Forum » Elektrotehnika in elektronika » element na graficni!
element na graficni!
asomrak ::
Na grafični mi je crknil en element, kot je razvidno iz spodnje slike:
Oznaka na elementu je:
R225M
5Q7K
F9410
Mi lahko kdo svetuje kaj za vraga je ta element in kje dobiti novega? Gre pa grafično GF4, element pa se nahaja v napajalnem delu kartice!
Andrej S.
Oznaka na elementu je:
R225M
5Q7K
F9410
Mi lahko kdo svetuje kaj za vraga je ta element in kje dobiti novega? Gre pa grafično GF4, element pa se nahaja v napajalnem delu kartice!
Andrej S.
msmiha ::
To je vrjetno kaki napetostini regulator, ki pa ga ne boš vrjetno nikjer dobil.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Pudding ::
ali pa je to kak napetostni regulator, ki ga lahko pobere z vsake druge graficne pokvarjene? :)
bf4ed ::
Če ti je to crknili ti je mogoče še kaj drugo, prej pa poglej če je kje kak kratki stik.
To pa skoraj sigurno dobiš v vsaki trgovini z elektro elementi, po naročilu seveda če nimajo.
Pozovi v
IC-elektronika 01 5680125
HTE 02 2297280
ČIP 02 4290303
To pa skoraj sigurno dobiš v vsaki trgovini z elektro elementi, po naročilu seveda če nimajo.
Pozovi v
IC-elektronika 01 5680125
HTE 02 2297280
ČIP 02 4290303
@asomrak
A bi lahko naredil tako sliko cipa da se vidi kaj gor pise... sej vem da si napisu kaj gor pise ampak... ;)
A lahko slikas oziroma poves se oznake drugih osmonogih podobnih cipov na plati?
A bi lahko naredil tako sliko cipa da se vidi kaj gor pise... sej vem da si napisu kaj gor pise ampak... ;)
A lahko slikas oziroma poves se oznake drugih osmonogih podobnih cipov na plati?
asomrak ::
Evo še malce bolj podrobno slikco, kjer se vidijo oznake na elementih. Tistega, ki je skurjen se ne vidi najbolje, ampak je tisti nižje popolnoma enak.
KAJ NIS PREJ TKO REKU! ARGH! a ne vis da pise ior ne pa sam r ;)
IoR je oznaka proizvajalca International Rectifier, medtem ko je R oznaka za Rockwell oziroma Conexant.
225 je leto in teden izdelave: 2002 leto 25 teden.
M ne vem kaj pomeni
5Q7K je lot number (prblizno kje je biu izdelan)
Medtem ko je F9410 part number oziroma tista prava oznaka, ki pove kaj ta element pocne v prostem casu.
Torej: 30V Single N-Channel HEXFET Power MOSFET in a SO-8 package
A ti je zdej jasno! Tukaj je se link
Gotovo te bo srce zabolelo, ko zves, da sem ravno vrgel stran eno kartico s prav temi cipi ;)
IoR je oznaka proizvajalca International Rectifier, medtem ko je R oznaka za Rockwell oziroma Conexant.
225 je leto in teden izdelave: 2002 leto 25 teden.
M ne vem kaj pomeni
5Q7K je lot number (prblizno kje je biu izdelan)
Medtem ko je F9410 part number oziroma tista prava oznaka, ki pove kaj ta element pocne v prostem casu.
Torej: 30V Single N-Channel HEXFET Power MOSFET in a SO-8 package
A ti je zdej jasno! Tukaj je se link
Gotovo te bo srce zabolelo, ko zves, da sem ravno vrgel stran eno kartico s prav temi cipi ;)
Blisk ::
Najverjetneje ni šlo sam to.
Lahk pa zamenjaš še najbližje priključene elemente na tega, pa mogoče bo spet delalo.
Lahk pa zamenjaš še najbližje priključene elemente na tega, pa mogoče bo spet delalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kaj je na sliki (elektronika)Oddelek: Loža | 1826 (1062) | Spajky |
» | Keramični kondenzatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1376 (954) | Brane22 |
» | TV - barveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2759 (2246) | Azrael |
» | Odlomljen FET na DFI InfinityOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1275 (1093) | Racko |
» | Reguliranje ventilatorjev s potenciometrom (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4625 (3940) | Kaiser |