» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
18 / 381
»»

broken/link ::

spet ni tako zakomplicirano. Je precej branja, postopkom je treba sledit res pazljivo, ampak se pa da. @knap je to dokazal. Tako da le pogumno.

knap ::

točno tako!
če pa se kaj zakomplicira (tudi meni se je ;)) pa hitro v tej temi postavit vprašanje :)
broken link obvlada zadevo

LP

Mare3 ::

Kako se downgrade-a na starejšo verzijo MIUI, ker kot kaže se ne da disable-at stock browser-ja na zadnji verziji?

klinker ::

Mare3 je izjavil:

S katerim programom si pa izbrisal ker jaz drugega kot SuperSu ne ppznam za root...

Root je z SuperSu, zbrisal sem pa z Titanium Backup. Za root obstaja tudi Superuser, ki pa ima tezave s temi zadevami in sem jst pol vedno Superuser izklopu in flashnu SuperSu. Seveda je to blo na drugih fonih, s xiaomi imam prvic opravka tako da ga se ne poznam prevec dobro.
Drugace pa sem gor dal Global MIUI 7 od ManhIT, ki je ze rootan z SuperSu in dela za cel razred boljse od developer MIUI 8, pa tudi baterija traja ene 30% vec.

Master_Yoda ::

Kako dolgo priblizno traja da dobim kodo za unlock od xiaomija ?

kumer ::

10 dni počakaj potem pa v akcijo:

http://en.miui.com/thread-250176-1-1.ht...

pozor, morda ne boš dobil sms-a, potem lahko vidiš ali je tvoj račun odklenje v programu mi flash unlock:

http://en.miui.com/thread-221493-1-1.ht...

če se motim, me popravite ;)

LP

roberto1 ::

@ kumer

Tako je, razen če seveda ne dobiš sms-a:). Na enem računu čakam že 1 mesec, pa debela tema. Tako da tu je potrebno biti potrpežljiv. Je pa res, da ko dobiš enkrat unlock permission, na tistem računi ni potrebno več dat requesta, ampak ti velja. Mislim pa, da je limit 1 naprava na mesec. Jaz sem osebno odklenil 3 v 1 mesecu na istem accountu, tako da tukaj je malce "balkansko" vse skupaj.
Good luck!

lp
Someday never comes!

gledam tole:
https://xiaomi.eu/community/threads/6-6...
in ne najdem miui 8 rom-a za redmi 3, ali torej to pomeni da za redmi 3 ne bo miui 8?

še to, na zgornjem linku je slika za 8, ko pa pogledam tole:
https://www.androidfilehost.com/?w=file...
pa piše da gre za 7.5

kaj je sedaj ta rom 7.5 ali 8?

hvala

LP

Mare3 je izjavil:

Kako se downgrade-a na starejšo verzijo MIUI, ker kot kaže se ne da disable-at stock browser-ja na zadnji verziji?

Downgradaš zelo enostavno z Miflash toolom (uspešno naredil že parx). Enostavno si downloadaš uradno (fastboot) verzijo (stable ali dev) z miui strani ter extraktaš zadeve v mapo (imeti moraš folder images in fajle "flash all.bat itd)

Poskrbiš, da ti miflash zazna napravo, daš telefon v fastboot in flashaš.
Včasih ukaz, ki je nastavljen po defaultu (flash all except storage) ne deluje in vrže ven error. Brez panike, poskušaš "flash all", potem pa deluje bp.

Pazljiv moraš bit edino, ker uradni miui nazaj zaklene bootloader, ampak če imaš napravo, ki je v bootloopu recimo (kot je bilo pri meni), je boljše to kot pa brick:)
Good luck!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

@knap....Weekly romi so Miui8, stable pa 7.5, 7.3 itd nazaj.
Seveda si lahko flashaš Miui8 na Redmi 3 (tudi sam sem to naredil in deluje brez težav)

Redmi 3/Pro je "ido HM3", rom Miui8 pa se nahaja tukajle:

https://www.androidfilehost.com/?fid=24...

lp

knap je izjavil:

gledam tole:
https://xiaomi.eu/community/threads/6-6...
in ne najdem miui 8 rom-a za redmi 3, ali torej to pomeni da za redmi 3 ne bo miui 8?

