Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
SambaShare ::
Ja saj se strinjam. Hotel sem povedati da izgovori o predolgi meji so jalovi. Tehnično gledano ni noben problem ograditi meje, za Slovenijo niti cenovno ne. Saj kljub vsemu jamranju smo vseeno zelo industrializirana država, nismo v 16. stoletju da bi šli kopati na roke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()
AnitaTrump ::
https://www.facebook.com/watching.owls/...
In more than 50 cities in Spain is currently protesting against the flood of asylum - where is the information in our German media ..!
Verjetno je ze bilo na 24 ur, a vseeno...
In more than 50 cities in Spain is currently protesting against the flood of asylum - where is the information in our German media ..!
PrihajaNodi ::
SambaShare je izjavil:
No če smo realni, postaviti ograjo(zid) v današnjih časih ni noben problem. Za razvite države nobena meja niti približno ni predolga. Potreba je edino politična in narodna enotnost.
Maš tak velik bager ki pika stebre v zemljo. V 3 tednih bo lepa visoka ograja. Upam da bo taka, ki bo preprečevala poškodbe, ljudi in živali. Tista žilet ograja se da na sredini, med dva sloja ograje.
Hej, hej počasi, počasi. Komsija je že sestavljena? Kdo bo predsednik komisije za gradnjo na državni meji? Govori se o Simoni Dimic ali Drago Kos.
Axbcd ::
AnitaTrump je izjavil:
Slovenski mediji nikoli ne poročajo o protestih. Če že kdaj tej tematiki posvetijo 3 sekunde, ponavadi omenijo samo proteste PEGIDE, in to samo v primeru ko se zberejo tudi anti-PEGIDA protestniki. Iz slovenskih medijev nikoli nismo izvedeli ničsear o protestih v vzhodno evropskih državah, v Nemčiji, Avstriji, Španiji, Veliki Britaniji. Ravno tako mediji nikoli ne poročajo o izgredih muslimanov v Franciji, na švedskem in v VB. Poglej si posnetke na YouTube in malo pomisli kdaj so bili ti spopadi s policijo in državljani omenjeni v javnosti? Nikoli. Evropski mediji skupaj s politiki načrtno ne poročajo o izgredih muslimanov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
pecorin ::
V Grčiji ravno pripravljajo vse potrebno, da bodo begunce začeli voziti z letali na sever. Prvo letalo bo šlo(je že?) s 30 begunci v Luksemburg za probo. Pravijo, da načrtujejo tudi za Nemčijo in druge države v velikem številu. Tako, da bodo lahko ograje slikali z letal Pa tudi paranoične jokice si bodo lahko malo oddahnile, ker ne bodo več šli skozi njihove države.
V Grčiji ravno pripravljajo vse potrebno, da bodo begunce začeli voziti z letali na sever. Prvo letalo bo šlo(je že?) s 30 begunci v Luksemburg za probo. Pravijo, da načrtujejo tudi za Nemčijo in druge države v velikem številu. Tako, da bodo lahko ograje slikali z letal Pa tudi paranoične jokice si bodo lahko malo oddahnile, ker ne bodo več šli skozi njihove države.
Premestitve z letali so povezane s kvotami. In to ni bila nobena proba ampak le izpolnjevanje dogovorov, ki so v veliki meri padli v vodo. Evropski sanjači so govorili o par deset tisoč migrantih zdaj jih je vstopilo že več kot 700 000.
Karaya 52 ::
30 ljudi so preselili iz Grčije v Luksemburg, uau... pred vrati EU pa milijoni in milijoni. Tale letalski transfer je joke kot 30 EU policistov v SLO, toliko da pomiri zaskrbljene mamice. Ni pa ograja cheap zadeva. Vsaj 100 milijonov €. Skoraj toliko kot damo letno za državne ceste. Vseeno pa bolje to kot razpad Schengna ali Bog ne daj, ograje na avstrijsko slovenski meji. Samo to dvoje je realno ali pa tretja možnost, čakati da se bo plaz migracije ustavil.
Pšenični ::
AnitaTrump je izjavil:
Slovenski mediji nikoli ne poročajo o protestih. Če že kdaj tej tematiki posvetijo 3 sekunde, ponavadi omenijo samo proteste PEGIDE, in to samo v primeru ko se zberejo tudi anti-PEGIDA protestniki. Iz slovenskih medijev nikoli nismo izvedeli ničsear o protestih v vzhodno evropskih državah, v Nemčiji, Avstriji, Španiji, Veliki Britaniji. Ravno tako mediji nikoli ne poročajo o izgredih muslimanov v Franciji, na švedskem in v VB. Poglej si posnetke na YouTube in malo pomisli kdaj so bili ti spopadi s policijo in državljani omenjeni v javnosti? Nikoli. Evropski mediji skupaj s politiki načrtno ne poročajo o izgredih muslimanov.
