Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi

monster-x ::
Ne, ECB ga posodi, samo vračat ga ni treba. Ko je enkrat naprintan, ga sicer lahko zažgeš, ampak ga nihče ne bo.
Takšno tiskanje evrov bi povzročilo hudo inflacijo, kar pa ni cilj ECB-ja. Njen poglavitni cilj je ohranjati stabilnost cen.
Seveda ne. Eni verjamejo, da je boljša rešitev, da se pretvarjamo, da svet zunaj EU ne obstaja.
Ja, ljudje imajo različne poglede.
Katere možnosti so to?
Nimam seznama možnosti, ker nisem izdeloval in proučeval vseh potencialnih rešitev. Za podrobne analize, kaj bi bilo bolje se potrebuje ogromno časa.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

jype ::
monster-x> Takšno tiskanje evrov bi povzročilo hudo inflacijo, kar pa ni cilj ECB-ja. Njen poglavitni cilj je ohranjati stabilnost cen.
Se strinjam, a v dani situaciji je k sreči inflacija bistveno manj škodljiva, kot eskalacije konfliktov v evropski soseščini.
monster-x> Nimam seznama možnosti, ker nisem izdeloval in proučeval vseh potencialnih rešitev. Za podrobne analize, kaj bi bilo bolje se potrebuje ogromno časa.
Hkrati pa depriviligirani ljudje ne bodo kar čakali. Enkrat se bo treba odločit, a so pomembnejša njihova življenja, ali naša kupna moč in z njo povezan življenski standard.
Se strinjam, a v dani situaciji je k sreči inflacija bistveno manj škodljiva, kot eskalacije konfliktov v evropski soseščini.
monster-x> Nimam seznama možnosti, ker nisem izdeloval in proučeval vseh potencialnih rešitev. Za podrobne analize, kaj bi bilo bolje se potrebuje ogromno časa.
Hkrati pa depriviligirani ljudje ne bodo kar čakali. Enkrat se bo treba odločit, a so pomembnejša njihova življenja, ali naša kupna moč in z njo povezan življenski standard.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: AC_DC ()

razerznak> rajš vojna da spucamo tele kvazi begunce in levake oz ljudi tipa jure
Pol si ti tudi za fojbe, kul. Me veseli, da se strinjamo, me že zelo veseli, da se bomo v Evropi končno znebili nacistov.
Pol si ti tudi za fojbe, kul. Me veseli, da se strinjamo, me že zelo veseli, da se bomo v Evropi končno znebili nacistov.
Zgodovina sprememb…

razerznak2 ::
razerznak> rajš vojna da spucamo tele kvazi begunce in levake oz ljudi tipa jure
ti kr prid v slo , maribor , zdaj mi je pa vseno če označite za kseono naci al pa kaj še , me sploh ne prizadene
Vesoljec nacist

chinko ::
Vsi pa očitno pričakujemo diktaturo ali vojno. Nabrusimo kose?
Eh, prezgodaj! Čeprav se strinjam z Luijem, bi me vojna leta 2017 presenetila, če seveda ni govora o fojbiranju, to je pričakovano, v kratkem.

Dejva tkole reč, koliko od vas tule je pripravljeno prostovoljno odstopit svoboščine, ki jih imamo, predvsem pa si znižat standard, za varnost in dobro vseh? Nihče bistveno, right? Načeloma nihče ne mara sprememb na slabše, še posebno ne hitrih. Ampak zanimivo je vprašanje, kaj boš ukrenil proti novim davkom, novemu bailoutu banksterjev, novemu zadolževanju, zniževanju svoboščin "na račun varnosti" itd? Nič! Ker že do sedaj nisi.
Menim, da smo Evropejci kolektivno trenutno še tako brezjajčni in ravno še toliko pomnimo polpreteklo zgodovino, da bomo samo sklonili glave, se bičali po hrbtih govoreč: "krivi smo, da cel svet trpi" in dali glave na tnalo ter požrli tudi dodatno znižanje standarda in svoboščin, baje kao "začasno" v iskanju rešitve problemov BV, v nedogled... To je, če se politika vsaj malce strezni in vsaj malo združi v iskanju rešitve problemov, vsaj malo pomiri rajo, recimo s kakšno novo ograjo, takšno za imidž. Duh (allah) pa je že ušel iz steklenice. In kar z gotovostjo lahko tudi napovemo je to, da bo naslednjo veliko vojno pričela generacija, ki te izkušnje nima in da bomo v prihodnosti priča novim konfliktom zaradi trenutne liberalne politike.
Evrovizijsko popevko btw. sploh še kdo gleda?

