Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
ZveeZ ::
Potem pa sproti malo poročaj Ženi nameravam vzeti 13T, sebi 13T pro.
Zakaj modrega?
Moder ima usnjen zadnji del in zato ima vec oprijema (ne drsi) ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
user-pass ::
Hcerki se je pokvaril Poco F2 Pro, sedaj pa gledam Poco F5 Pro (12GB+512GB) za 500€ https://www.idealo.de/preisvergleich/Of...
Ali je to OK cena in pa ali je za ta denar kaj boljsega, plus minus 100€ ? Hvala!
Ali je to OK cena in pa ali je za ta denar kaj boljsega, plus minus 100€ ? Hvala!
Hcerki se je pokvaril Poco F2 Pro, sedaj pa gledam Poco F5 Pro (12GB+512GB) za 500EUR https://www.idealo.de/preisvergleich/Of...
Ali je to OK cena in pa ali je za ta denar kaj boljsega, plus minus 100EUR ? Hvala!
Xiaomi 13T
Cca 20% slabsi SoC in nima wireless charging.
Ima pa 5 let obljubljene podpore (4 leta OS update), boljse kamere in display. Ip68 in esim.
Zgodovina sprememb…
Scaramouche3 ::
A kdo ve kje se dobi ovitek na tej strani za https://www.dhgate.com/product/xiaomi-p...
Egidij88 ::
Hcerki se je pokvaril Poco F2 Pro, sedaj pa gledam Poco F5 Pro (12GB+512GB) za 500EUR https://www.idealo.de/preisvergleich/Of...
Ali je to OK cena in pa ali je za ta denar kaj boljsega, plus minus 100EUR ? Hvala!
Xiaomi 13T
Ima pa 5 let obljubljene podpore (4 leta OS update), boljse kamere in display. Ip68 in esim.
Ali pa navadni F5 za 300€
https://www.kajkupiti.si/telefoni
Xiaomi 13T
Ce gledamo nakup iz Kitajske je F5 cca 120€ cenejsi od 13T.
Menim, da je za nekoga, ki ne igra igric, 13T veliko bolj racionalna odlocitev. Predvsem zato, ker bo F5 ostal brez podpore nekje v zacetku 2025, 13T pa nekje v zacetku 2030.
Xiaomi 13T
Ce gledamo nakup iz Kitajske je F5 cca 120€ cenejsi od 13T.
Menim, da je za nekoga, ki ne igra igric, 13T veliko bolj racionalna odlocitev. Predvsem zato, ker bo F5 ostal brez podpore nekje v zacetku 2025, 13T pa nekje v zacetku 2030.
Je to naj cena ki se jo dobi?
Link
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
krho ::
Če je 500€ najnižja cena pri kitajcu, bi jaz raje vzel za ~530€ na amazon.de
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
TheTrick ::
Imam težavo s hitrim polnenjem svojega t12 pro. Pred parimi dnevi je začelo "metat ven" 120W polnenje. Na ekranu za sekundo pokaže da se polni s 120W potem vrže v ekstremno počasno polnenje (full charge 5 ur) in spet napiše da se polni s 120W in spet vrže v počasno polnenje. To naredi na hitro ene 2x-3x potem obstane v počasnem ali v najboljšem primeru quick charge funkciji.
Če obrnem usb c priključek pa sploh ne ponudi fast charge ampak gre takoj v super slow charging. Torej tudi stran usbcja igra neko vlogo očitno.
Probal sem spihat charge port, ga tudi očistiti, zgleda čisto OK nič ni posebnega, probal z drugim original polnilcem, tudi drugimi kabli, resetirat telefon, na novo sem tudi naložil zadnjo verzijo softwera.
Probal sem izklopti boost charge opcijo ter tudi charging prediction nastavitev. A brez uspeha
Hec je v tem da če vklopim kabel ene 10x 20x eventuelno charginga ne vrže v slow speed ampak ostane in se nafila s polno hitrostjo.
Kšna ideja kaj bi lahko bilo?
Če obrnem usb c priključek pa sploh ne ponudi fast charge ampak gre takoj v super slow charging. Torej tudi stran usbcja igra neko vlogo očitno.