Kako že gre tista, če ne veš, te ne boli. Gre za načrtno krojenje javnega mnenja, ki se skozi dogaja, nekako neopazno. Bolj opazno je bilo pljuvanje po Rusih, ki so naredili dobre olimpijske igre, čist brez potrebe, če dam sam za primer.
Usmerjanje ovc je skoz aktualno, zadnje čase, je pač ušlo iz normalnih okvirjev. Socialna omrežja so naredla svoje, da ni čiste teme.
Verjetno si požrtvovalni prostovoljec s Šentilja, ki je našel pet minut pred spanjem in se usedel pred net???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Kako že gre tista, če ne veš, te ne boli. Gre za načrtno krojenje javnega mnenja, ki se skozi dogaja, nekako neopazno. Bolj opazno je bilo pljuvanje po Rusih, ki so naredili dobre olimpijske igre, čist brez potrebe, če dam sam za primer.
Usmerjanje ovc je skoz aktualno, zadnje čase, je pač ušlo iz normalnih okvirjev. Socialna omrežja so naredla svoje, da ni čiste teme.
Na srečo je danes tehnologija že tako napredovala, da vsak laik lahko postavi spletno stran za 15 evrov in poroča o dejanskem stanju. Socialni mediji so še en plus. Naj svet vidi in ve kaj se dogaja v Evropi z migranti, kakšen teror izvajajo nad prebivalci. Medijem se čas izteka. Kdor ne bo poročal objektivno bo lahko zaprl vrata medijske hiše. Če ti trobiš na televiziji eno, na spletu pa se pojavi na tisoče posnetkov poplnoma drugačne situacije, te ljudje ne bodo več jemali resno.
To so v veliki meri že dosegli slovenski mediji. Vsi s katerimi sem se pogovarjal o objektivnosti slovenskih medijev, le te ne jemljejo resno, ker preveč energije vložijo v ustvarjanje senzacionalnih prispevkov in ustvarjanja javnega mnenja, kot pa dejanskemu, realnemu poročanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
Reycis ::
Ja socialnim omrežjem in internetu se je za zahvalit, da se bomo lahko ubranili pred 100 let starim peklenskim za izbris bele rase. Pred cca. 100 leti, ko je bil načrt narejen pač ni bilo interneta in socialnih omrežij in tega tehničnega napredka niso mogli predvidet. Mene ni strah vojne, ki prihaja. Mene je strah, da se bomo Evropejci kar vdali in vojne sploh ne bo. Ampak se pogovarjam s prijatelji, klepetam po forumih, twiterju, berem prave neodvisne informacije še sploh iz Nemčije, ki je najbolj pomembna država za začetek sprememb. Ni me več tako zelo strah, da se bomo kar predali brez boja.
Poleg Slo-Tech, ki nam dovoljuje tole konstruktivno debato bi rad omenil tudi Nova24TV. Samo poročanje se za zdaj zdi dokaj precej bolj objektivno kot v ostalih medijih. Poleg tega pa mi do sedaj niso izbrisali še niti enega komentarja pa sem tudi tam napisal precej dejstev o islamu in nebelcih. Sprva sem bil sicer skeptičen, ker so jo etikirali kot Janševa televizija. Vendar pa me je njihovo novinarsko poročanje pozitivno presenetilo in pojavili so se v pravem trenutku, ko so vsi ostali mediji odpovedali.
Poleg Slo-Tech, ki nam dovoljuje tole konstruktivno debato bi rad omenil tudi Nova24TV. Samo poročanje se za zdaj zdi dokaj precej bolj objektivno kot v ostalih medijih. Poleg tega pa mi do sedaj niso izbrisali še niti enega komentarja pa sem tudi tam napisal precej dejstev o islamu in nebelcih. Sprva sem bil sicer skeptičen, ker so jo etikirali kot Janševa televizija. Vendar pa me je njihovo novinarsko poročanje pozitivno presenetilo in pojavili so se v pravem trenutku, ko so vsi ostali mediji odpovedali.
aerie ::
Liberalcem pa se lahko zahvališ, da imaš v ustanovi internet in lahko komuniciraš z zunanjim svetom.
oo7 ::
Pa zdaj Cmerar misli postavljat ograjo ali bo čakal, da pride spet kakšen orng naval in bo potem postavljal ograjo med navalom? mogoče pričakuje, da mu bodo migranti pomagali?
