» »

Black Panther

Black Panther

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4 5

vostok_1 ::

A evil guys so tokrat tud belci?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Black Panther je očitno političen film. Ampak, holivud ni neumen.

1. Wakanda je etno-nacionalistična monarhija, vodena by elite-blood, kateri se jebe za nižje sloje.
2. Vsa njena veličina je posledica, zunanjega dejavnika in ne neke internega struggle to advance.
3. Glavni zlobnež je pro immigration, anti-traditionalism itd.

Afro-američani pa skačejo od veselja, tko kot Richard Spencer. Make wakanda great again.

You have to hand it to them jewbs. They know how to manipulate people.
There will be chutes!
It came from the lab.

oo7 ::

Negativen opis temnopoltega kritika.

http://www.nationalreview.com/article/4...

This banal comic-book blockbuster follows Democratic-party 'politricks.' The Marvel Cinematic Universe (MCU) first infantilizes its audience, then banalizes it, and, finally, controls it through marketing.

Now that Marvel Cinematic Universe controls Hollywood's agenda and promotes moviegoers' immaturity, it sets such a low, formulaic bar that Coogler's effort to customize it to his hometown, race-conscious ethos never rises above the escapism of other Marvel junk. The media's enthusiasm for this bland action flick is maddening. The problem isn't one particular movie, but the celebration of the illusion of "progress." When Hollywood pegs everything in terms of race or gender, it dictates to the masses and keeps them all in a plantation mentality, mindlessly applauding Black Panther as part of the new segregation.

lynxslo5 ::

visokotehnološka afriška država??? a se lahko v ziowoodu še kaj bolj neumnega spomnejo. Naj gredo liberalci v Somalijo pogledat kako afriška visoka tehnologija v resnici izgleda.

jype ::

lynxslo5 je izjavil:

Naj gredo liberalci v Somalijo pogledat kako afriška visoka tehnologija v resnici izgleda.
"Libertarci" Somaliji zavidajo.

lynxslo5 je izjavil:

visokotehnološka afriška država???
Moraš jit kdaj pogledat v Afriko, da se ne boš smešil po forumih.

Tr0n ::

Cool movie.

Black power!

Vazelin ::

Eh sem mislil it v kolosej sam je bla gužva v lobiju :( bo treb eno predstavo ob 10 ih ujet kjer je manjša možnost da naletiš na govedo ki chata med filmom

Ocitno oba nista gledala filma do konca, da taksne neumnosti piseta. :)

The alt-right has a new hero:

Black Panther is not a character whose backstory, morals, or goals will cater to globalists, multiculturalists, or SJWs. Black Pidgeon Speaks, a cultural commentator whose YouTube channel boasts over 200k subscribers, points out several tenants of Black Panther's character that paints a portrait of T'Challa as a "hero of the alt-right." Firstly, Black Panther is anti-globalist. Black Panther's moral coda is steeped in a strong nationalistic conviction that constantly places the wellbeing of his people's history, culture, and identity over any external attempts at opening up the culture and economy of Wakanda, the fictional African country in the Marvel universe. Wakanda is a hierarchal society that's intentionally racially homogeneous, and its immigration policy is essentially isolationist. Other cultural influences are not permitted within Wakandan borders, as Black Panther believes them to be harmful to the wellbeing of his people. The Wakandan King enforces these policies through a culturally entrenched military, the Hatut Zerzae (a former secret police force turned mercenary group) & the Dora Milaje (the King's all-female Praetorian Guard). In this sense, T'Challa expresses strikingly neo-Nazi tendencies.

https://intpolicydigest.org/2017/06/26/...

Kot rečeno...vsi si zaslužijo svojo kulturo in identiteto, sam belci ne.
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

bambam20 ::

Tr0n je izjavil:

Ocitno oba nista gledala filma do konca, da taksne neumnosti piseta. :)

Noben od njiju še filma ni gledal.

There will be chutes!
It came from the lab.

RegulusDraco ::

povprečna zgodba. Posneto dobro. Zanimiva afriška glasba in obenem tudi tipična smešna gangasterska glasba. Tipična smešna gangsta hoja "zajebanih" ljudi.

