» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
208 / 364
»»

mitja12345 ::

Sem zdaj na Cisco ip naslovu,logiran.Tam piše Applications and Gaming,kjer sem že nastavljal porte.Kaj bi še lahko poskusil?

Spc ::

mitja12345 je izjavil:

Nebi znal naredit tega^^ Kako se to naredi?

http://192.168.100.1

To odpreš in pogledaš :)

Ko kliknem napiše: povezava z strežnikom je bila prekinjena.
@Spc uspe se mi logirat na 192.168.0.1.Vendar sem že pod Applications and Gaming nastavljal porte ampak ostalo je isto z izgubo paketov.Nevem kaj še lahko naredim.

Zgodovina sprememb…

mitja12345 je izjavil:

Ko kliknem napiše: povezava z strežnikom je bila prekinjena.
@Spc uspe se mi logirat na 192.168.0.1.Vendar sem že pod Applications and Gaming nastavljal porte ampak ostalo je isto z izgubo paketov.Nevem kaj še lahko naredim.

Probaj pingat naslednje ip naslove:
1. 213.161.0.10
2. 192.168.0.1

Če imaš paket loss do 192.168.0.1 imaš nekaj narobe z mrežo
Če imaš packet loss do 213.161.0.10 je nekaj na strani telemach-a.

Lahko pa probaš pingat kaj v tujini.

Sem pravkar pingal v cmd,spodaj rezultati:
Za 213.161.0.10:
Paketi: Poslani 4,Prispeli 4,Izgubljeni 0
Za 192.168.0.1:
Paketi: Poslani 4,Prispeli,Izgubljeni 0

@izguba 0,v igrah pa kaže igubo v P/L in se opazi tudi pri igranju.Pojavljajo se zakasnitve.Kako se pinga v tujini? Ali gre za ip naslove serverjev.Samo so daljši kot so zgornja dva.
Je pa res,da v UT2004 prihaja do izgube paketov na vseh serverjih.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

ping -t 213.161.0.10

Po nekaj minutah pa ustavi z ctrl-c.

Sicer to ni nujno primerljivo, ker PING pošlje en paket na sekundo, v igri pa precej pogosteje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Po približno 10min:
Ping statistika za 213.161.0.10
Paketi: Poslani 727,Prejeti 726,Izgubljeni 1
Minimum 5ms,Maximum 34ms,Srednja vrednost 9ms

mitja12345 je izjavil:

Po približno 10min:
Ping statistika za 213.161.0.10
Paketi: Poslani 727,Prejeti 726,Izgubljeni 1
Minimum 5ms,Maximum 34ms,Srednja vrednost 9ms

Ok torej je nekaj z tujino če ti do telemachovega dns strežnika deluje normalno.

Nevem kaj bi lahko bilo.Resnično na vsak server,ko se prijavim pri igri UT2004 je izguba paketov in nemogoče igranje.

MisterR ::

TM ima danes hude težave... pa niti vroče ni :D
SPC kak je na Taboru? Meni 20km ne dela nič oz. sem gor preko mobilnega omrežja, ker TM je nemogoč.

Kaj bi lahko bilo z tujino ali je to iz strani Telemacha težava katero lahko odpravijo?

@spodaj prilagam sliko,ker nisem siguren,če sem prav vnesel številke za porte.Je ta razpredilnica drugačna kot tista na Cisco internetni strani.
 port

port

Po tem postopku:
http://portforward.com/english/routers/...

Zgodovina sprememb…

ledd ::

Zadnje dni mi odpira spletne strani izredno počasi. Mi lahko kdo pomaga z nasveti, kaj storiti?

Poizkusil sem v "cmd" z ukazom "ping" in opazil da mi izgublja paketke.

C:\>ping www.telemach.si

Pinging www.telemach.si [213.143.65.100] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Reply from 213.143.65.100: bytes=32 time=79ms TTL=61
Reply from 213.143.65.100: bytes=32 time=453ms TTL=61
Reply from 213.143.65.100: bytes=32 time=1058ms TTL=61

Ping statistics for 213.143.65.100:
Packets: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 79ms, Maximum = 1058ms, Average = 530ms

C:\

mitja12345 je izjavil:

@spodaj prilagam sliko,ker nisem siguren,če sem prav vnesel številke za porte.Je ta razpredilnica drugačna kot tista na Cisco internetni strani.
 port

port

Tole je če imaš ti server. Če se povezuješ na druge serverje potem nič tega ni potrebno.
Motiti se je človeško.