'U Europu će do 2017. godine doći čak tri milijuna izbjeglica'
http://www.24sata.hr/svijet/u-europi-ce...
Če bo šlo tako naprej jih bo do leta 2017 čez 5 mio v Evropi in leta 2020 smo pečeni.
Če bo šlo tako naprej jih bo do leta 2017 čez 5 mio v Evropi in leta 2020 smo pečeni.
Pa zdaj Cmerar misli postavljat ograjo ali bo čakal, da pride spet kakšen orng naval in bo potem postavljal ograjo med navalom? mogoče pričakuje, da mu bodo migranti pomagali?
Mah bodimo realni. Čez 2 leti bo v večini Evropskih držav vladala skrajna desnica. Vedno močnejše je tudi gibanje za ponovni zagon Auschwitza. V Evropi se pripravlja teater za največji genocid v zgodovini človeštva. Glede na dogajanje v ZDA pa ni nemogoče da bodo tam nedolgo zatem prevzeli titulo.
PrihajaNodi ::
Komisija za izgradnjo ovir na državni meji mora podati predlog predsedniku vlade za izgradnjo ovir.
Mufasa ::
Komisija za izgradnjo ovir mora biti drobljena na podkomisije po 1km meje. Člani podkomisij nato poročajo podkomisarju le-te pa nadzira nadzorni svet podkomisarjev, ki more odločitev potrditi preden gre v odobritev komisarju. Komisar potem med člani komisije preveri če je predlog ok, sicer ga vrne v ponovno razpravo podkomisiji.
Zdj komu poroča komisar je spet odvisno ampak vsaj ene 4-5 nivojev je še vmes do Serarja.
Zdj komu poroča komisar je spet odvisno ampak vsaj ene 4-5 nivojev je še vmes do Serarja.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
dronyx ::
SambaShare je izjavil:
No če smo realni, postaviti ograjo(zid) v današnjih časih ni noben problem. Za razvite države nobena meja niti približno ni predolga. Potreba je edino politična in narodna enotnost.
Če se želi ohraniti EU bo potrebno čim prej razmišljati o tem, da se ograje postavlja na njenih zunanjih mejah. To kar se počne sedaj, da vsaka država kupuje svojo žico in dela svojo ograjo je sicer povsem v duhu trenutnih razmer v EU (neodločnost, neenotnost, visoka stopnja birokratizacije, odvisnost od ZDA in njihovega mnenja...), dolgoročno pa to nikakor ni prava pot.
zmaugy ::
Komisija za izgradnjo ovir mora biti drobljena na podkomisije po 1km meje. Člani podkomisij nato poročajo podkomisarju le-te pa nadzira nadzorni svet podkomisarjev, ki more odločitev potrditi preden gre v odobritev komisarju. Komisar potem med člani komisije preveri če je predlog ok, sicer ga vrne v ponovno razpravo podkomisiji.
Vse komisije pa se sestajajo na dvorcu Zemono?
SambaShare je izjavil:
Če se želi ohraniti EU bo potrebno čim prej razmišljati o tem, da se ograje postavlja na njenih zunanjih mejah. To kar se počne sedaj, da vsaka država kupuje svojo žico in dela svojo ograjo je sicer povsem v duhu trenutnih razmer v EU (neodločnost, neenotnost, visoka stopnja birokratizacije, odvisnost od ZDA in njihovega mnenja...), dolgoročno pa to nikakor ni prava pot.
Imaš prav, je pa to verjetno edina pot, da se vse države v verigi zbrihtajo in ga nehajo srat kot da se jih to ne tiče in da je to problem zgolj Nemčije. Prva pri tem je Grčija, ki se malo zajebava iz užaljenosti, ker nočemo vsi plačati njihovih računov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
krneki0001 ::
Jaz bi na meji med grčijo in ostalimi evropskimni državani postavil mejo. Naj bo grčija tam kjer spada - zraven turčije. Turčiji bi pa prepovedal vstop v EU, pa naj se jebe.
krneki0001 je izjavil:
Jaz bi na meji med grčijo in ostalimi evropskimni državani postavil mejo. Naj bo grčija tam kjer spada - zraven turčije. Turčiji bi pa prepovedal vstop v EU, pa naj se jebe.
To bi morali narediti, ampak kar se tiče Grčije po mojem zgolj začasno, toliko da vidijo, da v bistvu sami sebe zajebavajo.
Bi bilo pa dobro pospešiti postopke v zvezi s približevanjem Makedonije EU.
To bi morali narediti, ampak kar se tiče Grčije po mojem zgolj začasno, toliko da vidijo, da v bistvu sami sebe zajebavajo.
