» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
356 / 374
»»

Vm1999 ::

scipascapa je izjavil:

Vm1999 je izjavil:

Za ta denar sploh ni kaj razmišljat, A52s trenutno za 340eur na amazonu...


pri nas pa slavnih 489€, pač bogati smo.


Pri nas je 380 odkar je prišel ven, še v fizičnih trgovinah

V-i-p ::

Ah, za 300€ se novi dobijo po oglasih. Eno leto pa še nekaj nazaj sem takrat dobil zapakiranega a51 za 200€, tale bo pa naslednji. Pač tisti njihov miui mi ne sede, da se ustrelim :).
Kolega navija za mi11 5g, pa me ne prepriča.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

OK.d ::

Andoid 12 na Pixlih je tudi postal katastrofa.
LPOK.d

Grega3 ::

Zdravo. Imam Poco x3 NFC (global ROM) in imam naslednji problem. Ko imam povezan telefon preko Bluetooth na bilo kakšno napravo(BT zvočnik, slušalke, avtoradio,..) mi, ko imam klic ne dela mikrofon na telefonu in prav tako ne na slušalkah oz. na povezani napravi. Če spremenim med klicem npr. bt naprava, zvočnik, telefon, se ne zgodi nič. Klicatelja normalo slišim on mene pa ne. Probal sem že reset BT nastavitev in tudi hard reset telefona ampak nič ne pomaga. Zelo je smotano, ker moram ko imam klic izklopit BT nato pa mikrofon normalno deluje. Gledal sem tudi po spletu ampak nisem našel nič pametnega. Ima mogoče kdo enak problem ali pa mogoče ve kaj bi lahko bilo narobe?

Vm1999 ::

Če greš pod bluetooth - shranjene naprave, imaš pod podrobnimi nastavitvami določene naprave (se pravi BT slušalke/zvočnik) vklopljeno opcijo "phone calls" poleg "media audio" ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vm1999 ()

Grega3 ::

Ja pod shranjenimi napravami imam vklopljeno opcijo phone calls.

kanarin ::

scipascapa je izjavil:

xiaomi je dobil krila, pri cenah ;)


Če mogoče niste še opazili- praktično vsi telefoni so se v zadnjem času podražali..

sinalko je izjavil:

Najdi mi telefon pod 300€ z Snapdragon 780 v Sloveniji. Ne tujina. Hvala.


Najdi si sam će to želiš oz iščeš. Jaz sem svojega pač plačal 250 €, to je zame bistvo. Pa tudi če sem ga kupil in dobil iz.. Marsa :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kanarin ()

kanarin ::

amacar je izjavil:

Po mi8/mi9/mi10/mi11 mislim, da je pocasi cas, da preizkusim se kaj drugega


Ti torej vsako leto zamenjaš flagship telefon ? Zakaj - ali so že po 1 letu tako zanič ? Res zanimivo, ker meni midrange povsem dobro služi vsaj 3 leta...

amacar ::

Menjam ponavadi, ko pride global verzija novega modela, v povprečju vsako leto ali celo prej. Ne menjam zato, ker bi bil zanic, ceprav se na bateriji po 1 letu ze pozna in vcasih je do vecera ze prazen (mi10 je tu izjema, se sedaj po 1.5leta zdrzi dlje kot je nov mi11). Par 100€ ob menjavi mi ne igra neke vloge, toliko nekateri porabijo za cigarete, jaz pa za svoj "hobi". Sva pa vedno vsaj dva vesela; js, ker dobim nov telefon in zena, ker dobi mojega starega, njenega pa kdo iz familije.

kanarin ::

Hmm,včasih sem bil prepričan, da je glavni razlog oz prednost nabave flagshipa ravno to, da ga (lahko) uporabljaš več let pa je resnica morda ravno obratna (torej da lastnih midrangov in budgetov dejansko uporabljajo svoje telefone več let kot lastniki flagshipov). To na prvi pogled mogoče zgleda nenavadno in nelogično, ampak če razumemo razmišljanja oz se postavimo v kožo teh uporabnikov je potem vse malo bolj jasno....

