» »

Wifi (range extender)

Wifi (range extender)

petrusko ::

Imam WIFI v hiši, signal bi rad pripeljal 200-250m daleč od hiše. Med hišo in željeno lokacijo je tudi nekaj drevja. Ne rabim profesionalne rešitve, rabim ojačitev signala do cca 200m od hiše postavljenega čebelnjaka, v njem imam nekaj ESP senzorjev. ESP senzorji imajo oz. delajo prek WIFI-ja (glej: www.esp8266.com).

Tole temo sem si že prebral, WIFI signal - ojačitev. Zdaj, če prav razumem potem rabim nekaj takega http://shop.wlan-sat.com/antene/wlan-an... ali pa tole: http://shop.wlan-sat.com/antene/wlan-an...

A če bi bila antena bolj usmerjena (ima manjši kot) lahko potem "nese" dlje?
Drugo vprašanje pa je da potem potrebujem verjetno tudi na drugi strani nekaj podobnega, saj gre za dvosmerno komunikacijo, imam prav?

Gapi ::

Drevje zna bit problem še posebej če gre za listavce z veliko listja.. Gre signal v višini debel potem imaš še kaj upanja. Drugače pa gre 900Mhz wifi prov lepo čez zelenje. Samo ta ni tako poceni. Glede na to da se gre za senzorje potem ne rabiš neke velike brzine torej 1Mbps je vrh glave.
No person is rich enough,to buy back his past.

petrusko ::

Ja glede brzine je verjetno res ... če dobim 1-2Mbps bo to dovolj. Listja je pa polno ... probal bom dat anteno na streho, tako da bi šel signal čez listavce, ker je pozicija čebeljnjaka dol po glede na hišo in upam da se pretolčem mimo/čez.

suselinux2 ::

Se opravičujem, če odpiram staro temo. Zanima me, ali so ti poceni range extenderji ki jih dobimo za cca 20 eur v spletnih trgovinah (npr.mim..) kolikor toliko solidni (ali imajo solidno/stabilno povezavo z ruterjem (se ne izgublja povezava), v primeru, da pride do izpada elektrike se sam pobere... Potrebujem bridge na lokaciji, kjer ni možno potegniti utp kabla. Hvala
abba

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi na površini 1,75 hektarja - nasvet

Oddelek: Omrežja in internet
425761 (3978) Daniel
»

wireless net od bloka do bloka

Oddelek: Omrežja in internet
142463 (1988) Spajky
»

Katero wi-fi anteno za boljši siginal

Oddelek: Omrežja in internet
152896 (2550) Spajky
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
184658 (3324) barocco
»

Wifi USB Adapter Alfa

Oddelek: Kaj kupiti
202202 (1979) Daniel

Več podobnih tem