Ti na začetku teh migrantskih poti (Turčija, Grčija...) verjetno aktivno sodelujejo pri tem poslu z migranti in služijo denar, medtem ko naprej proti severu države služijo zgolj kot brezplačni podizvajalci teh tihotapcev. Saj čez morje do Grčije in verjetno tudi naprej ne vozijo ljudi brezplačno, tako kot jih prevažajo tu!
Matako ::
Poleg Slo-Tech, ki nam dovoljuje tole konstruktivno debato bi rad omenil tudi Nova24TV. Samo poročanje se za zdaj zdi dokaj precej bolj objektivno kot v ostalih medijih. Poleg tega pa mi do sedaj niso izbrisali še niti enega komentarja pa sem tudi tam napisal precej dejstev o islamu in nebelcih. Sprva sem bil sicer skeptičen, ker so jo etikirali kot Janševa televizija.
No, saj to dejansko je. Ne gre za prepir - on je uradno pobudnik ustanovitve.
Jasno, formalno naj bi bila od delničarjev, samo čisto realno gledano... je sploh trg za eno "TV postajo d.d.". Hej, Jajo že ve kaj, kar mi ne. ;)
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Mah kakšne ograje nekaj. Seme zla je že v Evropi. Drugje po Evropi je že prava parazitska rastlina, ki ubija Evropo kot jo poznamo. Mala rastlinica pa že raste tudi v Sloveniji.
Če želimo Evropo obdržati takšno kot jo poznamo bo ograja sicer potrebna vendar pa ne v Sloveniji ampak v Grčiji/Bolgariji. Da pa bo ograja sploh imela kakeršenkoli smisel pa moramo najprej osvoboditi Evropo okupatorjev, ki so že tukaj. In to niso "begunci", ki so prišli letos ampak okupatorji (, ki so prišlo pod krinko begunstva in migracij) in njihovi potomci, ki zasedajo naša ozemlja že desetletja.
Če želimo Evropo obdržati takšno kot jo poznamo bo ograja sicer potrebna vendar pa ne v Sloveniji ampak v Grčiji/Bolgariji. Da pa bo ograja sploh imela kakeršenkoli smisel pa moramo najprej osvoboditi Evropo okupatorjev, ki so že tukaj. In to niso "begunci", ki so prišli letos ampak okupatorji (, ki so prišlo pod krinko begunstva in migracij) in njihovi potomci, ki zasedajo naša ozemlja že desetletja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Reycis ()
lexios ::
Ti na začetku teh migrantskih poti (Turčija, Grčija...) verjetno aktivno sodelujejo pri tem poslu z migranti in služijo denar,
Jah, nekje morajo pa tud Grki dobit dnar, za poplačilo obresti, ane. ;)
Jah, nekje morajo pa tud Grki dobit dnar, za poplačilo obresti, ane. ;)
Jaz sem prepričan, da pri tem poslu v Grčiji ne sodelujejo zgolj tihotapci, ampak kar lepo država, ker ni logično, da bi tihotapci služili, država pa bi imela samo stroške. Nenazadnje Grčija ogromno denarja namenja za vojsko in ima sigurno mornarico, ki bi lahko ustavila tihotapce na morju.
Kolikor sem tukaj prebral imajo zelo močno obalno stražo, ki se pa očitno praska po mednožju.
3p ::
krneki0001 je izjavil:
Prepričan sem, da se Avstrijci stinjajo s tabo. Le da bi oni "grčija" v tvojem stavku zamenjali s Slovenija.
Vsak narod ima svoje bosance.
krneki0001 je izjavil:
Prepričan sem, da se Avstrijci stinjajo s tabo. Le da bi oni "grčija" v tvojem stavku zamenjali s Slovenija.
To ne bo držalo, tudi Avstrijcem je v interesu, da se ta problem drži čim dlje stran od njihovih mej in torej če se to naredi v Grčiji je boljše kot na njihovi meji s Slovenijo.
cvalsr ::
1) Srednji vek: Z Bližnjega vzhoda v Evropo razširjena črna kuga.
Tretje tisočletje: Z Bližnjega vzhoda v Evropo razširjena RJAVA KUGA !
2) Migrante ustaviti oziroma napoditi nazaj v Turčijo (in Grčijo)? In kaj naj potem stori Turčija?
Kaj pa če bi jih ustavili in napodili v Slovenijo - pa naj se ta sama znajde, kakor ve in zna - se strinjate?
Torej: Beguncem (beguncem !) je treba pomagati, rjavo kugo (nasilno koristoljubno drhal !) pa 'raus' od koder so prišli.
