Forum » Pomoč in nasveti » SSD random write IOPS problem!
SSD random write IOPS problem!
b0rc ::
Imam problem z SSD-jem. Kar naenkrat se je upočasnil random write IOPS.
Matična je Asus P6x58d-e. Plata ima 2x Sata 3 Marvel controller, ostali so pa Intel Sata 2.
Preizkusil sem oba Marvelova in je na obeh isto. Ravno tako so slabe hitrosti tudi na Intelovih. Ko sem na Marvelovem kontrolerju je v Samsung Magicianu vse OK, (AHCI, sata 3 in maximum performance). Disk ima še 83 GB prostora.
Opazil sem tudi, da če sem inštaliral kakšno igro, je včasih že brskanje bilo oteženo oz. so aplikacije kar hangale.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko to povzročilo?
Matična je Asus P6x58d-e. Plata ima 2x Sata 3 Marvel controller, ostali so pa Intel Sata 2.
Preizkusil sem oba Marvelova in je na obeh isto. Ravno tako so slabe hitrosti tudi na Intelovih. Ko sem na Marvelovem kontrolerju je v Samsung Magicianu vse OK, (AHCI, sata 3 in maximum performance). Disk ima še 83 GB prostora.
Opazil sem tudi, da če sem inštaliral kakšno igro, je včasih že brskanje bilo oteženo oz. so aplikacije kar hangale.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko to povzročilo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodaten ram na LaptopuOddelek: Strojna oprema | 4240 (3239) | schurda |
» | Spider-Man (2017) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17429 (14352) | oo7 |
» | Proc + plata kompatibilnostOddelek: Strojna oprema | 1050 (787) | Napajalc |
» | Moja konfiguracija računalnika kaj bi spremenili cena do 800€Oddelek: Kaj kupiti | 4093 (3837) | D3m |
» | SSD Vertex 3 120gbOddelek: Operacijski sistemi | 6765 (5658) | Gunnicus |