» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
332 / 381
»»

Magic1 ::

Poco X3 v ovitku bo res verjetno najboljša rešitev, če ni v planu 500€.
Magic

facepalm ::

Kaj pa ulefone armor 8?

mtosev ::

Glede, da je tema tudi o drugih xiaomi napravah imam vprašanje a je skiro S1, ki stane 379eur dober nakup?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Glede na to, da je iz Hofra, bi rekel, da je. Predvsem zaradi customer supporta.
Cena pa je primerljiva konkurenci.

Morison ::

Jaz bi pa to temo ločil.
Xiaomi telefoni in Ostale Xiaomi naprave si zaslužita vsaka svojo temo.
Bo bolj pregledno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Morison ()

tinx ::

Magic1 je izjavil:

Poco X3 v ovitku bo res verjetno najboljša rešitev, če ni v planu 500EUR.

Jaz sem na POCO X3 stran odrezal tisto gumo, ki se zarine v charging port :D Meni je šlo skrajno na živce vsakič, ko ga polneš vn rint gumo in vtikat polnilc not. Nekaj časa sem "trpel" (sej se bom kao navadil), a nisem zdržal :) Mene je to precej motilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tinx ()

mikhaair ::

Vceraj sem mojemu mi9se skrajsal zivljenje...padel in je zaslon sel k hudicu....potemnel. Sprva iz male lise, se je razsirilo cez cel zaslon.

Sedaj pa rabim nekaj nujno nabavit. Dejte mi malo svetovat. Na hitro sem gledal in mi je zanimiv realme 7 5g. A je to ok?
Zelja je ne prevelik telefon, majhnih itak ni vec. 2x sim, ok kamera, nekdo pravi tukaj, da je realme+gcam super?, ostalo pa regularno, nic kaj zahtevnega...
Nabavil bi pa preko kolega, ki ima na amazon.it prime opcijo.

Ce kdo zeli se ukvarjat s popravilom displeja, naj da ponudbo, ce je se kaj vreden. Baterija je bila dokaj zlorabljena. Z visenjem na telefonu ne zdrzi dneva sedaj.

mtosev ::

facepalm je izjavil:

Glede na to, da je iz Hofra, bi rekel, da je. Predvsem zaradi customer supporta.
Cena pa je primerljiva konkurenci.
Sem ga vzel. Upam, da bo okay.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Skyfall ::

Ali pa počakaj na redmi note 10, ki je bil predstavljen danes in si začasno nekje sposodi nadomestni telefon.

Mogoče kdo ve, kdaj naj bi prišel k nam, če je bil predstavljen danes?

sbawe64 ::

Na GSMArena je info datum samo za Indijo (ta mesec).Če ugibam, bi rekel da maja.
2020 is new 1984
Corona World order

amacar ::

Je bil še global event, kjer je bilo povedano, da bo marca. Naštet amazon, saturn, mediamarkt...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Egidij88 ::

Ja, Redmi Note 10 prihaja...še več sladkih dealov.

https://www.androidpolice.com/2021/03/0...

Pro mi je najbolj zanimiv, podoben je trenutnemu kralju Poco X3.

Ne razumem zakaj niso ohranili vsaj isti SoC, kot pri 9ki.
Bomo vidli kaksne bojo dejanske cene. Do sedaj mi je rn10pro edini zanimiv.
Prehod iz 9s na 10s pa mi deluje kot downgrade (preferiram LCD zaslone).

Če greš malo višje v srednji razred, se meni zdi top nakup Mi 10T za 350€. Sam je pa cigla z ovitkom.
Magic

Skyfall ::

Ali prav vidim, da na gsm arena piše, da Redmi note 10 ne bo podpiral lte omrežja???

borisk ::

ne podpira 5g, ostalo pa

aborko ::

Malo škoda, ker nima note 10 pro NFCja, sem se zelo navadil plačevati s Mi9T, sploh zdej ko še nimam fizične Vivid kartice...