(Niso prišli iz Turčije in Grčije, temveč skozi njiju.)
Na Danskem baje že rjovejo po cestah in zahtevajo! uvedbo šeriatskega prava?!
3) Zapreti ceste okoli ambasade NewNazi States of America sredi Ljubljane in okoli nje postaviti sprejemni center! Naj požrejo vsaj eno zrno od tega, kar zločinsko sejejo po Bližnjem vzhodu in celem svetu.
Nadaljevati okoli Angleške, Ruske, Kitajske, ...
Tretje tisočletje: Z Bližnjega vzhoda v Evropo razširjena RJAVA KUGA !
2) Migrante ustaviti oziroma napoditi nazaj v Turčijo (in Grčijo)? In kaj naj potem stori Turčija?
Kaj pa če bi jih ustavili in napodili v Slovenijo - pa naj se ta sama znajde, kakor ve in zna - se strinjate?
Torej: Beguncem (beguncem !) je treba pomagati, rjavo kugo (nasilno koristoljubno drhal !) pa 'raus' od koder so prišli.
(Niso prišli iz Turčije in Grčije, temveč skozi njiju.)
Na Danskem baje že rjovejo po cestah in zahtevajo! uvedbo šeriatskega prava?!
3) Zapreti ceste okoli ambasade NewNazi States of America sredi Ljubljane in okoli nje postaviti sprejemni center! Naj požrejo vsaj eno zrno od tega, kar zločinsko sejejo po Bližnjem vzhodu in celem svetu.
Nadaljevati okoli Angleške, Ruske, Kitajske, ...
http://www.epochtimes.de/politik/deutsc...
Nemčija že doživja renesanso. Posilstva, poskus posilstva.......
Večina beguncev je moških.....čez pol leta, bo v Ljubljani najbolj prodajan artikel :
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag...
Večina beguncev je moških.....čez pol leta, bo v Ljubljani najbolj prodajan artikel :
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Mah bodimo realni. Čez 2 leti bo v večini Evropskih držav vladala skrajna desnica. Vedno močnejše je tudi gibanje za ponovni zagon Auschwitza. V Evropi se pripravlja teater za največji genocid v zgodovini človeštva. Glede na dogajanje v ZDA pa ni nemogoče da bodo tam nedolgo zatem prevzeli titulo.
Vse kaže v to smer, ja.
In ko se bo zadeva razkadila, bodo ljudje po slo-techu brisali svoje stare prispevke in profile. In se delali nevedne. Nič videl. Nič slišal.
--
Ljubčki zlati zgoraj si ne znajo izračunati, da tudi če bi jih prišlo čez 5 milijonov, je to še vedno le 1% prebivalstva EU. Če smo taki poscanci, da nas 1% priseljencev, ki živijo z nami, čisto zlomi, itak nismo vredni, da še obstajamo.
---
Glede demokratizacije medijev (s pojavom interneta, ki je mimogrede v veliki meri produkt državnih ustanov (DARPA, CERN, itd) pa očitno gre predvsem za to, da lahko vsak pametuje o stvareh, o katerih nima pojma. V časih, ko je šlo družbi na bolje, so ti posamezniki pametnovali za šankom. Danes pa res lahko ustvarjajo javno mnenje. Vedo vse o vsem, ne da bi jim bilo potrebno končati "srednjo šolo". Demokratizacija medijev tako vodi predvsem v vulgarizacijo in razkroj družbe.
http://www.epochtimes.de/politik/deutsc...
A teb žena/punca noče dat? Drgač pa priporočam nindžap, prodaja se lahk z reklamo: "pokrije vse odprtine!" Zih je pa le zih, ane. ;)
Vse kaže v to smer, ja.
In ko se bo zadeva razkadila, bodo ljudje po slo-techu brisali svoje stare prispevke in profile. In se delali nevedne. Nič videl. Nič slišal.
--
Ljubčki zlati zgoraj si ne znajo izračunati, da tudi če bi jih prišlo čez 5 milijonov, je to še vedno le 1% prebivalstva EU. Če smo taki poscanci, da nas 1% priseljencev, ki živijo z nami, čisto zlomi, itak nismo vredni, da še obstajamo.
---
Glede demokratizacije medijev (s pojavom interneta, ki je mimogrede v veliki meri produkt državnih ustanov (DARPA, CERN, itd) pa očitno gre predvsem za to, da lahko vsak pametuje o stvareh, o katerih nima pojma. V časih, ko je šlo družbi na bolje, so ti posamezniki pametnovali za šankom. Danes pa res lahko ustvarjajo javno mnenje. Vedo vse o vsem, ne da bi jim bilo potrebno končati "srednjo šolo". Demokratizacija medijev tako vodi predvsem v vulgarizacijo in razkroj družbe.