Kot razlog menjave si omenil samo baterijo - po mojem pa to ni bistveni razlog, ampak bolj nek izgovor - drži ? No, saj si v bistvu priznal da gre dejansko za "hobi". V redu, to razumem in je seveda povsem legitimno - vsak ima (lahko) svoje hobije in prioritete. Nič spornega v tem. Lahko pa vseeno povem osebno mnenje da me čudi tako močna "potreba" nekaterih uporabnikov, da "morajo" res vsako leto (ko izide nova verzija) zamenjati svoj telefon. Ta fenomen se mi zdi resnično zanimiv - kakšni so dejanski vzgibi pri uporabnikih. Recimo tudi proizvajalci TV aparatov, vsak leto izdajajo nove modele - pa ne poznam nobenega , ki bi po 1 letu zamenjal svoj nov TV. Ja razumem, pri telefonih je več napredka in novosti (predvsem pa so te male napravice bistveno bolj zanimive oz vznemirljive) - ampak v 1 letu pa po mojem spet ni tolikšne razlike. Pa še en hipotetični razmislek - če bi proizvajalci telefonov izdajali nov flaghship recimo vsak kvartal - ali bi se samo zaradi tega "potreba" po menjavi telefona iz 1 leta avtomatično zmanjšala za četrt leta ?

Je pa to izdajanje novih in novih modelov - še posebej pri Xiaomiju res noro. Recimo Redmi Note serija:

- leta 2018 sem moji nabavil Redmi Note 5 (na voljo je bil od februarja)
- Redmi Note 6 je bil izdan (že) septembra 2018
- Redmi Note 7 je prišel celo že januarja 2019
- Redmi Note 8 je prišel konec avgusta 2019
- Redmi Note 9 je prišel konec aprila 2020
- Redmi Note 10 je prišel konec marca 2021
- Redmi Note 11 je bil že najavljen in bo na voljo že ta mesec

Torej samo obdobju letu in pol so bili izdani kar 4 (!!!) modeli RN (med RN5 in RN8), 4 letih pa kar 7 modelov !

Torej pred manj kot 4 leti nazaj nabavjen telefon zgleda (samo številčno gledano) danes že kar "prazgodovinski". Glede na toliko novih izdanih modelov v tem času bi človek mislil oz. pričakoval, da je aktualen Note model "svetlobna leta" pred tistim iz 2018 - pa v praksi niti pod razno ni tako...

wcpapir ::

Doma imam še redmi note 8pro tisti z mediatek procesorjem, povozi vse do sedaj v igricah, čeprav se je takrat zelo govorilo da je to beden procesor. Je pa res da tem telefonom po treh letih odpove ohišje če že ne prej in polnilne enote se razmajejo in hitro se obrabijo. Ampak delajo pa kar in kar.

scipascapa ::

kanarin: še pred nekaj časa sem imel še NOTE 5, lani vzel 10, zdaj je že 11....preskočim najmanj 3 modele...pretiravajo na veliko.

darck ::

