Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
roberto1 ::
Bil enkrat v podobni situaciji. Edini način je edl mode ali z improvizacijo deep flash kabla ali pa z deep flash kablom.
Z nekaterimi modeli se da prit v edl z gumbi ali pa z fastboot2edl skripto. Meni na 3s ni delovalo nič.
Problem je, ker mora bit naprava, da bi jo z gumbi spravil v edl, popolnoma ugasnjena. To pa lahko samo dosežeš, da odpreš telefon in odklopiš baterijo.
Z nekaterimi modeli se da prit v edl z gumbi ali pa z fastboot2edl skripto. Meni na 3s ni delovalo nič.
Problem je, ker mora bit naprava, da bi jo z gumbi spravil v edl, popolnoma ugasnjena. To pa lahko samo dosežeš, da odpreš telefon in odklopiš baterijo.
Someday never comes!
MisterR ::
Sam sem želel na Mi4c namestit EU weekly, seveda imam zaklenjen bootloader, ki sem ga želel odklenit po naslednjem tutorialu
http://forum.xda-developers.com/mi-4c/g... ampak brez uspeha, ker mi komanda
fastboot oem unlockjavi "argc is 2"
buttcrack ::
Bl se odklepa pravilno samo official. Tudi sam sem parx poizkusil "bližnjice" in imel zmeraj težave aka zbrickan device.
Sicer pa unlock avtorizacija prispe isti ali naslednji dan, tako da tu se ne splača eksperimentirat.
Btw. Niso bili mi4c odklenjeni po defaultu?
Sicer pa unlock avtorizacija prispe isti ali naslednji dan, tako da tu se ne splača eksperimentirat.
Btw. Niso bili mi4c odklenjeni po defaultu?
Sam sem želel na Mi4c namestit EU weekly, seveda imam zaklenjen bootloader, ki sem ga želel odklenit po naslednjem tutorialu
fastboot oem unlockjavi "argc is 2"
Someday never comes!
MisterR ::
V bistvu je BL kljub argc is 2 odklenjen. Tudi fastboot oem device-info vrne "false" ampak BL je odklenjen, tako da sem lahko namestil TWRP in EU weekly
velokiraptor ::
eno vprašanje glede omrežja. lastim si Mi4c, par dni nazaj sem menjal operaterja ter šel na Telemach. Vem, da nekaterih frekvenc LTE ti telefoni ne podpirajo, ne najdem pa podatka na kateri frekvenci oddajajo oni signal. Ker je vsepovsod okrog dober LTE signal pri znancih, telefon pa mi kaže samo H+ se mi zdi da ne dela na telefonu in omrežju.. opravil sem pa vse nastavitve. lahko kdo potrdi ali se še da kaj vseeno zrihtat? :) Hvala, lp
antonija ::
Mislim da sem jaz naredil nekako takole, ko sem fasal bootloop. Pa ce se prav spomnim so vsi navijali za zadnjo verzijo miflasha, ki pri meni ni delovala. Predzadnja je pa delala BP.Kaj pa ce, ko si v fastbootu, gor flashnes fastboot ROM?
Na kaksen nacin bi pa to lahko?
P.S.: Ce se prav spomnim zadnja verzija miflasha sploh ni zaznala mojega telefona, predzadnja ga je pa takoj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antonija ()
Mi je uspelo rešit zadevo in sem na zadnjem china dev ROMu. Zasluge gredo temu videu oz. avtorju!
zdaj pa na twrp in eu.rom
zdaj pa na twrp in eu.rom
Telemach fura LTE na 800mhz (band 20), kar večina kitajcev nima, saj v Aziji z izjemo Tajvana in Hong Konga če se ne motim, te frekvence ne uporabljajo. Sam sem na Telemachu in imam zelo soliden H+ signal in me to ne moti.