še to, na zgornjem linku je slika za 8, ko pa pogledam tole:
https://www.androidfilehost.com/?w=file...
pa piše da gre za 7.5

kaj je sedaj ta rom 7.5 ali 8?

hvala

LP
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

se opravičujem, jaz pa sem iskal ido, sedaj sem videl da imajo na desni strani novo kodo
prej tega ni bilo

že vlečem dol :)

Nande ::

Pomoč!!
Spravil sem se k delu, in sicer na zamenjavo Top One roma z uradnim. Po opisanem postopku v vodiču je vse delovalo do MiFlasha, ko se je z ukazom Flash začelo...
Najprej je po nekaj časa izpisalo "not enough storage", po refreshu pa po 2 sekundah "catastrophic failure"...
Prosim za nasvet. Hvala!

@Nande

1) Kateri xiaomi imaš?
2) ali ti je miflash zaznal pravilno napravo? (črke in številke)
3) ali si zdownloadal fastboot rom in v telefonu nastavil usb debugging + dal telefon v fastboot mode (power+ volume down) - komunistični zajec s kapo:))))
4) ali si ekstraktal fajle v mapo, ter miflashu pokazal to mapo?

Brez panike, vse je rešljivo:)

lp

Nande je izjavil:

Pomoč!!
Spravil sem se k delu, in sicer na zamenjavo Top One roma z uradnim. Po opisanem postopku v vodiču je vse delovalo do MiFlasha, ko se je z ukazom Flash začelo...
Najprej je po nekaj časa izpisalo "not enough storage", po refreshu pa po 2 sekundah "catastrophic failure"...
Prosim za nasvet. Hvala!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

+ a imaš mogoče 32bit windowse? Ker po hitrem googlanju se ta napaka pojavlja samo na 32bit winsih.

Ne, imam W10, 64-bit...

prosim preveri tukaj, če imaš inštalirane driverje pravilno:

http://en.miui.com/thread-142056-1-1.ht...

broken/link ima prav - na to sem čisto pozabil. 32-bitni windowsi so no-go.
Jaz imam isto W10 64, nobenih težav, razen zgoraj opisanih (zavrne "flash all except storage" in pač daš "flash all")

Sicer pa mislim da je na izberixiaomi.si dokaj dober guide za te primere. Mogoče smo kaj spregledali:

http://www.izberixiaomi.si/nadgradnja-m...

lp
Someday never comes!

Torej, nekje sem ga polomil, najverjetneje pri komunističnem zajcu s kapo...
Zdaj me pa zanima, kako nadaljevati.
Na Redmi Note 3 Pro Prime sedaj samo gori njihov Mi znak in to je to...

Če lahko prideš v fastboot, je vse rešljivo.

Poskusi držati power gumb da se izklopi, potem pa vol down in izpusti.

Potem moraš videt fastboot.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Prišel... Vidim zajca! :)
Prosim za nasvet kako naprej.
Aja, MiFlash nimam zadnje verzije, sem opazil. Je to lahko problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nande ()

@nande....glede Miflash bi bilo dobro da je zadnja verzija, jaz imam 10.28.0. Če imaš to, potem ne bi smelo biti težav.

Vprašanje, imaš pravilno inštalirane Qualcomm driverje?

Imaš pravilen fastboot rom?

http://en.miui.com/a-234.html

tukaj so vse 3 verzije Qualcomm, priporočam Global Stable

Ekstrahiraj datoteke v recimo mapico 123 na c:

Priklopi telefon v fastbootu na računalnik. Poizkušaj če ti Miflash zazna napravo.
Potem pa bi dejansko to moralo biti to.

p.s.

ne vem pa kaj se zgodi, če slučajno nisi enablal usb debugginga, ko ti je telefon še deloval s Top One romom
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

MiFlash imam v 2015.10.28.0.
Fastboot rom je kenzo_global_images_V7.3.7.0.LHOMIDD za Snapdragon proc.
MiFlash mi sedaj zazna napravo da48523 in ne COM...
V upravitelju naprav je pod Android Phone zapis Marshall London Bootloader Interface.
Usb debugging je bil vklopljen...

