Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi

Jarno ::
Meni osebno je zelo všeč avstralski in kanadski sistem kjer se prosilce za azil sprocesira offshore.Ja, sistem, ko vdreš v bogato tujo deželo in domorodce pobiješ ali zapreš v rezervate, tistim, ki so malo zamudili, pa ne pustiš zraven, je res odličen.
O.
Okapi vs. New World.
Marsikateri državi lahko marsikaj očitaš zaradi njene preteklosti in podj. četudi so se "pokesali" in spremenili na bolje.
Upam, da boš v isti sapi obsodil še ZDA in se odkrižal njihove tehnologije...
(Made in China, poreče Okapi in veselo trola naprej...wait Tibet - jebat ga, nobody is perfect).
Šalo na stran, nekdo s starimi grehi lahko uveljavlja državi prilagojeno, drug s starimi grehi pa neprilagojeno imigrantsko zakonodajo.

vostok_1 ::
Ah dajte, ne palamudit. Evropa še dolgo, če sploh, ne bo muslimanska dežela.
To sicer ne pomeni, da ne bi bilo problemov. Če bo v zahodni evropi 20-30% muslimanov bo to že konkretna volilna baza. Islam je nasploh zelo neprijetna ideologija, ki zahteva podložnost. Reformacija islama bo izredno težavna, če sploh mogoča. K temu dodajte, da bogate islamske države bodo še dolgo časa financirale fundamentaliste po svetu...in imamo perfekten recept za katastrofo.
Pri takem procentu sploh vprašanje, če se bo še govorilo o integraciji. Takrat bo to že "avtohtona" manjšina, ki bo postavljala politike.
Že pri sedanjih par procentih so si uspeli pridobiti nekatere politično/socialne ugodnosti.
V zadnjih 20 letih se je zelo malo ljudi sredi nemčije privoščilo na glas množici razlagat kako ženska ne sme brez dovoljenja vn iz hiše...brez kakršnegakoli odpora.
Jype, bod konsistenten in obsodi to abotno dejanje.
To sicer ne pomeni, da ne bi bilo problemov. Če bo v zahodni evropi 20-30% muslimanov bo to že konkretna volilna baza. Islam je nasploh zelo neprijetna ideologija, ki zahteva podložnost. Reformacija islama bo izredno težavna, če sploh mogoča. K temu dodajte, da bogate islamske države bodo še dolgo časa financirale fundamentaliste po svetu...in imamo perfekten recept za katastrofo.
Pri takem procentu sploh vprašanje, če se bo še govorilo o integraciji. Takrat bo to že "avtohtona" manjšina, ki bo postavljala politike.
Že pri sedanjih par procentih so si uspeli pridobiti nekatere politično/socialne ugodnosti.
V zadnjih 20 letih se je zelo malo ljudi sredi nemčije privoščilo na glas množici razlagat kako ženska ne sme brez dovoljenja vn iz hiše...brez kakršnegakoli odpora.
Jype, bod konsistenten in obsodi to abotno dejanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()

krneki0001 ::
Ne, ti lažeš!
Edini dve muslimanski državi v severni afriki ali na arabskem polotoku, kjer ženska brez problemov hodi naokoli po večjih mestih v kratkih hlačah in v kratki majici sta tunizija in libanon.
V maroku je bila takoj opozorjena da ni spoštljivo, v alžiriji raje ni probala, v libiji je bil stalno policist zraven in je povedal, da to ni po predpisih, tunizijo sva celo dala skozi tako brez problemov, v iranu je bila kazen nekih 30 dolarjev, v siriji so naju zelo grdo začel gledat, pa se je potem oblekla, v libanonu ni bilo problemov, jordanija pa samo v akabi ni bilo problemov. V Palestini so pa kamne za nama metali.
Malokrat v zadnjih 20 letih in vedno večkrat v zadnjih dneh v okolici begunskih centrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

jype ::
vostok_1> Jype, bod konsistenten in obsodi to abotno dejanje.
Katero abotno dejanje, natanko?
http://www.delo.si/novice/politika/zivl...
vostok_1> Islam je nasploh zelo neprijetna ideologija, ki zahteva podložnost.
Manj podložnosti kot nacizem in fašizem.
Majk> Evropsko ljudstvo je do tega momenta že predobro informirano, da bi še naprej dopuščali to priseljevanje in tudi tiho islamizacijo Evrope
Evropsko ljudstvo je daleč predobro informirano, da bi ga lahko na suho nategnil z idejo, da se je treba "boriti proti islamizaciji", ki se itak sploh ne dogaja, ali pa da je priseljevanje slabo, ker ni.
nebivedu> Edini dve muslimanski državi v severni afriki ali na arabskem polotoku, kjer ženska brez problemov hodi naokoli po večjih mestih v kratkih hlačah in v kratki majici sta tunizija in libanon.
O, celo nebivedu "podpira islam".
Majk> Evropsko ljudstvo je do tega momenta že predobro informirano, da bi še naprej dopuščali to priseljevanje in tudi tiho islamizacijo Evrope
Evropsko ljudstvo je daleč predobro informirano, da bi ga lahko na suho nategnil z idejo, da se je treba "boriti proti islamizaciji", ki se itak sploh ne dogaja, ali pa da je priseljevanje slabo, ker ni.
nebivedu> Edini dve muslimanski državi v severni afriki ali na arabskem polotoku, kjer ženska brez problemov hodi naokoli po večjih mestih v kratkih hlačah in v kratki majici sta tunizija in libanon.
O, celo nebivedu "podpira islam".
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