Drugače pa willyphonework.net ima vse detajle:)
Drugače pa willyphonework.net ima vse detajle:)
velokiraptor je izjavil:
eno vprašanje glede omrežja. lastim si Mi4c, par dni nazaj sem menjal operaterja ter šel na Telemach. Vem, da nekaterih frekvenc LTE ti telefoni ne podpirajo, ne najdem pa podatka na kateri frekvenci oddajajo oni signal. Ker je vsepovsod okrog dober LTE signal pri znancih, telefon pa mi kaže samo H+ se mi zdi da ne dela na telefonu in omrežju.. opravil sem pa vse nastavitve. lahko kdo potrdi ali se še da kaj vseeno zrihtat? :) Hvala, lp
Someday never comes!
velokiraptor ::
@roberto1
hvala ti za info. no to sem glih hotu rečt, zdej mam dosti boljšo povezavo na internet, manj ko H+ sploh še nisem naletel.. medtem ko prej na Telekomu dostikrat samo E, na kakih lokacijah med vožnjo pa neta včasih sploh ni blo :)
hvala ti za info. no to sem glih hotu rečt, zdej mam dosti boljšo povezavo na internet, manj ko H+ sploh še nisem naletel.. medtem ko prej na Telekomu dostikrat samo E, na kakih lokacijah med vožnjo pa neta včasih sploh ni blo :)
Boštjan2016 ::
Morda sicer tole spada kam drugam, a vseeno
https://www.cyanogenmod.org/blog/a-fork...
https://www.xda-developers.com/the-deat...
https://www.cyanogenmod.org/blog/a-fork...
https://www.xda-developers.com/the-deat...
facepalm ::
Imam namen narociti Mi5 preko Aliexpress/top one.
Trenutna cena je 268,29eur + 22,52eur DHL za 64gb gold (nillkin hardcase included).
Se da dobit kje ceneje? So na vidiku kakšna znižanja?
Imate kakšno boljše priporočilo za telefon do 300eur? prioriteta je mutitasking in cimboljsi sound quality preko slusalk.
Trenutna cena je 268,29eur + 22,52eur DHL za 64gb gold (nillkin hardcase included).
Imate kakšno boljše priporočilo za telefon do 300eur? prioriteta je mutitasking in cimboljsi sound quality preko slusalk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
Dimnik ::
Poglej še goldway in grossoshop, med tednom ima grossoshop ponavadi kakšna znižanja in imaš dveletno garancijo...pri goldway moraš izbrat seller shiping metod...
Za topone pa kontaktiraj se mi zdi robertko, za popust...poglej par postov nazaj, je omenjeno...
Za topone pa kontaktiraj se mi zdi robertko, za popust...poglej par postov nazaj, je omenjeno...
Gtonek1 ::
Prosim za pomoc, kupil xiaomi miband 2, kako konektat z telefonom, če je prijavljen na drugo osebo, kako resetirat...
Lp
Lp
broken/link ::
druga oseba mora odjavit miband s svojega mi računa oz aplikacije. drugače ne bo šlo.
next3steps ::
Imam namen narociti Mi5 preko Aliexpress/top one.
Če rabiš garancijo, ti obstaja možnost naročitve LeEco S3 iz Amerike (so se pričeli tudi uradno prodajati). Dvestotka evriča iz ameriškega Amazona. Ni ravno taka brzina, bo pa warranty.
Gtonek1 ::
broken/link je izjavil:
druga oseba mora odjavit miband s svojega mi računa oz aplikacije. drugače ne bo šlo.
Nič bližnjic??
Razumljiva zaščita, samo če ga kupiš ker ga je negdo sprobal...
Dimnik ::
Ni res, pri rn3 lahko nastavljaš kaksne slušalke in s tem tudi kvaliteto zvoka, na istih slušalkah, pa ne mislim rock, pop...
nanoleet ::
broken/link je izjavil:
Nič bližnjic??
Razumljiva zaščita, samo če ga kupiš ker ga je negdo sprobal...
https://play.google.com/store/apps/deta...
Tolk kot pri vseh kitajcih. Bos posiljal nazaj svoj telefon?