Smešen lion king prizor (ko ga drži nad prepadom kot Simbo, nato pa ga vrže dol kot bi Scar vrgel Mufaso :D )

7 mu dam na imdb. Pa še to samo zato ker je trapasta zgodba posneta kolikor se da dobro. In ker mi je način igranja Martina Freemana iz nekega razloga zelo všeč.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Berserker ::

A ni bedno kako močno smo nekaj kar spada pod entertainment močno politizirali. Potem pa namesto da beremo razvoj plota in kvaliteto igranja, beremo bedne predvidljive enovrstičnice lokalnih forumskih depresivnežev. Jype, vostok, zapravljata čas.

D3m ::

Evo vam true black action movie izpred leti.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Berserker ::

Ja meni je hecno, kako anglosaška kultura stalno igra v vlogi klasičnih civilizacij. Od Rima, Grčije, do Egipta.

TESKAn ::

Nekaj za alt-rightovce: klik.
Za psihološki stres ob prebiranju prilepljenega članka ne odgovarjam :D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

D3m ::

LOL.

En teden nazaj sem bral o tem odkritju. Pa če se ne motim je bilo tema pogovora z znanstvenikom, da ni bil črn. :)

Ampak mediji tak al tak imajo radi kost.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kurzweil ::

Kam je vas odneslo... :)) Večina vas ima po svoje prav, vsekakor pa bi bilo lepo, da se vedemo civilizirano. Mora biti človek rahlo retardiran, da ga barva polti na kakršen koli način moti oz. vodi drugačnem razmišljanju, po drugi strani pa če je nekdo temnopolt, še ne pomeni, da mu je potrebno iz neke usmiljenja in pravtako retardirane korektnosti za lepši dan dati nagrado ali ga favorizirat. Če ste nedemokratični do ostalih, ne pričakujte, da bo sistem, družba, posameznik demokratičen do vas. Vsakem ga po svoje seka, tako levičarjem, kot desničarjem, je pa prav da nehate bluzit pod topicom o filmu Black Pantherju.

Mimogrede film je vsaj po mojem mnenju neumna in generična greznica. Mislim, da demografski oz. pogled glede na starost in ocene pove vse o tem filmu. Brainless akcijoner, še eden film od Marvela/DCja pač, ki jih dobim po par na mesec zadnja leta. Realno bi takšnem filmu dal oceno 5,5 oz. tako kot običajno reče vostok_1 bom tokrat rekel jaz, res škoda denarja za kino vstopnico, kar se tega filma tiče. Je pa film za skupino pod 15 let verjetno zanimiv in tudi sicer ne dvomim v komercialni uspeh, ampak to seveda nima nič skupnega s kvaliteto filma, pa pustimo to, to je debata za drugo temo.

Očitno drži, da bi bil še en v vrsti nezanimivih filmov, če ne bi shizofrena desnica zaradi njega eksplodirala v strahu pred skorajšnjim propadom zahodne civilizacije.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: GRT ()

adhoc ::

Zanimivo, da je večina debat okrog tega filma na temo rase. Ko smo bili froci smo z veseljem pogledali Blade-a, brez da bi se dotikali te teme. Res smo napredovali, ni kaj.

Jerry000 ::

Čakajte...a ni to tema o filmu?

adhoc je izjavil:

Zanimivo, da je večina debat okrog tega filma na temo rase. Ko smo bili froci smo z veseljem pogledali Blade-a, brez da bi se dotikali te teme. Res smo napredovali, ni kaj.

