» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
246 / 373
»»

jype ::

NLight2> A tako. Ker sem prilepil dva linka nevarnosti ni.

Seveda je nevarnost. Huda, naraščajoča nevarnost nacizma. Pri boju zoper to nevarnost bomo morali začasno opustiti naša evropska načela in izvensodno pomoriti 80% (al kok vas je že) prebivalstva. Jebiga, včasih so razmere izredne, pa so taki ukrepi nujni.

krneki0001 ::

Spet trolanje jypeta. Vse kar ti, jype, delaš, je to, da ljudi hočeš metati v fojbe. Do sedaj niti enega pametnega predloga za rešit situacijo nisi dal, ker niti nimaš rešitve, za svojo nesposobnost pa kriviš druge.

Pa ker nimaš ne rešitev, ne znanja za kaj takega, vsako resno vprašanje spodbijaš z idiotizmi in preusmerjaš temo na nepomembne zadeve. V tej temi si odveč, ker vse kar počneš je le in izključno trolanje.

NLight2> Še če bi Angela osebno rekla, da migrantje predstavljajo nevarnost, bi ti rekel, da je to agenda.

Angela Merkel je krščansko orientirani desničarski politik, mimogrede. Zavzema se za diskriminacijo določenih skupin na podlagi svojih verskih prepričanj.

nebivedu> Vse kar ti, jype, delaš, je to, da ljudi hočeš metati v fojbe.

Nočem, ampak ker nihče drug ne pove resnice, moram pač jaz. Saj vem, da me bodo cenzurirali, uradni mediji pa itak molčijo o tem, ampak dejstvo je, da se je treba nacistov znebiti, ker bodo sicer uničili Evropo, ki jo poznamo in v kateri lahko varno soobstajamo, ne glede na verska, politična in druga prepričanja (z izjemo hitlerjevih navijačev, jasno).

Axbcd ::

jype je izjavil:

Nočem, ampak ker nihče drug ne pove resnice, moram pač jaz. Saj vem, da me bodo cenzurirali, uradni mediji pa itak molčijo o tem, ampak dejstvo je, da se je treba nacistov znebiti, ker bodo sicer uničili Evropo, ki jo poznamo in v kateri lahko varno soobstajamo, ne glede na verska, politična in druga prepričanja (z izjemo hitlerjevih navijačev, jasno).

Te tvoje blodje o nacisti so neumne. 850 000 za boj pripravljenih migrantov vdre na ozemlje Evrope in potem so problem Evropejci, ki želijo zaščititi svoje države, svoje imetje, svoja življenja, svojo varnost. Predvsem ne razumeš, da oni vdirajo na naše ozemlje in ne obratno. Vdirajo k nam in tebi podobni pričakujete, da se bodo Evropejci sprijaznili s tem, pripravili evre in pogostili migrante. Če bi 10 000 Evropejcev vsak dan lezlo v Pakistan po njihove resourse bi se strinjal s tvojo trditvijo o nacistih. Ker se invazija dogaja v obratno smer so nacisti migrantje. Ne more biti okupator žrtev, prebivalci napadenega teritorija pa nacisti. Poštimaj si malo te zadeve. V vojni ni nacistov, je le napadalna in obrambna vojska. Evropa trenutno predstavlja slednjo. Naj se poberejo v svoje države pa bo mir.

NLight2> Te tvoje blodje o nacisti so neumne.

Oh?

Tvoje blodnje o invazijah, teroristih in "zaščiti države" pa niso?

NLight2> napadenega teritorija

Ti si nor.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

jype je izjavil:

Oh?

Tvoje blodnje o teroristih pa niso?

Moje 'blodnje' imajo realno podlago. Januar, November. Tvoje blodnje o nacistični Evropi še niso pokazale nobenih rezultatov. Mešaš meglo na portalu. Razen če imaš ti kakšne insajder novice, da so v Nemčiji zalaufali fojbe?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

NLight2> Moje 'blodnje' imajo realno podlago.

Ne, nimajo je. Nobene invazije ni, nihče nikogar ne napada.

NLight2> Tvoje blodnje o nacistični Evropi še niso pokazale nobenih rezultatov.

A mormo čakat na holokavst, preden se začnemo borit proti nacizmu? Po moje ne.