Verjetno bo imel NFC na global verziji. Ne moraš gledat indijske verzije.
Magic

Global 10pro ima nfc.

Egidij88 ::

Magic1 je izjavil:

Če greš malo višje v srednji razred, se meni zdi top nakup Mi 10T za 350EUR.

Zdaj ko bo Note 10 Pro imel amoled 120Hz, je še en razlog manj dajati 350. (npr poco x3 ima lcd)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

Bos pa dal (vsaj na zacetku) 300€ za rn10pro.
Ce ti je amoled tako pomemben, se dobijo ze sedaj budget samsungi pod 200€.

Rn10 pro ima konkretnoooo slabši chipset, amoled pa ima tudi svojo slabo stran, če ne menjaš telefona vsako leto.
Magic

Magic1 je izjavil:

Rn10 pro ima konkretnoooo slabši chipset, amoled pa ima tudi svojo slabo stran, če ne menjaš telefona vsako leto.

Dejansko rn10 serija izgleda malo bolj dodelana 9ka, na racun slabsega SoC-a (razen rn10pro).
Zenin telefon menjujem 1x letno in zadnja leta so se menjavali telefoni redmi note serije.
Letos pa nisem preprican, da bom nabavil 10ko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

kanarin ::

Kje pa se tako konkretno pozna ta "konkretno slabši" SoC v praksi - če odštejemo najzahtevnejši gaming ? Ali mogoče samo v par ms počasnejšem odpiranju aplikacij ? Mislim da se precenjuje pomen chipsetov, smo v letu 2021 v tem pogledu res podhranjenih telefonov praktično ni več. Ne govorim na pamet - sem pred časom prešaltal iz SD636 (RN5) na SD845 (Mi 9TPro).

Če pa res rabite (naj)boljše performanse pač RN10 serija ni za vas. Mislim pa da je večini ključno to znano razmerje P/P.

kanarin je izjavil:

Kje pa se tako konkretno pozna ta "konkretno slabši" SoC v praksi - če odštejemo najzahtevnejši gaming ? Ali mogoče samo v par ms počasnejšem odpiranju aplikacij ? Mislim da se precenjuje pomen chipsetov, smo v letu 2021 v tem pogledu res podhranjenih telefonov praktično ni več. Ne govorim na pamet - sem pred časom prešaltal iz SD636 (RN5) na SD845 (Mi 9TPro).

Če pa res rabite (naj)boljše performanse pač RN10 serija ni za vas. Mislim pa da je večini ključno to znano razmerje P/P.

Pozna se zelo redko. Pa vendar, zakaj bi placal vec za rn10, ce pa ne dobis nic boljsega kot pri rn9? Mislim da bo rn9pro/poco x3 se vedno P/P king. Pac bi pricakoval vsaj enak SoC kot pri predhodniku.

aborko ::

No amoled je le amoled, pa čeprav pentile, boljša kamera, boljši zvočnki. 120hz je tut fajn, ne veš, dokler nimaš. Je tole kar lep upgrade na večini področij.

aborko je izjavil:

No amoled je le amoled, pa čeprav pentile, boljša kamera, boljši zvočnki. 120hz je tut fajn, ne veš, dokler nimaš. Je tole kar lep upgrade na večini področij.

120Hz + stereo zvocniki sta (zame) edina upgradea. No, se kamera pri pro modelu.
Ekran preferiram LCD. Kamere, razen pri "pro"ju so +-enake. Avtonomija baterije in chipset malenkost slabsi, je pa polnjenje hitrejse.
Vse je odvisno od tega, kaksne bodo realne cene. Tiste najavljene skoraj nikoli ne drzijo.

Kitajci štancajo te modele že na pol leta. Par mesecev ni dobavljivo, razen kitajske verzije, naslednjih par mesecev je navita global cena, potem je pa že na vidiku nova verzija. In smo okrog.
Magic

Magic1 je izjavil:

Kitajci štancajo te modele že na pol leta. Par mesecev ni dobavljivo, razen kitajske verzije, naslednjih par mesecev je navita global cena, potem je pa že na vidiku nova verzija. In smo okrog.