Bellzmet ::
Sem dobil od TopOne Redmi 4 pro z verzijo 8.0.5.0.0. Ker bo gsm uprabljal "nezahteven" uporabnik - se mi sploh splača it skozi odklep in vse ali kar pustim kot je in bo zadeva delala?
Samael ::
Sem dobil od TopOne Redmi 4 pro z verzijo 8.0.5.0.0. Ker bo gsm uprabljal "nezahteven" uporabnik - se mi sploh splača it skozi odklep in vse ali kar pustim kot je in bo zadeva delala?
Kolikor sem videl v prvih dneh, ta vendor rom dela čisto lepo, tekoče - ne bo pa nobenih posodobitev. Rekel bi da je "za mamo", dokler je angleščina sprejemljiva, čisto ok, gladko delujoča zadeva.
Bellzmet ::
Je tudi slovenščina gor...samo pod "regija" ni Slovenije?
Dela pa res presenetljivo gladko.
Dela pa res presenetljivo gladko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
A celo? (tega se ne spomnem) - regija v nastavitvah pa tako ali tako nima nekega večjega pomena, sam sem dal takrat sosednjo Hrvaško in to je bilo to.
Kakorkoli pač že, jaz za "mamo" ali kakšno drugo ne pretirano računalniško pismeno osebo, ki želi soliden nov telefon z osnovno funkcialnostjo, malce neta, fotoaparata... in ima naložen povsem solidno delujoč 8.0.5.0.0 rom, res ne bi šel skozi ves ta proces, potem pa jim ga še vsak mesec vzel iz rok, da jim ga posodobim.
Kakorkoli pač že, jaz za "mamo" ali kakšno drugo ne pretirano računalniško pismeno osebo, ki želi soliden nov telefon z osnovno funkcialnostjo, malce neta, fotoaparata... in ima naložen povsem solidno delujoč 8.0.5.0.0 rom, res ne bi šel skozi ves ta proces, potem pa jim ga še vsak mesec vzel iz rok, da jim ga posodobim.
matobeli ::
Najbolj zdrava varjanta je da se naloži fabriški global, za katerega ni potreben unlock, posodablja pa se povsem lepo preko interneta. Pa še to samo če pritisneš da hočeš posodobitev. Verjetno pa bo "kmalu" tudi slovenščina v global in slovenija kot država, če je to za koga težava.
Zna pa bit problem pri neposodabljanju že samih aplikacij, moj fotr ima sony m4aqua in mu deluje bolje odkar sem posodobil vse aplikacije (večina jih je bila stock). Ker on pač ne jebe wifija.
Zna pa bit problem pri neposodabljanju že samih aplikacij, moj fotr ima sony m4aqua in mu deluje bolje odkar sem posodobil vse aplikacije (večina jih je bila stock). Ker on pač ne jebe wifija.
No, ne na pamet :) Kar pišeš tu ne pride v poštev. Za Redmi 4 pro ne obstaja "fabriški global". Alternativi tu sta chinese ali pa eu rom z rednimi ročnimi (file download/update) posodobitvami.
Sam sem po nekem konkretnem zafrkavanju (pa nisem bil edini - nekaj objav višje je imel nekdo še več težav) na redmi 4 pro le naložil china dev, da mi je uspelo odkleniti bootloader in nato naložiti eu weekly... ampak kot pravim, deluje tale vendor custom rom za "nezahtevnega uporabnika", ki se nima namen non stop igračkati s telefonom čisto solidno.
Sam sem po nekem konkretnem zafrkavanju (pa nisem bil edini - nekaj objav višje je imel nekdo še več težav) na redmi 4 pro le naložil china dev, da mi je uspelo odkleniti bootloader in nato naložiti eu weekly... ampak kot pravim, deluje tale vendor custom rom za "nezahtevnega uporabnika", ki se nima namen non stop igračkati s telefonom čisto solidno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Jaz bi potem raje gor dal china stable in pobrisal vse aplikacije v grabljicah.
Vendor ROMi mi od nekdaj smrdijo...