NLight2> Razen če imaš ti kakšne insajder novice, da so v Nemčiji zalaufali fojbe?

Vsekakor v Evropi trenutno precej več nasilja povzročajo nacisti kot kdorkoli drug.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

NLight2> Razen če imaš ti kakšne insajder novice, da so v Nemčiji zalaufali fojbe?

Vsekakor v Evropi trenutno precej več nasilja povzročajo nacisti kot kdorkoli drug.

Spet tipičen odgovor slovenskega idiota, ki bi rad bil politik. (sej slovenski politiki odgovarjajo čisto enako); Če lahko un, zakaj pa jaz ne smem! A ker že naši ljudje delajo probleme, bomo pa uvozil še tujce, da bodo delali še oni probleme. Pač tipično prenašanje krivde na druge, češ da so oni krivi za tvojo nesposobnost.

Po drugi strani pa, ja jype, tudi avtomobili pobijejo več ljudi, kot jih je sposoben pobiti isis v enem letu. Ampak se avtomobilom vseeno ne bomo odpovedali, isisovce pa bomo poklali (če že trdiš, da smo kot zahodna država vedno zraven).

Še vedno pa ni od tebe nobene rešitve migrantskega problema.
Pa nehaj že s tvojimi poboji, ker nas je ljudi, ki smo proti prišlekom, več in boš ti končal v kaki grapi, če ne boš nehal s tem.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

NLight2> Moje 'blodnje' imajo realno podlago.

Ne, nimajo je. Nobene invazije ni, nihče nikogar ne napada.

Napad na suverene države. Marširajo skozi države in se spopadajo z varnostnimi silami, ki branijo ozemlje.
Napad na našo relativno varno življenjsko okolje. Teroristični napadi, bolezni, okužbe bodo zdaj postali stalnica na naših tleh.
Napad na našo kulturo. Pridejo sem in bi si kar zmišljevali kaj se (ne) bo jedlo v šoli, posiljujejo nas s svojo halal hrano, burkami, hijabi.
Napad na prebivalce - posilstva, uboji, ropi. Stalnica v Nemčiji, mnoge trgovine so že zaprle vrata.
Napad na naše zdravstvene sisteme.
Napad na naše socialne sisteme.
.
.
.

jype je izjavil:

Švedska, Velika Britanija, Francija. Glede na število migrantov in teror, ki ga izvjajao so daleč najbolj dejavni v Evropi.

Sicer pa ne vem kje ti vidiš naciste. Deportacije != fojbe. Preberi si definicijo deportacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

nebivedu> Spet tipičen odgovor slovenskega idiota, ki bi rad bil politik. (sej slovenski politiki odgovarjajo čisto enako); Če lahko un, zakaj pa jaz ne smem! A ker že naši ljudje delajo probleme, bomo pa uvozil še tujce, da bodo delali še oni probleme. Pač tipično prenašanje krivde na druge, češ da so oni krivi za tvojo nesposobnost.

Narobe interpretiraš. Najprej se je treba boriti proti nacistom, ker so največji problem. Ko se bomo znebili teh, bomo šele videli, če sploh imamo kakšen drug problem. Navsezadnje vsi vemo, da je islamski terorizem le samoobramba pred evropskimi nacisti, le politično korektno vzgojeni na tem forumu tega ne znate jasno zapisat.

nebivedu> Še vedno pa ni od tebe nobene rešitve migrantskega problema.

Seveda je ni - jaz sem svoj migrantski problem že rešil - migriral sem. Če bo sreča mila, bom imel do konca desetletja že tretje državljanstvo, vi boste pa še vedno gradili ograje, namesto da bi tržili izjemne slovenske vire.

NLight2> Sicer pa ne vem kje ti vidiš naciste. Deportacije != fojbe. Preberi si definicijo deportacije.

Jaz pa ne vem, kje ti vidiš invazije, napade, okupatorje in druge norosti, o katerih tako rad pišeš.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

nebivedu> Spet tipičen odgovor slovenskega idiota, ki bi rad bil politik. (sej slovenski politiki odgovarjajo čisto enako); Če lahko un, zakaj pa jaz ne smem! A ker že naši ljudje delajo probleme, bomo pa uvozil še tujce, da bodo delali še oni probleme. Pač tipično prenašanje krivde na druge, češ da so oni krivi za tvojo nesposobnost.

