» »

NESU smart phone card – za "neškodljivo telefoniranje"

NESU smart phone card – za "neškodljivo telefoniranje"

mojca ::

Na Varnosti in donosu (V&D) so pričeli skrbeti za zdravje svojih podložnikov (in njihovih rednih strank), ki pretežni del svojega dneva preživijo na telefonskem aparatu.

Nekdo me je prosil za mnenje in mi pustil vzorec, a da ne bi samo filozofirali o tem, kar že vsi vemo, me zanima, če ima kdo kakšen analizator spektra, precizen termometer ali kaj podobnega, s čimer bi lahko vsaj z nekaj konkretnimi dokazi potrdili naše hipoteze.

PS: tema je v loži. Prosim ne zaklepajte, preden ne pridemo do vsaj kakšnega eksperimentalnega rezultata.
  • zaklenil: Tilen ()

mujek ::

Jaz imam na razpolago opremo, da to izmerim. Ampak kdo bo meni verjel?

Predlagam, da se meritve izvedejo na FERI MB ali FRI LJ. S tem bo mogoče več ljudi verjelo meritvam.

nikjozo ::

Telekomunikacijske mobilne naprave se med sabo "pogovarjajo" s sevanjem EM valov. Moč se prilagaja glede na trenutne razmere in oddaljenost do bazne postaje.

Konkretno: Če boš ti svoj GSM telefon omejevala raznoraznimi elementi za motitev signala, bo GSM sam pojačal moč, da se sporazumeva z bazno postajo. Torej večje sevanje. To se lepo vidi, ko si s TK opremo na odročnih krajih, baterija se hitreje sprazni, ravno zaradi večje oddajne moči.

Ideja je dobra, ampak izvedba slaba. Podobne fore so se pojavljale že desetletje nazaj.

Če hočeš narediti kaj za svoje zdravje si nabavi BT slušalko ali pa običajne slušalke. Bo veliko manj direktnega sevanja v glavo.

P.S. V tistem videu se celo operira z merilnikom radioaktivnega sevanja. Gre za čisto druge valovne dolžine in nimajo veze z sevanjem mobilno-radijskega dela spektra. Kot nekdo ki ima izkušnje z merilnikom radioaktivnosti, ti povem da je tole vse skupaj tehnični BullSh*t. Novačenja prek mrežnega marketinga pa ne bom komentiral.

Tam je precej video posnetkov. V katerem si videl merilec radioaktivnega sevanja? V risanki je sicer narisan radioaktiven telefon, v zgibanki pa aura ali karkoli že (piše "energijsko polje osebe") ljudi z uporabo in brez uporabe te ploščice. (Ja, mrežni marketing je že v drugih temah v linkih. Nima smisla, da debatiramo o njem še tule.)

Carsomyr5 ::

Ne bi rad odpiral nove teme, zato pišem v to.

Iz čiste radovednosti me nekaj zanima, upam da mi bo kdo znal konkretno razložiti stvar.

Informiral sem se o podjetju V&D in njegovih "podružnicah", s prebiranjem epskih threadov z glavnimi protagonisti kot so "Matej42" (https://slo-tech.com/forum/t493016/149) in "Peter34" (www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/N...

Lahko si predstavljam, kako to poteka kadar je za vstop v shemo potreben zacetni znesek, iz čiste radovednosti pa me zanima, kaj je fora v tem primeru ko V&D kao ekskluzivno prodaja to, s pseudo znanostjo podkrepljeno NESU kartico, torej kjer je produkt specificen, konkreten. Vem da je point še vedno graditi mrežo prodajalcev, glede na ucinek napredovati po razredih in posledicno služiti na provizijah rekrutov (downline), ker pa je črta med piramidno shemo in legit multiple-level-marketingom (LML) modelom nejasno določena, me zanima kje leži past takšne oblike poslovanja (razen tega da se prodaja placebo izdelek).

