Forum » Programiranje » Vprašanje glede JAVE
Vprašanje glede JAVE
urli ::
Učim se JAVO in mi neki ni jasno (vzamte v zakup, da sem začetnik). Recimo, da inicializiram en objekt razreda KrNeki v katerem imam konstrukt z dvema argumentoma, recimo oboje tipa Integer.
Zapišem
KrNeki mojObjekt = new KrNeki(5,5);
Do tuki vse lepo in prav, zdaj pa mi povejte kaj točno pomeni, če bi pa zapisal mojObjekt takole...
KrNeki[] mojObjekt = new KrNeki[10]
Očitno pripravim inicializacijo v tabeli za 10 objektov razreda Krneki al kaj?
* torej bi lahko zapisal
mojObjekt[0] = new KrNeki(2,3)
mojObjekt[1] = new KrNeki(5,4)
mojObjekt[2] = new KrNeki(5,54)
...
Je to to?
Zapišem
KrNeki mojObjekt = new KrNeki(5,5);
Do tuki vse lepo in prav, zdaj pa mi povejte kaj točno pomeni, če bi pa zapisal mojObjekt takole...
KrNeki[] mojObjekt = new KrNeki[10]
Očitno pripravim inicializacijo v tabeli za 10 objektov razreda Krneki al kaj?
* torej bi lahko zapisal
mojObjekt[0] = new KrNeki(2,3)
mojObjekt[1] = new KrNeki(5,4)
mojObjekt[2] = new KrNeki(5,54)
...
Je to to?
- spremenil: urli ()
shadeX ::
Tako ja. Potem pa shraniš nove objekte takole..
mojObjekt[0] = new Krneki(5,5);
mojObjekt[1] = new Krneki(2,10);..
in še zadnji
mojObjekt[9] = new Krneki(1,1);
Ali pa največkrat s for loopom programsko..
mojObjekt[0] = new Krneki(5,5);
mojObjekt[1] = new Krneki(2,10);..
in še zadnji
mojObjekt[9] = new Krneki(1,1);
Ali pa največkrat s for loopom programsko..
for(int x=0; x<mojObjekt.length; x++) { mojObjekt[x] = new Krneki(tvoje število1, tvoještevilo2); }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
urli ::
Hvala za potrditev. Se mi je zdelo, da je tako. Zdaj, če sem malo "picajzlast", torej...
z zapisom KrNeki[] mojObjekt povem, da bom ustvaril tabelo, ki bo imela posamezna polja tipa KrNeki razred. Ko to izenačim s "KrNeki[] mojObjekt = new KrNeki[10]"; ustvarim 10 takšnih polj tipa (razred) Krneki. In s tem "new KrNeki[]" se ne nanašam na konstrukt ampak v bistvu na razred KrNeki? Ko pa zapišem mojObjekt[0] = new KrNeki(2,3), se pa jasno KrNeki(2,3) nanaša na konstrukt v razredu Krneki.
z zapisom KrNeki[] mojObjekt povem, da bom ustvaril tabelo, ki bo imela posamezna polja tipa KrNeki razred. Ko to izenačim s "KrNeki[] mojObjekt = new KrNeki[10]"; ustvarim 10 takšnih polj tipa (razred) Krneki. In s tem "new KrNeki[]" se ne nanašam na konstrukt ampak v bistvu na razred KrNeki? Ko pa zapišem mojObjekt[0] = new KrNeki(2,3), se pa jasno KrNeki(2,3) nanaša na konstrukt v razredu Krneki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urli ()
kow ::
Dlakocepim, ampak:
"Ko to izenačim" ni prava terminologija. V anglescini recemo, da "assignas", to je spremenis vrednost spremenljivke. Neka vrednost se skopira na lokacijo mojObjekt.
"Ko to izenačim" ni prava terminologija. V anglescini recemo, da "assignas", to je spremenis vrednost spremenljivke. Neka vrednost se skopira na lokacijo mojObjekt.
b00mer ::
s prvo besedo new rezerviras prostor za tabelo tipa Krneki, ki je dolga 10.
z drugo besedo new klices konstruktor razreda Krneki kateri ti kreira now objekt tipa Krneki.
Dej uporablej normalne objekte k tole je res krneki..Avto, Hisa, Marmelada...
PS: pri prvem new tudi klices konstruktor..
z drugo besedo new klices konstruktor razreda Krneki kateri ti kreira now objekt tipa Krneki.
Dej uporablej normalne objekte k tole je res krneki..Avto, Hisa, Marmelada...
PS: pri prvem new tudi klices konstruktor..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | python osnovaOddelek: Programiranje | 2323 (1636) | detroit |
» | [Java]kompailiranje iz cmdOddelek: Programiranje | 1296 (1020) | ragezor |
» | C# get/setOddelek: Programiranje | 1069 (1005) | japol |
» | [c++] standardni c++ in dogodki(events)Oddelek: Programiranje | 1749 (1574) | yeti |
» | [python] prednosti in slabostiOddelek: Programiranje | 2563 (2139) | Gundolf |