» »

Kako dobiti zbrisane podatke nazaj?

Kako dobiti zbrisane podatke nazaj?

brezimni ::

1 vprašanje ali je mogoče na kakšen način dobiti nazaj podatke na zbrisljivem cedeju, podatke sem spekel na nov RW Cd, in ga pomotoma zbrisal.

2 vprašanje Ali je kakšen program, kateri ti lahko povrne nazaj vse podatke, vključno s particijami. Disk sem imel razdeljen na 4 particije, na C ju 98 na E ju pa XP, D sem uporabljal za shranjevanje dokumentov, slik, programov, F pa za filme in igrce. Prvo so mi windowsi 98 štekli, ko sem jih na novo gor inštaliral sem imel samo še C disk in veliko prostega prostora na D disku, ostale particije pa so odšle neznano kam, kot tudi dokumenti ............ . Particije so narejene na FAT 32.

3. Zakaj mi pekač niti enega cedeja ne speče na meksimalni hirosti. Oba buferj sta stalno skoraj na 100 cedeji tudi grejo do 48x, a mi vedno vrže na 15 - 17x snemanje po 16 ali pa poljubnem številu procentov. Poizkusil sem z nerotom, originalnim z clonom a povsod isto. Imam pa Samsunga 48 24 48. Verzija firmwareta je 601.
  • spremenilo: bastadu ()

Han ::

1. Če si ga le na hitro zbrisal (Quick Erase), boš verjetno dobil vse podatke. Uporabi BadCopy Pro, CD Data REscue, IsoBuster ali podoben program.

2. Ontrack EasyRecovery (DataRecovery) ali podoben program.

3. Je vključen DMA?

freejack ::

Ontrack EasyRecovery je da best, men je na popolnoma uničeni in zbrisani partiticiji našel vse podatke, ki so bli gor (seveda, da so podatki nedotaknjeni, se na dotično partiticijo ne sme kaj snemat ipd.).

Kot zanimivost; na 40Gb partiticiji mi je našel za ca. 120Gb zbrisanih podatkov (zaradi večkratnega prepisovanja starih datotek seveda niso bile vse uporabne, so bile pa iskane datoteke v nedotaknjenem stanju)

Obstaja še en program, ki pa popolnoma povrne zbrisano partiticijo (Active Partition Recovery), sam je delo v dosu in mal bolj zakomplicirano.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slika gole punce / na disku ki crkuje :)

Oddelek: Strojna oprema
4913969 (7657) Miha 333
»

Trdi disk - izguba podatkov

Oddelek: Strojna oprema
131395 (770) ulaj
»

Pomota pri formatiranju.

Oddelek: Pomoč in nasveti
71118 (978) Yohan del Sud
»

kako povrniti izbrisane datoteke večjih velikosti na NTFS particiji,NUJNO!!

Oddelek: Programska oprema
72225 (2037) pagat34
»

Po nesreči izbrisani podatki

Oddelek: Pomoč in nasveti
61098 (1029) freejack

Več podobnih tem