Probal sem spihat charge port, ga tudi očistiti, zgleda čisto OK nič ni posebnega, probal z drugim original polnilcem, tudi drugimi kabli, resetirat telefon, na novo sem tudi naložil zadnjo verzijo softwera.
Probal sem izklopti boost charge opcijo ter tudi charging prediction nastavitev. A brez uspeha
Hec je v tem da če vklopim kabel ene 10x 20x eventuelno charginga ne vrže v slow speed ampak ostane in se nafila s polno hitrostjo.
Kšna ideja kaj bi lahko bilo?
Egidij88 ::
S kodo je 430€. Pri nas v Mi Store pa 520€.
https://mi-store.si/collections/pametni...
S kodo je 430€. Pri nas v Mi Store pa 520€.
https://mi-store.si/collections/pametni...
Dhgate je 12gb tvoj je 8!
SmeskoSnezak ::
Xiaomi 13t, kje je kak dober link (mogoce amazon ali pa aliexpress, ce full ceneje)?
Se razmislja o kaksnem "bulk" nakupu? ie. vec slo-techarjev vkup.
@ Pusti soncu v srce... @
SmeskoSnezak je izjavil:
Xiaomi 13t, kje je kak dober link (mogoce amazon ali pa aliexpress, ce full ceneje)?
Bodo black friday cene kaj pomagale?
Bi kdo kupil preko takih?
Link 1
Link 2
edi45 ::
Pocota nebi nikoli več kupil. Imam sicer enega F3 8/256gb na prodaj, ima nameščen pixel OS, saj mi je šel na ku*ac stock poco miui, saj je kontaminiran z reklamami.
Sedaj imam 3 mesece Xiaomi 13 8/256gb in sem več kot zadovoljen. Razlika dan in noč, nič reklam. T modelov sem se tudi vedno izogibal bolj kot ne.
Sedaj imam 3 mesece Xiaomi 13 8/256gb in sem več kot zadovoljen. Razlika dan in noč, nič reklam. T modelov sem se tudi vedno izogibal bolj kot ne.
Scaramouche3 je izjavil:
T modelov sem se tudi vedno izogibal bolj kot ne.
Zakaj?
2 tedna sem imel na "testu" 11T pro, ko je prišel ven. Ampak je imel telefon zelo velik problem s pregrevanjem. Tudi procesorji so slabši kot v flagshipih, recimo Xiaomi 12/13/14 serija, potem niso imeli pravega proximity senzorja, ampak je bil zgolj AI, ki je izredno slabo deloval. Se je telefon sam odklepal, med pogovorom se ni zaklenil, si stiskal z licom po številčnici ko si govoril, ali pa se dal na mute. Sam mi je klical ali pa se javljal, objavljal na FB stanja, vse to ko je bil v žepu. Kljub temu da sem odstranil face ID. Podoben problem sem imel na Poco F3. Ne me narobe zastopiti, imam Xiaomi 13, sem zelo zadovoljen z njim hardware-sko in software-sko gledano, ampak T serije ali nižje ne bi več imel. Saj so vedno neki kompromisi potem, ali recimo ni proximity senzorja, slabši procesor, slabše kamere, slabši OS, ki je kontaminiran z reklamami itd..
Dimnik ::
Zdaj pa nehaj nakladat....določene stvari ti niso jasne...
Tud v drugi temi ko pišeš o samsungih, si tud zabluzil...
Zdaj pa nehaj nakladat....določene stvari ti niso jasne...
Tako pač je..Xiaomi ima oz je imel hardwarske probleme pri budget modelih, 13T pro ima fizičen proximity senzor, 11T ga ni imel. Za Redmi ne vem kako je, ker jih nisem nikoli imel, za Pocota ti tudi lahko povem iz prve roke, vse felerje od telefona. Samsung je pač malo mimo vstrelil z optimizacijo oneUI-ja kar se tiče življenja baterije, z najnovejšim updejtom, pa so še vizualno toolbar pokvarili..tudi po sami odzivnosti ni nič posebnega oneUI, imaš hitrejše in bolj odzivne androide
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()
Dimnik ::
Ne rabiš meni govorit o xiaomijih, sam sem tudi na mi oz t serijah, doma so še redmi8ro in poco f1, f2pro....