Saj še zdaj...al ne? Menje vseen al je črn, rjav, bel, zelen,...če je film dober. Why all the hate?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

yayo ::

to vse skup le kaže kako so socialni mediji skisali možgane povprečnemu uporabniku interneta, ajde da se na račun te ali one skupine kregajo američani (ki so itak glupi), ampak da se eni patetični mali slovenci toliko obremenjujejo z B.P. je :))

marS ::

nič grozovito posebnega, gledal včeraj, za otroke do 15 leta primerno :)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Penderecki ::

Pogledal film. V tem žanru prava poslastica.
Fina mešanica vsega, en tak afriški piškotek.
Film deluje sveže zaradi krasnih kulis, kakovostne glasbene podlage (tako afriške kot ameriške).
Sam nisem imel nobenih težav sprejeti, da obstaja en tak napreden in futurističen svet, skrit v osrčju Afrike.
Ob ogledu sem se spomnil tudi na Jamesa Bonda oz. njihov laboratorij, v katerem so izdelovali visokotehnološke igračke, kot so jih sami poimenovali.
Skratka, film je začinjen z afriško eksotiko, postavlja v ospredje tudi vlogo žensk, ki imajo pomembno vlogo v filmu (tako kot v zadnjem Mad Maxu).
Prava paša za oči so tudi afriške bojevnice in njihovi kostumi.
Igra dveh glavnih igralcev je odlična. Dobre momente ima tudi sestra črnega panterja.
Seveda gre za politično sporočilo, a hkrati ponuja film obilo zabave, kar je na koncu koncev namen.

Priporočam enako kot Tr0n!

Penderecki ::

Sporočilo ki nam ga ponuja film, je za današnji čas aktualno.

Sam sem videl poanto v tem, da ko pride do prevrata oz. puča znotraj še tako male skupine, skupnosti, lahko ima to globlje posledice,
ki posledično vplivajo tudi na ostali svet.
Skratka nekdo, ki je bil zatiran in so se mu v preteklosti zgodile krivice, se lahko dokaj hitro tudi sam spremeni v diktatorja.
Če ima taka oseba v rokah še visoko razvito tehnologijo oz. orožje, se lahko zgodba spremeni v krvavo dramo.

Te superhero filme bi morali snemati v R ratingu in bi bili ti filmi hudi:)

opeter ::

Meni je smešno, kako povzdigujejo Črnega panterja, medtem, ko so v preteklosti bili solidni filmi s črnim igralcem v glavni vlogi, med drugim Blade, ki pelje tole zgoraj na stranišče.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dronyx ::

Vazelin je izjavil:

Te superhero filme bi morali snemati v R ratingu in bi bili ti filmi hudi:)

Se strinjam. Tak dober primer je Kick-Ass. Hit-Girl pelje lulat vse te kvazi Marelove "superheroje".

opeter je izjavil:

Meni je smešno, kako povzdigujejo Črnega panterja, medtem, ko so v preteklosti bili solidni filmi s črnim igralcem v glavni vlogi, med drugim Blade, ki pelje tole zgoraj na stranišče.
To je odgovor na nakladanje nekaterih shizofrenikov o tem, da je film o junakih z nadnaravnimi sposobnostmi "nerealističen".

AmokRun ::

opeter je izjavil:

Včasih ni bilo (toliko) SJW-jev, ki bi iz črncev delali fake žrtve. Danes si pa črn in si avtomatično žrtev, pa čeprav si milijonar in živiš v vili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

ahac ::

AmokRun je izjavil:

opeter je izjavil:

Včasih ni bilo (toliko) SJW-jev, ki bi iz črncev delali fake žrtve. Danes si pa črn in si avtomatično žrtev, pa čeprav si milijonar in živiš v vili.

Jaz na tem forumu ne vidim prav velik SJWjev.
Vidim pa kar nekaj snowflakes, ki se počutijo ogrožene vsakič, ko pride kakšen film, kjer glavne vloge nima straight white guy.

edit: Glavna razlika je v bistvu to, da zdaj vsaj butalc (z enega ali drugega ekstrema) lahko napiše svoje mnenje na internet. Sploh twitter je fajn za to, ker je še extra omejen.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

yayo ::

avani ::

Tudi meni se zdi film dokaj povprečen. Keep a res, da nisem ciljna publika. Po dveh dneh sta mi ostali v glavi le dve temi:
- vprašanje legalnosti / legitimnosti oblasti: usurper je np le čisto legalno postal kralj, in ex kralj je pravzaprav naredil puč. Kdo ima prav?
- je bolje če se država zapre ali odpre navzven?