Nič ga ne podpiram. Ampak sovražnika moraš poznat dobro, da ga lahko premagaš.
Grem pa tja na raide s terenci, to pa priznam. In to vsako leto.
Zato pa pravim, naj bodo tam doli in naj tam svoj islam izvajajo, tukaj jim pa tega ne bom pustil.
Bil sem pa po vseh državah, razen v Jemnu. Upam pa, da bom kdaj lahko šel dol, ko se zadeve umirijo.
Grem pa tja na raide s terenci, to pa priznam. In to vsako leto.
Zato pa pravim, naj bodo tam doli in naj tam svoj islam izvajajo, tukaj jim pa tega ne bom pustil.
Bil sem pa po vseh državah, razen v Jemnu. Upam pa, da bom kdaj lahko šel dol, ko se zadeve umirijo.

nebivedu> ga lahko premagaš.
Dej najprej premagej nacizem, no.
nebivedu> Zato pa pravim, naj bodo tam doli in naj tam svoj islam izvajajo, tukaj jim pa tega ne bom pustil.
Jaz pa pravim, da naj raje pridejo sem, ker je tam islam.
Dej najprej premagej nacizem, no.
nebivedu> Zato pa pravim, naj bodo tam doli in naj tam svoj islam izvajajo, tukaj jim pa tega ne bom pustil.
Jaz pa pravim, da naj raje pridejo sem, ker je tam islam.
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::
Beguncev v Slovenijo ne bo. Imajo na zemljevidih, ki jih talajo grki res oznaceno Slovenijo ampak ne zato da bi sli skozi njo temvec da se jo izognijo. Mi je kolega grk povedal da vedo o Sloveniji veliko in raje gladovno stavkajo pred madzarskim zidom kot da pridejo v Slovenijo. Pravijo: "Slovenia same as Bosnia buth with communism". Brez potrebe ustvarjate strah na tem forumu.

jype, jaz z nacizmom nimam nič.
Če jih bo preveč naenkrat prišlo, bodo z islamom nadaljevali tudi tukaj. Tega pa nočemo, ane?
Če jih bo preveč naenkrat prišlo, bodo z islamom nadaljevali tudi tukaj. Tega pa nočemo, ane?

nebivedu> Če jih bo preveč naenkrat prišlo, bodo z islamom nadaljevali tudi tukaj.
To ni res. To, ali bodo z islamom nadaljevali, v resnici ni odvisno od njihovega števila, temveč od našega odnosa do njih, ne glede na to, koliko jih je.
PrihajaNodi> Beguncev v Slovenijo ne bo. Imajo na zemljevidih, ki jih talajo grki res oznaceno Slovenijo ampak ne zato da bi sli skozi njo temvec da se jo izognijo. Mi je kolega grk povedal da vedo o Sloveniji veliko in raje gladovno stavkajo pred madzarskim zidom kot da pridejo v Slovenijo. Pravijo: "Slovenia same as Bosnia buth with communism". Brez potrebe ustvarjate strah na tem forumu.
Ti pa res rad nakladaš.
To ni res. To, ali bodo z islamom nadaljevali, v resnici ni odvisno od njihovega števila, temveč od našega odnosa do njih, ne glede na to, koliko jih je.
PrihajaNodi> Beguncev v Slovenijo ne bo. Imajo na zemljevidih, ki jih talajo grki res oznaceno Slovenijo ampak ne zato da bi sli skozi njo temvec da se jo izognijo. Mi je kolega grk povedal da vedo o Sloveniji veliko in raje gladovno stavkajo pred madzarskim zidom kot da pridejo v Slovenijo. Pravijo: "Slovenia same as Bosnia buth with communism". Brez potrebe ustvarjate strah na tem forumu.
Ti pa res rad nakladaš.
Zgodovina sprememb…

opeter ::
PrihajaNodi je izjavil:
Beguncev v Slovenijo ne bo. Imajo na zemljevidih, ki jih talajo grki res oznaceno Slovenijo ampak ne zato da bi sli skozi njo temvec da se jo izognijo. Mi je kolega grk povedal da vedo o Sloveniji veliko in raje gladovno stavkajo pred madzarskim zidom kot da pridejo v Slovenijo. Pravijo: "Slovenia same as Bosnia buth with communism". Brez potrebe ustvarjate strah na tem forumu.
No, to seveda ni res.
RTV - Ostojić: Če Madžarska zapre mejo, bomo ljudi usmerili čez Slovenijo
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tudi če meje nihče ne zapre, bomo kot del EU prej ali slej morali kaj storiti, da tem ljudem omogočimo vzajemno koristno integracijo.

