Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Bolt ::
Se da to vsaj slike rešit?
Zakaj pa nimaš slik v oblaku? Google foto in podobni? Zakaj si ne delaš backupa slik in vsega ostalega?
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.
husky1 ::
manjkajo mi za par mesecev, ker se mi je g foto zapolnil, nisem pa naredil backupa za ta čas. Torej, ali uradni servis to lahko reši?
husky1 ::
Kron it je uradni servis, bom šel tja, upam da zrihtajo. Imam še garancijo, tako da je še vse original. Hvala!
darck ::
Jaz si nikoli ne dajem slik na CLOUD in imam stokrat raje nastavljeno,da se mi vse slike shranjujejo na SD kartico. Briga mene za oblak pa kaj še,da imajo potem lopovi dostop do vsega a mislite,da google nima dostopa do vsega kar se na oblake in strežnike nalaga? Sedaj po novem pa bom moral nekako drugače rešiti shranjevanje slik,video itd.... na mobitelu saj sem glih kar naročil novi telefon kateri ima samo notranji pomnilnik in nima na izbiro za SD kartico vendar sigurno na oblak ne bom nalagal. Podobno je pri računalniku,ko se mi je Onedrive takoj zalaufal,ko sem windowe naložil vendar nima šans in ga takoj ustavim in zablokiram in od mene ne bo nič nalagal po oblaku že tako imajo preveč vpogleda v določene zadeve.
HitraSperma ::
Zelo pametno, sem bral da Google še posebej špijunira slovence, bolj podrobno tiste ki so na slotech forumu in se jim nick začne s dar... Tako da zelo dobro razmišljaš
fgdsfjk
NejcSSD ::
Imam Xiaomi Mi10T PRO in danes se mi je z nenada resetiral in se ne naloži več. Ne morem ga ugasnit, ne nič, bootloop, skos kaže Mi logo, to je pa to. Karkoli narediš, se ne spremeni, samo nalaga v nedogled. Lahko pridem v recovery, ampak reboot in safe mode ne reši zadeve. Se da to vsaj slike rešit? Za ostalo mi je vseeno.
Jaz sem to rešil da sem razdrl in odklopil kamero PIN konektor iz matične. Telefon je takoj bootal. Je bil pa drug model ampak smešn solution. potrebno je bilo izolirati stik med kablom in ohišjem oziroma kovinskim ogrodjem ki pokriva del matične.
Morda je kakšna podobna bedarija. Isto se je pojavilo kar iznenada po eni od posodobitev
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Kaj pa to,ko se je meni zgodilo pred kakimi 5 leti,da se je telefon Sony Xperia Z3 compact po posodobitvah crknil. Telefon je poprej normalno deloval a po posodobitvah pa crknil in ker je bil še pod garancijo so mi dali novega saj je osnovna plošča pregorela na prejšnjem. Saj človek še verjeti ne more kaj se vse mogoče lahko zgodi
ZveeZ ::
Zato je morda bolje dati Googlu na vpogled fotografije, kakor pa da jih izgubis.
No, kakor za koga.
No, kakor za koga.
AgiZ ::
Ali pa uporabiš neko avtomatsko rešitev, ki ne vključuje Googla, pa so vsi zadovoljni (Syncthing, Nextcloud,...).
Redmi ali redmi note?
Ce note, se ti splaca stegnit do 265€ in vzeti redmi note 12 pro na amazonu.
Rn10pro je star 2 leti in se vedno 200€, 11ka pa ne seze 10ki do kolen.
Ce note, se ti splaca stegnit do 265€ in vzeti redmi note 12 pro na amazonu.
Rn10pro je star 2 leti in se vedno 200€, 11ka pa ne seze 10ki do kolen.
zobnik ::
Ja je več oznak in če nisi pozoren se hitro nafu*aš.
Tud gledal da redmi 10 pro še vedno med dobrimi redmiji.
Tud gledal da redmi 10 pro še vedno med dobrimi redmiji.