Trenutno sem na s23pkus, kjer je vzdržljivost baterije z snapdragonom odlična, proti prejšnjim serijam z exyinosi.....so pa zjebali z včerajšnjim updatom toolbar, to pa ja
Na hitrico, se mi ne da v detajle
Trenutno sem na s23pkus, kjer je vzdržljivost baterije z snapdragonom odlična, proti prejšnjim serijam z exyinosi.....so pa zjebali z včerajšnjim updatom toolbar, to pa ja
Scaramouche3 je izjavil:
Zakaj?
2 tedna sem imel na "testu" 11T pro, ko je prišel ven. Ampak je imel telefon zelo velik problem s pregrevanjem. Tudi procesorji so slabši kot v flagshipih, recimo Xiaomi 12/13/14 serija, potem niso imeli pravega proximity senzorja, ampak je bil zgolj AI, ki je izredno slabo deloval. Se je telefon sam odklepal, med pogovorom se ni zaklenil, si stiskal z licom po številčnici ko si govoril, ali pa se dal na mute. Sam mi je klical ali pa se javljal, objavljal na FB stanja, vse to ko je bil v žepu. Kljub temu da sem odstranil face ID. Podoben problem sem imel na Poco F3. Ne me narobe zastopiti, imam Xiaomi 13, sem zelo zadovoljen z njim hardware-sko in software-sko gledano, ampak T serije ali nižje ne bi več imel. Saj so vedno neki kompromisi potem, ali recimo ni proximity senzorja, slabši procesor, slabše kamere, slabši OS, ki je kontaminiran z reklamami itd..
Xiaomi 13 je bolje od T serije? T serija je budget verzija?
Ne rabiš meni govorit o xiaomijih, sam sem tudi na mi oz t serijah, doma so še redmi8ro in poco f1, f2pro....
S23 ultra, ima še "boljšo" vzdržljivost baterije, zaradi večje baterije in boljšega zaslona, kjer se frekvenca osveževanja spusti do 1hz, medtem ko se na S23+ samo do 24hz. In kljub temu da je resolucija nastavljena na 1080p je še vedno slaba, osebno nisem videl ravno ne vem kakšne velike izboljšave napram lanski S22 ultri. Kar še potem edino ostane, je slaba optimizacija OSa. Pa prstni odtis bi lahko popravili, je enako sranje kot na prejšnji generaciji
Andraz1988 ::
Jaz imam xiaomi 12 in sem več kot zadovoljen. te pa pride caa 400€ zdaj. prej sem fural Mi 9t 4 leta tud brez problemov. flagship so 12/13 in pa pro verzije le teh...
Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Zakaj?
Xiaomi 13 je bolje od T serije? T serija je budget verzija?
Tako je, 13 in 14 serija sta flagship seriji, imaš osnovni model recimo xiaomi 13, potem imaš 13 pro, ki je nekoliko večji, z večjim ukrivljenim zaslonom, ki ima višjo resolucijo, hitrejšo polnjenje in boljšimi kamerami, in potem imaš še ultro, ki ima še boljše kamere in več rama in večjo baterijo. Sam hardware, procesor in grafika pa je ista v vseh treh.
Zdaj oktobra je bila predstavljena na kitajskem 14. serija, Ki že ima Snapdragon 8 gen 3, katera bo prišla v Evropo, v začetku januarja mislim da?
Zgodovina sprememb…
Kaj so pa te MI serije, https://www.dhgate.com/product/original.....@.esmtwo|v2|402_0|e68ce5f393934aa6bd3febf21e197804.newC.#s1-3-1;searl|1473417308:4
Je to pod serijo brez MI?
Je to pod serijo brez MI?
Xiaomi 13 je MI 13, xiaomi 14 je MI 14. Mi je ubistvo skrajšava za xiaomi, se pravi mi 14 = xiaomi 14. To kar si poslal je najnovejši Xiaomi 14 pro, kateri še ni zunaj v evropi.
Zgodovina sprememb…
Scaramouche3 je izjavil:
Xiaomi 13 je MI 13, xiaomi 14 je MI 14. Mi je ubistvo skrajšava za xiaomi, se pravi mi 14 = xiaomi 14. To kar si poslal je najnovejši Xiaomi 14 pro, kateri še ni zunaj v evropi.
Se splača čakati na črni petek za MI13?