Tudi če meje nihče ne zapre, bomo kot del EU prej ali slej morali kaj storiti, da tem ljudem omogočimo vzajemno koristno integracijo.
Jezus Kristus, ce bi zeleli bi ze prisli do nas. Mislis da so oni samo navadna teleta? Niso. Vpisi v google living in Slovenia in ti bo vrglo forume kjer tujci sprasujejo o zivljenju tu, odgovori pa so v stilu res je lepo a sluzbo je prekleto tezko dobiti, tudi za slabo placane potrebujes veze. Pitem se sprasevanje konca. So pismeni Jure.

nebivedu> Če jih bo preveč naenkrat prišlo, bodo z islamom nadaljevali tudi tukaj.
Če pride eden v novo okolje, se že privadi, da tukaj letajo napol nage babe in da vsi pijejo pivo zvečer v lokalih. Itak, bog ne vidi, žene ni zraven, pa še on kako pivo spije. Če sta 2 piva sicer noben ne bo spil, ker sta že 2, ampak babe pa vseeno lahko napol nage okol skačejo. Če jih pride 100, začnejo težit, da to pa ni primerno in da mi tega ne smemo početi.
In to se je pokazalo na švedskem, na danskem, na nizozemskem in v nemčiji.
Mi je škarpo delal res zaveden musliman, ampak ko ni bilo res nobenega zraven, je prosil, če mu krvavice z zeljem in žganci skuham, ko je bil pa še en zraven, pa magari slovenec, je pa pil samo vodo cel dan in šele zvečer doma jedel halal meso.
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> Jezus Kristus, ce bi zeleli bi ze prisli do nas.
Od kod tebi ideja, da "omogočanje vzajemno koristne integracije" pomeni "prišli do nas"?
nebivedu> Če jih pride 100, začnejo težit, da to pa ni primerno in da mi tega ne smemo početi.
Ne, ni res. Tudi če en pride, lahko začne težit, lahko pa ne. Odvisno ni od tega, koliko jih je, ampak kako se jim razloži, zakaj je tako.
nebivedu> In to se je pokazalo na švedskem, na danskem, na nizozemskem in v nemčiji.
Ne, v resnici se ni - in ravno v tem je tvoja laž problematična, ker jih slika v podobi, ki je izjemno daleč od resnične.
Od kod tebi ideja, da "omogočanje vzajemno koristne integracije" pomeni "prišli do nas"?
nebivedu> Če jih pride 100, začnejo težit, da to pa ni primerno in da mi tega ne smemo početi.
Ne, ni res. Tudi če en pride, lahko začne težit, lahko pa ne. Odvisno ni od tega, koliko jih je, ampak kako se jim razloži, zakaj je tako.
nebivedu> In to se je pokazalo na švedskem, na danskem, na nizozemskem in v nemčiji.
Ne, v resnici se ni - in ravno v tem je tvoja laž problematična, ker jih slika v podobi, ki je izjemno daleč od resnične.
Zgodovina sprememb…

Zagor_tenay ::
Predsednik vlade - Miro Cerar
Notranja ministrica - Vesna Gjerkeš Žnidar
Obrambna ministrica- Andreja Katič
Poveljnik obrambnih sil - Borut Pahor
A se počutite varne, ko nas ob največji varnostni krizi po osamosvojitvi vodi tak "dream team"?
A se počutite varne, ko nas ob največji varnostni krizi po osamosvojitvi vodi tak "dream team"?

PrihajaNodi> Jezus Kristus, ce bi zeleli bi ze prisli do nas.
Ti jim lahko razlagaš kolikor hočeš, pa te ne bodo upošteval, večina teh upošteva samo njihovo sveto knjigo in iimaginarnega moža. Samo ti tega nočeš videti.

Jarno ::
Zakaj samo tem ljudem, ki imajo najvišji količnik impulzivnosti (ne begunci, migrantje)?
Pozabljamo na top ljudi, ki nekje potrpežljivo čakajo na svojo priložnost in se dejansko želijo integrirati.
Porečeš "prvi pride, prvi melje" in pa "to je abotno in nepošteno do neizobraženih." Te razumem...
V Evropi se tega lotevajo površno, s sumljivo mislijo v ozadju, da so ilegalni migrantje neke vrste nujno zlo sodobnega sveta.
Kar pa je narobe. Prebivalstvo se stara, novih ljudi bi morali biti veseli.
Za pravi multi-kulti potrebuješ več od naveze kristjani-ateisti-muslimani, kateri znajo biti po vrhu nestrpni do prepričanj drugih.
Zaželjeni so ljudje vsega sveta, ki bi k nam prišli po legalni poti.
Da, tudi iz Izraela, Indije, Kitajske, Brazilije, Mehike, Vietnama, Afriških držav in tako naprej.