razerznak> ti kr prid v slo , maribor , zdaj mi je pa vseno če označite za kseono naci al pa kaj še , me sploh ne prizadene
Sm bil lih prejšn tedn na obisku tam, pa sem vidu ljudi, ki majo radi begunce. Se boš moral z njimi zment, da ti bodo storniral karto za fojbo.
chinko> Dejva tkole reč, koliko od vas tule je pripravljeno prostovoljno odstopit svoboščine, ki jih imamo, predvsem pa si znižat standard, za varnost in dobro vseh?
Ker moj standard ni bistveno odvisen od mojih prihodkov, trenutno veliko večino investiram. Kadar ljudje potrebujejo pomoč, jim materialno pomagam. Tistim v moji bližini. Do pred kratkim so to bili Slovenci, zdaj pa žal ne bodo več.
chinko> Ker že do sedaj nisi.
V resnici sem. Pomagal sem doseči bistvene spremembe v EU, terjalo je pa samo nekaj mesecev (kakih 400 ur) dela.
chinko> Evrovizijsko popevko btw. sploh še kdo gleda?
Upam, da ne. Upam, da ta čas porabi za pisanje pisem evropskim predstavnikom. Koliko od vas je že pisalo evropski komisiji, da se vam zdi nesprejemljivo, da so pogajalska gradiva sporazuma TPP nedostopna javnosti? Kar potrudite se, to je pomembno za vas - toliko bolj, če ne zmaga Bernie.
chinko> In kar z gotovostjo lahko tudi napovemo je to, da bo naslednjo veliko vojno pričela generacija, ki te izkušnje nima in da bomo v prihodnosti priča novim konfliktom zaradi trenutne liberalne politike.
Liberalna politika ne bo prinesla nobenega konflikta, ki ga konzervativna ne bi.
Sm bil lih prejšn tedn na obisku tam, pa sem vidu ljudi, ki majo radi begunce. Se boš moral z njimi zment, da ti bodo storniral karto za fojbo.
chinko> Dejva tkole reč, koliko od vas tule je pripravljeno prostovoljno odstopit svoboščine, ki jih imamo, predvsem pa si znižat standard, za varnost in dobro vseh?
Ker moj standard ni bistveno odvisen od mojih prihodkov, trenutno veliko večino investiram. Kadar ljudje potrebujejo pomoč, jim materialno pomagam. Tistim v moji bližini. Do pred kratkim so to bili Slovenci, zdaj pa žal ne bodo več.
chinko> Ker že do sedaj nisi.
V resnici sem. Pomagal sem doseči bistvene spremembe v EU, terjalo je pa samo nekaj mesecev (kakih 400 ur) dela.
chinko> Evrovizijsko popevko btw. sploh še kdo gleda?
Upam, da ne. Upam, da ta čas porabi za pisanje pisem evropskim predstavnikom. Koliko od vas je že pisalo evropski komisiji, da se vam zdi nesprejemljivo, da so pogajalska gradiva sporazuma TPP nedostopna javnosti? Kar potrudite se, to je pomembno za vas - toliko bolj, če ne zmaga Bernie.
chinko> In kar z gotovostjo lahko tudi napovemo je to, da bo naslednjo veliko vojno pričela generacija, ki te izkušnje nima in da bomo v prihodnosti priča novim konfliktom zaradi trenutne liberalne politike.
Liberalna politika ne bo prinesla nobenega konflikta, ki ga konzervativna ne bi.
Zgodovina sprememb…

chinko ::
Odvisno za koga, sicer pa tole ne drži ravno. Fojbiranje npr. bi bila ena takšna posledica liberalne politike, pa čeprav kiks konzervativne.

chinko> Odvisno za koga, sicer pa tole ne drži ravno. Fojbiranje npr. bi bila ena takšna posledica liberalne politike, pa čeprav kiks konzervativne.
Kako si pa predstavljaš, da bi bilo fojbiranje v primeru konzervativne politike komurkoli prihranjeno?
Kako si pa predstavljaš, da bi bilo fojbiranje v primeru konzervativne politike komurkoli prihranjeno?
Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::
maco-maco> PS: Zakaj pod vsako objavo jype-ta piše predlagalo izbris: AC_DC?
Slovenski salonski desničarji ne prenesejo resnice, zato poskušajo s cenzuro doseči politično korekten dialog, v katerem ni prostora za kritiko njihovih idej.
zmaugy> Za modele, ki kle nakladajo o hribovcih:
Skoraj 400.000 Slovencev je pa volilo tako, da otroci teh turistov ne morejo uživati enake zaščite države, kot jih lahko otroci ostalih ljudi.
Laž, otroci uživajo zaščito države, pa naj bodo od homo ali pa od hetero parov. Tudi zdravstvena oskrba je enaka.
"Hribovci" so se pa v toliko zajebal s tem, da sedaj dedki in babice ne morejo posvojit svojega vnučka ali vnukinje, ampak morajo kr v vrsti čakat, tako kot vsi ostali. S sprejemom tega zakona bi pa imeli prednost.

Vanich ::
Še malo bazenske zabave jamarjev:
http://asylterror.com/2016/01/13/betreu...
Jamarji not, ženske v paniko in adijo.
Nadzornik, ki bi jih moral spremljati (potrditev Matakove teorije o otrocih) je potem, ko jim je zdilal karte odšel neznano kam.
A vidiš, kako so lepo kombinirali kulturo z športom; taharušo z plavanjem.
In dobiš water-swim-taharušo.
Hmmm...zaenkrat so bele ženske verjetno varne samo na smučiščih, ker predvidevam, da Ahmedi ne znajo smučati, zebe jih pa tudi verjetno bolj kot nas.
Tako, da bomo za ski-taharuše morali še malo počakati. Velja tudi za ice-skate-taharuše.

harmony ::
razerznak2 je izjavil:
ti kr prid v slo , maribor , zdaj mi je pa vseno če označite za kseono naci al pa kaj še , me sploh ne prizadene
Pol ti nisi kot Rambo, ce mora jipe prihajat k tebi.