Vendor ROMi mi od nekdaj smrdijo...
misso ::
Živjo ekipca.
Eno vprašanje glede uporabnikov xiaomi telefonov.
Uporabljam ga že več kot pol leta. Super se obnese.
Edino resno vprašanje imam glede polnilcev in kablov.
Kot vsak imamo doma polno usb polnilcev in tudi teh kablov USB. Zato sme preko ebay kupil usb vmesnik ki kaže koliko je napetost in koliko amperov polni napanjalnik telefon.
Itak sem vse polnilce doma stestiral. En je polnil z 1,5A drugi samo z 0,4 A (piše na njemu kao 2A) tudi z različnimi kabli sem stestiral. Drugače pa nemorem verjeti kako kabel upliva na polnjenje naprave.
Potem pa priklopim na polnjenje drugi telefon (bratov) in mi pri 2 polnilcev kazalo da polni z 1,2A ko sem pa moj telefon gor priklopil pa je polnilni tok padel nazaj na 0,4A. Napetost je bila vedno 5V.
Uporabil sem enak polnilec, enak kabel. Sem samo izklopil bratov telefon in malo počakal in priklopim mojega. Baterija na obeh je bilo okol 30%.
Ali je kdo to že opazil razliko pri slojem telefonu?
Eno vprašanje glede uporabnikov xiaomi telefonov.
Uporabljam ga že več kot pol leta. Super se obnese.
Edino resno vprašanje imam glede polnilcev in kablov.
Kot vsak imamo doma polno usb polnilcev in tudi teh kablov USB. Zato sme preko ebay kupil usb vmesnik ki kaže koliko je napetost in koliko amperov polni napanjalnik telefon.
Itak sem vse polnilce doma stestiral. En je polnil z 1,5A drugi samo z 0,4 A (piše na njemu kao 2A) tudi z različnimi kabli sem stestiral. Drugače pa nemorem verjeti kako kabel upliva na polnjenje naprave.
Potem pa priklopim na polnjenje drugi telefon (bratov) in mi pri 2 polnilcev kazalo da polni z 1,2A ko sem pa moj telefon gor priklopil pa je polnilni tok padel nazaj na 0,4A. Napetost je bila vedno 5V.
Uporabil sem enak polnilec, enak kabel. Sem samo izklopil bratov telefon in malo počakal in priklopim mojega. Baterija na obeh je bilo okol 30%.
Ali je kdo to že opazil razliko pri slojem telefonu?
Klamzi ::
acter ::
Tinaamalaa ::
Najlazje je, kot je ze roberto povedal, da telefon das v EDL, ter nato flashas fastboot ROM z MiFlash.
DeusB ::
Zanimivost!
Ali se je komu že zgodilo to? Imam Redmi 3S 32/3. Dela kot je treba. Pred časom sem imel blue screen, zadevo resetiral, sedaj zopet dela brez problemov. Naložen je Global 7.3.10, OTA ne dela! V glavnem pred blue screenom sem imel vedno na voljo okoli 1.3MB pomnilnika, po blue screenu pa imam 1,7MB!!! To sem slučajno spremljal ker killam določene aplikacije! A mogoče kdo ve v čem bi bila fora?
Se splača naložiti miu 8?
LP
Ali se je komu že zgodilo to? Imam Redmi 3S 32/3. Dela kot je treba. Pred časom sem imel blue screen, zadevo resetiral, sedaj zopet dela brez problemov. Naložen je Global 7.3.10, OTA ne dela! V glavnem pred blue screenom sem imel vedno na voljo okoli 1.3MB pomnilnika, po blue screenu pa imam 1,7MB!!! To sem slučajno spremljal ker killam določene aplikacije! A mogoče kdo ve v čem bi bila fora?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeusB ()
Tole je marsikdo čakal
Upajmo, da bo kaj iz tega. 4x z SD 653, 4/64 bi bil kar dostojen naslednik Redmi Note 3 pro.