Cervantes ::
PrihajaNodi je izjavil:
Vendar enkrat na communism prav pride.
Zagor_tenay je izjavil:
Ajde. Sestavi boljšega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()

nebivedu> Ti jim lahko razlagaš kolikor hočeš, pa te ne bodo upošteval,
To je verjetno res, ampak jaz nisem tisti, ki jim bo to razlagal.
nebivedu> večina teh upošteva samo njihovo sveto knjigo in iimaginarnega moža. Samo ti tega nočeš videti.
Glede tega si pa v veliki zmoti. Večina teh upošteva predvsem zdravo pamet in tistega, ki v rokah drži bodisi denar, bodisi pendrek. Policija pri nas nima nobene možnosti, da zakonodaje ne bi izvajala v celoti in dosledno, zato mene ni strah, da jih bo tako ali drugače prepričala v to, da morajo, tako kot 50.000 ostalih muslimanov v Sloveniji, spoštovati najprej zakon, potem pa šele Koran.
Jarno> Zakaj samo tem ljudem
Kdo pa pravi "samo tem"?
Jarno> Pozabljamo na top ljudi, ki nekje potrpežljivo čakajo na svojo priložnost in se dejansko želijo integrirati.
Ne, to ni res.
Jarno> Porečeš "prvi pride, prvi melje"
Tega jaz nisem nikamor zapisal.
Jarno> in pa "to je abotno in nepošteno do neizobraženih." Te razumem...
Tega tudi ne.
Jarno> Za pravi multi-kulti potrebuješ več od naveze kristjani-ateisti-muslimani, kateri znajo biti po vrhu nestrpni do prepričanj drugih.
Nič hudega. Ko pridejo sem, so že obvezani spoštovat vso zakonodajo, ki tukaj velja, ne da bi morali pri tem karkoli podpisovati ali prisegati. Pa mi tudi!
nebivedu> večina teh upošteva samo njihovo sveto knjigo in iimaginarnega moža. Samo ti tega nočeš videti.
Glede tega si pa v veliki zmoti. Večina teh upošteva predvsem zdravo pamet in tistega, ki v rokah drži bodisi denar, bodisi pendrek. Policija pri nas nima nobene možnosti, da zakonodaje ne bi izvajala v celoti in dosledno, zato mene ni strah, da jih bo tako ali drugače prepričala v to, da morajo, tako kot 50.000 ostalih muslimanov v Sloveniji, spoštovati najprej zakon, potem pa šele Koran.
Jarno> Zakaj samo tem ljudem
Kdo pa pravi "samo tem"?
Jarno> Pozabljamo na top ljudi, ki nekje potrpežljivo čakajo na svojo priložnost in se dejansko želijo integrirati.
Ne, to ni res.
Jarno> Porečeš "prvi pride, prvi melje"
Tega jaz nisem nikamor zapisal.
Jarno> in pa "to je abotno in nepošteno do neizobraženih." Te razumem...
Tega tudi ne.
Jarno> Za pravi multi-kulti potrebuješ več od naveze kristjani-ateisti-muslimani, kateri znajo biti po vrhu nestrpni do prepričanj drugih.
Nič hudega. Ko pridejo sem, so že obvezani spoštovat vso zakonodajo, ki tukaj velja, ne da bi morali pri tem karkoli podpisovati ali prisegati. Pa mi tudi!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Naše kapacitete so za 6700 migrantov. To bo zapolnjeno v enem dnevu. Kaj potem? Vlada ne ve.

Kaj mislis vzajemno koristno integracijo? A ne razumes da ne zelijo k nam, ti bi jih pa rad privezal za semaforje!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

Jarno> Zaželjeni so ljudje vsega sveta, ki bi k nam prišli po legalni poti.
Tudi tisti, ki pridejo po ilegalni poti, niso nič manj ljudje in v splošnem prav nič manj zaželjeni. Nezaželjeni so zgolj nasilni in goljufivi posamezniki.
Zagor_tenay> Naše kapacitete so za 6700 migrantov. To bo zapolnjeno v enem dnevu. Kaj potem? Vlada ne ve.
Potem bomo ustvarili nove kapacitete. Par tednov nazaj jih je bilo manj kot 250, zdaj jih je že 6700, še par tednov, pa jih bo 100.000.
Tudi tisti, ki pridejo po ilegalni poti, niso nič manj ljudje in v splošnem prav nič manj zaželjeni. Nezaželjeni so zgolj nasilni in goljufivi posamezniki.
Zagor_tenay> Naše kapacitete so za 6700 migrantov. To bo zapolnjeno v enem dnevu. Kaj potem? Vlada ne ve.
Potem bomo ustvarili nove kapacitete. Par tednov nazaj jih je bilo manj kot 250, zdaj jih je že 6700, še par tednov, pa jih bo 100.000.
Zgodovina sprememb…

Cervantes ::
Zagor_tenay je izjavil:
Naše kapacitete so za 6700 migrantov. To bo zapolnjeno v enem dnevu. Kaj potem? Vlada ne ve.
Glavno, da veš ti.
No, pa mogoče še kdo v SDS (pa ne pove).

še par tednov, pa jih bo 100.000.
Če se bo trend nadaljeval jih bo v enem mesecu pri nas 200.000. Kam jih boste kulturni marksisti nastanili?