Narobe interpretiraš. Najprej se je treba boriti proti nacistom, ker so največji problem. Ko se bomo znebili teh, bomo šele videli, če sploh imamo kakšen drug problem. Navsezadnje vsi vemo, da je islamski terorizem le samoobramba pred evropskimi nacisti, le politično korektno vzgojeni na tem forumu tega ne znate jasno zapisat.

nebivedu> Še vedno pa ni od tebe nobene rešitve migrantskega problema.

Seveda je ni - jaz sem svoj migrantski problem že rešil - migriral sem. Če bo sreča mila, bom imel do konca desetletja že tretje državljanstvo, vi boste pa še vedno gradili ograje, namesto da bi tržili izjemne slovenske vire.

NLight2> Sicer pa ne vem kje ti vidiš naciste. Deportacije != fojbe. Preberi si definicijo deportacije.

Jaz pa ne vem, kje ti vidiš invazije, napade, okupatorje in druge norosti, o katerih tako rad pišeš.

stalin style; prvo notranje sovražnike pobit, da bomo potem združeni proti zunanjemu sovražniku.

Bolj zanimivo bo čez par let tebe gledat, ko se boš moral zagovarjat pred šeriatskim sodiščem, ker si pri molitvi premalo rit v zrak držal.

Slovenistan ::

Ti kar sam sebe trži :))

Sicer si v prekršku z dvojnim državljanstvom. Samo FYI
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal

nebivedu> stalin style; prvo notranje sovražnike pobit, da bomo potem združeni proti zunanjemu sovražniku.

Tako je. Ampak zunanji sovražnik je itak absurdno šibak: EU lahko z njim pomete v nekaj mesecih, če zares investira v takšno operacijo. Notranji sovražnik je bolj zoprn, ker trenutno še vedno uživa zaščito, ki jo uživajo vsi prebivalci EU.

nebivedu> Bolj zanimivo bo čez par let tebe gledat, ko se boš moral zagovarjat pred šeriatskim sodiščem, ker si pri molitvi premalo rit v zrak držal.

IMO bo bolj zanimivo gledat tebe, kako ti bo robot na vsak tvoj zapis na tem forumu nalepil tvojo absurdno napoved o islamski dominaciji. Vse do leta 2050, ko bo islam nekaj podobnega kot so danes Krišnovci.

Slovenistan> Sicer si v prekršku z dvojnim državljanstvom. Samo FYI

Ne, nisem.

Zgodovina sprememb…

Si si :)

Priporočam, da prebereš zakon. Slovenski državljan lahko pridobi poljubno mnogo tujih državljanstev in pri tem ne izgubi slovenskega, niti v zakonu pridobitev tujega državljanstva ni opredeljena kot kakršenkoli prestopek.

Zgodovina sprememb…

Ti mi boš o zakonu dyupe :D

Zakon pravi da se moraš odpovedati slovenskemu če dobiš drugega.

Slovenistan> Zakon pravi da se moraš odpovedati slovenskemu če dobiš drugega.

Kateri zakon? Kateri člen?

Zgodovina sprememb…

Tist ki to pravi :D

Tako je. Ampak zunanji sovražnik je itak absurdno šibak: EU lahko z njim pomete v nekaj mesecih, če zares investira v takšno operacijo. Notranji sovražnik je bolj zoprn, ker trenutno še vedno uživa zaščito, ki jo uživajo vsi prebivalci EU.

A to si o muslijih govoru ? :O

Zgodovina sprememb…

No, bom jaz citiral Ministrstvo za notranje zadeve, da ne bodo drugi nasedli tvojim nebulozam:

http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tuj...

DVOJNO DRŽAVLJANSTVO
Slovenija dopušča dvojno državljanstvo v določenih situacijah, ki jih predvideva Zakon o državljanstvu Republike Slovenije:
...
6. Državljan Republike Slovenije pridobi tuje državljanstvo
Slovenska zakonodaja ne predpisuje avtomatične izgube slovenskega državljanstva v primerih, ko slovenski državljan pridobi državljanstvo tuje države.
Nobena država namreč ne more posegati v suverenost druge države, zato tudi Slovenija ne more svojim državljanom priznavati državljanstva tuje države. Od tuje države je odvisno, ali bo od prosilca zahtevala, da se v postopku za pridobitev njenega državljanstva odpove slovenskemu državljanstvu. Večina držav pa zaradi preprečevanja dvojnega državljanstva predpisuje za sprejem v njihovo državljanstvo odpoved dosedanjemu državljanstvu ali pa avtomatično prenehanje državljanstva, če njihov državljan prostovoljno, na lastno prošnjo, sprejme tuje državljanstvo.