Matako ::
Hmmm...zaenkrat so bele ženske verjetno varne samo na smučiščih, ker predvidevam, da Ahmedi ne znajo smučati, zebe jih pa tudi verjetno bolj kot nas.
Tako, da bomo za ski-taharuše morali še malo počakati. Velja tudi za ice-skate-taharuše.
Kar upaj, mnogi profesorji prihajajo iz goratih krajev. Hribovc, takorekoč!
Après-ski taharuše so tako le še vprašanje časa. Če niso že kje v kaki Franciji.
Kmalu bo slovenščina kulturno bogatejša za pregovore kot "dekle, ki ne posluša, jo čaka taharuša" in "ako nikab bi nadela, neposiljena bi bila in vesela".
/\/\.K.

nebivedu> Laž, otroci uživajo zaščito države, pa naj bodo od homo ali pa od hetero parov. Tudi zdravstvena oskrba je enaka.
Ne, to ni res. Otroci, ki odraščajo s homoseksualnimi pari, nimajo enake zaščite kot otroci, ki odraščajo s heteroseksualnimi pari, ker v primeru da starša nista biološka, državi ne moreta legalno priobčit, da sta de-facto njegova starša. To v resnici pomeni, da država teh dveh staršev ne prepozna kot starša in do njiju nima enakih zahtev v odnosu do njunih pravic in dolžnosti v zvezi z otrokovo oskrbo in vzgojo, kot če bi ta dva starša bla različnih spolov in bi lahko otroka legalno posvojila. Tako pravi zakonodaja, primer, ko bi nekdo državo izzval na podlagi te situacije sicer še ne obstaja, zato je ustavno sodišče dovolilo referendum, ki je zdaj nazaj prinesel protiustavno ureditev, kjer ta razlika obstaja.
Matako> Kmalu bo slovenščina kulturno bogatejša za pregovore kot "dekle, ki ne posluša, jo čaka taharuša" in "ako nikab bi nadela, neposiljena bi bila in vesela".
Ej, reku sm ti da ne bit tak naci, ti pa še bl naciraš.
Ne, to ni res. Otroci, ki odraščajo s homoseksualnimi pari, nimajo enake zaščite kot otroci, ki odraščajo s heteroseksualnimi pari, ker v primeru da starša nista biološka, državi ne moreta legalno priobčit, da sta de-facto njegova starša. To v resnici pomeni, da država teh dveh staršev ne prepozna kot starša in do njiju nima enakih zahtev v odnosu do njunih pravic in dolžnosti v zvezi z otrokovo oskrbo in vzgojo, kot če bi ta dva starša bla različnih spolov in bi lahko otroka legalno posvojila. Tako pravi zakonodaja, primer, ko bi nekdo državo izzval na podlagi te situacije sicer še ne obstaja, zato je ustavno sodišče dovolilo referendum, ki je zdaj nazaj prinesel protiustavno ureditev, kjer ta razlika obstaja.
Matako> Kmalu bo slovenščina kulturno bogatejša za pregovore kot "dekle, ki ne posluša, jo čaka taharuša" in "ako nikab bi nadela, neposiljena bi bila in vesela".
Ej, reku sm ti da ne bit tak naci, ti pa še bl naciraš.
Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::
So progressive:
http://www.breitbart.com/london/2016/01...
Edit: Don't blame the sweet and tender hooligan.
http://www.breitbart.com/london/2016/01...
Edit: Don't blame the sweet and tender hooligan.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()

krneki0001 ::
nebivedu> Laž, otroci uživajo zaščito države, pa naj bodo od homo ali pa od hetero parov. Tudi zdravstvena oskrba je enaka.
Ne, to ni res. Otroci, ki odraščajo s homoseksualnimi pari, nimajo enake zaščite kot otroci, ki odraščajo s heteroseksualnimi pari, ker v primeru da starša nista biološka, državi ne moreta legalno priobčit, da sta de-facto njegova starša.
Sej nista njegova starša. Samo en je starš, drugi je pa dodatek v familji. Je čisto enako v družinah s heteroseksualnimi pari, ki so ločeni. Dodatek, ki pride v tako familjo je dodatek, ne starš. Starša sta samo biološki oče in mama, ki sta otroka spočela.