Ja no, zadeva je taka. Lah jih vzamemo ene 300, tolk jih lah absorbiramo. Kar je več je brez veze, ker ni obvladljivo, treba računat, da telih 300 pol potegne še družinske čalne in jih bo 2000.
V bistvu je vse kar si napisal ena traparija.
Sploh ni pomembno koliko jih je, dežurni krivec mora nekdo bit, ane. ;)
SambaShare je izjavil:
Ja, saj to smo včasih imeli. In to je bila možna rešitev še pred prihodom migrantov. Rešitev za bistveno večji problem, kot so migranti. Namreč to, da moramo evropejci konkurirati s ceno svojega dela področjem, kjer so standardi bistveno nižji kot pri nas. Kar je povzročilo odliv služb, propad socialne države in razkroj družbe.
Ampak ker je v tistem času ob odpiranju mej visel pred nosovi konzumentov korenček, smo se vsi strinjali s prostim pretokom blaga in financ (ampak bohnedaj ljudi). Če lahko dobimo ajfoun/androjid za 500 evrov, namesto za 2 jurja, kolikor bi recimo stal, če bi bil izdelan v evropsko primerljivih razmerah, potem je globalizacija fajn. Če pa hočejo krojači mojih 6.99 t-shirtov iz bangladeša stanovati v mojem bloku v šiški pa globalizacija več ni tak fajn, ne?
Sploh ni pomembno koliko jih je, dežurni krivec mora nekdo bit, ane. ;)
Ni pomembno število, pomemben je spin. Ki je seveda odvisen od _vidne_ podobe v javnosti.
Recimo, če bi se tako povečalo število nacistov za 1% na podobno javno _viden_ način (recimo masovni ilegalni prestopi meje) bi bila že cela štala, sprejemali bi se zakoni, miljoni bi se trošili za raznorazne NGO kampanje. Še ograja bi bila. Mogoče celo kap. Šarac - mogoče bi mu celo jype "podajal", kdo ve.
Vsi vemo in vsi vemo, da vsi vemo, da ja. Vazelin.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Kje pametujejo je povsem vseen, včeraj za šankom, dns na netu, jutr v parlamentu... Komije seveda to, da ne morejo krojiti javnega mnenja, prekleto moti. Kaj več kot to pa tudi ti FDV doktorji niso sposobni.
Ampak ker je v tistem času ob odpiranju mej visel pred nosovi konzumentov korenček, smo se vsi strinjali s prostim pretokom blaga in financ (ampak bohnedaj ljudi). Če lahko dobimo ajfoun/androjid za 500 evrov, namesto za 2 jurja, kolikor bi recimo stal, če bi bil izdelan v evropsko primerljivih razmerah, potem je globalizacija fajn. Če pa hočejo krojači mojih 6.99 t-shirtov iz bangladeša stanovati v mojem bloku v šiški pa globalizacija več ni tak fajn, ne?
Mimogrede, ker že omenjaš. Ko lahko na cesti vpijemo o človekovih pravicah, odprtih mejah in koncentracijskih taboriščih je globalizacija tud fanj, ane? Kaj to, da krojači iz Bangladeša lahko kupujejo "našo srebrnino" pa ni več fanj ane? Takrat boste pa največji aktivisti tule ostalim razlagal, kako krojači iz Bangladeša odpuščajo, zaposljujejo svoje ljudi in nižajo ceno dela, samoupravljanje FTW, ane?
Kje pametujejo je povsem vseen, včeraj za šankom, dns na netu, jutr v parlamentu... Komije seveda to, da ne morejo krojiti javnega mnenja, prekleto moti. Kaj več kot to pa tudi ti FDV doktorji niso sposobni.
Mimogrede, ker že omenjaš. Ko lahko na cesti vpijemo o človekovih pravicah, odprtih mejah in koncentracijskih taboriščih je globalizacija tud fanj, ane? Kaj to, da krojači iz Bangladeša lahko kupujejo "našo srebrnino" pa ni več fanj ane? Takrat boste pa največji aktivisti tule ostalim razlagal, kako krojači iz Bangladeša odpuščajo, zaposljujejo svoje ljudi in nižajo ceno dela, samoupravljanje FTW, ane?