Ne vem, pri nas je črni petek tako ali tako bolj mit kot kaj druga..jaz sem ga avgusta kupil za 700€ pri mobos.si. Prvo sem naročil in kar plačal preko kartice belega za 740€, nakar me kličejo čez pol ure, da je prišlo do napake v sistemu, da sploh nimajo in ne morejo dobiti belega, da lahko mi vrnejo denar, ali pa pošljejo še isti dan črnega in refundajo 40€, čeprav so drugače vse barve isto stale. Tako da sem potem vzel črnega in dobil 40€ nazaj
Vanadium ::
A se bo dalo dat gor AOSP, da ne bo MIUI malo sarkazma ampak tudi malo resnice je v tem ....
Scaramouche3 je izjavil:
Ne vem, pri nas je črni petek tako ali tako bolj mit kot kaj druga..jaz sem ga avgusta kupil za 700€ pri mobos.si. Prvo sem naročil in kar plačal preko kartice belega za 740€, nakar me kličejo čez pol ure, da je prišlo do napake v sistemu, da sploh nimajo in ne morejo dobiti belega, da lahko mi vrnejo denar, ali pa pošljejo še isti dan črnega in refundajo 40€, čeprav so drugače vse barve isto stale. Tako da sem potem vzel črnega in dobil 40€ nazaj
Kateri model si vzel, zdej so dvignl cene....
bajsibajsi ::
Zal pa so cene top end Xiaomi telefonov postale nekonkurencne. Skoraj pravtako visoke kot pri ostalih uveljavljenih znamkah (Samsung).
Ko sem 2019 kupil Xiaomi Mi 9, ki je v tistem letu izsel, se je prodajal za cca. 300 evrov. Sedaj se "ekvivalent" Xiaomi telefon prodaja za 1k eur. Se Xiaomi 12, ki je v bistvu 2 leti star telefon, se prodaja za 400+ evrov.
bajsibajsi je izjavil:
Zal pa so cene top end Xiaomi telefonov postale nekonkurencne. Skoraj pravtako visoke kot pri ostalih uveljavljenih znamkah (Samsung).
Ko sem 2019 kupil Xiaomi Mi 9, ki je v tistem letu izsel, se je prodajal za cca. 300 evrov. Sedaj se "ekvivalent" Xiaomi telefon prodaja za 1k eur. Se Xiaomi 12, ki je v bistvu 2 leti star telefon, se prodaja za 400+ evrov.
Xiaomi je ukinil limit 5% profita v highend segmentu (bivsa Mi serija) in zato ponuja izdelke po ceni, ki je +- enaka konkurenci.
Nekaterim se zdi predrago medtem ko jim je Apple ali Samsung za 1k ok.
Leko ::
Seveda dokler so vam ga talali zraven praška je bil super telefonček, kaj ne
Sedaj, ko je pa treba zanj plačat je pa vse preveč. Jao jao...
Sedaj, ko je pa treba zanj plačat je pa vse preveč. Jao jao...
mailer ::
bajsibajsi je izjavil:
Snemi plašnice in poglej okoli, redmi note 12 256GB dobiš za dobrih 170€.Xiaomi 13 je MI 13, xiaomi 14 je MI 14. Mi je ubistvo skrajšava za xiaomi, se pravi mi 14 = xiaomi 14. To kar si poslal je najnovejši Xiaomi 14 pro, kateri še ni zunaj v evropi.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Ponovno preberi kaj sem napisal.
Edi45 je pisal o flagship Xiaomi telefonih in na to se nanaša moj komentar. Pa ne da je z Redmi in/ali Note serijami karkoli narobe, ampak ti nikoli niso bili v high end segmentu (z doloceno Note izjemo pred leti).
Dejstvo je, da Xiaomi v zgornjem segmentu - z bistvenim visanjem cen - izgublja konkurencno prednost.
Na @Leko doprinos pa ne bom zapravljal casa za odgovor.
Edi45 je pisal o flagship Xiaomi telefonih in na to se nanaša moj komentar. Pa ne da je z Redmi in/ali Note serijami karkoli narobe, ampak ti nikoli niso bili v high end segmentu (z doloceno Note izjemo pred leti).
