ker samo tam se pojavljajo te anomalije napram splošni Telemach politiki.

Torej koliko TV aplikacij gre na najvišji paket, v kratkem potrebujem 3, ena je že koriščena, torej potrebujem še dve.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Po mailu sodeč, ki sem ga danes prejel s strani Telemach podpore samo ena.

Pri nas smo pred 2,5 leta prekinili naročniško razmerje za omenjeni star paket, vrnili opremo (modem in Conax kartici) in vzeli EON Premium na drugo ime.

DarwiN ::

Anney je izjavil:

Torej koliko TV aplikacij gre na najvišji paket, v kratkem potrebujem 3, ena je že koriščena, torej potrebujem še dve.

Gotovo imaš kakšne znance/sorodnike, ki ne koristijo TV aplikacije. Praktično katerikoli upokojenec, ki ne živi z otroci.. Mu ustvariš Moj Telemach račun, generiraš tisto EON TV geslo in registriraš svoj televizor.

Menda ja ni aplikacija vezana na IP ali kakorkoli?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
««
346 / 363
»»