» »

Outlook - samodejno spreminjanje nastavitev?

Outlook - samodejno spreminjanje nastavitev?

He-Man ::

Pozdravljeni,

dogaja se nam nekaj čudnega in sicer, št. SMTP porta se (navidezno) samodejno spreminja. Pošto imamo preko SiOLa, POP3 protokol.

V Outlooku mora biti SMTP port 465, in varnost SSL. Le-ta pa se kar sam menja na 25 in vklopi se TLS, potem se ljudje seveda pritožujejo, da njihovih mailov nihče ne prejema.

To se je zgodilo v Outlook-u 2003 in v novejšem (nisem 100%, amapk verjetno je bil 2010, 2013 ali pa 2016).

Kaj bi lahko povzročilo spremembo nastavitev v Outlook-u, razen človeškega posega? Zadeva se mi zdi zelo nenavadna.

Hvala.

...:TOMI:... ::

1. Nastavi na IMAP.
2. http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/...
3. Nekdo (človek) ti najbrž spreminja nastavitve.
Tomi

harvey ::

...:TOMI:... je izjavil:

1. Nastavi na IMAP.
2. http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/...
3. Nekdo (človek) ti najbrž spreminja nastavitve.

In kaj bo imap rešil v tem primeru, če odhodni strežnik ostane enak oz mu škrati spreminjajo nastavitve.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

SeMiNeSanja ::

Jaz kar težko verjamem, da bi se samo od sebe spreminjali parametri mail accountov.

Prej bi posumil, da je nek brihtnež želel dostopati do kakšnega privatnega maila, malo preveč štrikal po nastavitvah, na koncu pa ni vedel, kako mora stvari nazaj nastaviti. Potem je pa škrat kriv....

...:TOMI:... ::

IMAP ne resi zadev, samo POP3 je res za na smetisce zgodovine.
Tomi

He-Man ::

Meni je tudi čudno, ampak se ni zgodilo le pri enem uporabniku. Eno je bila uporabnica, ki res ne zna narediti tega, na čisto drugi lokaciji kot prva 2 primera. Dejansko zelo nenavadna zadeva, skušam razmišljati out-of-the box, ampak se ne zmislim...

Lahko zunanja sprememba (SiOL) spremeni nastavitev v Outlook-u? Mislim, da ne. Lahko, ne vem, Windows (oz. Office) auto-update vsebuje hrošča, ki resetira SMTP server port na default (25)? To se mi zdi že bolj logična razlaga... Ampak nikjer na netu ne najdem nič o tem.

Lahko je tudi kaj tretjega ampak človeški faktor bi kar izklopil v tem primeru. Še kakšna ideja mogoče?

SeMiNeSanja ::

Jaz bi pa ravno 'nevešče uporabnike' sumil.

Nekdo, ki obvlada stvar, bi dodal nov account in pustil starega nedotaknjenega.
Če pa ne veš dobro kaj počneš, pa hitro zašuštraš stvar, pobrišeš/zafrkneš prvotni accoun. Ko pa ga nekako ustvariš nazaj, pa ne veš/pozabiš, da zadeva ne bo delovala na privzetem portu 25,....

Če imaš veliko ljudi, se jih najde tudi več 'inovativnih' po različnih lokacijah. V veliki firmi trije inovativci v enem mesecu niso nujno nekaj nemogočega. Vsekakor pa nekaj bolj verjetnega, kot neki čudni škrati...

Jaz zdaj nisem ravno nek ekspert za Group Policy, ampak mislim, da obstaja možnost, da se uporabnikom omejiš možnost spreminjanja accountov preko group policy-jev. Manj kot lahko sami čačkajo, manj bo čudnih škratov skakalo naokoli...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outlook 2016 - me ni

Oddelek: Programska oprema
111737 (1316) Han
»

Pošiljanje pošte

Oddelek: Programska oprema
93119 (2752) tapata
»