Slovenistan> A to si o muslijih govoru ? :O

Nekaterih vsekakor, nikakor pa ne vseh.

Zgodovina sprememb…

Nekaterih vsekakor, nikakor pa ne vseh.

A bi jih v fojbe zmetal ?

Slovenistan> A bi jih v fojbe zmetal ?

Ne, če so muslimanske vere, potem ne. Naciji muslimanske vere si zaslužijo posebne privilegije, ker so imeli težko otroštvo.

Zgodovina sprememb…

A tko k ti :))

Nič ne de Ahmede

Če si ubil dva ali tri slovence, vse odpuščeno

Težko otroštvo oprošča vse poboje :))

jype je izjavil:

IMO bo bolj zanimivo gledat tebe, kako ti bo robot na vsak tvoj zapis na tem forumu nalepil tvojo absurdno napoved o islamski dominaciji. Vse do leta 2050, ko bo islam nekaj podobnega kot so danes Krišnovci.

Ne bomo rabili robotov. Namreč v evropo prihajajo delavci, ki bodo najnižja dela namesto robotov opravljali za 3.5 evra na uro.

In jaz se s svojo plačo 350 evrov na dan ne bojim, da bi mi kdo prevzel moje delo. So se že trudili, pa jim na koncu znanje peša in me ne morejo izrinit. Upam pa na novo pogodbo po novem letu, kjer bo plača skoraj še enkrat višja.

nebivedu, delaš 12 urni delovnik ?

Kolikor mi paše. Včasih 2, včasih 16 ur. Delam na remote, pa na začetku projekta je malo več dela, potem pa samo še popravki in "lepotne zadeve" proti koncu projekta. Enega sem ravno zaključil, tako da sem sedaj frej.

Priden :)

Darkjaar ::

jype je izjavil:

Slovenistan> A bi jih v fojbe zmetal ?

Ne, če so muslimanske vere, potem ne. Naciji muslimanske vere si zaslužijo posebne privilegije, ker so imeli težko otroštvo.

Nacist

Pravi Evropejci bomo že obračunali s takimi kot si ti.

oo7 ::

Že Nostradamus je napovedal islamsko invazijo Evrope

http://www.reporter.si/slovenija/%C5%BE...

Čez 10-20 let bo Evropa postala Bližnji vzhod.

Darkjaar ::

Ni kaj, Nostradamus je izredno zanesljiv vir.

Matako ::

Darkjaar je izjavil:

Ha, to ni še nič. Momo je napovedal, da bo Islam zavzel cel svet!

Edino glede točnega časa se je vedno spretno izmotaval - folk tam dol je zvit.
/\/\.K.

Darkjaar je izjavil:

Tudi če ni zanesljiv vir kar je napovedal se urisničuje z nadsvetlobno hitrostjo. Islamizacija Evrope se je začela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

pirat ::

jype je izjavil:

Navsezadnje vsi vemo, da je islamski terorizem le samoobramba pred evropskimi nacisti, le politično korektno vzgojeni na tem forumu tega ne znate jasno zapisat.

Ne drži. Islamski terorizem se dogaja tudi zunaj Evrope (Afrika), v bistvu ga je dejansko še več kot v Evropi.
Trdiš, da Boko Haram v Nigeriji izvaja samoobrambo pred "evropskimi nacisti"?

morbo ::

Nindža se je nekam prenaglila... islamisti najprej potrebujejo demokracijo, ki jih ujčka s socialo in jim uvozi še več pajdašev iz njihovih zaostalih islamskih vukoje**n, POTEM sledi 'go to Hell', inshallah!

morbo je izjavil:

Nindža se je nekam prenaglila... islamisti najprej potrebujejo demokracijo, ki jih ujčka s socialo in jim uvozi še več pajdašev iz njihovih zaostalih islamskih vukoje**n, POTEM sledi 'go to Hell', inshallah!