Kar upaj, mnogi profesorji prihajajo iz goratih krajev. Hribovc, takorekoč!
Après-ski taharuše so tako le še vprašanje časa. Če niso že kje v kaki Franciji.
Kmalu bo slovenščina kulturno bogatejša za pregovore kot "dekle, ki ne posluša, jo čaka taharuša" in "ako nikab bi nadela, neposiljena bi bila in vesela".
Ja, tudi stari vremenski in kmetijski slovenski narodni koledarji se bodo morali dopolniti, recimo: "Taharuša na novega leta dan in Sušec bo poscan." ali pa: "Če dekle konec Grudna na taharušo gre, se v Vinotoku krompirja kar tre".

nebivedu> Sej nista njegova starša. Samo en je starš, drugi je pa dodatek v familji. Je čisto enako v družinah s heteroseksualnimi pari, ki so ločeni. Dodatek, ki pride v tako familjo je dodatek, ne starš. Starša sta samo biološki oče in mama, ki sta otroka spočela.
To ni res.
ZaphodBB> So progressive:
Premisli, koliko časa je že tam ta imam in kakšne vere je bil tisti, ki je sporočil njegovo budaljenje tisku (in s kakšnim namenom).
To ni res.
ZaphodBB> So progressive:
Premisli, koliko časa je že tam ta imam in kakšne vere je bil tisti, ki je sporočil njegovo budaljenje tisku (in s kakšnim namenom).
Zgodovina sprememb…

Razmišljam, čemu tvoje relativiziranje.

ZaphodBB> Razmišljam, čemu tvoje relativiziranje.
Razmišljam, čemu nočeš pomagat muslimanom, ki bi radi islam naredili kompatibilen z evropskimi vrednotami.
Matako> profesor na terenu:
Všeč mi je, kako je na več let starem videu že spet nov naslov z novim datumom.
Razmišljam, čemu nočeš pomagat muslimanom, ki bi radi islam naredili kompatibilen z evropskimi vrednotami.
Matako> profesor na terenu:
Všeč mi je, kako je na več let starem videu že spet nov naslov z novim datumom.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

Saj jim pomagam, ozaveščam jih, da bodo morali nehat gledat stran in na glas spregovorit o nehumanem mainstreamu njihove religije. Tako kot smo morali kristjani.
Ti jim pa pomagaš kako, z rinjenjem glave v pesek?
Zgodovina sprememb…

A vidiš, kako so lepo kombinirali kulturo z športom; taharušo z plavanjem.
In dobiš water-swim-taharušo.
Izgleda, da profesorji nekako niso kompatibilni z javnimi kopališči.
Recimo v Avstriji je vedno več "hausverbotov", ker se ahmedi skrivajo po kabinah v zasedi. Neke vrste mini-taharušice. Surprise!
http://noe.orf.at/news/stories/2752951/
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Pač na njih je, da naženejo imama in si najamejo bolj kompatibilnega, kot ti praviš. Al kaj bi rad od mene? Da se spreobrnem v islam in jim grem težit v džamijo?

ZaphodBB> Saj jim pomagam, ozaveščam jih, da bodo morali nehat gledat stran in na glas spregovorit o nehumanem mainstreamu njihove religije. Tako kot smo morali kristjani.
Saj to počnejo, le ti (in tebi podobni) jih ne jemljete resno in verjamete, da se bo karkoli spremenilo, dokler limate lažnive youtube filmčke, ki naj bi "pokazali svetu, kaj je islam", da potem neonaciji pretepajo njih, posiljevalcev pa nihče.
ZaphodBB> Ti jim pa pomagaš kako, z rinjenjem glave v pesek?
Če je fojba polna peska, je naciste pač treba z glavo naprej rinit not, nisem jaz kriv, če je geologija bitch.
ZaphodBB> Pač na njih je, da naženejo imama in si najamejo bolj kompatibilnega, kot ti praviš. Al kaj bi rad od mene? Da se spreobrnem v islam in jim grem težit v džamijo?
Ne, ni na njih. Na policiji je. Zakonodajo, ki to omogoča imamo, samo zaradi desničarske politične korektnosti se je ne uporablja (ker bi se moralo sicer zapret tudi nacistične agitatorje, recimo Janšo, Jelinčiča in podobne kalibre).
Saj to počnejo, le ti (in tebi podobni) jih ne jemljete resno in verjamete, da se bo karkoli spremenilo, dokler limate lažnive youtube filmčke, ki naj bi "pokazali svetu, kaj je islam", da potem neonaciji pretepajo njih, posiljevalcev pa nihče.
ZaphodBB> Ti jim pa pomagaš kako, z rinjenjem glave v pesek?
Če je fojba polna peska, je naciste pač treba z glavo naprej rinit not, nisem jaz kriv, če je geologija bitch.
ZaphodBB> Pač na njih je, da naženejo imama in si najamejo bolj kompatibilnega, kot ti praviš. Al kaj bi rad od mene? Da se spreobrnem v islam in jim grem težit v džamijo?
Ne, ni na njih. Na policiji je. Zakonodajo, ki to omogoča imamo, samo zaradi desničarske politične korektnosti se je ne uporablja (ker bi se moralo sicer zapret tudi nacistične agitatorje, recimo Janšo, Jelinčiča in podobne kalibre).
Zgodovina sprememb…

Kjer še ni housverbota se skuša stvar rešiti z brošurami.
Nekatere so malo nejasne. Slika 1: Pred taharušo skoči pod "tušo"!
Nekatere so malo nejasne. Slika 1: Pred taharušo skoči pod "tušo"!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

You just walked off the deep end. Again.