Sem imel takrat ko je ven prišel telefon Samsung Wave S8500 z Amoled zaslonom in njihovim Samsung sistemom pa takrat so tako opevali da bodo naslednji njihovi telefoni delovali z tem sistemom. Vse se je izkazalo,da je bilo to brca v temo in tudi jaz sem malo kasneje telefon od jeze razbil,ker me je razpizdilo štekanje. Tudi z naslednjim Samsung Note 4 sem imel slabe izkušnje kot prvo je po enem letu crknil IR Infrared,malo kasneje je po posodobitvah bilo nemogoče sprejemati gustojoči zastonjski WIFI signal kateri se oddaja po lokalih,trgovinah,bencinskih servisih,da ne omenim kolikokrat je bilo potrebno delati ponovni zagon in tudi večkrat je bilo potrebno baterijo ven vzeti saj nikakor se ga ni dalo resetirati. Samsung ne vzamem nikoli več zato sem pred dobrimi 2-letoma nabavil Xiaomi Redmi Note 8 Pro kateri mi še danes deluje brez nekih problemov. Moj mlajši brat pa je imel že boga in pol in sedaj ima službeni Samsung in že po dobrem mesecu mu je zvočnik krepnil in sodelavcu tudi.Kakšne ima še težave ne vem ampak sam pravi,da od vseh telefonov katere je imel do sedaj je mu najboljši bil LG.

Valvoline ::

Ni smiselno pogosto menjat telefon sploh zarad potrebnega casa da si telefon nastavis po meri, pa flashanje xiaomieu, primernega gcam z nastavitvami, apse, automated taskse....joj. Jaz k enkrat flesnem gor pravega roma, nastimam vse u nulo tko kot je treba z vsemi apsi, onemogocim posodobitev ststema (apse rocno po potrebi, ponavadi tudi ne), nobenega prckanja v naslednjih najmanj 2-3l.

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

wcpapir je izjavil:

Doma imam še redmi note 8pro tisti z mediatek procesorjem, povozi vse do sedaj v igricah, čeprav se je takrat zelo govorilo da je to beden procesor. Je pa res da tem telefonom po treh letih odpove ohišje če že ne prej in polnilne enote se razmajejo in hitro se obrabijo. Ampak delajo pa kar in kar.

Mtk nikakor ni so slabi cpuji, vcasih so imel tezave z porabo, pac so vedno malo zadaj z tehnologijo izdelave. Mel sem meizuja mx4 mtk takrat prvi telefon z 8 jedrnim cpujem, povozil vse v tem cenovnem rangu, pac baterija v povprecju drzala 20-30% manj primerjano snapdragonom. Novejse generacije mtk pod 14nm so top, tezavo z porabo so odpravil, ponujajo najboljsi P/P sploh pa G modeli, midrange cena performance na nivoju 1-2l starega flagsipa. Hiba mtkjev je da se jih ne da (enostavno) flashat.
Prihaja pa najnovejsi mtk dimensty 9000,v xiaomiju k50 gaming. To bo zagotovo best buy 2022.

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

amacar je izjavil:

Par 100EUR ob menjavi mi ne igra neke vloge, toliko nekateri porabijo za cigarete, jaz pa za svoj "hobi".

Vrjetno te vseeno boli, če ti telefon pade na tla in se ti razbije ekran.
Men pa dol visi kita, tazadnjega sem menjal ravno zarad tega, RN4x mi je ženska zbila iz police in ga razbila.
Takoj nabavil pocota za 200EUR, in bo dober za vsaj 2-3 leta ali dokler ga nekdo ne razbije.
Proti tebi drobiž torej :)

Telefon služi meni, ne jaz njemu.

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

Iz istega razloga jaz ne kupujem Mercedezev. Tako ce mi avto pade iz police, se ne sekiram.

kanarin ::

stara mama je izjavil:

RN4x mi je ženska zbila iz police in ga razbila.
Takoj nabavil pocota za 200EUR


Povej iskreno da si bil v bistvu vesel, ko se ti je razbil že pošteno zastarel RN4x - da si imel upravičen razlog za nabavo novega ? Vsaj jaz bi se tako počutil...:))

darck ::

A lahko kdo pove zakaj,ko z Xiaomi Note 8 Pro pošiljam MMS recimo sliko mi večinoma vedno sliko poslabša to se vidi posebej ko je kakšen napis? Tudi od kolega Huawei P40 Pro isto naredi. Sem pa tudi đe opazil,da včasih pa ne poslabša slike pa čeprav isto vse naredim pri pošiljanju. Zakaj včasih to kar poslabša pri pošiljanju MMS slik?