MIflash je ok, ident izgleda ok, tudi driverji in rom so izgleda pravi.
Si poizkusil s flashom?

lp
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Misliš kljub nezaznanem Qualcomm HS-USB..?
Lp.

prosim tukajle poglej kako je s temi driverji in kaj ti mora pisat v device managerju:

http://www.izberixiaomi.si/nadgradnja-m...

adb driverje si inštaliral predvidevam?

Če ne drugače, inštaliraj MIPC Suite in bi potem morali driverji bit poštimani!

lp
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Driverje sem inštaliral in zapis je bil točno tak kot v vodiču.
Adb naprave mi ne prepozna.
V MiPC Suite mi napiše "Couldn't flash device" (?).
Al sem ga pihnil...

v MI flash ni panike, ker imaš "tempered rom" itak ne bo šlo tam flashat.
Naredi sledeče prosim. Cukni si dol adb paket.
http://en.miui.com/forum.php?mod=misc&a...

Ga razširi nekam na c v mapico xy.
Potem pritisni shift v tej mapici in desni klik na miški, da se ti pokaže opcija "open command window here"

Potem napiši ukaz: "fastboot devices"

Poročaj nazaj če ti najde napravo. Tukaj s temi driverji nekaj ni vredu!

lp
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Izvedel zapisano, napiše pa "da48523 fastboot"...
Lp.

to je ok...od tukaj naprej bi morala zadeva z MIflash delovati. Si poizkusil flashat. Drugače ali meni manjka kak korak vmes, ki mi je sam po sebi umeven. Ker sedaj bi moralo delovati s "flash all" opcijo v miflash.

Kot rečeno, jaz sem flashal Redmi 3 Pro in Mi4c, Note 3 Pro je latest, mogoče je kakšna specifika, čeprav ne verjamem, ker je vse Qualcomm.

Jaz bi poizkusil sedaj flashat v Miflash. Slabše kot Mi logo na zaslonu ne more bit:))

lpb
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Sem poizkusil. Zapis: "Remote device is locked. Cannot flash images."

tole pa še nisem videl. Indikator zaklenjenega bootloaderja, kar je jasno.
Si poizkusil druge flash opcije v miflash? Imaš image fajle na c: ?

Tukaj še malce preveri opcije:

http://en.miui.com/thread-242767-1-1.ht...

in tukaj:

http://en.miui.com/thread-292512-1-1.ht...

lpb
Someday never comes!

Pozdravljen,
ponovno sem šel od začetka in sem na točki, ko mi MiFlash prepozna zadevo COM10, kar naj bi bilo ok.
Telefon ni v Fastboot načinu, temveč utripa rdeča lučka...

P.S. V vodiču nisem opazil, da je na tej točki potrebno telefon zagnati v Fastboot načinu. Je to potrebno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nande ()

@Nande

Jaz sem flashal v fastboot načinu (zato tudi fastboot rom). Drugega nisem poizkusil. Menda gre tudi v download načinu, ampak potem potrebuješ drugo verzijo roma!

lp
Someday never comes!

profii ::

Mi Band 2 Hands On & Features Explained!

Roberto 1, hvala, da misliš na moje velike težave.
Ko dam telefon v fastboot, ga ne prepozna več kot COM10 temveč prej omenjeno da48523. V zadnjem primeru flas sploh ni možen, medtem ko v prvem primeru začne in potem vrže ven napako.
Zdaj bi bil vesel že, če bi spravil telefon že nazaj na Top One rom...

Kot vse kaže, mi je uspelo spraviti napravo nazaj k življenju. Težava je očitno tičala v verziji MiFlash-a. Po namestitvi najnovejše različice (64-bit), je zadeva stekla in naložen imam MIUI Global 7.3/Stable 7.3.7.0 rom. Hvala vsem za pomoč!

vilonja ::

Mogoče kdo ve na katerem androidu je baziran miui 7.5, ki bo kmalu prišel tudi za redmi note 3 pro z global romom.

