Forum » Programiranje » Windows wget + cron
Windows wget + cron
zmelkoow ::
LP!
Ali je možno, da bi z uporabo wget v Windows naredil skripto, ki bi se na minuto povezala na določen naslov (screenshot IP kamere) - (ročno deluje BP in shrani datoteko v .jpg), in bi shranila sliko z naraščajočim imenom - file001.jpg, file002.jpg in tako naprej...
Poskušal sem s ffmpeg ampak je problem, ker ima dosti screenshotov artefakte v sliki, ker je stream h264.
hvala
Z
Ali je možno, da bi z uporabo wget v Windows naredil skripto, ki bi se na minuto povezala na določen naslov (screenshot IP kamere) - (ročno deluje BP in shrani datoteko v .jpg), in bi shranila sliko z naraščajočim imenom - file001.jpg, file002.jpg in tako naprej...
Poskušal sem s ffmpeg ampak je problem, ker ima dosti screenshotov artefakte v sliki, ker je stream h264.
hvala
Z
zmelkoow ::
LP!
Tudi prihaja do artefaktov, ker jemlje direktno iz streama. Če pa dam komando preko wget mi kamera pošlje JPG.
Tudi prihaja do artefaktov, ker jemlje direktno iz streama. Če pa dam komando preko wget mi kamera pošlje JPG.
repson ::
Aja, potem bi moralo bit nekako takole. Recimo narediš skripto wget_cam.sh:
V cron naštimaš recimo izvajanje vsakih 10 minut:
#!/bin/bash URL="xxx.xxx.xxx.xxx" FILENAME="$(date +%s)" # unix time since epoch, always increasing wget -O "${FILENAME}.jpg" "${URL}"
V cron naštimaš recimo izvajanje vsakih 10 minut:
0,10,20,30,40,50 * * * * /absoluten/path/do/skripte/wget_cam.sh
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: repson ()
repson ::
schtasks /create /sc HOURLY /tn CamCron /tr "cmd.exe 'wget -P C:\slike\ http://u.r.l'" /ru SYSTEM
Slike v mapi sortiraš po datumu nastanka, pa se ti še s poimenovanjem fajlov ni treba hecat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenos vsebine z novega arhiva RTVSLO (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 109470 (2089) | 8Bit |
» | Scripta ki na vsake toliko časa odpre spletno stranoOddelek: Programiranje | 3375 (2307) | blackbfm |
» | Preverjanje, če je spletna stran enakaOddelek: Programiranje | 1199 (858) | Hayabusa |
» | Zakaj se po izvedbi cron-joba vsakič ustvari nova datoteka?Oddelek: Izdelava spletišč | 1219 (1161) | Housy |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8710 (6573) | Microsoft |