GenZNPC ::
Kako kaj na fronti? Je ze konc krize?
In the zwischenzeit, grozni posnetki in dejanja so tu....
In the zwischenzeit, grozni posnetki in dejanja so tu....
skibidi

ZaphodBB> You just walked off the deep end. Again.
Ne, v resnici nisem. Vsak imam, ki poziva k nasilju, ne glede na to kako odkrit je pri tem, je kazensko odgovoren za tako početje. Tudi če gre za Janšo, ki trdi, da levičarji izvajajo prisilno islamizacijo države in predlaga uvedbo vaških straž.
Ne, v resnici nisem. Vsak imam, ki poziva k nasilju, ne glede na to kako odkrit je pri tem, je kazensko odgovoren za tako početje. Tudi če gre za Janšo, ki trdi, da levičarji izvajajo prisilno islamizacijo države in predlaga uvedbo vaških straž.
Zgodovina sprememb…

Počasi prijatu, s tako kreativno logiko bosta z Janšo cimra.
@jype: lej te Janšistične socialne delavke
http://www.thestar.co.uk/news/rotherham...
Zgodovina sprememb…

ZaphodBB> @jype: lej te Janšistične socialne delavke
Ja, poznam to zgodbo. Absurdno je trditi, da so za prikrivanje krivi muslimani, da takega strahu pred objavo ne bi bilo, če ne bi bilo fašistov, ki komaj čakajo, da se bodo maščevali naključnim Pakistancem, je pa mnogim popolnoma jasno (ni pa opravičilo - če kdo kogarkoli pretepa, se ga mora po zakonu zapreti, kot tudi če kdorkoli spolno zlorablja kogarkoli, ne glede na to da je morda kultura enih pretepanje, kultura drugih pa spolna zloraba).
Ja, poznam to zgodbo. Absurdno je trditi, da so za prikrivanje krivi muslimani, da takega strahu pred objavo ne bi bilo, če ne bi bilo fašistov, ki komaj čakajo, da se bodo maščevali naključnim Pakistancem, je pa mnogim popolnoma jasno (ni pa opravičilo - če kdo kogarkoli pretepa, se ga mora po zakonu zapreti, kot tudi če kdorkoli spolno zlorablja kogarkoli, ne glede na to da je morda kultura enih pretepanje, kultura drugih pa spolna zloraba).
Zgodovina sprememb…

morbo ::
Ne, v resnici nisem. Vsak imam, ki poziva k nasilju, ne glede na to kako odkrit je pri tem, je kazensko odgovoren za tako početje.
Avtoritarna levica še informacije o zločinih skriva pred lastnim prebivalstvom, da poznavanje resnice nebi škodilo pro-imigrantski ideologiji. Sori če ti ne verjamem da po Švedistanu in podobnih kastriranih PC državah, kaj naredijo proti nasilnim islamskim pridigarjem. Muslimani so navsezadnje "zatirana manjšina", didnt you get the memo?
Absurdno je trditi, da so za prikrivanje krivi muslimani
Seveda ne. Krivi ste fanatični levičarji, ki se bojite da bi resnica škodila vaši multikulti dogmi in ostalim "PC" konstruktom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morbo ()

Saj pravim, da so očitno socialne delavke volilke SDS. Ker kdo drug pri zdravi pameti, bi ukrepal na tak način. Očitno je, da želijo povzročiti nestrpnost proti muslimanom in eventuelno nasilje.

morbo> Avtoritarna levica še informacije o zločinih skriva pred lastnim prebivalstvom,
Ja, drži. Znebiti se je treba vsake avtoritarne oblasti.
morbo> Sori če ti ne verjamem da po Švedistanu in podobnih kastriranih PC državah, kaj naredijo proti nasilnim islamskim pridigarjem. Muslimani so navsezadnje "zatirana manjšina", didnt you get the memo?
Seveda je zatirana manjšina. Če en musliman posili deklico, potem pa po celi evropi začnejo verbalno in fizično napadat muslimane, ki niso storili ničesar narobe, to dejansko pomeni, da so zatirana manjšina. Edini način, da ta argument izničiš je, da greš zdajle takoj pred najbližjo trgovino in napadeš prvega, ki pride ven, ker je Julian Assange posilil dve ženski na Švedskem.
morbo> Seveda ne. Krivi ste fanatični levičarji, ki se bojite da bi resnica škodila vaši multikulti dogmi in ostalim "PC" konstruktom.
Levičarji je preširok pojem, IMO (fanatični smo itak vsi levičarji). To je tako, kot da bi trdil, da so kristjani krivi, da RKC ščiti duhovnike, ki so zlorabljali otroke.
ZaphodBB> Saj pravim, da so očitno socialne delavke volilke SDS. Ker kdo drug pri zdravi pameti, bi ukrepal na tak način. Očitno je, da želijo povzročiti nestrpnost proti muslimanom in eventuelno nasilje.
Jaz mislim, da gre za institucionalni rasizem. Idejo, da je muslimane treba ujčkat v mehurčku, kamor evropska zakonodaja in kultura ne moreta, preziram ravno toliko, kot vsi drugi racionalni posamezniki.
Ja, drži. Znebiti se je treba vsake avtoritarne oblasti.
morbo> Sori če ti ne verjamem da po Švedistanu in podobnih kastriranih PC državah, kaj naredijo proti nasilnim islamskim pridigarjem. Muslimani so navsezadnje "zatirana manjšina", didnt you get the memo?
Seveda je zatirana manjšina. Če en musliman posili deklico, potem pa po celi evropi začnejo verbalno in fizično napadat muslimane, ki niso storili ničesar narobe, to dejansko pomeni, da so zatirana manjšina. Edini način, da ta argument izničiš je, da greš zdajle takoj pred najbližjo trgovino in napadeš prvega, ki pride ven, ker je Julian Assange posilil dve ženski na Švedskem.
morbo> Seveda ne. Krivi ste fanatični levičarji, ki se bojite da bi resnica škodila vaši multikulti dogmi in ostalim "PC" konstruktom.
Levičarji je preširok pojem, IMO (fanatični smo itak vsi levičarji). To je tako, kot da bi trdil, da so kristjani krivi, da RKC ščiti duhovnike, ki so zlorabljali otroke.
ZaphodBB> Saj pravim, da so očitno socialne delavke volilke SDS. Ker kdo drug pri zdravi pameti, bi ukrepal na tak način. Očitno je, da želijo povzročiti nestrpnost proti muslimanom in eventuelno nasilje.
Jaz mislim, da gre za institucionalni rasizem. Idejo, da je muslimane treba ujčkat v mehurčku, kamor evropska zakonodaja in kultura ne moreta, preziram ravno toliko, kot vsi drugi racionalni posamezniki.
Zgodovina sprememb…