Ok,pol bom pobrisal to ven.
Bi se dalo kje drugje nastavit na Cisco za boljše delovanje,pod Applications&Gaming?

@na nekaterih forumih in na spodnji povezavi je slika kako se naredi,vendar ne najdem na Cisco samo za forward ports.
Nimam več idej oziroma znanja,da bi sam vnesel porte.Bi lahko kdo pomagal preko tv?

Calaway ::

Jaz ta Telemach res ne razumem...
Ze 1 mesec mi meče internet dol na vsake 5 min od 8. ure zvečer naprej.
Čez dan internet dela normalno brez izpada proti večeru pa ko da bi oni kej izklučl...
Sem jim sporočil težavo 2 tedna nazaj in še zmeraj nisem dobil odgovora, žalostno!
Pred nekaj mesci sem imel pa isto težavo samo s tem, da je internet padal dol cel dan.
Prišel je serviser mal pogledu po ADSL kablu pa reku da neki ni uredu. Sem mu reku če lahko urihta pa je lepo reku, da nima opreme da bi popravu kabel, spoku kovčke in šel...
Zdej ne vem al sm jst tok butast al... če bi blo kej z kablom narobe bi internet cel dan dol metal pri meni pa samo zvečer...
Kak predlog kaj naj naredim?

Lahko je tudi odvisno od temperature.
Celo zimo dela OK, s poletjem pa se material raztegne in evo težave.
Sicer, če ti čez dan dela, nagaja pa ponoči, potem verjetno ni to.

Ampak obstaja še kup drugih možnih problemov s poškodovanimi kabli.
Motiti se je človeško.

MisterR je izjavil:

TM ima danes hude težave... pa niti vroče ni :D
SPC kak je na Taboru? Meni 20km ne dela nič oz. sem gor preko mobilnega omrežja, ker TM je nemogoč.

V ponedeljek 16.jun.2014 ob 21:50 nisem imel nobenih težav in nisem zgubil niti enega paketka.

Tero ::

Kakšna ideja zakaj mi nekatere tuje strani ne odpre? recimo facebook mi ne dela. Prav tako en moja stran ko je nekje v nemčiji. Dela pa recimo gmail in slashdot.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

hojnikb ::

mogoče routing kej sere... kaj pravi trace ?
#brezpodpisa

Trace načeloma pravi da vse dela.

C:\Users\tero>tracert www.facebook.com

Tracing route to star.c10r.facebook.com [66.220.158.19]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 12 ms 7 ms 10 ms 10.147.0.1
3 8 ms 6 ms 9 ms ve-3.ruby.ip.triera.net [213.161.2.81]
4 9 ms 8 ms 10 ms cartman-ve-1.ip.triera.net [213.161.2.3]
5 14 ms 16 ms 12 ms 10ge-e5-1.vie.ip.triera.net [213.161.2.222]
6 14 ms 10 ms 12 ms peer-AS31042.sbb.rs [82.117.193.217]
7 24 ms 22 ms 25 ms ae1.br01.fra1.tfbnw.net [80.81.194.40]
8 * * * Request timed out.
9 32 ms 31 ms 33 ms 31.13.25.168
10 47 ms 49 ms 45 ms xe-1-0-0.dr01.snc4.tfbnw.net [74.119.76.11]
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.

bond007 ::

Tracing route to ebay.com [66.211.160.88]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 17 ms 13 ms 12 ms 10.205.0.1
3 39 ms 34 ms 21 ms cpe-77.38.11.10.cable.t-1.si [77.38.11.10]
4 43 ms 44 ms 19 ms 10ge-1-2.ar2.mar.ip.triera.net [213.161.1.9]
5 34 ms 12 ms 12 ms 10ge-e1-1.vie.ip.triera.net [213.161.2.218]
6 12 ms 13 ms 13 ms win-b4-link.telia.net [213.248.75.109]
7 19 ms 13 ms 12 ms win-bb2-link.telia.net [62.115.136.242]
8 31 ms 25 ms 44 ms ffm-bb2-link.telia.net [62.115.136.132]
9 130 ms 36 ms 125 ms ash-bb4-link.telia.net [213.155.135.59]
10 149 ms 151 ms 171 ms ash-b2-link.telia.net [213.155.133.225]
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.

facebook zdaj odpre ampak dela vse fuuull pooočaaaasii

Torej sem jaz edini z temi problemi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tero ()

bond007 ::

