» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
386 / 386
»
»»

ZveeZ ::

https://www.shoppster.si/p/4436971
120w. Za drobiz manj dobis tudi 90w

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Scaramouche3 ::

ZveeZ je izjavil:

https://www.shoppster.si/p/4436971
120w. Za drobiz manj dobis tudi 90w

Bulk je, torej ni original, vidim da jih prodajajo veliko ceneje..
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-...
Torej Xiaomi sploh ne dela več svoje?

tikitoki ::

Scaramouche3 je izjavil:

Vidim da so banal polnilce,kje dobiti polnilec za Poco X7pro?

Katerikoli USB polnilec.

Polnilcu za 120 W za slab evro ne bi zaupal:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

tikitoki je izjavil:

Katerikoli USB polnilec.

Sej ga mam sam je 33w, če kupiš tel za 90w, zakaj ne upgradat...
A sploh kje še prodajajo skupaj..
En na redditu napisal..

5mo ago
Ya I ordered a global version from Hong Kong and it included a charger in the box

To več ni mogoče?

_Denny_ ::

Vsi ti poceni adapterji so scam, kjer dobiš stvar z vprašljivim vezjem, ki komaj zmore 5V 1A, so pa še dodatno obteženi, da izpadejo kvalitetnejši.

120W (obvezno GaN) pričakuj za tam okoli 40-50€, lahko pa vzameš cenejšo znamko kot so Ugreen, Vention in Baseus...ne rabi biti Anker.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

_Denny_ je izjavil:

Vsi ti poceni adapterji so scam, kjer dobiš stvar z vprašljivim vezjem, ki komaj zmore 5V 1A, so pa še dodatno obteženi, da izpadejo kvalitetnejši.

120W (obvezno GaN) pričakuj za tam okoli 40-50€, lahko pa vzameš cenejšo znamko kot so Ugreen, Vention in Baseus...ne rabi biti Anker.

Hvala!

strikeout ::

Jaz imam Xiaomi Redmi watch 5 Active in do zdaj mi je še kar v redu.
Baterija traja 3 tedne, app se ne sesuva, zaslon je velik in svetel. Kar se tiče funkcij nisem zahteven: Klicanje, pogovor preko ure, opozarjanje na klice, štoparca, štetje korakov, aktivnosti, poraba kalorij, monitoring spanja, merjenje pulza.

strikeout je izjavil:

Jaz imam Xiaomi Redmi watch 5 Active in do zdaj mi je še kar v redu.
Baterija traja 3 tedne, app se ne sesuva, zaslon je velik in svetel. Kar se tiče funkcij nisem zahteven: Klicanje, pogovor preko ure, opozarjanje na klice, štoparca, štetje korakov, aktivnosti, poraba kalorij, monitoring spanja, merjenje pulza.

Jaz hočem soliden tel, deluje mi X Global Version POCO X7 Pro ok. Sej to nima oglasov na Ytube..?

Scaramouche3 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Katerikoli USB polnilec.

En na redditu napisal..

5mo ago
Ya I ordered a global version from Hong Kong and it included a charger in the box

To več ni mogoče?

Osebno raje polnim pocasneje, ker baterija pocasnejne izgublja moc.

_Denny_ je izjavil:

120W (obvezno GaN) pričakuj za tam okoli 40-50EUR, lahko pa vzameš cenejšo znamko kot so Ugreen, Vention in Baseus...ne rabi biti Anker.

Opis je tak
Global Version POCO X7 Pro Global Version Smartphone Dimensity 8400-Ultra 6000mAh 90W Charge
Ali moraš vzeti 90w in nič več, je nevarno?
https://www.anker.com/eu-de/products/b2...

vidim ma amazon tud
https://www.amazon.de/dp/B0C1ZGRC8X/?sm...

tikitoki je izjavil:

Imam že 33w, lahko to probam prej, mogoče ni tok slabo..

Zgodovina sprememb…

tikitoki je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Katerikoli USB polnilec.

En na redditu napisal..

5mo ago

To več ni mogoče?