Ob taki politiki kot je zdaj ne rabijo nič drugega ko samo še naprej masovno prihajati v Evropo.

http://www.primorski.it/stories/alpejad...

Slabo kaže s tem, da bi Slovenija tudi dolgoročno bila sposobna ostati znotraj schengenskega območja.

AC_DC ::

pirat

2) Integracija muslimanov v EU
V bistvu samo eno vprašanje: kako ?
Na spletu je moč najti precej študij (linke sem občasno dal že kdaj prej), da je:
- integracija v primeru manjšega števila muslimanov možna in je že uspela (dejstvo je, da je "draga", vendar je v uspela - ključ v konkretnem primeru recimo je bil, da so v izobraževalni proces poleg otrok, rojenih v EU (ali zelo majhnih ob prihodu v EU) zelo močno vključili tudi njihove starše, ki so bili dejanski migranti;

Koliko % muslimanov se je integriralo, do katere stopnje ?
V De, Fr, državah Beneluksa je 3 generacija bolj radikalna kot prva, upoštevaj da jih v času prve generacija ni bilo tako veliko in so bile manjše možnosti za getoizacijo in večje za integracijo.

3) Ekonomski vplivi migracije
Študij je ponovno polno (linke sem prav tako dajal v prejšnjih postih), vsem študijam pa je nekako skupno tole:
- begunci in migrantje so priložnost za dodatno gospodarsko rast (po različnih študijah naj bi tam nekje do 0,3% lahko prispevali);

To je v rangu statistične napake.Meni preprosta kmečka logika pravi, da z njimi samo stroški, vedno bolj fašistična policijska država, zmanjšanje javne varnosti in porast desničarjev kot nezadovoljstvo s sedanjim potekom dogajanj vladajočih garnitur, ki živijo nekje v oblakih.
Ti muslimanski migranti bi radi nemški socialni standard in Savdska arabija wahabizem hkrati.

Pozitivni ekonomski vplivi so od tistih migrantov, s kateri se mora država ukvarjati minimalno oz nič (Kanada, Avstralija), z muslimani je tako, da so na ravni 5 letnih otrok, ki jim starši vse dovolijo -> recept za katastrofo.Na trg dela bodo pripravljeni čez 10-15 let - prvo jezik, družbene navada, ki ne izvirajo iz 7 stoletja arabskega polotoka, nato izobrazba.

Še dobro da v Eu ni 50 milijonov domačih brezposelnih, ki bi radi delali, vendar dela na najdejo.

btw, zakaj ne ignorirate dežurnega trola jypeta ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

AC_DC> Koliko % muslimanov se je integriralo, do katere stopnje ? V De, Fr, državah Beneluksa je 3 generacija bolj radikalna kot prva, upoštevaj da jih v času prve generacija ni bilo tako veliko in so bile manjše možnosti za getoizacijo in večje za integracijo.
http://uk.reuters.com/article/uk-europe...

AC_DC> To je v rangu statistične napake.Meni preprosta kmečka logika pravi, da z njimi samo stroški, vedno bolj fašistična policijska država, zmanjšanje javne varnosti in porast desničarjev kot nezadovoljstvo s sedanjim potekom dogajanj vladajočih garnitur, ki živijo nekje v oblakih. Ti muslimanski migranti bi radi nemški socialni standard in Savdska arabija wahabizem hkrati.
http://www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTE...

AC_DC> btw, zakaj ne ignorirate dežurnega trola jypeta ?
Poskušam pokazati, da nismo vsi desničarji nacisti.

matijadmin ::

Axbcd je izjavil:

jype je izjavil:

NLight2> Torej če 2 milijardi prebivalcev iz tretjega sveta zaprosi za azil v [izberi evropsko državo] jih mora [izberi evropsko državo] vseh 2 000 000 000 sprejeti in financirati do konca življenja, njih in njihove potomce?

Tako je.

Plačal bo pa to kdo? Davkoplačevalci? Spusti se na realna tla. 10, 15 milijonov in Evropa bo doživela revolucijo. Do 2 milijard nikoli ne bo prišlo, tudi do 100 ne. Politikom počasi postaja jasno, da so s svojo migrantsko politiko v Evropi zvišali 'napetosti' do najvišje ravni po 2. svetovni vojni. Zato pa Angela zdaj poziva na nadzor meja. Se stolček trese počasi, revolucija se bliža.

jype je izjavil:

Ja, "rich white males" so najbolj zatirana skupina ljudi na svetu.