Anney ::

Omejitev velikosti samega fajla v MMS.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

kanarin ::

Meni v bistvu tudi ni najbolj jasno od česa točno je odvisna omejitev pri pošiljanju slik preko MMS. Je to odvisno od mobilnega operaterja, telefona, kakšnih nastavitev ? Ker ko gledam prejete slike poslane iz različnih telefonov/operaterjev vidim precej različne cifre glede velikost fajla oz sami resoluciji slike. Skupno pri vseh pa je samo eno - bedna kvaliteta slike (posledica kompresije - kar rezultira v nizki resoluciji in majhni velikost samega fajla).

Vem, da obstaja N načinov kako si izmenjati slike v originalni kvaliteti, ampak dejstvo je da SMS/MMS pač nek standard in se še vedno na veliko uporablja (predvsem s strani starejših ter manj veščih uporabnikov). Tipičen primer/problem - dedki in babice dobivajo preko MMS slike svoji vnukov in vnukinj, nato želijo zoomirat nek detajl in kaj vidijo - en zmazek. Si potem lahko mislijo (seveda napačno) "pač slabo posneta slika" vseeno si jo shranijo v svojo zbirko slik na telefonu. Mnogi pošiljatelji in prejemniki se dejansko sploh ne zavedajo (!), da kvalitete tako prejete slike ni niti približno enaka originalni sliki - to pišem ker tudi osebno poznam kar nekaj takih oseb...

Kaj svetujete takih manj veščim uporabnikom kakšen je najbolj preprost način izmenjave slike v originalni (ali čim boljši kvaliteti) - je to mogoče preko Google Photos ?

Anney ::

Vse ostale modmožične aplikacije, whatsapp, viber, skype, itd. Pač ena aplikacija več, podobna sms, vsak starček jo bo znal če zna pisat sms. Lahko pa kot omenjaš uporabiš tudi oblake in daš dostop do določenih map, kar pa je za starčke že problem.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

woman ::

Anney je izjavil:

Vse ostale modmožične aplikacije, whatsapp, viber, skype, itd. Pač ena aplikacija več, podobna sms, vsak starček jo bo znal če zna pisat sms. Lahko pa kot omenjaš uporabiš tudi oblake in daš dostop do določenih map, kar pa je za starčke že problem.

Starček? A svoja dedka in babici tudi tako kličeš? 8-O
Malo več spoštovanja do starejših, lepo prosim!

javr ::

Redmi Note 9 Pro: kako / kje nastaviti da bo za prejeti SMS zapiskalo na vsakih npr. 10 minut dokler ne pogledam zakaj piska oziroma odprem prejetega SMS ?
Zdaj zapiska ko SMS pride in če tega ne čujem ali vibracije ne zaznam (delo v hrupnem okolju), potem pač nov SMS opazim ko ga opazim, uro-dve-tri ali pa še kasneje po prejemu. Za zgrešene prejete klice to deluje (call settings -> advanced settings -> missed call reminders), za prejete SMS pa ne najdem.
___

Anney ::

woman je izjavil:

Anney je izjavil:

Vse ostale modmožične aplikacije, whatsapp, viber, skype, itd. Pač ena aplikacija več, podobna sms, vsak starček jo bo znal če zna pisat sms. Lahko pa kot omenjaš uporabiš tudi oblake in daš dostop do določenih map, kar pa je za starčke že problem.

Starček? A svoja dedka in babici tudi tako kličeš? 8-O
Malo več spoštovanja do starejših, lepo prosim!



G.Šarec je nekoč rekel takim, baba zoprna.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Vm1999 ::

kanarin je izjavil:


Kaj svetujete takih manj veščim uporabnikom kakšen je najbolj preprost način izmenjave slike v originalni (ali čim boljši kvaliteti) - je to mogoče preko Google Photos ?


