» »

Spletna trgovina magento,opencart itd?

Spletna trgovina magento,opencart itd?

retrz ::

Živjo,
imam se namen poigrati z eno od platform za spletno trgovino (magento, opencart, woocommerce...), ker sem zelen na tem področju me zanima kateri je po vašem mnenju najboljši oziroma ima svetlo prihodnost?
  • spremenilo: retrz ()

scipascapa ::

imaš še prestashop.

Netrunner ::

O svetli prihodnosti težko rečem za bilokatero rešitev. Meni med naštetimi se mi je najbolj dopadla opencart. Ima večino kar 3/4 trgovin porebuje, je pregledna in enostavna za uporabo ter prilagajanje oz. izdelava custom zadev je enostavna.

šajtrga ::

Najbolje da jih sprobaš več ter vidiš potem katera ti je najboljša - katero najlažje upravljaš, koloko dodatkov ima na voljo, templetov ipd.

nikjozo ::

začni z OC ali WOO. Magento je dokaj velik zalogaj za začetek.

scipascapa ::

codec: to za lastno veselje ali za kako diplomsko nalogo morda?

medus ::

scipascapa je izjavil:

imaš še prestashop.

še en glas za prestashop

meni je bil še najbolj všeč, čeprav ima svoje pomankljivosti (sprejemanje btc na lazy način (generiraš par 100 al pa 1000 naslovov, jih uvoziš v bazo, ob nakupu da trgovina vsakemu kupcu svoj naslov, ko kupec pošlje btc in ko je dovolj potrditedv se oznanič kot plačano))

scipascapa ::

codec: kaj si izbral?

retrz ::

zaenkrat nisem še nič izbral, ker sem v totalni gužvi z ostalimi programerskimi stvarmi. start projekta imam spomladi tako da upam da se do takrat odločim čim boljše :)

Vice ::

woocommerce - za začetnike brez znanja ima veliko brezplačnih vtičnikov, primeren za neko majhno osnovno štacuno
opencart - za eno stopničko bolj resnega uporabnika, dodatki dokaj poceni, kodo lahko spreminjaš tudi, če nimaš veliko znanja, nudi en kup jajc s kompatibilnostjo dodatkov, ima pa že malo bolj "naprede" funkcije, ki so must have za trgovino (statistika ipd.)
prestashop - za profesionalno rabo, rabiš kar malo bolj napredno znanje v programiranju, cena dodatkov ni ravno za testiranje in igračkanje, napredne funkcije so nekaj samoumevnega
mangento - podobno kot prestashop s to razliko, da je integracija z multistore bolj dodelana.

retrz ::

uf hvala Vice za takšne strukturirane info.

Netrunner ::

Tisto strukturo bi jaz malo popravil in sicer:

Opencart in Prestashop sta na enakem nivoju (Na višjem nivoju kot woocommerce in se obnesejo za majhne in srednje velike trgovine)
Magento (Namenjena je predvsem velikim trgovinam in zahteva več znanja za nadgradnje kot ostale)

K0K0 ::

A je možno da ima Opencart zelo slabo poštiman SEO ? Oz ima kdo tukaj Opencart in ima top 3 zadetke na googlu za artikle z neko srednjo konkurenco ?
Nas je google po prehodu iz Oscommerca na Opencart iz prvih treh zadetkov prestavil na 10. stran. Najeli smo že 2 "seo strokovnjaka", pa noben ni našel nekih hudih nepravilnosti v samem opisu itd... Dobil smo par priporočil, katere smo upošteval sam po dveh letih ni nič bolš.

Vice ::

Opencart se ne more primerjati s Prestashop, je več kot dva nivoja zadaj. SEO je njegova bolečina, dodatki, ki ti omogočajo boljšo optimizacijo ne ponudijo željenega učinka. Kot drugo implementacija dodatkov je prava mora, saj je 99% možnosti, da če imaš več kot en dodatek, ti drugi ne bo delal, ne da bi prilagajal kodo. User expiriance v administraciji ima še woocommerce boljši. Če je merilo za "veliko trgovino", multistore, multi stock, multi price... potem je OC praktično na istem nivoju kot woocommerce. Da se razumemo, vse se da sprogramirat v vsaki platformi. Samo kako prideš do željenega rezultata je pa druga pesem.

abyssus ::

Jaz bom rekel samo tole: samo CS-CART ne! :D

scipascapa ::

Vice: se s tem ukvarjaš?

šajtrga ::

Jaz osebno bi še vedno priporočal Woocommerce. Če ga vredu optimiziraš je hiter in deluje brez problema.
Kar se pa tiče Multilanguage zadeve semi pa zdi da ima OC še najbolje nareto. Ampak OCja se izogibam, več ljudi hoče Woocomerce kot pa Opencart

Vice ::

scipascapa je izjavil:

Vice: se s tem ukvarjaš?


Na nek način ja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero e-trgovino izbrati

Oddelek: Izdelava spletišč
122931 (2104) Vice
»

Spletna prodaja

Oddelek: Izdelava spletišč
132901 (2638) gslo
»

Spletna trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
293936 (2530) Vice
»

Izdelava spletne trgovine - pomoč

Oddelek: Izdelava spletišč
457709 (6357) Netrunner
»

prestashop, opencart, magento...?

Oddelek: Izdelava spletišč
163606 (2960) Netrunner

Več podobnih tem