Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave

bosslipxx ::
Najprej moraš bootloader odklenit, kar lahko traja en teden, da ti xiaomi dovoli, pri tem pa izgubiš vse podatke.
Nato moraš patchati boot.img za tvoj telefon v magisk manageru in ga nato flašniti ta patched_boot.img v fastboot načinu. Potem dobiš root dostop.
Če še nisi tega delal poglej kakšen video na YT.
Nato moraš patchati boot.img za tvoj telefon v magisk manageru in ga nato flašniti ta patched_boot.img v fastboot načinu. Potem dobiš root dostop.
Če še nisi tega delal poglej kakšen video na YT.
slo-fishing.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosslipxx ()

Grega3 ::
Pozdravljeni. Za mamo iščem en pameten telefon do 200€. Mogoče 20€ več če je res vredno. Ker se sam ne spoznam najbolje sprašujem vas. Pa iz slovenije, če je kakšna trgovina, ker se mudi z nakupom zaradi okvare prejšnjega. LP

anketar ::
https://www.mishop.si/xiaomi-redmi-note...
moru bi bit še xiaomi 10% popust worldwide, mogoče si zamudu za en dan?
moru bi bit še xiaomi 10% popust worldwide, mogoče si zamudu za en dan?

okica11 ::
Pozdravljeni. Za mamo iščem en pameten telefon do 200EUR. Mogoče 20EUR več če je res vredno. Ker se sam ne spoznam najbolje sprašujem vas. Pa iz slovenije, če je kakšna trgovina, ker se mudi z nakupom zaradi okvare prejšnjega. LP
Zgleda, da je sezona mater s pokvarjenimi telefoni. Podobno, za svojo iščem nekaj med 200-300EUR z najboljšo kamero... (pa bonus točke če je bel...itak)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: okica11 ()

asaxyxas ::
Ali je normalno, da gre CPU temperatura nad 50°C v igrah na Redmi Note 8 Pro? Ali je to zaradi MIUI 11?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: asaxyxas ()

-valvoline- ::
Vsekakor vredno zacetnih 190e za 6/64gb model. FP senzor je v gumbu za vklop. Cool. Zdaj se opcija manjsega redmi 9s podobnih specsev z normalnim 6 incnim zaslonom takoj kupim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()

mbc205 ::
Lep pozdrav vsem skupaj,
ali je imel že kdo težavo pri Pocophone F1 in sicer, da ni bila več prepoznana sim kartica, prav tako ni deloval wifi in telefon se je začel občasno resetirati? Je že kdo rešil to težavo ter na kakšen način? Hard reset ne pomaga, ker se posledično potem ne morem več ponovno vpisati, ker ne dela wifi.
Točno takšen problem sem zasledil tukaj: https://forum.xda-developers.com/poco-f...
Hvala za vso pomoč
ali je imel že kdo težavo pri Pocophone F1 in sicer, da ni bila več prepoznana sim kartica, prav tako ni deloval wifi in telefon se je začel občasno resetirati? Je že kdo rešil to težavo ter na kakšen način? Hard reset ne pomaga, ker se posledično potem ne morem več ponovno vpisati, ker ne dela wifi.
Točno takšen problem sem zasledil tukaj: https://forum.xda-developers.com/poco-f...
Hvala za vso pomoč

Tudi v idle gre CPU temperatura čez 50°C na Note 8 Pro. Problem je, da je CPU usage vedno 100%. Na Redmi 8A imam isti problem. Nikoli več ne kupim Xiaomi telefona. Raje uporabljam Android emulator za PC.

Sedaj je v idle približno 35°C ampak se baterija še vedno hitro prazni. Pri kameri se segreva. Ali je možno, da je nekaj narobe s procesorjem? Čudno se mi zdi, da imam na Redmi 8A isti problem. V isti trgovini sem ga kupil v Sloveniji.
EDIT:
Factory Reset ne pomaga.
EDIT:
Factory Reset ne pomaga.
Zgodovina sprememb…