Aja? Kaj pa je bolje za baterijo, da se polni (karikiram) 20min pri 55°c ali 60min pri 50°c?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

matobeli ::

Za baterijo je definitivno bolje da jo polneš počasi, sploh ko govorimo o primerjavi med 100W in nekimi 18W kot so znali legacy polnilci.

Sam zdej... a ti je pomembno da maš baterijo dobro 4 leta namest 3 ali da ti v 10min napolne skor celo ker se ti mudi ven.

Kar se tiče polnilcev za Xiaomi, če rabiš original je v mi store kar nekaj izbire ki niti ni tako zelo neugodna.

klekej ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Update si naredil vse? Pa potem vse reštartal?

Sem in ne pomaga. Mora bit nekje nastavitev. A drugi nimate te tezave na X7?

matobeli je izjavil:

Za baterijo je definitivno bolje da jo polneš počasi, sploh ko govorimo o primerjavi med 100W in nekimi 18W kot so znali legacy polnilci.

Sam zdej... a ti je pomembno da maš baterijo dobro 4 leta namest 3 ali da ti v 10min napolne skor celo ker se ti mudi ven.

Kar se tiče polnilcev za Xiaomi, če rabiš original je v mi store kar nekaj izbire ki niti ni tako zelo neugodna.

Zakaj je boljse pocasno polnjenje? A ni tako, da jo med polnjenjem najbolj degradira temperatura?
V tem primeru bi bilo 120w polnjenje 4*5min optimalno (3*5min ce ciljas na 80%, 2*5min ce ga drzis vedno v obmocju 30-80%).
Ker fuck me, tudi telefoni s cca 20w polnjenjem, se kar lepo segrejejo in so topli celo urco ali vec, dokler se napolnijo.

ZveeZ je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Katerikoli USB polnilec.

En na redditu napisal..

5mo ago

To več ni mogoče?

Aja? Kaj pa je bolje za baterijo, da se polni (karikiram) 20min pri 55°c ali 60min pri 50°c?

Yes, slow charging is generally better for the long-term health and lifespan of batteries, especially lithium-ion batteries, which are commonly used in devices like smartphones and electric vehicles.
Here's why:

Reduced Heat Generation:
Slow charging produces less heat compared to fast charging. Excessive heat can degrade the battery's internal components, shortening its lifespan.
Minimized Stress on Battery Cells:
Fast charging can put more stress on the battery cells, leading to faster degradation, according to some battery maintenance resources. Slow charging allows the battery to stabilize, minimizing this stress and preserving its overall health.
Optimal Charge Levels:
Many batteries perform best within a mid-range charge level (e.g., 20-80%). Slow charging allows for more consistent charging within this optimal range, further extending the battery's lifespan.
Longer-Term Reliability:
By minimizing heat and stress, slow charging can help ensure that the battery remains in optimal condition for a longer period, which is particularly important for devices where reliability is crucial.

In contrast:

Fast charging, while convenient for quick power boosts, can accelerate battery degradation over time if used excessively.

Frequent fast charging can lead to a noticeable reduction in battery capacity and lifespan, according to a battery resource.

Recommendations:

Consider slow charging for everyday use, especially overnight, to preserve battery health.

Reserve fast charging for situations where you need a quick power boost and can't wait for a slower charge.
Some devices offer adaptive charging features that can intelligently manage charging speeds to optimize battery health.

Ce zelis, pa naredi teste in objavi rezultate.

Zgodovina sprememb…

ZveeZ je izjavil:

matobeli je izjavil:

Zakaj je boljse pocasno polnjenje? A ni tako, da jo med polnjenjem najbolj degradira temperatura?
V tem primeru bi bilo 120w polnjenje 4*5min optimalno (3*5min ce ciljas na 80%, 2*5min ce ga drzis vedno v obmocju 30-80%).
Ker fuck me, tudi telefoni s cca 20w polnjenjem, se kar lepo segrejejo in so topli celo urco ali vec, dokler se napolnijo.

Lej. ne mislim delat doktorata iz polnjenja baterije, in si oljajsam zivljenje z upostevanjem priporocil.

Kle imas clanek, ki potrjuej, da priporocilo drzi.
https://chargie.org/battery-degradation...
««
386 / 386
»
»»