še enkrat: miui ni bazira na nobenem androidu. Vsak model telefona ima svojo verzijo androida, na kateri bazira. Na EU forumu imaš lepo tabelco, kjer točno to piše.

kar se 7.5 verzije tiče: http://en.miui.com/thread-301340-1-1.ht...
glede na to, da nič ne piše o verziji androida sklepam, da ostaja ista. tako da redmi note 3 pro ostaja na 5.1

edit: bilo je nekaj govora, da z MIUI8 grejo določeni modeli na android6, ampak ne vem, kakšno je trenutno stanje glede tega.

Zgodovina sprememb…

Super. Ta težava z "remote locked device" mi je nova in nisem našel nobene rešitve na netu.
Sicer pa, največ se naučiš, če imaš sam težavo in vrtaš naprej, poizkušaš različne scenarije.
Nikoli recimo ne bi pomislil, da imaš morda 32-bitno verzijo MiFlasha:)

Sedaj ko si na uradnem romu, zaprosit za unlock čimprej. Potem ko to dobiš, samo še pravo verzijo twrp spraviš gor, potem pa si home free. Xiaomi.eu, smui...karkoli je potem a breeze:))

Nande je izjavil:

Kot vse kaže, mi je uspelo spraviti napravo nazaj k življenju. Težava je očitno tičala v verziji MiFlash-a. Po namestitvi najnovejše različice (64-bit), je zadeva stekla in naložen imam MIUI Global 7.3/Stable 7.3.7.0 rom. Hvala vsem za pomoč!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Tako je kot pravi broken/link. Sicer pa, pri Miui je totalno irrelevantno katera verzija Androida je na napravi, ker ga ne vidiš (no traces of material design bi lahko rekli)
Zato je Miui več kot skin, ker zmodificirajo celotno izkušnjo, Android je pa samo operativni wessel, na katerem teče celotna stvar. Precej genialno so bypas-nili celotno fragmentacijo Androida in naredili svojo stvar, ki je ne samo všečna, v veliki večini primerov so nekateri prijemi celo boljši kot v stock Androidu.
Stvar okusa tudi verjetno:)

broken/link je izjavil:

še enkrat: miui ni bazira na nobenem androidu. Vsak model telefona ima svojo verzijo androida, na kateri bazira. Na EU forumu imaš lepo tabelco, kjer točno to piše.

kar se 7.5 verzije tiče: http://en.miui.com/thread-301340-1-1.ht...
glede na to, da nič ne piše o verziji androida sklepam, da ostaja ista. tako da redmi note 3 pro ostaja na 5.1

edit: bilo je nekaj govora, da z MIUI8 grejo določeni modeli na android6, ampak ne vem, kakšno je trenutno stanje glede tega.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

in da ne bo vse skupaj izgledalo kot govorjenje v prazno ;), imate tukaj slike MIUI 8 ki je že na mojem REDMI 3:
http://imgur.com/a/JVPpN (veliko slik):)

ožji izbor:

LP

V Cetrtek sem telefon narocil, danes je prispel. Eno vprasanje: Trenutno cakam na odoboritev za odklep bootloaderja in bi si dal rad gor Official global rom. Vidim pa da je celi postopek da si to naredis (ce probam direktno z updater aplikacijo javi Can't verify update) - zanima pa me ce je potem enostavno dati china developer ko dobim odobritev ali je spet treba doktorirati, da spravis tisto gor ?

Zgodovina sprememb…

najprej nam zaupaj, kateri telefon imaš in katero verzijo imaš trenutno nameščeno (pod about phone). Ker je od tega največ odvisno, kakšni so nadaljnji postopki.

Redmi Note 3 2/16 Snapdragon 650 - narocil sealed box (ko sem dobil sem tudi stisnil na OTA update - originalno je bil 7.3.7 gor).
Podatki:

Android version: 5.1.1 LMY47V
Android security patch level: 2016-04-01
MIUI version: MIUI 7.2 | Stable 7.3.8 (LHOCNDD)

Verjetno je ta guide OK za namestitev official globalnega ?

Zgodovina sprememb…

Ne vem sicer kako je s podporo slo jezika v globalnem romu, ampak glede na to da si naredil najbolje, ko si zahteval sealed box, bi jaz na tvojem mestu naredil takole.