Tudi v CPU-Z prikazuje vedno max. frekvenco. Zaradi tega ima battery drain zato, ker se telefon segreva.
Nobene aplikacije nimam odprte odkar sem dal Factory Reset. Ali bi moral še enkrat namestiti sistem? Mogoče starejšo verzijo?
Xiaomi never again. Že z Redmi 5 Plus in Pocophone F1 sem imel probleme in sem ju prodal. Raje uporabljam Android emulator za PC.
Nobene aplikacije nimam odprte odkar sem dal Factory Reset. Ali bi moral še enkrat namestiti sistem? Mogoče starejšo verzijo?
Xiaomi never again. Že z Redmi 5 Plus in Pocophone F1 sem imel probleme in sem ju prodal. Raje uporabljam Android emulator za PC.
Zgodovina sprememb…

Simple System Monitor Redmi Note 8 Pro:
Ali je procesor v okvari? Na Redmi 8A je popolnoma isto. Procesor je vedno 100% obremenjen.
Ali je procesor v okvari? Na Redmi 8A je popolnoma isto. Procesor je vedno 100% obremenjen.
Zgodovina sprememb…

louser ::
Različica sistema?
Da nimaš kje kakega bloatwara od raznih preprodajalcev gor.
Kje si nabavil?
Da nimaš kje kakega bloatwara od raznih preprodajalcev gor.
Kje si nabavil?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()

Kakšne temperature imate ostali med igranjem iger? Ali je nad 50°C previsoka temperatura za procesor? Redmi 8A ima podobno temperaturo.
Zgodovina sprememb…

Buggy ::

borisk ::
imaš vklopljen turbo igralski način?
poglej v nastavitve->posebne storitve->turbo igralski način.
poglej v nastavitve->posebne storitve->turbo igralski način.

Ali je možno, da sem dobil pokvarjenega? Redmi 8A ima isti problem. Oba sem kupil v MiShop v Sloveniji.

Ali je možno, da sem dobil pokvarjenega? Redmi 8A ima isti problem. Oba sem kupil v MiShop v Sloveniji.
Prej razmisli raje kaj vse si na telefonu pocel, kot berem si omenjal tudi rootanje, kaj vse si pa se drugega delal pa sam ves. Ponavadi je problem pri uporabniku ;)
Oba moja sta bila tudi kupljena v MiShopu, dva ostala pa na Gearbestu.

Master_Yoda ::
Moj Redmi Note 3, ki bo junija star 4 leta tudi nima nobenega taksnega problema ...
Dovie'andi se tovya sagain.

sem sel za hec se na zenim Xiaomi pogledat, ki je isto kot tvoj: Redmi 8 Note PRO
Nima tezav z baterijo za pregrevanje ne vem, sicer igra Candy Crush nima pa turbo mode vklopljen :D
tezav z konstantno utilizacijo na 100% tudi ona nima...torej al te Xiomi ne mara al pa ti nekaj delas narobe
MIUI 11 ali 10? Bral sem, da naj bi MIUI 11 imel battery drain. Nekaj je izgleda narobe s procesorjem pri mojem telefonu.
Zgodovina sprememb…

pri obeh telefonih je vse updat-ano na zadnje verzije, torej ja MIUI 11 in se vedno mislim, da je s tvojim telefonom vse cisto ok ;)

Sem dal Factory Reset in je procesor še vedno 100% obremenjen.
Zgodovina sprememb…

facepalm ::
@Kr2020 ce si kupil v MiShopu imas garancijo. Zakaj je ne uveljavljas?
Ti ga odkupim za 100€, ce je res tako sranje od telefona:)
Ti ga odkupim za 100€, ce je res tako sranje od telefona:)

Imas moznost preiti na starejsi FW?
Na android 9 (sklepam da si na 10)?
Za te tezave je po navadi kriv kernel.
Na android 9 (sklepam da si na 10)?
Za te tezave je po navadi kriv kernel.

Jaz bi updatal na V11.0.1.0.QGGMIXM - Global. Nimas nic za izgubit.
Edit: v spodnjem clanku je link do roma:
https://www.notebookcheck.net/Xiaomi-ex...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()

Čez en teden lahko šele odklenem bootloader.
note 8 pro ima mtk procesor. s tem se ne igrat, odklepanje in flashanje tam pozabi. v menuju o bateriji poglej kateri program prazni baterijo, oz ce sploh telefon gre v sleep mode k ga ne uporabljas.
v menuju za baterijo nastavi clear cache in 5 minutes, v lock screen da gre spat v 15-30 sekund, app properties, autostart onemogoci vsem aplikacijam, tudi sistemskim.
Zgodovina sprememb…