Če mi kdo da za pol cene note 10 pro ga vzamem, eni hočejo 200, ampak probajo mogoče bo kdo nasedu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Če mi kdo da za pol cene note 10 pro ga vzamem, eni hočejo 200, ampak probajo mogoče bo kdo nasedu
Moja zena ga uporablja in razmisljam, da bi ji ga zamenjal za 12 pro.
Ima sicer 6/64gb model ampak kolikor sem uspel videt, je lepo ohranjen.
Za 100EUR ga dam brez usb kabla (oz s slabse ohranjenim, ker je prisel macki med zobe - ni prebila zic) oz 115EUR z novim usb kablom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Edino te kamera zadaj mi niso razumljive, so vsaj 3-4 različno postavljene.
Najbolj se nagibam na onga s 108mp
Najbolj se nagibam na onga s 108mp
Še vedno so 108 sam drugače postavljene, tud čudno mi je da je 10 pro boljši od naslednika 11.
https://www.mi.com/global/product/redmi...
https://lowpi.com/us/xiaomi-redmi-note-...
Teh pomešanih kamer je vsaj 5 različnih modelov telefona.
https://www.mi.com/global/product/redmi...
https://lowpi.com/us/xiaomi-redmi-note-...
Teh pomešanih kamer je vsaj 5 različnih modelov telefona.
Tudi sam sem ostal presenecen, da redmi note 11 pro+, kateri se je prodajal za 400EUR, dejansko slika slabse od rn10pro (sem ga sproval).
Senzor je isti. Locita se verjetno po lečah in po algoritmu/procesiranju.
Rn10pro je bil predober za svoj cas/denar in Xiaomiju ne uspe narediti nic boljsega za enak denar.
Se danes ne vem, ce dobis nov telefon za 200EUR z boljso kamero.
Senzor je isti. Locita se verjetno po lečah in po algoritmu/procesiranju.
Rn10pro je bil predober za svoj cas/denar in Xiaomiju ne uspe narediti nic boljsega za enak denar.
Se danes ne vem, ce dobis nov telefon za 200EUR z boljso kamero.
Zgodovina sprememb…
10 pro ja, sam eni so 8gb/256 in pa stari 2-3 leta in cena skoraj 200 evrov, še 1 let in vprašanje če bo še delal, ekr ga dost ljudi nos po žepih in ga zaliva švic....iščem 01/04 območje.
Bolje novga za 220+- kot tle 180 za 2.5 leta starga
10 pro ja, sam eni so 8gb/256 in pa stari 2-3 leta in cena skoraj 200 evrov, še 1 let in vprašanje če bo še delal, ekr ga dost ljudi nos po žepih in ga zaliva švic....iščem 01/04 območje.
Zato ti priporocam, da se stegnes do 265€ ter vzames 12pro. Ima 50mpx z ois. Reviewi pravijo, da ni bistvene razlike med tem in 12pro+ z 200mpx kamero.
12pro je nov model, 10pro pa je proti koncu supporta (ze dobil 2 android nadgradnji). Zato ni vreden 200€+
Matej_K ::
Kje se dobi 12pro za 265EUR?
EDIT: ok, našel na Amazon za 282EUR, mi je dosti
EDIT: ok, našel na Amazon za 282EUR, mi je dosti
... .. .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matej_K ()
10 pro/256gb, star 2.5 leta kolk je po vašem vreden.
Star je lahko najvec 2 leti in 2 meseca.
Vrednost? Odvisno komu:)
Za referenco vzami, da sem novembra 2021 prodal pol leta starega 128gb za 180€ (nov je bil 215€).
Jaz ne bi placal preko 150€ ne glede na kolicino spomina. Pa se 150€ je prevec, za telefon ki je bil kupljen za kakih 280€ in bil v uporabi vec kot 2 leti.
Če ima kdo kaj slik od redmija od tega 108mp fotoaparat bi mi jih lahko nekaj poslal na e-mail:
2001seatibiza@gmail.com
Hvala.
P.s. teste gledal in tud priemrjal slike na testih sam bi raje videl, da jih kdo pošlje v večji velikosti
2001seatibiza@gmail.com
Hvala.