Odkod ti ideja, da si sploh želim, da bi "komiji" kreirali javno mnenje? Ne pozabi pa, da so v času, ko je zahod peljal svet naprej, javno mnenje ustvarjali najbolj izobraženi posamezniki. Danes po spletu robanti(mo) in ustvarja(mo) javno mnenje vsi, ki si mislimo, da smo najpametnejši. Prevlada najglasnejši in po možnosti najvulganejši.
Seveda bojo krojači iz bangladeša odpuščali. Saj to je posledica globalizacije/liberalizacije sveta. Kaj poskušam povedati je, da ne moremo imeti obojega hkrati. Globalizacije in poceni t-shirtov, pa nič priseljencev (in nič tujih kupcev naših gospodarskih "biserov"). Ampak ne. Včeraj je to terjala prevelik možganski napor, pa smo bili vsi veselo za globalizacijo, danes ko se eni za odtenek bolj temnopolti na mejah, ne, danes smo pa proti.
stjan ::
Če samo 1% ljudi v Evropi razmišlja tako kot je razvidno iz nekaj zadnjih sporočil, ne bo več dolgo do novega Hitlerja. :(
Ni pomembno število, pomemben je spin.
To je to kar ljudje opazijo, ja. Teh par sto tisoč migrantov bi porazdeljeno na daljše časovno obdobje, lepo po zakonih in nadzorovano, čist lepo šlo skozi in nihče ne bi nič opazil...
krneki0001 je izjavil:
To ne bo držalo, tudi Avstrijcem je v interesu, da se ta problem drži čim dlje stran od njihovih mej in torej če se to naredi v Grčiji je boljše kot na njihovi meji s Slovenijo.
Njah. Pozabljaš, da smo za njih tudi mi del problema.
Grdi južnjaki, ki jim odžirajo službe.
Ne pozabi pa, da so v času, ko je zahod peljal svet naprej, javno mnenje ustvarjali najbolj izobraženi posamezniki. Danes po spletu robanti(mo) in ustvarja(mo) javno mnenje vsi, ki si mislimo, da smo najpametnejši. Prevlada najglasnejši in po možnosti najvulganejši.
Zahod vozi naprej že stoletja, kdaj in kdo je ustvarjal javno mnenje boš moral pa mal bolj konkretno definirat, če hočeš razlagat o tem, da je res šlo za najbolj izobražene in torej to kar si želel reči, najpametnejše, posameznike. Tudi najbolj izobražen osel je še vedno osel. ;)
Kaj poskušam povedati je, da ne moremo imeti obojega hkrati. Globalizacije in poceni t-shirtov, pa nič priseljencev (in nič tujih kupcev naših gospodarskih "biserov"). Ampak ne.
Očitno prevelik možganski napor terja še danes. Mojca Ž. je npr. že en tak preveren kaliber, omenjena ene deset strani nazaj. In še zdaleč ni edina.
PaX_MaN ::
Če samo 1% ljudi v Evropi razmišlja tako kot je razvidno iz nekaj zadnjih sporočil, ne bo več dolgo do novega Hitlerja. :(
Mogoče bo pa tokrat atentat na "novega Hitlerja" uspešen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Živali na območjih, kjer se ali so se zadrževali migranti, so lahko izpostavljene povzročiteljem bolezni, ki se prenašajo z ljudi na živali. Zlasti to velja za živali na pašnikih ter živali, ki se krmijo s krmo s teh območij (travniki in polja)," so zapisali na spletni strani uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR)
Skrijte drobnico!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
krneki0001 je izjavil:
Ne delajmo si iluzij o tem, kako nas Avstrijci gledajo, ni pa potrebe po pretiravanju, ker to enostavno ne drži in glede na nekatere prispevke (BMW?), ki jih poznam sicer zgolj iz medijev, stvari očitno niso primerljive, tako da lahko nehaš z demagogijo.
perci ::
A kdo ve, kako se bo gradila ograja na Kolpi? Na slovenski ali hrvaški strani :)? Ali morda po sredi :).
Vseen bi se še rad kdaj namočil notri :).
Vseen bi se še rad kdaj namočil notri :).
Ne delajmo si iluzij o tem, kako nas Avstrijci gledajo, ni pa potrebe po pretiravanju, ker to enostavno ne drži in glede na nekatere prispevke (BMW?), ki jih poznam sicer zgolj iz medijev, stvari očitno niso primerljive, tako da lahko nehaš z demagogijo.
Ne gre za demagogijo. Le z enakimi vatli meri stvari.
Seveda delamo koristne stvari za njihov industrijski stroj. Iluzorno pa je misliti, da te zadeve delamo pri nas, ker jih sami ne znajo. Pri nas jih delamo (predvsem) zato, ker jih naredimo ceneje. Ceneje jih pa naredimo, ker so naše plače nižje. In s tem jim odžiramo "delovna" mesta.