Muslim Refugee Says Main Goal Is to Islamize Europeans
Ja, to je pa ja normalno. Saj imaš tu drugo in tretjo generacijo priseljencev iz BiH, ki imajo popolnoma iste cilje.
Tukaj Alim Hasanagić še podrobno razloži, kako se bo (lahko) izvedla vzpostava šeriata v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()

Ljudje, ki se borijo proti institucionalnemu rasizmu so rasisti? That is some Trump level logic there.

ZaphodBB> Ljudje, ki se borijo proti institucionalnemu rasizmu so rasisti?
Če se borijo tako, da iskreno verjamejo, da se muslimani niso sposobni prilagoditi kulturi, v kateri živijo, potem so zagotovo rasisti (in institucionaliziran rasizem izvajajo, ne zmanjšujejo).
Če se borijo tako, da iskreno verjamejo, da se muslimani niso sposobni prilagoditi kulturi, v kateri živijo, potem so zagotovo rasisti (in institucionaliziran rasizem izvajajo, ne zmanjšujejo).
Zgodovina sprememb…

Seveda je zatirana manjšina. Če en musliman posili deklico, potem pa po celi evropi začnejo verbalno in fizično napadat muslimane, ki niso storili ničesar narobe
Muslimani bi bili zatirana manjšina če bi proti njim vladala sistemska gonja, ki bi jih ovirala pri normalnem življenju (npr. če Trump zmaga in uresniči svojo dikriminatorno politiko). V resnici pa evropske "PC" vlade delajo z muslimani kot v rokavičkah in se izogibajo vsakršnim kritikam, kaj šele dejanski diskriminaciji.
To da obča javnost gleda negativno na Islam, pa ni nič presenetljivega. Večina islamskih držav iz kjer prihajajo migranti so fundamentalistične luknje, nekompatibilne z demokracijo. Ljudje so upravičeno zaskrbljeni, ko gledajo tale levičarski družbeni inženiring.

Ne gre se za to, ali so sposobni ali ne. Gre se za to ali se sploh sme te prilagoditve pričakovati od njih. In vsaj med progresivističnimi aktivisti, bodisi prevladujejo bodisi so najglasnejši tisti, ki trdijo da je rasistično že samo pričakovanje prilagoditve. Pa te do danes še nisem videl obsoditi te hinavščine, dopuščam da nisem bil dovolj pozoren.