P.s. teste gledal in tud priemrjal slike na testih sam bi raje videl, da jih kdo pošlje v večji velikosti
Verjetno je zraven tudi Xiaomi.
https://siol.net/digisvet/novice/nevarn...
Pa Google, Samsung in Nokia.
Master_Yoda ::
Mah osebno me boli k za to, ker si takoj odklenem bootloader in gor poknem custom rom ki je bolj AOSP kot ta MIUI bloat.
Dovie'andi se tovya sagain.
Master_Yoda je izjavil:
Mah osebno me boli k za to, ker si takoj odklenem bootloader in gor poknem custom rom ki je bolj AOSP kot ta MIUI bloat.
To mi je bilo vedno zanimivo, da ljudje bolj zaupajo neki xy dev ekipi (po moznosti iz Indije) kakor proizvajalcu, ki dejansko odgovarja za prodan izdelek.
OmegaM ::
Sem gledal opise, recenzije in ker je govora o redmi note 10 pro je dejansko redmi note 12 pro 4g v bistvu rn10 pro.
Po moje se vedno dober nakup?
Ker sam imam mi 9t pro, pri katerem bi moral menjati baterijo cetrtic.
Drugace super telefon.
Ali je v primerjavi smoterno razmisljati z katerim drugim modelom?
Drugace super telefon.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Sem gledal opise, recenzije in ker je govora o redmi note 10 pro je dejansko redmi note 12 pro 4g v bistvu rn10 pro.
Drugace super telefon.
Rn12pro 5g (6/128gb) te (danes) stane 250EUR.
4g verzija.. 270EUR?
Trenutno edina verzija oz verziji, ki sta bistveno boljsi od rn10pro sta rn12pro 5g in rn12pro+ 5g.
Zgodovina sprememb…
MucuCat ::
Pri 10 pro mene moti da so stari 2,3 leta in hočejo met 180 evrov, to je preveč. Tak telefon je sam vprašanje kdaj crkne. To ni tv, računalnik ko je na suhem, folk nosi to po žepih in svic zaliva telefon, tak da,
Clone ::
MrStein ::
V temi o televizorjih pa (eni) poudarjajo kako je OLED boljši za oči.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Ja verjamem. Meni bolj odgovarja LED. V nočnih izmenah pogledam na telefonu kakšen film. Na Poco F3 je bela preveč sekala, je bilo treba vklopit filter. Sedaj imam iPhone SE in je boljše.
Meni pa na Poco X5 Pro sploh nič ne seka bela barva preveč in sploh ne rabim več nikoli uporabljati opcijo nači za branje kot sem jo poprej uporabljal na Redmi Note 8 Pro.
Moje oči so že bolj uboge... itak pa LCD v srednjem rangu že težko najdeš. 10t je bil izjema.
Mam sedaj še zmeraj novo 5t 128gb/6gb a se splača vzet redmi 10 pro.
Kako bi ostali ocenil delovanje na sploh, je vsaj 50% redmi boljši al gre to za 20% boljši.
Kako bi ostali ocenil delovanje na sploh, je vsaj 50% redmi boljši al gre to za 20% boljši.
Kodrnusa ::
Kva kupit za tasta tam do 380€. Pomembna je baterija in kamera. Sem gledal mal poco x5 pa xiaomi mi 11, ostalo je vse predrago. Predlogi?
Lahko tudi druge firme
Lahko tudi druge firme
Kva kupit za tasta tam do 380€. Pomembna je baterija in kamera. Sem gledal mal poco x5 pa xiaomi mi 11, ostalo je vse predrago. Predlogi?
Lahko tudi druge firme
Redmi note 12 pro 5g s 50mpx kamero z OIS.
6/128gb verzije se na amazonu zacnejo pri 250€ (+ cca 8€ ptt), 8/128gb pri okoli 310€.
Imas se pro "plus" verzijo z 200mpx kamero za okoli 400€, ampak reviewerji pravijo, da ni bistvene razlike v slikah.