Kaj pa si pravzaprav želel povedati tem postom ? Kaj ni dobavljivo ,kaj je navito ?

Imaš launch, ko model izide. Big hype, wow kaj se dobi za priporočeno ceno 300$. Potem gledaš mesec po netu in imaš samo kitajske verzije, ki so še dražje od napovedane. Po dveh mesecih počasi pride ven globalna verzija, ki stane v EU 400€+. Čakaš še dva meseca da cena pade na priporočeno, a tedaj je že govora o novi verziji.
Magic

jocoj ::

Ne drži čisto. Recimo Poco X3 je bil ob izidu v EU lani najugodneje. Še dolgo se ga potem ni dalo dobiti po tej ceni. No sedaj so cene padle in dobiš 64GB verzijo že pod 150 EUR iz EU skladišča.
Tale Redmi Note 10 pro je top izbira za 250 EUR iz EU v tednu dni dostava.

https://www.goboo.com/goods/117785

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jocoj ()

Magic1 je izjavil:

Imaš launch, ko model izide. Big hype, wow kaj se dobi za priporočeno ceno 300$. Potem gledaš mesec po netu in imaš samo kitajske verzije, ki so še dražje od napovedane. Po dveh mesecih počasi pride ven globalna verzija, ki stane v EU 400EUR+. Čakaš še dva meseca da cena pade na priporočeno, a tedaj je že govora o novi verziji.

Najprej, to kar pišeš sploh ne drži oz kar neki posplošuješ povprek - ampak ok, tudi že bi 100% držalo še vedno ne vem kaj je pravzaprav tvoj poanta. Kaj če se šele če govori o novim modelih (kaj šele da bi bili na voljo) je zate trenutni model že zaradi tega avtomatsko slabši oz zastarel ? Meni je to bolano razmišljanje. V nekem trenutku (ko rabi oz si pač samo želi) se nekdo pač odloči za menjavo telefona, pogleda razpoložljivo izbiro (in tega je pri Xiaomijih res ogromno) in se pač odloči za neko optimalno opcijo zanj. Če se ti da oz ti je to toliko vredno pa slediš oz čakaš razne flash sales, kupone ugodnosti (če jih trenutno ni), spremljaš napovedi novih modelov... in to je to.

Sicer če te Xiaomijev način moti lahko komot kupiš iPhone ali flagship Samsunga za 1000+ EUR takoj po izzidu, ko je na voljo samo ena - global verzija, cena ne ne bo bistveno spreminjala in nov model bo voljo šele čez 1 leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanarin ()

Sej nisem rekel, da drži vedno. Je pa tako v večini priemerov. In se ne pritožujem, samo povem kakšno strategijo furajo kitajci. Xiaomi izda vsake toliko nekaj res cenovno ugodnega (probavajo različne metode), sej zato pa imajo tako velik tržni delež. Zdaj lahko čakaš na tak dober deal, če si impuziven pa te bodo verjetno obrali malo bolj. Seveda še vedno daleč od Samsunga in Appla.
Magic

Skylord ::

kanarin je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Imaš launch, ko model izide. Big hype, wow kaj se dobi za priporočeno ceno 300$. Potem gledaš mesec po netu in imaš samo kitajske verzije, ki so še dražje od napovedane. Po dveh mesecih počasi pride ven globalna verzija, ki stane v EU 400EUR+. Čakaš še dva meseca da cena pade na priporočeno, a tedaj je že govora o novi verziji.

Najprej, to kar pišeš sploh ne drži oz kar neki posplošuješ povprek - ampak ok, tudi že bi 100% držalo še vedno ne vem kaj je pravzaprav tvoj poanta. Kaj če se šele če govori o novim modelih (kaj šele da bi bili na voljo) je zate trenutni model že zaradi tega avtomatsko slabši oz zastarel ? Meni je to bolano razmišljanje. V nekem trenutku (ko rabi oz si pač samo želi) se nekdo pač odloči za menjavo telefona, pogleda razpoložljivo izbiro (in tega je pri Xiaomijih res ogromno) in se pač odloči za neko optimalno opcijo zanj. Če se ti da oz ti je to toliko vredno pa slediš oz čakaš razne flash sales, kupone ugodnosti (če jih trenutno ni), spremljaš napovedi novih modelov... in to je to.