monster-x ::
Kot sem rekel, ni nujno, da bo to prineslo kakršen koli mir. Tam se bomo zamerili lokalcem, ki bodo to videli kot okupacijo in vsiljevanje naše kulture ter posledično si bomo nakopali njihovo jezo in poslabšanje odnosov, doma pa bo ljudem padel življenjski standard, za katerega so se borili in delali mnoga leta. Napetosti se bodo najverjetneje pojavile tu in tam. Popoln recept za eskalacijo konfliktov in nove nemire ter morebiti (srčno upam, da ne) nove vojne. Tudi v Evropi.
Seveda ne. Ampak ne moremo pa na pamet in na hitro delati nekih rešitev preko forumov brez da bi konkretno razmislili in razvili čim več potencialnih rešitev ter analizirali, katera je najboljša. In da je seveda realno izvedljiva.
Seveda bodo tudi sami morali prevzeti odgovornost in rešiti notranje konflikte, katere bomo mi z vmešavanje težko rešili. Tudi sami bodo morali začeti graditi sistem in vrednote, ki jim bodo prinesle na dolgi rok mir in prosperiteto.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Matej22 ::
Zanimiv pogled na islam in muslimane v nemčiji skozi oči Zane Ramadani, ki se je pri sedmih letih z družino preselila iz Skopja v Nemčijo, pri osemnajstih pa je pobegnila od doma. Govori nekje od 34 minute naprej.
http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag...
Če jo na kratko povzamem, pove, kako je bilo odraščati v muslimanski družini, pri čemer je oče bil dokaj liberalen, mati pa stroga muslimanka. Ko so prišli v Nemčijo, se je vse še poslabšalo, ker sta starša opazovala okolico, ki je bila po njunem mnenju polna razvrata (dekleta sama hodijo okrog, obleke,... ). Bratu so prepovedali se družiti z njimi oz. so mu rekli, da jih lahko sicer izkorišča, ampak poročiti se mora z Albanko. Družina se je izolirala od okolice, ker se z njihovo kulturo ni znala soočiti.
O Kölnskih izgredih pove, da je kaj podobnega pričakovala, morda ne v takšnem obsegu, ampak da se ne čudi, da se je kaj takega zgodilo, ker je to pač del njihove vzgoje in kulture.
Če jo na kratko povzamem, pove, kako je bilo odraščati v muslimanski družini, pri čemer je oče bil dokaj liberalen, mati pa stroga muslimanka. Ko so prišli v Nemčijo, se je vse še poslabšalo, ker sta starša opazovala okolico, ki je bila po njunem mnenju polna razvrata (dekleta sama hodijo okrog, obleke,... ). Bratu so prepovedali se družiti z njimi oz. so mu rekli, da jih lahko sicer izkorišča, ampak poročiti se mora z Albanko. Družina se je izolirala od okolice, ker se z njihovo kulturo ni znala soočiti.
O Kölnskih izgredih pove, da je kaj podobnega pričakovala, morda ne v takšnem obsegu, ampak da se ne čudi, da se je kaj takega zgodilo, ker je to pač del njihove vzgoje in kulture.

morbo> Muslimani bi bili zatirana manjšina če bi proti njim vladala sistemska gonja, ki bi jih ovirala pri normalnem življenju
Dokler v Evropi obstaja zakonodaja, ki prepoveduje nošenje tistih cunj na glavi in zakonodaja, ki izvzema hrup samo ene religije iz predpisov o dopustnih obremenitvah okolja, to dejansko tudi so (pa ne pravim, da so edini).
morbo> To da obča javnost gleda negativno na Islam, pa ni nič presenetljivega.
Negativno gledat na nekaj in se nasilno obnašat do tistega ni isto.
ZaphodBB> Gre se za to ali se sploh sme te prilagoditve pričakovati od njih.
Mora se jih. Multikulturna družba ne more obstajat, če se kulture ne prilagodijo ena drugi.
ZaphodBB> In vsaj med progresivističnimi aktivisti, bodisi prevladujejo bodisi so najglasnejši tisti, ki trdijo da je rasistično že samo pričakovanje prilagoditve. Pa te do danes še nisem videl obsoditi te hinavščine, dopuščam da nisem bil dovolj pozoren.
Progresivni aktivisti? Če misliš posamezne usekance, ki verjamejo, da je "getoizacija" nekaj, s čimer si zahodna družba podredi skupine drugih kultur, potem jih komot obsodim, ampak ta pozicija je daleč preveč pokroviteljska, da bi lahko bila progresivna (imaš pa prav, ko praviš, da so verjetno ugrabili nalepko). IMO tudi ne gre za hinavščino, ampak dejansko halucinacijo.
monster-x> ne moremo pa na pamet in na hitro delati nekih rešitev preko forumov
Več kot očitno je, da je to veliko bolje, kot pa čakat, da se evropski politiki odločijo sami. Javna podpora je ključen del evropskega političnega procesa, sploh pri vprašanjih, kjer komisija ne more samostojno regulirat članic.
Matej22> Družina se je izolirala od okolice, ker se z njihovo kulturo ni znala soočiti.
Že s pravilno oblikovano brošuro, bi bila ta težava bistveno manjša, kaj šele z bolj ambicioznimi programi.
Dokler v Evropi obstaja zakonodaja, ki prepoveduje nošenje tistih cunj na glavi in zakonodaja, ki izvzema hrup samo ene religije iz predpisov o dopustnih obremenitvah okolja, to dejansko tudi so (pa ne pravim, da so edini).
morbo> To da obča javnost gleda negativno na Islam, pa ni nič presenetljivega.
Negativno gledat na nekaj in se nasilno obnašat do tistega ni isto.
ZaphodBB> Gre se za to ali se sploh sme te prilagoditve pričakovati od njih.
Mora se jih. Multikulturna družba ne more obstajat, če se kulture ne prilagodijo ena drugi.
ZaphodBB> In vsaj med progresivističnimi aktivisti, bodisi prevladujejo bodisi so najglasnejši tisti, ki trdijo da je rasistično že samo pričakovanje prilagoditve. Pa te do danes še nisem videl obsoditi te hinavščine, dopuščam da nisem bil dovolj pozoren.
Progresivni aktivisti? Če misliš posamezne usekance, ki verjamejo, da je "getoizacija" nekaj, s čimer si zahodna družba podredi skupine drugih kultur, potem jih komot obsodim, ampak ta pozicija je daleč preveč pokroviteljska, da bi lahko bila progresivna (imaš pa prav, ko praviš, da so verjetno ugrabili nalepko). IMO tudi ne gre za hinavščino, ampak dejansko halucinacijo.
monster-x> ne moremo pa na pamet in na hitro delati nekih rešitev preko forumov
Več kot očitno je, da je to veliko bolje, kot pa čakat, da se evropski politiki odločijo sami. Javna podpora je ključen del evropskega političnega procesa, sploh pri vprašanjih, kjer komisija ne more samostojno regulirat članic.
Matej22> Družina se je izolirala od okolice, ker se z njihovo kulturo ni znala soočiti.
Že s pravilno oblikovano brošuro, bi bila ta težava bistveno manjša, kaj šele z bolj ambicioznimi programi.
Zgodovina sprememb…