Zagor_tenay> Če se bo trend nadaljeval jih bo v enem mesecu pri nas 200.000. Kam jih boste kulturni marksisti nastanili?
Pobrali bomo nepremičnine vsem volilcem desnice. To je skoraj 350.000 ljudi, tako da je še precej lufta.
Pobrali bomo nepremičnine vsem volilcem desnice. To je skoraj 350.000 ljudi, tako da je še precej lufta.
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> Prosim da se tema zaradi ustvarjanha strahu s strani Jureta zapre!
Zdi se mi, da strah ustvarjajo predvsem tisti, ki trdijo, oh, na primer tole:
nebivedu> večina teh upošteva samo njihovo sveto knjigo in iimaginarnega moža.
Ali pa tole:
Zagor_tenay> Če se bo trend nadaljeval jih bo v enem mesecu pri nas 200.000. Kam jih boste kulturni marksisti nastanili?
Ne vem, kdo od njiju je večji naci, ampak prvi zagotovo nima pojma o muslimanih, drugi pa ne zna osnovnošolske matematike.
Da bi lahko "nacionalizirali in ekspropriirali" bi pa potrebovali zakondajo, ki bi to omogočala. Naciji sicer verjetno ne bi imeli težav z njo, jaz bi si pa zagotovo vzel čas, da bi vložil ustavno presojo takšnega zakona.
Zdi se mi, da strah ustvarjajo predvsem tisti, ki trdijo, oh, na primer tole:
nebivedu> večina teh upošteva samo njihovo sveto knjigo in iimaginarnega moža.
Ali pa tole:
Ne vem, kdo od njiju je večji naci, ampak prvi zagotovo nima pojma o muslimanih, drugi pa ne zna osnovnošolske matematike.
Da bi lahko "nacionalizirali in ekspropriirali" bi pa potrebovali zakondajo, ki bi to omogočala. Naciji sicer verjetno ne bi imeli težav z njo, jaz bi si pa zagotovo vzel čas, da bi vložil ustavno presojo takšnega zakona.
Zgodovina sprememb…

matijadmin ::
Zagor_tenay je izjavil:
še par tednov, pa jih bo 100.000.
Če se bo trend nadaljeval jih bo v enem mesecu pri nas 200.000. Kam jih boste kulturni marksisti nastanili?
Bravo, zate sta NSi, pa RKC marksistično navdihnjeni združbi. Čestitam za izjavo leta!
Zagor_tenay je izjavil:
Z njimi se počutim veliko varneje kot z nestrpneži, ki bi moč veliko manj demokratično utegnili zlorabiti.
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()

Pridiganje nasilja več sto glavi množici, kjer nihče ne oporeka. Še posebej ne ženske...ker namreč ne smejo zravn.
Glede podložnosti...actually not. V nacizmu si se moral predvsem politično brzdat, v islamu že fantaziranje o sosedovi žene te lahko stane življenja ali vsaj duše, poleg vseh političnih zadev. Je pa to izbira kot med smrtjo pod giljotino ali smrt od padca iz velike višine. Both really suck.

vostok_1> Pridiganje nasilja več sto glavi množici, kjer nihče ne oporeka.
Zakaj bi to obsodil? Potem bi moral obsoditi tudi kak javni nastop tovariša Tita, tega pa ne smem, me lahko še zaprejo!
A si res toliko nor, da mi ne verjameš, da jaz obsojam _VSAKO_ spodbujanje k nasilju. Ma, še huje, vsako spodbujanje k neenakopravnosti!
vostok_1> Glede podložnosti...actually not.
Seveda da ja. Halo? Nacizem je najbolj totalna mašina v zgodovini.
vostok_1> V nacizmu si se moral predvsem politično brzdat, v islamu že fantaziranje o sosedovi žene te lahko stane življenja ali vsaj duše
Fantaziranje te v islamu ne stane popolnoma ničesar.
Zakaj bi to obsodil? Potem bi moral obsoditi tudi kak javni nastop tovariša Tita, tega pa ne smem, me lahko še zaprejo!
A si res toliko nor, da mi ne verjameš, da jaz obsojam _VSAKO_ spodbujanje k nasilju. Ma, še huje, vsako spodbujanje k neenakopravnosti!
vostok_1> V nacizmu si se moral predvsem politično brzdat, v islamu že fantaziranje o sosedovi žene te lahko stane življenja ali vsaj duše
Zgodovina sprememb…