Tu mas primer k je nekaj narobe, ne gre v spanje, nonstop awake.
https://xiaomi.eu/community/attachments...
Tu je pa vredu, ko se awake ujema z vklopljenim zaslonom
Zgodovina sprememb…

Pri meni je zaslon skoraj 60%.
Sedaj je še višja temperatura procesorja in baterije. Takoj po posodobitvi je bila temperatura procesorja skoraj 80°C.
Sedaj je še višja temperatura procesorja in baterije. Takoj po posodobitvi je bila temperatura procesorja skoraj 80°C.
Zgodovina sprememb…

Pri meni je zaslon skoraj 60%.
V tem primeru uveljavljaj garancijo.

https://ibb.co/j3mw41h
https://ibb.co/gtPhQkn
mi a3 flashan z xiaomieu port
viber z videom je kar pozresen :)
A3 je top, sot cca 10ur od 100 do 0 v 2 dneh, osvetlitev vedno najmanj 3/4.
https://ibb.co/gtPhQkn
mi a3 flashan z xiaomieu port
viber z videom je kar pozresen :)
A3 je top, sot cca 10ur od 100 do 0 v 2 dneh, osvetlitev vedno najmanj 3/4.
Zgodovina sprememb…

Z mojim telefonom je res nekaj narobe.
Redmi Note 8 Pro 100% To 0% PUBG Battery Drain Test:
On je igral PUBG 2 uri in ima še 67% baterije in nižjo temperaturo.
Pri meni se segreva procesor in zmanjšuje kapaciteta baterije, če sploh ne igram iger. Če igram igre je prazen v manj kot eni uri.
Redmi Note 9 Pro Battery Drain Test (100-0%):
3 ure PUBG in ima še 58% baterije.
Redmi Note 8 Pro 100% To 0% PUBG Battery Drain Test:
On je igral PUBG 2 uri in ima še 67% baterije in nižjo temperaturo.
Pri meni se segreva procesor in zmanjšuje kapaciteta baterije, če sploh ne igram iger. Če igram igre je prazen v manj kot eni uri.
Redmi Note 9 Pro Battery Drain Test (100-0%):
3 ure PUBG in ima še 58% baterije.
Zgodovina sprememb…

Verzija sistema in kernel nista pomembna zato, ker imam na Redmi 8A popolnoma isti problem in sem namestil starejšo verzijo sistema. Oba sta vedno 100% obremenjena in se zaradi tega segreva CPU in imata battery drain. Zaradi tega sta tudi v igrah bolj vroča, kot je običajno.
Zgodovina sprememb…

dj cotto ::
Praviš, da si naredil factory reset. Si potem pustil telefon v out of the box stanju ali si se potem vpisal in pustil, da se spet naložijo vse aplikacije, oz. si jih nalagal sam?

Na koncu je vsega kriv cpu-z:))))) ze videno.. :)
Kaj pravi (stock miui) battery stats? Katera aplikacija pozre najvec baterije?
Kaj pravi (stock miui) battery stats? Katera aplikacija pozre najvec baterije?

dj cotto ::
Glede na to, da sta telefona različna in uporabljaš različen MIUI, je najverjetneje napaka v določeni aplikaciji. Zato po factory resetu ne nalagaj nobene aplikacije in ne uporabljaj fingerprinta za odklepanje. Če že misliš, da moraš, za vpis uporabi nov račun. Pusti telefon na miru nekaj časa. Ko ga začneš uporabljati ne spreminjaj vseh nastavitev naenkrat in naloži eno aplikacijo, jo sprobaj, uporabljaj telefon, pa čez čas drugo in tako naprej, dokler ne najdeš tiste, ki povzroča probleme.
Ker imaš dva telefona, lahko do rešitve prideš hitreje, če na drugi telefon nameščaš druge aplikacije. Ko se pojavi problem, inštaliraš app pri katerem se je pojavil problem še na drugi telefon in vidiš, če je to to. Če ni, začni uporabljati fingerprint, da vidiš, če je problem v Xiaomijevem hrošču senzorja. Poročaj.
Ker imaš dva telefona, lahko do rešitve prideš hitreje, če na drugi telefon nameščaš druge aplikacije. Ko se pojavi problem, inštaliraš app pri katerem se je pojavil problem še na drugi telefon in vidiš, če je to to. Če ni, začni uporabljati fingerprint, da vidiš, če je problem v Xiaomijevem hrošču senzorja. Poročaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dj cotto ()