Sicer če te Xiaomijev način moti lahko komot kupiš iPhone ali flagship Samsunga za 1000+ EUR takoj po izzidu, ko je na voljo samo ena - global verzija, cena ne ne bo bistveno spreminjala in nov model bo voljo šele čez 1 leto.

Ti še vedno ne pokapiraš, a!
Čisto prav ti je povedal v prvo, pa ne kapiraš. Ne, ti boš še vedno z glavo skozi zid.
Že neštetokrat so te(vas)nategnil(sam si priznal) pa še vedno nasedate. Te jajčka štancajo 10 novih kom na mesec. Boljš da te enkrat nategnejo za 1000€ kot pa 10x po 100€. Pa ne pokapiraš, da boš na koncu manj izgubil pri 1000€ kot 10x po 100€.
Čigavo je potem bolano razmišljanje. Tvoje seveda ne, ker nikoli ne boš priznal, da si se nalegnil.
Pa mi ni treba sedaj razlagat tvojega bolanega razmišljanja, ker me tud mal ne zanima.:O

Jirzy ::

@jocoj: je ta goboo preizkusena trgovina?
@RokFeler: 2,5 leti nazaj so me "nategnili" za cca 180 eur. Kdaj bi bil na boljsem, ce bi kupil iPhonea za jurja? Telefon seveda se danes dela, kot mora.

Jirzy je izjavil:

@RokFeler: 2,5 leti nazaj so me "nategnili" za cca 180 eur. Kdaj bi bil na boljsem, ce bi kupil iPhonea za jurja? Telefon seveda se danes dela, kot mora.

2,5let da bi imal tak j (telefon) pa si ja nor. Prej dam šus v glavo.
V tem času sem zamenjal 2,5 telefona za 1k:P
Pa to ni hvala, samo vsaj nisem bolan.

P.S. No ja, me pa zanima ta 11 ultra, to pa ni 2x za rečt, da je ne bom vzel za test. Pa da vidimo kako se obnese. Nisem noben fan katerekoli znamke tako da smo si na jasnem, če začne delat Xiaomi telefone take kot se za gre bi ga z veseljem imel. Toda za enkrat jim še veliko manjka. Ni pa šans da bi izgubljal živce z Xiaomiji pod 500€.

Spet eni v en ekstrem, drugi pa v drugega. En verjrtno trolla.
Dobra stran razvoja je, da danes že za 120€ dobiš ok telefon za par let. Za 350€ pa že dobiš top chipset.
Magic

Cakam kdaj bo xiaomi (spet) ponudil OIS v segmentu 200-300€.
Ce se ne motim sta bila zadnja taka Mi5 in Mi6.

Jure27 ::

Lep pozdrav,

od dec20 imam redmi note 9 pro.

Kakšna ideja zakaj mi noče posodobit Google Chrome-a in WebView-a?
Vse ostalo se posadablja sproti brez težav.
Imam MIUI Global 12.0.2.

Hvala

Jirzy ::

Skylord je izjavil:

Jirzy je izjavil:

2,5let da bi imal tak j (telefon) pa si ja nor. Prej dam šus v glavo.
V tem času sem zamenjal 2,5 telefona za 1k:P
Pa to ni hvala, samo vsaj nisem bolan.

:D glej, da si kupis drage metke.
@Magic1: Imam redmi note 5 od poletja 2018. Ce se ti da, gres lahko cez zgodovino mojih postov. Ne trolam.

Kebo ::

Zdravo. Ima kdo tukaj Xiaomijev mi 4a gigabitni router, kakšne so izkušnje?