nebivedu> Ti jim lahko razlagaš kolikor hočeš, pa te ne bodo upošteval,
Kdo jim pa bo to razlagal? če pride 100.000 ljudi v slovenijo, kdo jim bo razložil, da tukaj ženske hodijo naokoli napol nage in da večina ljudi zvečer sede v lokal in spije par pirov?
Nihče ni rekel, da takih, ki bi radi delo in se integrirali, ni med temi, ki prihajajo, ampak večina bi rada bila bogata takoj in zdaj, pa da nič nebi zato naredili in da nebi spreminjali sedanjega mišljenja ter kulture. In to se kaže v vseh državah, ki so vzele migrante.
Danes sem govoril s človekom, ki pomaga v dveh begunskih centrih v okolici celovca. V enem 200 sirijcev, v drugem 150 prosilcev za azil, kjer noben ni sirijec, albanci, pakistanci, iračani, indijci, afganistanci, par somalijcev,....
Full zanimivo zadevo je povedal:
Ko imaš v begunskem centru 200 sirijcev, se ti začnejo vključevat v vsakdanje življenje in se trudit, da bi si izboljšali svoje slabe razmere za življenje in trudijo se da bi se prikazali domačinom, da so pošteni, da bi radi delali in ali pa vsaj nekako pomagali (pridejo obirat sadje v sadovnjake in podobno), da pokažejo, da so hvaležni za vso pomoč, ki so jo dobili. Tudi domačini jih sprejemajo in nikomur ni problem stopit zraven in pomagat. Tudi policije ne rabijo zraven, ker so eni do drugih zelo zelo strpni. Najbolj zanimivo da se je tudi že nekaj začasnih služb našlo za te ljudi, celo zdravnik se je sedaj našel in k temu zdravniku sedaj vozijo sirijce, ki jim je treba pomagat, da so razbremenili domače zdravnike.
Po drugi strani pa v drugem "imigrantskem" centru, kjer je manj ljudi, ampak je pa nekje 50 pakistancev in 100 ostalih, začnejo ti pakistanci vernikom ostalih ver v begunskem centru, groziti. Policija mora skoraj vsakodnevno posredovat, ljudje se tega centra izogibajo in nič ne kaže, da bi migranti bili kakorkoli hvaležni za pomoč, ki so jo dobili.
Zgodovina sprememb…

vostok_1> Pridiganje nasilja več sto glavi množici, kjer nihče ne oporeka.
Ampak zgleda, da preferiraš ene nepravice nad drugimi. Kar je tisti imam počel je čisti fašizem. Pravzaprav hujši od nekaterih neo-nazijev, ki več kot svojim par frendom ne morejo pridigat.
Ena mošeja pa sprejme IMO tudi kakih 1000 ljudi. Skratka sorazmernost.
Ne vidim bistvene razlike med naci nemčijo in vrhuncem talibskega obdobja. Oboji so pobijali tko čez palec.
V bistvu te...je greh. Če te ujamejo pri dejanju pa so že letele glave.
Zgodovina sprememb…

Reycis ::
Vsak mali korakec kjer popustiš islamističnim zahtevam je islamizacija. S tem ko nehaš servirat svinjino v šoli - to je islamizacija. Ko starši dobijo obvestilo, da naj se njihove hčerke primerno oblačijo - tudi to je islamizacija. Torej islamizacija se dogaja. Vendar pa je hitra islamizacija Evrope je v luči trenutnega dogajanja res malo verjetna. V Evropi vre. Povsod po Evropi, predvsem v državah destinacijah potekajo masovni protesti proti beguncem, ki jih mainstream mediji ne pokrivajo. Takoj ko Madžarska zapre mejo s Hrvaško in se bo begunski val začel valiti čez Slovenijo se bodo ljudje prebudili tudi pri nas. Ostala Evropa se je že. Vedno več ljudi je proti tudi pravim beguncem in trend se bo samo še nadaljeval.

vostok_1> Kar je tisti imam počel je čisti fašizem.
Seveda, saj to je protizakonito in druge možnosti, kot da gre tip v zapor, ni.
Majk> Vsak mali korakec kjer popustiš islamističnim zahtevam je islamizacija.
Ne, ni. Islamizacija pomeni, da ti postaneš musliman - in čisto nič drugega.
Majk> S tem ko nehaš servirat svinjino v šoli - to je islamizacija.
Ne, ni.
Jaz svojim otrokom ne dajem svinjine, pa nimamo nobene vere.
Majk> Ko starši dobijo obvestilo, da naj se njihove hčerke primerno oblačijo - tudi to je islamizacija.
Ne, ni.
Moja hčerka se poleti ne sme gola (taka se je že rodila) sprehajat po mestu zaradi krščanskih skrajnežev, ne zaradi islamskih.
Majk> Povsod po Evropi, predvsem v državah destinacijah potekajo masovni protesti proti beguncem, ki jih mainstream mediji ne pokrivajo.
Ja hvala bogu, da jih ne. Čemu bi pa pokrivali spodbujanje k verski nestrpnosti, ksenofobiji in rasizmu? Ker si ti tega želiš še več? Potem se boš v Iranu počutil kot doma - tam pogosto z državnim žegnom in medijsko pokritostjo "protestirajo" proti dekadentnemu zahodu - to ti bo všeč!
Majk> Vsak mali korakec kjer popustiš islamističnim zahtevam je islamizacija.
Ne, ni. Islamizacija pomeni, da ti postaneš musliman - in čisto nič drugega.
Majk> S tem ko nehaš servirat svinjino v šoli - to je islamizacija.
Ne, ni.
Jaz svojim otrokom ne dajem svinjine, pa nimamo nobene vere.
Majk> Ko starši dobijo obvestilo, da naj se njihove hčerke primerno oblačijo - tudi to je islamizacija.
Ne, ni.
Moja hčerka se poleti ne sme gola (taka se je že rodila) sprehajat po mestu zaradi krščanskih skrajnežev, ne zaradi islamskih.
Majk> Povsod po Evropi, predvsem v državah destinacijah potekajo masovni protesti proti beguncem, ki jih mainstream mediji ne pokrivajo.
Ja hvala bogu, da jih ne. Čemu bi pa pokrivali spodbujanje k verski nestrpnosti, ksenofobiji in rasizmu? Ker si ti tega želiš še več? Potem se boš v Iranu počutil kot doma - tam pogosto z državnim žegnom in medijsko pokritostjo "protestirajo" proti dekadentnemu zahodu - to ti bo všeč!
Zgodovina sprememb…