Zanimiv pogled na islam in muslimane v nemčiji skozi oči Zane Ramadani, ki se je pri sedmih letih z družino preselila iz Skopja v Nemčijo, pri osemnajstih pa je pobegnila od doma. Govori nekje od 34 minute naprej.
To so šiptarji, to je sploh nekaj posebnega. Oni še vedno živijo v plemenskih skupnostih in so izjemno zaostali in če to kombiniraš še z ekstremno muslimansko vero, fašizmom in nacizmom, dobiš en tak lep šiptarski clusterfuck, ki ga lahko vidiš na "*Kosovu" in ki se trenutno izvaža v Makedonijo.

Matej22 ::

Saj so bili naciji tudi samo progresivci na začetku, pa fašisti tudi. Tudi Janša je samo progresivc, če gledaš njegove ukrepe in ignoriraš butaste besede. In halucinacija je kar pravi izraz.
In treba se je borit proti halucinacijam. Tako Janševim, Zmagotovim kot Meščevim in klerikalnim (pa naj bo kardinal ali imam).

Dokler v Evropi obstaja zakonodaja, ki prepoveduje nošenje tistih cunj na glavi
Kaviar levica se zavzema za versko državo in simbole moške nadvlade nad ženskami... Kako ne-presenetljivo. V svoji abotni gonji za "enakost" ste zašli v slepo ulico.
btw, če se ne motim, zakonodaja prepoveduje le nošenje cunj ki preprečujejo identifikacijo osebka. Burke in niqabi so čisto ok v Saudovi arabiji, kjer je ženska lastnina moškega in ne sme na ulico brez lastnika. Večina žensk v KSA sploh nima dokumentov, ker jih ne potrebujejo. Če policaj pristopi k takemu paru, je moški tisti ki potrdi lastništvo nad in identiteto vreče za smeti.
V zahodnih demokracijah pa imamo rahlo drugačen sistem, ki ne temelji na srednjeveških principih.

ZaphodBB> In treba se je borit proti halucinacijam. Tako Janševim, Zmagotovim kot Meščevim in klerikalnim (pa naj bo kardinal ali imam).
Nisem prepričan, če s tem hočeš povedat, da je včasih pa vseeno treba kakšnega "pakija" prebutat, al je to samo poziv k temu, da moram bit v tej temi bolj konsistenten? Ker če to drugo, potem se bojim da za tako zahtevno vlogo pa res nimam časa. Trolanje nacijev je cheap.
Nisem prepričan, če s tem hočeš povedat, da je včasih pa vseeno treba kakšnega "pakija" prebutat, al je to samo poziv k temu, da moram bit v tej temi bolj konsistenten? Ker če to drugo, potem se bojim da za tako zahtevno vlogo pa res nimam časa. Trolanje nacijev je cheap.
Zgodovina sprememb…

Ja, tudi stari vremenski in kmetijski slovenski narodni koledarji se bodo morali dopolniti, recimo: "Taharuša na novega leta dan in Sušec bo poscan." ali pa: "Če dekle konec Grudna na taharušo gre, se v Vinotoku krompirja kar tre".
Na Štajerskem bosta duo Yo-Zo spesnila hit:
Sen kupo fletno babo
zavil jo v nikabo
Jo pelo na taharušo,
daj še Zo jo bo okušo!
(U-kaka-ritka, kaka ritkica...)
/\/\.K.

morbo> Mislim da si zamešal svobodno voljo z verskimi zakoni in pritiski fundamentalistične družine / družbe / religije.
Kako veš? Nekomu, ki ti jasno pove, kaj je njegova izbira, si ravnokar rekel, da nima pojma in da se boš zanj raje odločil ti. A ni to fašizem?
morbo> Praviš da k nam Pakistanci bežijo zaradi talibanov in homoseksualni Iranci zaradi ajatol, obenem pa bi rad dal moč fundamentalistom ki so že tukaj. Kdo je shizo??
Cunja na glavi pač ni "moč fundamentalistov".
Kako veš? Nekomu, ki ti jasno pove, kaj je njegova izbira, si ravnokar rekel, da nima pojma in da se boš zanj raje odločil ti. A ni to fašizem?
morbo> Praviš da k nam Pakistanci bežijo zaradi talibanov in homoseksualni Iranci zaradi ajatol, obenem pa bi rad dal moč fundamentalistom ki so že tukaj. Kdo je shizo??
Cunja na glavi pač ni "moč fundamentalistov".
Zgodovina sprememb…