Dejstvo je, da Xiaomi v zgornjem segmentu - z bistvenim visanjem cen - izgublja konkurencno prednost.
bajsibajsi je izjavil:
Ponovno preberi kaj sem napisal.
Xiaomi je dvignil ceno svojim flagshipom, ker lahko.
Dandanes, ko je povprecen potrosnik neinformiran, je lazje prodat flagshipa za jurja kot za 700EUR. Drazje je boljse:)
Pac Xiaomi proda tako veliko stevilo budget telefonov, da si v flagship segmentu lahko privoscijo drazji razvoj in visjo ceno.
Roko na srce, ce brand ne bi bil sinonim za poceni telefone (v EU), se nihce ne bi obremenjeval s ceno, ker so +- enake kot pri konkurenci. Niso Xiaomiji nic slabsi od npr Samsunga, Googla, Sonyja itd.., da bi upraviceno pricakovali nizje cene.
Zgodovina sprememb…
mailer ::
bajsibajsi je izjavil:
Ponovno preberi kaj sem napisal.Moj komentar se je bolj nanašal na 12 serijo, ki jo tudi dobiš za omenjen znesek pa verjamem da dvakrat dražji model iz iste serije niti slučajno ne prinese 2x boljše izkušnje. Imaš pa prav, da nima smisla, da se določeni znani proizvajalci budget telefonov "rinejo na pašnik, kjer je še veliko ovc nepostriženih" so pa seveda skočili na free monej, ki se nahaja povsod. Kot je zgoraj napisal; zakaj nebi če lahko.
Pa še komentar na Xiaomi avto, oblika poršeja, tesline luči in zadnji spojler od R8 pa imamo nov avto
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Kateri model si vzel, zdej so dvignl cene....
Se opravičujem za pozen odgovor, Xiaomi 13 8/256gb sem vzel.
Zaphod_B75 ::
Na amazonu bom vzel Poco F5, predzadnje vprašanje pred nakupom
Kaj je razlika med
Poco F5 DE version https://www.amazon.de/dp/B0C14J68PV?th=...
in
Poco F5 FR version https://www.amazon.fr/dp/B0C14J68PV?th=1
FR je vedno od oka 15EUR je cenejši - ne glede na to ali primerjam cene za oba 8 ali oba 12 GB ram.a
A je kakšen hakljc, ali je razlika dejansko samo v ceni?
Kaj je razlika med
Poco F5 DE version https://www.amazon.de/dp/B0C14J68PV?th=...
in
Poco F5 FR version https://www.amazon.fr/dp/B0C14J68PV?th=1
FR je vedno od oka 15EUR je cenejši - ne glede na to ali primerjam cene za oba 8 ali oba 12 GB ram.a
A je kakšen hakljc, ali je razlika dejansko samo v ceni?
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zaphod_B75 ()
Zaphod_B75 ::
Hvala @amacar, nisem takoj opazil.
Sem pa do prav teh prišel ko sem cene primerjal z TropicalPrice.com https://tropicalprice.com/product/B0C14...
mogoče preverim še aliexpress
Sem pa do prav teh prišel ko sem cene primerjal z TropicalPrice.com https://tropicalprice.com/product/B0C14...
mogoče preverim še aliexpress
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zaphod_B75 ()
wcpapir ::
bajsibajsi je izjavil:
Snemi plašnice in poglej okoli, redmi note 12 256GB dobiš za dobrih 170€.Xiaomi 13 je MI 13, xiaomi 14 je MI 14. Mi je ubistvo skrajšava za xiaomi, se pravi mi 14 = xiaomi 14. To kar si poslal je najnovejši Xiaomi 14 pro, kateri še ni zunaj v evropi.
Sem ga kupil za backupat. Zanič telefon, še to kaj od časa do časa poženem vse šteka.
Lahko kaksen lastnik Xiaomi 12 (iskreno) pove, ce se mu telefon pregreva med igranjem iger? Kar nekaj YT recenzij govori o tezavah s pregrevanjem (primer:
Xiaomi 12 ali Poco F5?
Telefon ni zame in iger se ne bo igralo, nagibamo se Xiaomi 12 predvsem zaradi "majhnosti".
Xiaomi 12 ali Poco F5?
Telefon ni zame in iger se ne bo igralo, nagibamo se Xiaomi 12 predvsem zaradi "majhnosti".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()