Nisi edini, vem za vsaj 3 iz okolice celja, kjer so taki problemi.. Recimo ebay, Fb chat nedosegljiv, nekatere tuje strani. Zdej so nekako porihtal, vprašanje za kako dolgo...

techfreak :) ::

VPN lahko dobis za par dolarjev na mesec in je ponavadi z njim manj tezav kot pa ukvarjanje s ponudnikom.

vpn ti nič ne nuca, če je routing do nejga zjeban. Če že, potem more bit slovenski..
#brezpodpisa

To je res, odvisno kje je problem. Kaksni dve leti nazaj sem pri ET imel katastrofalni prenos do Youtube, Vimeo, Facebook in se nekaterih strani. Download preko https://ipredator.se/ ter Linode VPSja je bil skoraj enak kot hitrost moje povezave, prav tako so vse strani delovale normalno hitro (ce odmislis malo vecji latency zaradi se enega serverja vmes, ampak tako ni bilo opazno).

Preko ET sem moral 360p ustavit da se je nabufferal, preko VPNja sem odprl 1080p video in ga ze zacel gledati.

BorutK-73 ::

Zdaj imam celo Deezer v francoščini?! Zdaj pa najdi kje se nastavi nazaj na ENG ali celo SLO, če je vse v francoščini.

Našel pod nastavitvami za račun.;((

Zgodovina sprememb…

enako tukaj na ET, k sreči se da spremenit..
#brezpodpisa

s1m0n ::

A ima kdo kakšno informacijo?
Že od včerajšnjega neurja (udar strele v daljnovod) ni nič od telemacha (internet/TV/tel). Danes pa žal ne dela tehnična.
Gre se za lokacijo Lovrenc na Dr. polju/Cirkovce... Če komu od tam dela?

To je pa normalno za kabelsko. Preobčutljivi ojačevalci ali kaj podobnega. Pri nas jih menjajo skoraj vsako drugo nevihto. Mislim da bodo vseeeno prišli probat popravit, ker imajo dežurne ekipe.

Sedaj pa že http://www.adobe.com gnjavi za srbijo.
:))

Težko verjamem, da ima čisto vsaka firma narobe nastavljen ip adress pool.

Spet hudo prekinja tujino, vsi strežniki, ki so povezani preko telie ( Telia.net ) imajo hud packet loss:

Primer:
http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smo...

Telia je najslabši tier 1 peering provider, stalno imajo neke težave z njihovimi gatewayi.
Tukaj telemach ni nič kriv, mogoče bi lahko telemach uporabil kateri drug route oz. spremenil BGP če se da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

NoBody- ::

Kateri je najboljši tier 1 peering provider? Level3 ali cogent?

lp

Imel sem super izkušnje z ams-ix.

http://www.ams-ix.net

elKaktus ::

Geo:

Danes sem dobil nov letak od telemacha(poleg racuna seveda).

Novi paketi - GOLD TROJKA - 'trojne internetne hitrosti'

1. paket Gold trojka(60/2Mbps, 120 prog., klub scena,8HD....) 44.5eur =>(stari podoben paket 40/2Mbps 43.5eur )
2.paket Gold trojka Extra (120/4Mbps, 180 prog, zamujeno, klub scena, 27HD,..) 50.5eur =>(stari podoben paket 80/4Mbps 49.5eur )
3. paket trojka Premium (200/6 Mbps , 180prog, zamujeno, klub scena, 31 HD,..) 64.5eur =>(stari podoben paket 120/6Mbps 70.9eur )

Ponudba od 15.7- 15.8 2014

Na njihovi spletni strani se ne duha ne sluha o tem.

Saj ne, da sem jih pred nakaj dnevi namerno dreznil in vprasal ce bodo po obstojecem terminu stare akcije('dvojne hitrosti') ponudili nove akcije - je 'svetovalka' odvrnila da o tem nic ne ve. Se pred nekaj mesecih so se hvalili da posodabljajo do 480Mbps oz. nekaj odobnega pa je potem vse potihnilo. Sem na vodi v kolenu cutil, da bodo maherji kot so (ultra 'nepredvidljiv' marketing pa to..) kaj takega ven prinesli.

Novo nagradno vprasanje, bodo po tem akcijskem obdobju ponudili 'stririkratne hitrosti'? :D

ps: saj ne da so spet samo download povecali, upload pa se na ravni iz pred nekaj let (= zalostno).

