Forum » Hlajenje in modifikacije » hladilna rebra + termalna past
hladilna rebra + termalna past
tx-z ::
Zanima me, kako zamenjam hladilnik za procesor. V glavnem kako je s temi termalnimi pastami. Na kaj jo namažem, koliko časa se suši, a morm dt rebra gor takoj k dam termalno pasto al pol, kok je dam, a morm še enkrat dat termalno pasto na krkol že, če dam rebra dol, pa pol nazaj gor. To me zanima za procesor pa grafično, Kako se vse naredi?
tx-z
Z-lot ::
Vsak proizvajalec termalnih past pridoda na internet navodila, kako jo nanesti.
Najbolje je, če kupiš kako namensko (profesionalno ) pasto in po navodilih namažeš.
Še link do navodil nanašanja moje (ex)termalne paste
http://www.arcticsilver.com/arctic_silv...
Za hladilnik pa... saj je nekje zraven drugih stvari priložena knjižica s podrobnejšimi navodili... preberi vse kar se prebrati da (in ne bodi len).
Najbolje je, če kupiš kako namensko (profesionalno ) pasto in po navodilih namažeš.
Še link do navodil nanašanja moje (ex)termalne paste
http://www.arcticsilver.com/arctic_silv...
Za hladilnik pa... saj je nekje zraven drugih stvari priložena knjižica s podrobnejšimi navodili... preberi vse kar se prebrati da (in ne bodi len).
boštjan ::
Termalno pasto namažeš na jedro( primer-ter jo razmažeš) proca in to tanek sloj,pol pa lahko že cooler na cpu montiraš(seveda je CPU že v podnožju),pazi da ga pravilno. Je pa tudi vse v navodilih napisano od obeh produktov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
a pol k bom enkrat spet menju hladilna rebra, bom mogu spet nanov gor namazat?
Kako je pa pr grafični, pa za spomin na grafični?
Kako je pa pr grafični, pa za spomin na grafični?
tx-z
boštjan ::
1.Ja
2.Dobi se termalno lepilo al pa privijačiš če je možno.Za rame na grafi pa termalno lepilo
2.Dobi se termalno lepilo al pa privijačiš če je možno.Za rame na grafi pa termalno lepilo
aha,, torej star hladilnik za cpu odstranm, namažm na jedro pasto, jo razmažem, dam gor nov hladilnik, pustim ene 48 ur, pol pač še dam ventilator gor al pa tut prej, pa pržgem in dela v redu?
kaj pa pol drugič, a morm staro pasto dt nekak stran(kako?) in šele potem nanov namažem?
kaj pa pol drugič, a morm staro pasto dt nekak stran(kako?) in šele potem nanov namažem?
tx-z
OceanMan ::
Ma pr navadnih pastah ni treba nč čakat. Namažeš, daš hladilnik gor, pa probaš če dela. Sej če bi blo treba 48 čakat bi vsak pop...
C_maniak ::
jp, pa predn na nov namažeš, proc in spodnjo stran reber dobro očisti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: C_maniak ()
kupu sm artic silver reference pa jo dl gor pa je..
Kako je:
a treba 72 ur čakat predem pržgem računalnik, al lahko računalnik pržgem takoj, sam učinek paste bo šele po 72 urah?
Kako je:
a treba 72 ur čakat predem pržgem računalnik, al lahko računalnik pržgem takoj, sam učinek paste bo šele po 72 urah?
tx-z
C_maniak ::
pržgeš lhk takoj, sam učinek naej bi bil optimaln po 72 urah, kr pol pač neki izhlapi vn in ostane sam srebro pa še neki. če maš ASIII to.
aha, torej lahko jst računalnik normalno uporabljam, končna temperatura procesorja bo pa znana šele po 3 dneh..sj pomoj isto vela za tisto k mam jst Artic silver reference
tx-z
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperatura narastla namesto padlaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1496 (1361) | veteran |
» | Artic SilverOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1184 (1046) | CashMAN1 |
» | kako hladiti R9700Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1461 (1246) | MrX |
» | S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5859 (4986) | sharp |
» | Hladilna rebra za pomnilnik na grafičniOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1320 (1006) | OZZY |