Ne, ni.
Moja hčerka se poleti ne sme gola sprehajat po mestu zaradi krščanskih skrajnežev, ne zaradi islamskih.
Ne zaradi skrajnežev, ampak zaradi bontona. In bonton ni za pojest, čeprav velikokrat zgleda da si ga pojedel in ne prebral.
Na morju je verjetno naga ob vodi, ali ji tudi tam ne pustiš? Ker jez vsakega, ki mi karkoli reče čez nagega otroka na morju pošljem v ku*ac, pa četudi je župnik iz najbolj glupe župnije na hrvaškem morju, kjer je z zakonom prepovedano da bi ženske bile zgoraj brez - Vrbnik na Krku.

vostok_1> Ampak zgleda, da preferiraš ene nepravice nad drugimi.
Tole je laž. Jaz samo najbolj grozeče obravnavam z najvišjo prioriteto. In islam, trenutno, ni nikakršna grožnja. Referendum o pravicah istospolnih je bistveno večji problem, v tem trenutku.
nebivedu> Na morju je verjetno naga ob vodi, ali ji tudi tam ne pustiš?
Jaz ji _povsod_ pustim bit naga. Ti, ki si katoliški skrajnež, ji pa ne. Potem pa temu rečeš "bonton". Isti si kot vsi ostali.
Tole je laž. Jaz samo najbolj grozeče obravnavam z najvišjo prioriteto. In islam, trenutno, ni nikakršna grožnja. Referendum o pravicah istospolnih je bistveno večji problem, v tem trenutku.
Jaz ji _povsod_ pustim bit naga. Ti, ki si katoliški skrajnež, ji pa ne. Potem pa temu rečeš "bonton". Isti si kot vsi ostali.
Zgodovina sprememb…

vostok_1> Ampak zgleda, da preferiraš ene nepravice nad drugimi.
Bonton ni samo katoliška zadeva, ampak to nerazgledani pač ne morete vedeti. In daleč od tega, da bi bil jaz kakorkoli katoliški. Če bi kdajkoli prebral koje poste v celoti, pa izločiš samo tisto malo, na kar se potem obešaš ko lenivec na vejo, bi videl, da če bi se dalo, bi jaz prepovedal vse vere, cerkvene objekte dal porušit in župnike, muftije, rabine in podobne zlikovce dal nabit na kole v opomin ostalim da je to sedaj prepovedano.

Okapi ::
Bonton je izmišljotina natanko toliko kot vse verske zapovedi o oblačenju. Prav nobene načelne razlike med obveznim zakrivanjem riti in zakrivanjem las ni.

nebivedu> In daleč od tega, da bi bil jaz kakorkoli katoliški.
Od kod ti pa potem katoliški bonton?
nebivedu> bi jaz prepovedal vse vere, cerkvene objekte dal porušit in župnike, muftije, rabine in podobne zlikovce dal nabit na kole v opomin ostalim da je to sedaj prepovedano.
Da si veliko hujši od ISIS si že večkrat povedal, drži.
Od kod ti pa potem katoliški bonton?
nebivedu> bi jaz prepovedal vse vere, cerkvene objekte dal porušit in župnike, muftije, rabine in podobne zlikovce dal nabit na kole v opomin ostalim da je to sedaj prepovedano.
Da si veliko hujši od ISIS si že večkrat povedal, drži.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: PrihajaNodi ()

Od kod ti pa potem katoliški bonton?Se pač ne zaveda svoje indoktriniranosti. Saj ni edini.

krneki0001 je izjavil:
Ker mi varuhi morale, kakršne ti zagovarjaš, to prepovedujejo.Bonton je izmišljotina natanko toliko kot vse verske zapovedi o oblačenju. Prav nobene načelne razlike med obveznim zakrivanjem riti in zakrivanjem las ni.
Zakaj potem sredi poletja ne greš nag v trgovino po kruh?

