» »

Web,MAil,...pogoji

Web,MAil,...pogoji

AlchemY ::

Zanima me kar mora biti zagotovljeno, da imam mail, web server rad pa bi ponudil prostor za kakšen web page tudi komu drugemu. Pustimo ob strani OS, software, hardware. Zanima me kje se recimo dobi nabor IP številk za druge uporabnike, ki bi imeli stran na teh serverjih ipd. Kakšno minimalno pasovno širino priporočate za takšno zadevo, ki bi gostila tudi druge strani? In katera prog.oprem bi bila najboljša za administracijo le tega.

Cokolesnik ::

Jaz bi na tvojem mestu najprej poskusil z uporabo gostovanja pri že uveljavljenih ponudnikih (ki ti lahko postavijo web, ftp, mail strežnik), zagotavljajo zadostno pasovno širino in nenazadnje odstopijo administracijo nad tvojimi uporabniki. Sicer boš imel kar precej stroškov že z zagotavljanjem pasovne širine, tako da temeljito premisli, ali se boš res ukvarjal s takšno dejavnostjo v obsegu, kot navajaš, na lastno pest.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Ales ::

No takole...:

- pasovna širina je čisto odvisna od potreb. Za sam web page in mail dejansko ne rabiš kaj dosti... Čez glavo zadošča npr. kabelski ali ADSL priklop, če se želiš samo malo "igrati".
- za to kar si naštel ti v bistvu zadostuje en sam IP, razen če želiš sam voditi lasten DNS. V tem primeru boš rabil dva.

Dodatne IP-je boš potreboval samo če boš želel omogočati anonimni FTP, SSL ali kaj podobnega, drugače jih v bistvu ne potrebuješ. Razen seveda za že omenjeni DNS.

IP-je ti bo dodelil ponudnik povezave oz. strežnika, drugače do njih na tej stopnji ne moreš priti.

Ni mi pa jasen del vprašanja, kjer sprašuješ po programski opremi, s katero bi stvar administriral, pred tem pa praviš "pustimo ob strani OS, software...". To je neločljivo povezano med sabo, tako da...

Hm, a v bistvu sprašuješ po tem kakšne pogoje naj bi ti omogočal ponudnik kolokacije oz. najema stražnikov ali pa bi rad vse skupaj postavil v lastnih prostorih...? Če se nameravaš s tem resno ukvarjati (in nisi miljonar), slednje iskreno odsvetujem, ker se enostavno ne izplača, vsaj na začetku ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5615515 (6189) rkobarov
»

Telemach VOIP - je ali ni?

Oddelek: Omrežja in internet
174875 (4327) Goodwill
»

Gostovanje 200Gb

Oddelek: Izdelava spletišč
312146 (1506) Vice
»

Filitriranje prometa pri ISP-jih

Oddelek: Omrežja in internet
423041 (2436) BlazP
»

Strežniki za nadaljno prodajo ...

Oddelek: Omrežja in internet
312342 (1779) [BISI]

Več podobnih tem