Meni je najbolj elegantna rešitev gmail.
Vsi ga imajo na androidu, notification-i ponavadi delujejo zanesljivo.
Vsaj iz mojih izkušenj je lažje, kot bilokateri sharing preko tretjih aplikacij.

Nekako najbolj so se sami navadili z gmailom.

MrStein ::

Ravno to sem vprašal pred časom: Najpreprosteje poslati slike in videje na smartphone?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darck ::

Ja problem nastane ko moraš na hitro poslati nekomu nepoznanemu ali kolegu od brata pa ti on,da številko od telefona.Seveda najlažje je rečt pošlji mi na telefon ampak ko bolje pogledam je pa tudi potrebno plačati za MMS sporočila tako,da je boljša varianta na kakšen drug način pošiljati slike.

Egidij88 ::

Mail. Za večjo količino pa kakšen WeTransfer.

Sparkxl ::

Kaki mail?? Saj nismo 2006. Slike se danes pošiljajo preko whatsappa ali direktno skozi aplikacije kot npr google photos

Egidij88 ::

Prek google photos lahko sliko delis...to ni isto kot direktno poslati. Raznih appov pa nima vsak.

MucuCat ::

Če imata oba google messages, se lahko pošiljajo slike in videi v original kakovosti do 150mb.

sinalko ::

Glih včeraj sem eni osebi iz moje Google messages aplikacije na njegovo Samsung sporočila aplikacijo, ki tudi omogoča RCS standard, brez problema poslal 1.5GB dolgo datoteko. Slike se dajo brez problema pošiljati brez izgube kvalitete oz. velikosti.

amacar ::

stara mama je izjavil:

amacar je izjavil:

Par 100EUR ob menjavi mi ne igra neke vloge, toliko nekateri porabijo za cigarete, jaz pa za svoj "hobi".

Vrjetno te vseeno boli, če ti telefon pade na tla in se ti razbije ekran.
Men pa dol visi kita, tazadnjega sem menjal ravno zarad tega, RN4x mi je ženska zbila iz police in ga razbila.
Takoj nabavil pocota za 200EUR, in bo dober za vsaj 2-3 leta ali dokler ga nekdo ne razbije.
Proti tebi drobiž torej :)

Telefon služi meni, ne jaz njemu.

Me ne boli, ker ga ne mečem po tleh, tako da še nisem imel razbitega ekrana. Pa ne uporabljam ovitkov ali zaščitnih folij, ker ne bom "lepega" in tankega telefona tlačil v grd ovitek.

Valvoline ::

Predno posljete fotko z sms shrinkajte jo z nekim fajn programckom jaz uporabljam resize me pro, nastavis 1600x1200 (nek optimum za mms), kakovost prejetega mms je se vedno top. Viber mislim da tudi poslabsa kakovost.

Zgodovina sprememb…

Vm1999 ::

Sparkxl je izjavil:

Kaki mail?? Saj nismo 2006. Slike se danes pošiljajo preko whatsappa ali direktno skozi aplikacije kot npr google photos


Vprašanje je bilo za starejše, nevešče uporabnike. Nekaterim je težko razložit, da obstaja n aplikacij za to in ono stvar. Vsakič jim je to nekaj novega in se ne znajdejo na androidu/računalnikih - pač ne razumejo samega uporabniškega vmesnika.

j4nm4n ::

sinalko je izjavil:

Glih včeraj sem eni osebi iz moje Google messages aplikacije na njegovo Samsung sporočila aplikacijo, ki tudi omogoča RCS standard, brez problema poslal 1.5GB dolgo datoteko. Slike se dajo brez problema pošiljati brez izgube kvalitete oz. velikosti.