Ni kaj. Dobro bo zaslužil.

oo7 ::

bambam20 je izjavil:

Ni kaj. Dobro bo zaslužil.

Pričakovano glede na to koliko je Marvel reklamiral ta film, do zdaj največ od vseh. Potem so v Ameriki otroke z revnih sosesk vozili z avtobusi v kinodvorane plus ta mesec Februarja ni nobene resne konkurence v kinu tako, da pričakovano bo zaslužil ogromno v ZDa zdaj pa samo vprašanje koliko bo drugod po svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Heavy ::

oo7 je izjavil:

Pričakovano glede na to koliko je Marvel reklamiral ta film, do zdaj največ od vseh.

No, mediji so tudi naredili svoje.
#TeamFelix

Heavy je izjavil:

No, mediji so tudi naredili svoje.
Meni se zdi, da je bila najboljša reklama za ta film jamranje tistih, ki se jim zdi, da so v tem filmu temnopolti in ženske izključno zaradi kvot, sicer bi vse vloge igral Leonardo.

Nikec3 ::

V celotni temi do sedaj ni niti en napisal praktično nič o filmu. Samo določeni "omejenci" se prepirajo in iz pop-corn filma vlečejo filozofske debate.

Film je dober, ni pa ravno neka najbolj stvar vseh časov.

+ Igralska zasedba je vrhunska
+ Super izbira glasbe, dobro prepletanje tradicionalne Afriške glasbe in modernih (črnskih) zadev.
+ Všeč mi je, da je glavni sovražnik nastal kot produkt ljudi, proti katerim se bori.
+ Film ne ponudi jasne opredelitve kaj je prava pot v zunanji politiki držav, ampak na nek način pušča odprtih več principov.

- Nekateri liki so prehitro menjali strani
- Preveč deja-vu dogodkov (veliko scen v filmu je 2x ponovljenih)
- efekti so klasično Marvelovsko šibki, za moje pojme je preveč posneto pred CGI-jem.

Na koncu mi je stvar nekje na nivoju Thor: Ragnarok

8/10
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Nikec3 je izjavil:

98% igralske zasedbe ne poznam.

Potem si pa v zadnjih nekaj letih gledal bolj malo filmov. Michael B. Jordan (Creed), Lupita Nyong'o (12 Years a Slave, ima Oskarja), Martin Freeman (Sherlock, Hobit), Daniel Kaluuya (Get Out), Forest Whitaker (vse možno), Andy Serkis (Golum, Caesar).

Nikec3 je izjavil:

Nikec3 je izjavil:

98% igralske zasedbe ne poznam.

Potem si pa v zadnjih nekaj letih gledal bolj malo filmov. Michael B. Jordan (Creed), Lupita Nyong'o (12 Years a Slave, ima Oskarja), Martin Freeman (Sherlock, Hobit), Daniel Kaluuya (Get Out), Forest Whitaker (vse možno), Andy Serkis (Golum, Caesar).

Sama top igralska "smetana". Res. Zdajle grem v kino, ker to so igralci, ki jih želim gledat.

starboi ::

Nikec3 je izjavil:

V celotni temi do sedaj ni niti en napisal praktično nič o filmu. Samo določeni "omejenci" se prepirajo in iz pop-corn filma vlečejo filozofske debate.

Film je dober, ni pa ravno neka najbolj stvar vseh časov.

+ Super izbira glasbe, dobro prepletanje tradicionalne Afriške glasbe in modernih (črnskih) zadev.
+ Všeč mi je, da je glavni sovražnik nastal kot produkt ljudi, proti katerim se bori.
+ Film ne ponudi jasne opredelitve kaj je prava pot v zunanji politiki držav, ampak na nek način pušča odprtih več principov.

- Nekateri liki so prehitro menjali strani
- Preveč deja-vu dogodkov (veliko scen v filmu je 2x ponovljenih)
- efekti so klasično Marvelovsko šibki, za moje pojme je preveč posneto pred CGI-jem.