Je to zgolj dolgoročna nevzdržnost sistema ali kaj drugega?

Šimpanz ::

Vsa fora direktne prodaje je v tem, da zahtevaš da ti novi distributer kupi za xxxx eur robe, ki je itak ne bo mogel prodati ampak če dobiš samo 1000 opranoglavcev imaš za 1 miljon prodaje praznega zraka. Kolegica je pred mesecem vstopila v eno tako prodajo kozmetike in je morala takoj kupiti za 1.500 eur izdelkov. Sedaj nam vsem najeda naj kupimo od nje in za kako dobre proizvode gre (znižanje teže za 10 kg v 2 mesecih za 150 eur, izginotje gub za 250 eur...).

Res bi si želela, da bi temo o V&D-ju spet odklenili, ker ne bi rada s temo o mrežnem marketingu smetila po enem ožje definiranem problemu o tem, kako znanstveno dokazati (ne)smiselnost ščitnika pred sevanjem. Ne vem, ali je Carsomyr5 iskal pasti za kupce ali prodajalce.

To, da daš za placebo za celo familijo (vključno s pronsniki in tablicami) eno slabo plačo je že nezanemarljivo. Če pa postaneš prodajalec, moraš plačevati motivacijske seminarje, kjer ti tako perejo možgane, da se ti skisajo in ti tudi zdrava pamet odpove. Načeloma se sicer V&D zelo trudi vzdrževati profesionalen videz in odnos do strank, prodajajo (tudi fizično) zlato, prodaja življenskih zavarovanj/varčevanj pa je približno enako problematična kot pri kateremkoli drugem težaku, ki ti po telefonu razloži, da ti bi radi prišli brezplačno svetovati glede spremembe zakonodaje, ki vpliva na tvojo zavarovalno polico; in kaj bo od tvoje naložbe ostalo čez trideset let tudi sam Bog ve.

mujek, mene bi vseeno zanimalo, četudi ni UNI LJ/MB/KP/MIT. Dobro dokumentirano znanstveno raziskavo je moč ponoviti, kredibilnost ji dajejo dobra izvedna in opis, ne ime inštitucije

anketar ::

Šimpanz je izjavil:

Vsa fora direktne prodaje je v tem, da zahtevaš da ti novi distributer kupi za xxxx eur robe, ki je itak ne bo mogel prodati ampak če dobiš samo 1000 opranoglavcev imaš za 1 miljon prodaje praznega zraka. Kolegica je pred mesecem vstopila v eno tako prodajo kozmetike in je morala takoj kupiti za 1.500 eur izdelkov. Sedaj nam vsem najeda naj kupimo od nje in za kako dobre proizvode gre (znižanje teže za 10 kg v 2 mesecih za 150 eur, izginotje gub za 250 eur...).

rečte kolegici, da teh 1500 ne bo nikol več vidla in naj se s tem sprijazne in gre naprej

Šimpanz ::

Saj se mi zdi da se ji pomalem svita da je bila nategnjena, zdaj bi rada po moje samo dobila denar nazaj, tako da najde nekaj naivnežev da jim proda svojo zalogo.

...:TOMI:... ::

1. Firma, ki je omenjena ni omembe vredna.
2. Naj jim sevanje skuri tiste celice, da bo mir enkrat.
3. Katice so nateg.
4. Vse skupaj je nateg.

In Mojca, izgubila si vso kredibilnost.

Lock.
Tomi

Tilen ::

Jaz sem bil vedno mnenja, da je Mojca zraven in da gre za prikrito oglaševanje, vendar me somoderatorji niso podprli. Tudi danes je moje mnenje še vedno enako. Mojca vsake toliko obudi temo, nalašč ali pač ne, samo da se govori o produktih tega podjetja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V soboto zvečer je nad Slovenijo padal (rahlo) radioaktiven dež

Oddelek: Novice / NWO
4821079 (13615) rusilec
»

www.wee.com - čuri muri ?