Meni Message pošlje kot MMS, ker imam aplikacijo za pošiljanje smsov. MMSov na bobu nimam vključenih in me zanima, če lahko pošljem kot ne MMS sliko v boljši kvaliteti. Viber mi je zmanjšal za 1,2 mb, telegram za 4,5 mb.

sinalko ::

j4nm4n je izjavil:

sinalko je izjavil:

Glih včeraj sem eni osebi iz moje Google messages aplikacije na njegovo Samsung sporočila aplikacijo, ki tudi omogoča RCS standard, brez problema poslal 1.5GB dolgo datoteko. Slike se dajo brez problema pošiljati brez izgube kvalitete oz. velikosti.


Meni Message pošlje kot MMS, ker imam aplikacijo za pošiljanje smsov. MMSov na bobu nimam vključenih in me zanima, če lahko pošljem kot ne MMS sliko v boljši kvaliteti. Viber mi je zmanjšal za 1,2 mb, telegram za 4,5 mb.


Pogoj je, da pošiljatelj in sprejemnik imata oba aplikaciji, ki omogočata pošiljanje in sprejemanje sporočil po RCS standardu. Če se ne motim, zaenkrat to omogoča samo Googlova in Samsungova aplikacija za sporočila. Pa seveda, moraš imeti to možnost vklopljeno v nastavitvah obeh aplikacij, tako pošiljatelja kot sprejemnika. Nisem pa ziher, če mora tudi operater to omogočati.

darck ::

Saj pravim,da so variante kjer ne gubiš kvaliteto pošiljanja slik......ampak,ko si v situaciji in ti nekdo reče daj pošlji mi sliko na telefon in to takoj potem je bila vedno izbira na hitro MMS. Nekateri nočejo dati svojih mailov podatkov ampak reče pošlji mi na telefon sploh,ko z osebo nisi poprej bil nikdar v stiku recimo mehanik kateri rabi neke podatke.

woman ::

Anney je izjavil:

woman je izjavil:

Anney je izjavil:

Vse ostale modmožične aplikacije, whatsapp, viber, skype, itd. Pač ena aplikacija več, podobna sms, vsak starček jo bo znal če zna pisat sms. Lahko pa kot omenjaš uporabiš tudi oblake in daš dostop do določenih map, kar pa je za starčke že problem.

Starček? A svoja dedka in babici tudi tako kličeš? 8-O
Malo več spoštovanja do starejših, lepo prosim!



G.Šarec je nekoč rekel takim, baba zoprna.

Hvala, zelo si prijazen! Take potrebujemo z boljši jutri! Bravo!

Vetrpiha ::

kanarin je izjavil:

Meni v bistvu tudi ni najbolj jasno od česa točno je odvisna omejitev pri pošiljanju slik preko MMS. Je to odvisno od mobilnega operaterja, telefona, kakšnih nastavitev ? Ker ko gledam prejete slike poslane iz različnih telefonov/operaterjev vidim precej različne cifre glede velikost fajla oz sami resoluciji slike. Skupno pri vseh pa je samo eno - bedna kvaliteta slike (posledica kompresije - kar rezultira v nizki resoluciji in majhni velikost samega fajla).

Vem, da obstaja N načinov kako si izmenjati slike v originalni kvaliteti, ampak dejstvo je da SMS/MMS pač nek standard in se še vedno na veliko uporablja (predvsem s strani starejših ter manj veščih uporabnikov). Tipičen primer/problem - dedki in babice dobivajo preko MMS slike svoji vnukov in vnukinj, nato želijo zoomirat nek detajl in kaj vidijo - en zmazek. Si potem lahko mislijo (seveda napačno) "pač slabo posneta slika" vseeno si jo shranijo v svojo zbirko slik na telefonu. Mnogi pošiljatelji in prejemniki se dejansko sploh ne zavedajo (!), da kvalitete tako prejete slike ni niti približno enaka originalni sliki - to pišem ker tudi osebno poznam kar nekaj takih oseb...

Kaj svetujete takih manj veščim uporabnikom kakšen je najbolj preprost način izmenjave slike v originalni (ali čim boljši kvaliteti) - je to mogoče preko Google Photos ?