1. Počakal bi na unlock bootloaderja in tačas uporabljal telefon v angleščini in ne bi eksperimentiral, ker si že na uradnem romu (to je namreč pogoj za unlock)
2. Ko dobiš unlock, flashaš twrp, potem pa lahko izbiraš kaj boš uporabljal (tudi Miui8 z xiaomi.eu v tem trenutku)

Btw. Za vse, ki nameravate naročiti xiaomi telefon, dajte si takoj naredit mi account in zaprosit za unlock bootloaderja. Zadeva ni vezana na določen telefon, ampak dobi account unlock pravice za xy naprav (limit je 1 na mesec). Medtem, ko čakate na telefon, bi znal tudi sms že prispet. Toliko, da se ne čaka bzv.

Master_Yoda je izjavil:

Redmi Note 3 2/16 Snapdragon 650 - narocil sealed box (ko sem dobil sem tudi stisnil na OTA update - originalno je bil 7.3.7 gor).
Podatki:

Android version: 5.1.1 LMY47V
Android security patch level: 2016-04-01
MIUI version: MIUI 7.2 | Stable 7.3.8 (LHOCNDD)

Verjetno je ta guide OK za namestitev official globalnega ?
Someday never comes!

Ja bom pocakal na unlock sms. Sem pa medtem dal gor ze zadnji china developer ROM, ki je kolikor sem bral pogoj za unlockanje (z stable naj nebi slo).

Za odklep rabis china developer rom.
"Can't verfy update" sem tudi jst fasal. Pobral drugi img in je slo skozi

""si me prehitel""

Btw...jst sem dobu sms po 4ih dneh

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Očitno različne izkušnje različnih uporabnikov. Jaz sem odklepal striktno China Stable Rom in nobenih težav. Na miui forumu so nekateri uporabniki pisali podobno.
Sms po 4 dneh je res zmaga. Jaz sem čakal na prvega nekje 15 dni, drugega pa še zmeraj čakam (počasi bo mesec naokoli:)))
Lp

klinker je izjavil:

""si me prehitel""

Someday never comes!

Ja jst imam, oz. moja, Redmi 3 pro in povsod pise da se za odklep zahteva china developer tool.
Sem bil res presenecen ja da je blo tako hitro, ker folk poroca tudi o 3eh tednih+.
Kaj si pa kot razlog navedu?

Napisal sem da hočem uporabljat Xiaomi v svojem jeziku. Če kdo to dejansko bere pri množici requestov dvomim. Baje znajo tudi zavrnit request.
Prav Redmi 3 Pro sem flashal pred časom s China Stable. Namreč imel sem Top One rom in sem moral it najprej na official. Sedaj laufa Miui8 na njem in dela bp.
Je pa res, da mi ni uspelo flashat permanentno twrp. Vsakič ko ga bootnem v recovery, se bootne v tem čudnem kitajskem Top One recovery-ju s pisankami. Workaround je flashify in boot v twrp (začasni), kjer flashneš kaj pač želiš. Ta kitajski recovery začuda zmeraj povozi twrp, kar se ne bi smelo zgoditi, ampak se. Tako da je očitno pri vsakomur malce drugače. Naslednjč poizkusim z developer romom, morda je tukaj kak catch.
Na mi4c sem naredil prav tako na china stable in twrp ostane, vse dela bp.
Zdaj pa nsj bo človek pameten:)))

klinker je izjavil:

Ja jst imam, oz. moja, Redmi 3 pro in povsod pise da se za odklep zahteva china developer tool.
Sem bil res presenecen ja da je blo tako hitro, ker folk poroca tudi o 3eh tednih+.
Kaj si pa kot razlog navedu?
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

roberto1 je izjavil:

Očitno različne izkušnje različnih uporabnikov. Jaz sem odklepal striktno China Stable Rom in nobenih težav. Na miui forumu so nekateri uporabniki pisali podobno.
Sms po 4 dneh je res zmaga. Jaz sem čakal na prvega nekje 15 dni, drugega pa še zmeraj čakam (počasi bo mesec naokoli:)))
Lp

klinker je izjavil:

""si me prehitel""

ali imaš dva mi računa, ker če imaš samo enega potem bi moral odklep delovati za vse telefone, če se prav spomnim je edina omejitev 1 odklep na 30 dni
jaz sms nisem prejel, je pa bil unlock omogočen v mi unlock flash tool :)

LP
««
18 / 381
»»