Če hočeš tako gledati na to. Seveda lahko tudi rečeš, da s tem prispevamo k njihovemu napredku. Ampak potem spet težko kritiziraš uvoz tujih delavcev v Slovenijo.
Vse kaže v to smer, ja.
--
---
Spoštovani troll/idiot.
Problem ni ta miljon ali pa pet miljonov, ki naj bi prišli. Ta migrantska kriza je samo odprla oči veliko večji svinjariji, ki se v Evropi dogaja že desetletja. V Evropi je ta moment že cca. 50 miljonov muslimanov. Večina jih čepi na socialni pomoči za katero plačujemo avtohtoni Evropejci. Vodijo kriminalne združbe, ki nam prodajajo droge, orožje. Ubijajo in posiljujejo naš narod. Že desetletja. Rodnost priseljencev/muslimanov je v nekaterih državah v absolutnih številkah že večja kot avtohtonih prebivalcev. Ne gre se za en procent.
Sicer pa je slo-tech v trenutni obliki ravno praznoval 15. rojstni dan. Če pogledaš moj profil boš videl, da sem eden izmed prvih registriranih uporabnikov na forumu. Razen Primoža (ki je tudi glavna avtoriteta tega portala in uporabnik št. 1) težko najdeš kakšnega starejšega člana od mene, ki je še aktiven. Nisem mulc od včeraj.
Vem kako malo je potrebno za genocid. Poglej Srebrenico. Srbi so klali bošnjake iz sovraštva, ki se je razvilo iz strahu. Povedal sem že, da smo Belci zaslužni za veliko večino znanstvenih odkritij. Zaslužni pa smo tudi za veliko večino genocidov. Sej vsi poznamo rek: "Those Who Do Not Learn History Are Doomed To Repeat It." Očitno je druga svetovna vojna tako daleč za nami, da je večina že pozabila. Jaz po vseh kanalih, ki jih imam na voljo trobim, da je Evropa (deloma pa tudi ZDA in Avstralija) zgodovinsko gledano v zelo podobni situaciji kot je bila Nemčija v letu 1931. Pri temu mislim na veliko begunsko krizo, ki je ustvarila razmere za vzpon Hitlerja. Seveda ne morem 100% zagotovit kaj se bo zgodilo in sem pripravljen priznat, če se zmotim. Ampak imamo še vse spremljajoče znake kam se stvari premikajo:
1: strah pred priseljenci se je izrazito povečal. Še sploh pri populaciji, ki je bila do sedaj indeferentna ali naklonjena
2: volilni rezultati (recimo na poljskem, avstriji, nemčiji) in ankete v Evropskih državah nakazujejo vzpon skrajno desničarskih strank, podirajo vse rekorde.
3: Vedno več Evropejcev pa tudi Američanov si želi na čelu svoje države človeka tipa Putin in Orban.
4: Nacistična in Arijanska gibanja (AfD, HoGeSa, PEGIDA, Combat 18, etc) so se organizacijsko in številčno izjemno okrepila. Zdaj še v Sloveniji imamo podružnico Pegide.
5: Gibanje za ohranitev bele rase uporablja na twiterju tag #whitegenocide. Zavzemajo se zato, da bi belci imeli države (s tem mislijo celotno Evropo, ZDA in Avstralijo) samo za belce brez multikulture, brez drugih ras. Če pogledamo statistiko za hashtag #whitegenocide: Oktober 2014: 78314 tweets by 5713 people. Oktober 2015: 483212 tweets by 112761 people.
Teh 5 točk so dejstva. Zaključki, ki jih potegnem iz njih so povsem logični. Zagotovo ne morem točno napovedat kako se bodo stvari izpeljale. Še enkrat bi izpostavil rek "Those Who Do Not Learn History Are Doomed To Repeat It." Ravno zanikanje/ignoriranje zgoraj naštetih pokazateljev nas pelje v ponovitev zgodovine.
AnitaTrump ::
North Africa gets rid of its criminals and psycho-sick with wave of refugees to Europe
https://www.netzplanet.net/nordafrika-e...
Moramo pomagati tem beguncem, saj samo iscejo boljse zivljenje.
https://www.netzplanet.net/nordafrika-e...
Moramo pomagati tem beguncem, saj samo iscejo boljse zivljenje.
jype ::
http://www.someecards.com/news/so-that-...
Zdej vsaj vemo, zakaj naši konzervativci sovražijo priseljence.
Zdej vsaj vemo, zakaj naši konzervativci sovražijo priseljence.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()