Googlaj
Rich Communication Services
Če je to vklopljeno, potem bo prejeta slika preko MMS lepa, nasprotno bo grda.

darck je izjavil:

Saj pravim,da so variante kjer ne gubiš kvaliteto pošiljanja slik......ampak,ko si v situaciji in ti nekdo reče daj pošlji mi sliko na telefon in to takoj potem je bila vedno izbira na hitro MMS. Nekateri nočejo dati svojih mailov podatkov ampak reče pošlji mi na telefon sploh,ko z osebo nisi poprej bil nikdar v stiku recimo mehanik kateri rabi neke podatke.

MMSi so tudi to lahko.
"MMS".
Dejansko gre za to, da rabiš posodobljeno aplikacijo za SMS/MMSe
Rich communication services se reče

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vetrpiha ()

Orias ::

Trenutno imam Poco F1, ki je star 3 leta. Sedaj me je začel malo zafrkavati (USB konektor in težave z mobilnim signalom, pa še baterija je slaba). Zato razmišljam o nakupu novega telefona. Odločam se med Realme GT NEO 2 in xiaomi 11t. Oba lahko dobim za isto ceno in se ne morem odločiti med njima.

clio24v ::

Najbolje da narediš primerjavo med njima in vidiš katera funkcija telefona ti več odtehta oziroma kaj ti pričakuješ od telefona ko ga uporabljaš.
Lexus Style

Orias ::

V bistvu kupujem 5G telefon, katerega bi imel vsaj 2 leti. Gledam malo na Telemach strani in vidim, da Realme GT NEO 2 naj nebi podpiral 5G. Ko pa gledam na ostalih straneh(gsmarena), pa vsepovsod piše da podpira 5G. Ali obstaja 4G in 5G varianta telefona ? Ko sem jih povprašal na Telemachu, so mi samo napisali, da 5G podpirajo (Realme 8 5G,Realme GT 5G,Realme GT Master 5G). Tak, da mi ni počasi nič več jasno :D.
Bolj se nagibam nakupu Realmeja, ker sem danes ravno imel priliko malo preizkusiti model Realme 8 in sem bil pozitivno presenečen.

V-i-p ::

GT 2 podpira 5G, še napisano imajo:
- Procesor (CPU)Qualcomm SM8250 Snapdragon 870 5G
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Magic1 ::

Zakaj bi pa sploh kdo uporabljal 5G? 4G gre do 300Mb/s, 5G pa do 1000Mb/s, v obeh primerih veliko preveč glede na to, da imaš podatke omejene. Imaš s 5G samo kup nevšečnosti(nestabilnost, poraba baterije,..), prednosti pa nobene razen hitrosti(ki ti skuri xxGB v parih minutah). Že 4G omejen na 100Mb/s ti lahko skuri 1GB v minuti in pol.
Magic

OK.d ::

Saj tudi Pixel 6 podpira 5g, ampak ga pri Telemachu ne moreš uporabljati.
LPOK.d

Anney ::

Piše da lahko.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

MrStein ::

Če telefon podpira feature X, to še ne pomeni, da to potem dela v vseh omrežjih oziroma operaterjih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MucuCat ::

Magic1 je izjavil:

Zakaj bi pa sploh kdo uporabljal 5G? 4G gre do 300Mb/s, 5G pa do 1000Mb/s, v obeh primerih veliko preveč glede na to, da imaš podatke omejene. Imaš s 5G samo kup nevšečnosti(nestabilnost, poraba baterije,..), prednosti pa nobene razen hitrosti(ki ti skuri xxGB v parih minutah). Že 4G omejen na 100Mb/s ti lahko skuri 1GB v minuti in pol.


Resno ja, ta 5g je pa res samo nateg. Pa še dražji je telefon zaradi tega.
««
356 / 374
»»