Magic1 je izjavil:

Dobra stran razvoja je, da danes že za 120€ dobiš ok telefon za par let. Za 350€ pa že dobiš top chipset.

Točno tako ! Samo eni pač tega ne želijo oz ne znajo sprejeti. Oz ne vem zakaj morajo svoje drage nakupu opravičevati s pljuvanjem po znamkah, ki ponujajo veliko za bistveno manj denarja. V bistvu se mi tako osebki kar smislijo.

Valvoline ::

facepalm je izjavil:

Cakam kdaj bo xiaomi (spet) ponudil OIS v segmentu 200-300EUR.
Ce se ne motim sta bila zadnja taka Mi5 in Mi6.

mi8 ga tudi ima, top shit xiaomijev fotkic z gcamom. mi8 pomete z mi9 po kakovosti fotk ter videa ker mi9 nima ois, za 10ko pa ne vem. mi8 je na nivoju mi note 10 (ois + laser af) kljub prednosti na papirju 12mpx vs 108mpx. Bi reku da za video je definitivno mi8 boljsi.

Zgodovina sprememb…

Ampak mi8 ni bil pod 300€ :)

facepalm je izjavil:

Ampak mi8 ni bil pod 300€ :)

Zetu sem takrat narocil iz gearbesta, cena bila cc 270e za 64gb model. V slo je bil drazji ja.

Vm1999 ::

kanarin je izjavil:

Lepo prosim no. To kar primerjaš se še kako pozna. Pri vseh opravilih. Odpiranje aplikacij, gesture navigacija (neuporabna na RN5, zadnji miui), odpiranje kamere iz zaklenjenega zaslona, že samo iskanje v meniju nastavitev,...
Zdaj ali je stvar v sd636 vs sd845, ali pa emmc vs. ufs ne vem, ampak razlika je zelo opazna.
Imam RN5 in Poco F2, občasno pa tudi Poco F1. Med zadnjima dvema se ne opazi toliko, Poco F1 še vedno odziven.
RN5 je pa povozil čas oz. miui update-i.
Če primerjamo s sd8xx

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vm1999 ()

kanarin je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Točno tako ! Samo eni pač tega ne želijo oz ne znajo sprejeti. Oz ne vem zakaj morajo svoje drage nakupu opravičevati s pljuvanjem po znamkah, ki ponujajo veliko za bistveno manj denarja. V bistvu se mi tako osebki kar smislijo.

Pa ti pojma nimaš. Tebi se tudi ne sanja ne, kaj se pravi "normalno" delovanje telefona.
Ja res zanimivo, da po eni strani jokaš in sam priznavaš kaj vse je narobe, po drugi strani pa zagovarjaš ta jajčka.
Zanimivo, da ravno to kar očitaš drugim sam ne sprejmeš.
Le kdo se komu smili.

gddr85 ::

čakej, a ne menjuješ ti tud highend robo na pol leta...izgleda ti noben čipset ne pomaga, pa magar če je ultra highend ;)

Vm1999 je izjavil:

kanarin je izjavil:

Lepo prosim no. To kar primerjaš se še kako pozna. Pri vseh opravilih. Odpiranje aplikacij, gesture navigacija (neuporabna na RN5, zadnji miui), odpiranje kamere iz zaklenjenega zaslona, že samo iskanje v meniju nastavitev,...
Zdaj ali je stvar v sd636 vs sd845, ali pa emmc vs. ufs ne vem, ampak razlika je zelo opazna.
Imam RN5 in Poco F2, občasno pa tudi Poco F1. Med zadnjima dvema se ne opazi toliko, Poco F1 še vedno odziven.
RN5 je pa povozil čas oz. miui update-i.
Če primerjamo s sd8xx

Vse je pri swju. Zadnji dober tovarniski/eu rom za rn5 je miui 9 na oreotu 8.1. Ce je navidezna hitrost in tistih par ms razlike tolko pomembnih pac nalozis pixel experience ali havoc.
««
332 / 381
»»