Upajmo, da bo kaj iz tega. 4x z SD 653, 4/64 bi bil kar dostojen naslednik Redmi Note 3 pro.
Someday never comes!
peglezn ::
Zanimivost!
LP
OTA ne dela, ker to ni official rom in nima ota updejtov.
MB != GB, ni fore
DeusB ::
Zanimivost!
LP
MB != GB, ni fore
Da OTA ne dela mi je jasno, ker ni official! MB je pa napaka ja, mislil sem GB! da se dostopni RAM iz neznanega razloga po blue screenu poveča iz 1,3GB na 1,7GB mora bit nekaj drugače! Zato sem vprašal ker meni ne potegne.
matobeli ::
Meni je tudi enkrat crkn OTA, factory reset je pomagal.
Res svetujem nadgradnjo na zadnji global stable.
Pa glede na številke bi tist rom znal bit china stable. Lahko da tudi gloval stable če je bil android market gor.
Res svetujem nadgradnjo na zadnji global stable.
Pa glede na številke bi tist rom znal bit china stable. Lahko da tudi gloval stable če je bil android market gor.
Samson ::
Blue screen? Sej ni windows, hehe. Meni se je z eno verzijo enostavno tu pa tam restartal, blue screen pa v vseh teh letih uporabe miui pa se ne...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Zanimivost!
LP
MB != GB, ni fore
Da OTA ne dela mi je jasno, ker ni official! MB je pa napaka ja, mislil sem GB! da se dostopni RAM iz neznanega razloga po blue screenu poveča iz 1,3GB na 1,7GB mora bit nekaj drugače! Zato sem vprašal ker meni ne potegne.
če maš frej 0,8 al pa 1,3 al apa 1,7 ni pomoje popolnoma nobene razlike v delovanju, ker ga sistem porablja. če pa ga ene x aplikacije, pol je pa ralika, ampak ponavadi ga sistem kuri prav zarad boljšegga delovanja.
mam R3 in imam ponavad prosto 1,0 in R4P s prostim 1,5 pa so identične aplikacije naložene
Fif55 ::
Jaz sem opazil, da je na mojem 3s pro zasedenost pomnilnika pogojena z baterijo in časom delovanja. Ponavadi, ko ga do konca napolnim in resetiram, ima zasedenost cca 41%. Po dnevu ali dveh uporabe (pri cca 75%baterije) cca 50%. Pri 50% baterije pa je bolj ko ne fiksna 60% zasedenost pomnilnika in kasneje prostega pomnilnika ne spravim več pod 60% pa četudi prekinem vse možne aplikacije.
Ko pa baterijo napolnim, se mu tudi zasedenost pomnilnika zmanjša na cca 50%, tudi če ga ne resetiram.(Če ga pa, je zasedenost spet nazaj na 41%)
Ko pa baterijo napolnim, se mu tudi zasedenost pomnilnika zmanjša na cca 50%, tudi če ga ne resetiram.(Če ga pa, je zasedenost spet nazaj na 41%)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fif55 ()
Samson ::
Hmmm dan ali dva in si na 75%....danes zjutraj dal s polnilca stran, cel dan vklopljen wifi a ne vedno povezan na mrezo. Ekran laufal cca 1 uro. Baterija na 80%. Se mi zdi da skoraj prevec papca, ne vem.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
knap ::
Xiaomi Redmi Note 4X in Works? Beefed-Up Edition of Redmi Note 4 to Rival Meizu M5 Note?
http://www.gizmochina.com/2016/12/27/xi...
Leaked photo of the Xiaomi Redmi Note 4X confirms specs
http://www.gizchina.com/2016/12/28/leak...
glede na popularnost rn3 bi znak bili rn4x z SD 653 kar vroča roba...
http://www.gizmochina.com/2016/12/27/xi...
Leaked photo of the Xiaomi Redmi Note 4X confirms specs
http://www.gizchina.com/2016/12/28/leak...
glede na popularnost rn3 bi znak bili rn4x z SD 653 kar vroča roba...