» »

Z vlakom Ljubljana-Praga

Z vlakom Ljubljana-Praga

janlamp ::

Pozdravljeni,
v avgustu imam namen iti v Prago z vlakom.
N strani Slovenskih železnic sem videl ceno 139 evrov enosmerna karta in pa enosmerna karta Praga Spezial 39 evrov, kar je 100 evrov ceneje.
In me zanima v čem je razlika, da je toliko ceneje, in pa koko to vozi, enkrat dnevno, enkrat tednesko?
Za vsak nasvet bi bil zelo hvaležen.
Zanima me tudi kaj se splača pogledati v Pragi, in pa koko se uporablja tramvaj (se plača na tramvaju vožnjo, ali je treba imeti kakšno kartico na način urbane)? hehe

Hvala za vse,

Lep pozdrav

McClane ::

Preveri še letalsko do Prage iz Brnika. Za toliko vnaprej se zna najti podobna cena karte, je pa bistveno hitrejše od vlaka.
Glede teh special in navadnih, najbolje da pokličeš na Železnico in ti bodo tam povedali.
Glede tramvaja v Pragi je pa tako da kupiš eno verzijo Urbane - mislim da velja 24, 48 ali pa več ur in se v tem času neomejeno voziš. Za metro pa se čekiraš na vhodu in potem isto neomejeno prestopaš in uporabljaš.
Pa upam da greš za več dni, ker je Praga ogromna in je veliko za pogledati.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Hvala :) nekako najrajši bi šel z vlakom :)
Ja grem pa za 7 nočitev, tako da upam da bo dovolj časa za oglede :)

Hvala še enkrat :)

Kurzweil ::

Si slučajno študent/dijak?

študent ja :)

Potem preveri oz. najbolje, da kar pokliči Slovenske železnice. Za študente je že od nekdaj mogoče dobiti karte za Prago, Budimpešto, Dunaj in ostale prestolnice za 30-40€, ceneje tudi ne boš dobil. Edino kar mi še pade na misel je, če najdeš kaj na prevozi.org, še bolje pa če je kakšen sosed tovornjakar, bo zelo vesel družbe do tja.

ooo najlepša hvala :)
hehe, ja bi biu vesel da bi kšn tovornjakar do tja zapelou, pa nažalost nobenga ne poznam :)

Hvala še enkrat :)

Massacra ::

A straneh prevozi.org (in podobni) vedno najdeš prevoz v Prago!

DuleKrtola ::

Te nizke cene veljajo samo za par kart na vlak, tako da go for it. Drgač pa blablacar.com

Djuro ::

Z ženo sva šla dve leti nazaj z vlakom.
Zanimivo doživetje, srečaš en kup bolj ali manj znaimivih ljudi.
Vlak vozi vsak dan: LJ - Dunaj 6 ur
Duna - Praga 6 ur

Cena je bila mislim da okoli 80€ povratna za oba (ne spomnim se čisto točno; vem samo da se mi je zdelo precej poceni). Pa če gre za nočni vlak, moraš rezervirat sedež. Pojdi na eno mal večjo postajo in se pozanimaj. Ti bodo že poiskali najugodnejšo varianto. V NM, kjer sem kupil sam, vem da je preverila podolgem in počez.
Praga je čudovita, res odlično pivo po malih točilnicah kjer ima večina kar lastnega.
Sposodi si kakšen lonely planet v knjižnici, na netu pa imaš tudi precej materiala kaj, kje, kam in kako.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flixbus

Oddelek: Loža
3711053 (5421) louser
»

Najceneje do Prage

Oddelek: Loža
51273 (1164) DuleKrtola
»