Unknown_001 ::
Bonton je izmišljotina natanko toliko kot vse verske zapovedi o oblačenju. Prav nobene načelne razlike med obveznim zakrivanjem riti in zakrivanjem las ni.
In ta izmišljotina obstaja z razlogom. Da ne povzročamo nepotrebnih frustracij in lahko lažje prebavljamo "konkurente" torej ostale navzoče. Je pač del socializacije.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt

nebivedu> Zakaj potem sredi poletja ne greš nag v trgovino po kruh?
Saj jaz grem - v kulturah, kjer za tako reč ni zagrožena kazen.
Raptor F16> In ta izmišljotina obstaja z razlogom. Da ne povzročamo nepotrebnih frustracij in lahko lažje prebavljamo "konkurente" torej ostale navzoče. Je pač del socializacije.
Frustracij? Kdo te je pa zafrustriral? Pa menda ja ne katoliška indoktrinacija?
Saj jaz grem - v kulturah, kjer za tako reč ni zagrožena kazen.
Raptor F16> In ta izmišljotina obstaja z razlogom. Da ne povzročamo nepotrebnih frustracij in lahko lažje prebavljamo "konkurente" torej ostale navzoče. Je pač del socializacije.
Frustracij? Kdo te je pa zafrustriral? Pa menda ja ne katoliška indoktrinacija?
Zgodovina sprememb…

vostok_1> Kar je tisti imam počel je čisti fašizem.
Ne le, da ni šel v zapor. Tud nihče mu ni nič pribil nazaj, kolikor sem zasledil. Na internetu pa...se najde tu pa tam kak. V britaniji te mainstream mediji križajo, če si proti islamu. Adam Choudarey hodi na okoli in izvaja islamsko kontrolo na ulicah pa so vsi v mainstreamu še vedno tiho.
Referendum o homoseksualnih pravicah je res precejšnja grožnja. Je pa dejstvo, da bi IMO veliko teh beguncev/migrantov, predvsem moških bili izrazito proti pravicam istospolnih, če bi jim dal glasovalno pravico. Našim primitivcem dodajamo še dodatne količine uvoženih primitivcev. V praksi bi šele po par generacijah lahko računal, da morda bi bili pripravljeni te sploh poslušat. Še toliko manj, če damo prosto pot takim imamom, da širijo nestrpnost in nasilje pred tisočglavo množico.
This can't end well.
Humana demokracija laufa le do te mere, dokler je dovolj predstavnikov, ki jo vzdržuje. Ko tega ni več, vse tiste listine, kjer piše, kakšne vse pravice imajo ljudje, postanejo le papir za se gret pozimi.
Kar ti še garantiram 100%, je da če daš 100 jypetov napram 100 islamistom...bodo jypeti pogoreli na celi črti. Zavedati se moraš, da vsa svoboda, ki jo sedaj uživaš je predvsem inercijski aftershock iz nekih drugih časov, ki pa sami niso bili tako svobodni. Ironično.
Kar hočem povedat, je da moramo postati nekoliko pragmatiki in določiti, kakšno kulturo želimo, ali če jo sploh želimo in kako jo ohranjati. Ti kot anarhist boš povožen praktično od vsakega, ki ima 5 minut časa in dva somišljenika pri sebi.
Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:
Ker mi varuhi morale, kakršne ti zagovarjaš, to prepovedujejo.Bonton je izmišljotina natanko toliko kot vse verske zapovedi o oblačenju. Prav nobene načelne razlike med obveznim zakrivanjem riti in zakrivanjem las ni.
Zakaj potem sredi poletja ne greš nag v trgovino po kruh?
Kakšne varuhe jaz zagovarjam?

In ta izmišljotina obstaja z razlogom. Da ne povzročamo nepotrebnih frustracij in lahko lažje prebavljamo "konkurente" torej ostale navzoče. Je pač del socializacije.Prav enako velja za vsa islamska pravila oblačenja.

vostok_1> Ne le, da ni šel v zapor. Tud nihče mu ni nič pribil nazaj, kolikor sem zasledil.
Pojma nimam, o čem se sploh pogovarjamo, če sem iskren.
vostok_1> Kar ti še garantiram 100%, je da če daš 100 jypetov napram 100 islamistom...bodo jypeti pogoreli na celi črti.
Očitno ne poznaš jypetov.
vostok_1> Zavedati se moraš, da vsa svoboda, ki jo sedaj uživaš je predvsem inercijski aftershock iz nekih drugih časov, ki pa sami niso bili tako svobodni. Ironično.
Ravno obratno, tovariš. Svoboda, ki jo uživam zdaj, je direktna posledica tega, da nisem pasiven državljan.
vostok_1> Ti kot anarhist boš povožen praktično od vsakega, ki ima 5 minut časa in dva somišljenika pri sebi.
Slabo se spoznaš na anarhijo - in še slabše na anarhiste.
Pojma nimam, o čem se sploh pogovarjamo, če sem iskren.
vostok_1> Kar ti še garantiram 100%, je da če daš 100 jypetov napram 100 islamistom...bodo jypeti pogoreli na celi črti.
Očitno ne poznaš jypetov.
vostok_1> Zavedati se moraš, da vsa svoboda, ki jo sedaj uživaš je predvsem inercijski aftershock iz nekih drugih časov, ki pa sami niso bili tako svobodni. Ironično.
Ravno obratno, tovariš. Svoboda, ki jo uživam zdaj, je direktna posledica tega, da nisem pasiven državljan.
vostok_1> Ti kot anarhist boš povožen praktično od vsakega, ki ima 5 minut časa in dva somišljenika pri sebi.
Slabo se spoznaš na anarhijo - in še slabše na anarhiste.
Zgodovina sprememb…