» »

NVIDIA GeForce GTX850M 2GB

NVIDIA GeForce GTX850M 2GB

moat ::

Pozdravljeni.

Torej, za hči kupujem prenosnik, s katerim bo lahko zaigrala tudi kakšno igro. Najaktualnejša je seveda The Sims 4. Ne potrebuje pa gaming računalnika, zlasti ne takšnega nad 1000€. V mislih sem imel nekaj takega http://pandel-trade.si/products.php?179... ali pa takega http://www.kwon.si/product_info.php?pro.... Pobrskal sem po spletu in je NVidia malenkost boljša. Tudi na YouTube sem preveril kaj grafiki zmoreta in ugotivil, da gladko poganjata The Sims 4, pa tudi GTA 5, Far Cry 4 ... se da igrati. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje s prenosniki (takole iz prve roke), ki imajo dotični grafični kartici. In seveda vaše mnenje glede prenosnikov s 17" palci in podobnimi karakteristikami grafike za okoli 800€. Hvala in lep dan želim, moat.

Compufreek ::

Živijo!
Pred kratkim sem imel priložnost testirat tole zadevco :
https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

Dela super, tudi baterija zdrži dolgo, grafična poganja igre zelo dobro ampak to ni za "gaming" je mišljeno za low/medium in pa bolj casual je pa cena super. Naredi si uslugo in ne nabavljaj prenosnika z AMD grafično, je razlog zakaj so postali redkost in so praktično šara (vsaj ta in prejšnja generacija, maš več od integrirane intel grafične)

Glede na ceno prenosnikov ki si jo sam objavo, bi jaz nabavil nekaj takšnega :
https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

zna bit, da bi od lenovo znamke lahko našel kaj še boljšega ampak sem imel 3 njihove prenosnike v popravilu in se mi je znamka kot taka zelo zamerila, še posebej s strani njihove tehnične podpore (pa sem človek ko se res trudi držat vstran od obsojanja specifične znamke in gledat na kvaliteto vsakega izdelka posebej :) )

Pa vso srečo z novim prenosnikom

moat ::

Compufreek, hvala za odgovor. Sem gledal tudi tegale, ki si ga dal v link na mimovrste (sicer sem v tej spleti trgovini že dosti kupoval in same dobre izkušnje), toda ta pri pandel-trade mi je bližji in tudi dosegljiv na mastercard obročno odplačevanje. Sem pa zdaj pogledal tudi malce po netu in neke velike razlike v moči grafike med Nvidia GeForce GTX850M 2GB in Nvidia GeForce GTX950M 2GB ni. Ima pa tale na pandel-trade tudi Windows 8 in 24 GB SSD disk. Hvala za lepe želje pri nakupu prenosnika, res. LP, moat.

Boomer ::

Za ta denar lahko dobiš že Asus prenosnik N serijo z 4-jedrnim procesorjem in nVidia grafiko.

https://www.techtradecenter.si/prenosni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boomer ()

klinker ::

Sej za kaj boljsega od 850/950M bos do jurja tezko dobil.
Kaj pa grafa fura je odvisno tudi od samega resolucije.
1080p je ze hard za take grafe, na 720p pa zmorejo pognat marsikaj.
Ta 24gb SSD je za cache v povezavi z HDDjem. Overall je zadeva sicer ok, ni pa to enako kot SSD.
Drugace pa glede znamke je vse enak drek v tem cenovnem razredu. Pri teakem HWju je ostalo na nivoju prenosnikov za 400-500€, tako da ne pricakuj neke boljse konstrukcije, itd.

moat ::

Hvala za pojasnilo klinker. Res sem menil, da je to dejansko SSD in bi bil kar dovolj velik za namestitev OS. A pol je HDD kaj hitrejši v navezavi s tem SSD?

Boomer hvala. res je procesor hitrejši, štirijedrni, toda grafika je malce slabša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moat ()

klinker ::

Seveda je hitrejse.
No...ko prvic nekaj odpres traja kot na HDDju, nato pa bo vedno hitro ker se podatki zapisejo v ta cache.
Ce nimas hibrid ssd/hdd cel disk se bojda celo da zadevo uporabit kot sistem drive, nisem pa siguren v to ker nisem nic raziskoval v tej smeri. Verjemi pa da 24Gb je odlocno premalo za OS, ker je point da je tudi programje se zraven itd...pa ene 10% je itak must imet fraj na sistemski particiji.
Ce pa imas hibrid, zadevo ven in pravi ssd not. Hibrid prodas in kupis zunanji usb disk.
Meni sicer ta hibridna zadeva niti ne disi, ker ko sem imel en laptop s to zadevo par dni na testu mi je kar malo cudno vse skupaj delovalo. Overall je sicer delovalo ok, na trenutke pa ni slo nikamor. Samo je to blo ene 2 leti nazaj in se je do danes zadeva verjetno se precej izboljsala, tako iz hw kot sw vidika.
V vsakem primeru pa priporocam fresh install winsew in samo driverje gor, brez proizvajalcevega sranja, saj so tej prednalozeni polni tega dreka in opazno upocasnjuje sistem.

moat ::

Hvala klinker. Sem v tem času malce prebrskal po spletu in je zadeva dejansko hitrejša, v vseh pogledih, najbolj pa opazno, glede na to kaj uporabljaš in s koliko programi naenkrat delaš. No takole na kratko. Sem pa se začel spraševati, kaj pa če ti ta SSD cache crkne, neha delovati. A gredo potem namesto v predpolnilnik podatke v trdi disk in ni zastojev ali pa si v "riti" :) in ne deluje nič?

klinker ::

Hmja no, eno so benchi drugo je praksa in verjemi da ni lih tako kot kazejo stevilke. Pravi SSDje prava stvar, sploh ce je zadeva preko pci-e vodila, zadeva leti. To je pac nekaj vmes...imas precej placa in kar najvec uporabljas gre naceloma hitro.
Podatke pa imas ti vedno na HDDju, v ta cache se prestavijo samo ko jih uporabljas, tako da ce crkne brez podatkov vsekakor ne ostanes, vsaj ne v primeru ce je ta cache prilotan na plati, kako je s hibridnimi diski pa ne vem.
Upam pa da so zadevo porihtali kaj od takrat ko sem imel ta ultrabook pri sebi, ker uno res ni blo to to in bi raje imel notri en navaden 7200rpm HDD.
Bolje bi ti pa znal kdo povedat ki ima vec izkusenj, sam jih zal nimam kaj dosti s tem, sploh ne v najnovejsih inkarnacijah te zadeve.

moat ::

Hvala za tole, res. Lep dan, danes bo po dolgem času spet bolj toplo sonce. Glede prenosnika pa bom še malce pogooglal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

intel I3 vs Intel I5

Oddelek: Kaj kupiti
141776 (934) Han
»

"Razlika" med Quad-Core in 4core :)

Oddelek: Loža
242486 (1593) AnotherMe
»

Kateri prenosni računalnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
164508 (4120) smacker
»

ali je ta laptop ok?

Oddelek: Kaj kupiti
201248 (790) LeEna
»

Grafična HP Probook 4720s

Oddelek: Strojna oprema
151687 (1454) [D]emon

Več podobnih tem