Vir:alter.si

Predvsem zanimivo nagradno vprašanje ;)

elKaktus ::

Ali samo meni ne deluje gumb Shrani pri popravljanju sporočila ali je to že znano dejstvo na S-T ?
Še tole sem želel pripisat.

Vprašanje za telemahovce(intere ljudi): je to vse kar je v akciji ali ste tudi cenejše pakete (oz. vse ostale v GOLD družini) nadgradili s trojnimi hitrostmi interneta. Na uradni strani še vedno prodajate le dvojne hitrosti( kot kaže je to že stara, iztekajoča, akcija). Lahko še kdo namigne okvirni časovni plan do kdaj naj bi dosegli tistim 400+Mb/s - ne ravno, da jih rabim me pa gotovo srbi firbc. Povišanje uploada tudi kaj napreduje po interni to-do listi?

Če vmes poteče čas, ko je dovoljeno popravljanje sporočila, potem ja, je gumb "mrtev".
Motiti se je človeško.

Bolje se sliši da so "povečali download iz 20 na 40", kot pa "povečali smo upload hitrosti iz 2 na 4". In seveda se beseda Download bolje sliši kot pa Upload, za katerega večina misli da ga sploh ne potrebuje.

DarwiN ::

Sem imel težave z netom vse odkar sem šel nazaj k telemahu pred ~4 meseci.. Nazadnje sem klical tehnično pomoč prejšnji teden... Long story short - danes zjutraj po peti uri ni delal net in sem predvideval, da kaj popravljajo... Zdaj pa me pričaka tole:

Torej 8 downstream kanalov.. Doslej so bili vedno le štirje... Zdaj pa nevem, a je to povezano z mojimi težavami in lahko potencialno pričakujem bolj stabilno delovanje, ali pa imamo vsi po novem 8 kanalov, oziroma ste jih nekateri že imeli prej?

uff tukaj pri nas je že precej časa 8 kanalov. Smo pa neki cajta nazaj dobil 3 kanale za upstream.
#brezpodpisa

al1976 ::

Samo vprašanje preden se lotim... Je komu na temle Cisco EPC3925 modem/routerju že uspelo postaviti delujočo VPN povezavo.

Zanima me predvsem, da prijatelju ki se za nekaj let seli na Kitajsko omogočim dostop do strani ki jih tam na veliko blokirajo...

Orias ::

200/6 paket. Pa to morš bit pa res mal prtegjen, da tak paket ponudiš. Zdaj vidim res, da si res hitrosti paketov zmišljujejo na Telemachu, takšni ko sploh ne vedo kaj je internet. Pa bi ja lahko uvedli, še kake pakete z imenom Shit ne pa gold:
Shit mini: 100/1
Shit maxi: 200/1
Shit mega: 300/1
Shit giga: 1000/1

Orias je izjavil:

200/6 paket. Pa to morš bit pa res mal prtegjen, da tak paket ponudiš.

Še slika za tiste, ki vam zgornji link ne deluje:

upload pa mizerija, kot vedno..
#brezpodpisa

Najprej sem mislil da se uporabnik zafrkava glede novih paketov, ampak ko sem videl razmerje med download/upload sem vedel da se lahko kaj takega spomne le Telemach.
Sicer pa ce prav vem je to ze tretja akcija odkar so prevzeli ET in vedno je vezava za 24 mesecev ter obcutno visja hitrost interneta. Kaj ce pocakam do septembra bo ze 400 Mbps?:))

Zgodovina sprememb…

techfreak :) je izjavil:

Najprej sem mislil da se uporabnik zafrkava glede novih paketov, ampak ko sem videl razmerje med download/upload sem vedel da se lahko kaj takega spomne le Telemach.
Sicer pa ce prav vem je to ze tretja akcija odkar so prevzeli ET in vedno je vezava za 24 mesecev ter obcutno visja hitrost interneta. Kaj ce pocakam do septembra bo ze 400 Mbps?:))

Drugo leto bo že 3Gbit/s ... :))

upload pa 4Mbit/s >:D
#brezpodpisa

Zakaj pa lahko poslovnim uporabnikom ponujajo več uploada na kabelskem omrežju ? Sej bom poskusil po dopustu dobiti ponudbo, ki smo jo dobili na firmo, če mi bo šef dovolil objaviti tu na forumu.
Očitno imajo poslovni uporabniki drugaačen coax, a ne ?

Zakaj bi mel poslovni uporabniki drugačn coax ?
#brezpodpisa

Če ponujajo pakete z več kot 10 Mbiti uploada
««
208 / 364
»»