Na koncu mi je stvar nekje na nivoju Thor: Ragnarok

8/10

Je kakšen poseben razlog , da nisi omenil najbolj pomembne stvari vsakega filma , in sicer zgodbo ? Če ni zgodbe , tudi ocena ne more biti visoka in sam film kvaliteten.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: starboi ()

M-XXXX ::

Nisem vedel, jaz pa v marsikaterem filmu odlično uživam, tudi če nima nobene pametne zgodbe pa ostalo (scene, efekti, glasba, humor, whatever štima.

Je kakšen poseben razlog , da nisi omenil najbolj pomembne stvari vsakega filma , in sicer zgodbo ? Če ni zgodbe , tudi ocena ne more biti visoka in sam film kvaliteten.

Zgodba ni bila nekaj posebnega, zato je nisem omenjal. Omenil, sem stvari, ki sem jih najbolj opazil.

Sem si ogledal Black Pantherja:).

Najprej, čeprav nisem ravno ljubitelj superhero filmov (razen XMen franšize:D), mi je bil film dejansko kar všeč, boljši kot Thor mimogrede. Sem si mislil, da se bo film vlekel, saj je dolg čez dve uri ampak sploh nisem imel tega občutka! Škoda sicer za zadnjih 10-15min z dokaj brezvezno bitko in bi bilo morda bolje, da bi zaplet raztegnili do konca in potem morda nekoč posneli drugi del, tako je bilo pa nekaj na hitro, kot je sicer navada v teh (marvel) filmih. Všečna glasbena podlaga in nekatere scene (tam savana v sanjah z drevesom panterjev npr.), kul igra igralcev (škoda ker je bil tip iz Get Out premalo izkoriščen oz. veliko premalo na sceni), akcijska scena z avtomobili mi je bila precej dobra. Filozofskih vprašanj kot je npr. da je Wakanda bolj podobna Madžarski kot Nemčiji glede nekaterih vprašanj pa ne mislim odpirati in naj si vsak vzame pri ogledu. Overall mi ni žal ogleda (za razliko od nekaterih filmov letos)

Glede na dejstvo, da nisem ravno ljubitelj tvorstnih superhero fantazijskih filmov, mi je bil film presenetljivo gledljiv in nisem imel občutka, da gre za precej dolg movie.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

ps: motorji na unem letečem Buggatiju so bili nemarno CGIjani. Bojni nosorogi po drugi strani so mi bili precej cool in bi bilo fino, da bi se jih dalo dejansko jahati. Morda nekoč:D

Zgodovina sprememb…

ps2: kako mi gre na jetra tisto srkanje pijače po slamci v dvorani (faktor motečnosti je primerljiv z nedeljskim kosilom, ko nekdo ne ve, kako jesti juho in potem glasno sreba:D). eno so res nenormalni kako to srka :// In potem ko ostane še par kapljic še bolj potegne, da ja ne bo kaj ostalo.lol

Zgodovina sprememb…

djabi ::

Vazelin je izjavil:

ps2: kako mi gre na jetra tisto srkanje pijače po slamci v dvorani (faktor motečnosti je primerljiv z nedeljskim kosilom, ko nekdo ne ve, kako jesti juho in potem glasno sreba:D). eno so res nenormalni kako to srka :// In potem ko ostane še par kapljic še bolj potegne, da ja ne bo kaj ostalo.lol

Se strinjam. Človek bi najrajši vzel pištolo iz žepa in mu odpihnil glavo.

če je film dober ne slišiš okoli, kako ljudje srebajo pijačo in gizljajo kokice. Takšne stvari opaziš samo, ko je film dolgočasen.

K0l1br1 ::

bambam20 je izjavil:

Takšne stvari opaziš samo, ko je film dolgočasen.

Težko si toliko skoncentriran, da bi odmislil vse, razen filma.
1
2
3 4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Black Panther: Wakanda Forever [Black Panther 2] (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
689883 (3038) Gregor P
»

Captain America : Civil War (strani: 1 2 3 )

12238054 (14083) opeter
»

Oscars 2019 [Nominations Out Now]

375423 (4134) Vazelin

Več podobnih tem