» »

Težave s priklopom Scaner Mustek Bearpaw 1200 CU

Težave s priklopom Scaner Mustek Bearpaw 1200 CU

Dusko ::

Torej imam dotični skener Scaner Mustek Bearpaw 1200 CU Je pa to na usb priključek. in operacijski sistem winxp sp1 in language pack.
Ko zaženem računalnik se mi v opravilni vrstici na desni zraven ure pojavi ikona in če kliknem na njo piše da je to čarovnik za varno odstranjevanje naprave.Kliknem tam gor izberem scaner in pol dam odstrani in pol mi računalnik izpiše da zdaj lahko varno odstranim dotični scaner.
Če grem gledat v moj računalnik pod opravitelja strojne opreme je pri skanerju rumen klicaj piše pa Scaner Mustek Bearpaw 1200 CU#2 torej to se mi zdi je tuji neke narobe saj mi pravi da je to že drugi skener ki ga hočem namestit.
Potem se zadevo označo in dal odstrani.Nakar ga je odstranlo potem sn ponovno zagnal računalnilk in potem mi spet se pojavi tista ikona v opravilni vrstici za varno odstranitvijo skenerja.
Probal sn tudi že z posodobitvijo gonilnikov.Pa javi da ne more najti novejših od že nameščenih.Gonilnike sn prenesel s strani proizvajalca.
Edino kar nisem moral tam pri tem kolegu probat je to da bi potem ko sn varno odstano napravo ,da bi potegno kabel iz usb-ja na računalniku.Sn v bistvu potegnil kabl samo iz scenerja.
Če pa poskušam ročno dodati strojno opremo nič ne javi in pol mi ponudi dve opciji torej strojno opremo sem že priključil ali pa je še nisn.Nakar izberem ,da je že priključena in pol iz seznama izberem ta scener zraven katerega je rumen klicaj.In ko ga označim in dam dalje mi javi napako ,da je bil skener varno odstranjen in da ga zdaj lahko varno izklopim iz sistema in da namestitev ni mogoča.napaka code 47.

pa še sam računalnik

Konfiguracija:

Matična plošča - MS 8137CA 266 2xSDR, 2xDDR, sb
Procesor - AMD ATHLON XP 1800+
Pomnilnik - 256MB DDR 333
Grafična kartica - GE FORCE 4 MX 440 64MB + tv out
Zvočna kartica - integrirana na plošči 5.1
Modem - Motorola 56K, V90
Flopy - 1.44 MB 3.5"
Trdi disk - 60GB, ATA 100 5400 obratov
CDRW pogon - Liteon 52/24/52
Tipkovnica - Tipkovnica s SLO znaki
Miška - Genius s kolco
Ohišje - Midi Tower 300W ATX
Zvočniki - Genius 120W Aktivni

Ali je problem samo v tem da bi moral fizično odstranit kabel iz usb priključka. in zato vedno ko ga na novo poskušam namestit piše Scaner Mustek Bearpaw 1200 CU#2 ?
ali je problem v kakih gonilnik od windowsov mislim za usb.ker računalnik ma samo sp1 nameščen drugih updatov pa ni.Ker vem da jih je še ogromno samo pač dial up pa vejerno ne bo nikoli mel vseh popravkov.
Če se komu sanja kaj bi lahko blo narobe prosim za nasvet.

Marko007 ::

Dotični skener namestim v sistem vedno z precej sreče. :8)

V bistvu se nisem kaj dosti ukvarjal z gonilniki za XPje, vedno sem namestil kar tiste, ki so zraven na CDju. Ker so samo za Win2000 je predhodno potrebno zagnat neko datoteko, da to spregleda in se nato namestijo drajverji za Win2000 v XPje. Potem še dodam tudi neke programe, ki so zraven, čeprav verjetno niso neobhodno potrebni :\ . Zanimivo pa je, da je kljub USBju potrebno ponovno zagnat računalnik, da se drajverji namestijo.

Torej probaj z gonilniki, ki jih imaš priložene na CDju. Tudi jaz nisem nikoli namestil druga kot SP1 in je delovalo.

Ono o odstranjevanju strojne opreme pa je tudi potem, ko skener dela, še vedno kaže v opravilni vrstici:|

#2 pa se je mogoče pojavlo, ker si mel skener prej priklopljen na drug USB, samo mislim, da bi moralo kljub temu delat.

Novejše gonilnike bom pa mogoče nekoč probal, samo se mi ne da ukvarjat s tem, dokler s temi dela. :8)

Ja pa še to. Na Musteku so zeeeloooo prijazni, če hočeš drajverje dol potegnt, moraš vpisat noter serijsko številko proizvoda ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Marko007 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star skener in win. 8

Oddelek: Strojna oprema
13942 (742) lebang1
»

skener - linux

Oddelek: Strojna oprema