Ravnokar si diskriminiral rich white males. Po tvoje če si bel in bogat ne smeš živet, al kako to razlagaš? Če si rich & white moraš prenašat vsa sranja drugih ras?

Kje si bil do zdaj, ko še ni bilo begunce, da bi protestiral proti Človekovim pravicam in konvencijam, ki jih zagotavljajo? Neresno!
Vrnite nam techno!

AC_DC ::

pirat
http://uk.reuters.com/article/uk-europe...

Potem lahko sklepomo da je bila integracija vsaj na eni šoli do 2006 fail (in obče po celi državi), s tem da je sedaj na tej šoli (848 učencev) nekako znosna.

V članku zbode v oči podatek o uspešni integraciji, kamor jaz smatram tudi dejstvo, da nisi več odvisen od države::
Ruetli is located in a heavily Arab and Turkish neighbourhood where 52 percent of the inhabitants have a migrant background and 71 percent depend on welfare benefits.

Free University of Berlin @ Wikipedia
Nemški hanžki in meseci pravijo sledeče:
Sabine Achour of Berlin's Free University says German authorities may prefer to spend their money on measures to counter Islamic extremism, rather than on integrated schooling, which would be a more effective use of funds.

Kje bodo Nemci dobili teh silnih novih 35k učiteljev ? Tak projekt ne gre iz dnes na jutri, medtem se šole v določenih delih De zapirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

ZaphodBB ::

Poskušam pokazati, da nismo vsi desničarji nacisti.

Ne pozabimo še, na dejstvo da niso vsi nacisti desničarji (cough ZL, cough).
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

The Player ::

aerie je izjavil:

Zanimivo je, da tale tema obsega 245 strani razprave o krizi, ki se Slovenije pravzaprav sploh ne tiče.

O, pa še kako se nas tiče, ko bodo začeli uveljavljati obvezne kvote, za sprejem "beguncev"

Tole je tempirana bomba, k bo prišla vs čas in upam, da se kaj takšnega ne bo zgodilo tudi pri nas:
Multikulturnost DELUJE!

pirat> Poskušam pokazati, da nismo vsi desničarji nacisti.

Tega ni treba kazati meni - jaz nisem tvoj nasprotnik, ampak tako kot se strinjamo, da je odgovornost muslimanov, da lastne skrajneže ideološko diskreditirajo, ključna komponenta dolgoročnega boja zoper islamski terorizem, se bomo prej ali slej morali tudi strinjati, da ste desničarji odgovorni za marginalizacijo hendikepiranih posameznikov, ki v tej temi cvetijo kot rožce, zalite s senzacionalistično propagando o invaziji, napadu in obrambi Evrope.

ZaphodBB> Ne pozabimo še, na dejstvo da niso vsi nacisti desničarji (cough ZL, cough).

Da to rečeš po včerajšnjem soočenju o enakopravnosti, moraš znat pa kar ornk mižat.

Da to rečeš po včerajšnjem soočenju o enakopravnosti, moraš znat pa kar ornk mižat.

Nisem jaz tisti, ki se znaša nad slabo izobraženimi prestrašenimi osebki.

chinko ::

jype je izjavil:

Oh?

Tvoje blodnje o invazijah, teroristih in "zaščiti države" pa niso?

NLight2> napadenega teritorija

Ti si nor.

Mavrik, bluefish, ali bo jypeu onemogočeno komentiranje/smetenje argumentirane debate v tej temi? Tako kot je bilo zaradi ponavljajočega zmerjanja Nlightu pa še komu? Dejmo poskusit takole:

matijadmin je izjavil:

Kje si bil do zdaj, ko še ni bilo begunce, da bi protestiral proti Človekovim pravicam in konvencijam, ki jih zagotavljajo? Neresno!

Ti si nor!

The Player je izjavil:

Zanimivo je, da tale tema obsega 245 strani razprave o krizi, ki se Slovenije pravzaprav sploh ne tiče.

Ti si tudi nor!

Predlagam, da s fašisti, norci in idioti v vsakem 3. komentarju zmerjamo vse drugače misleče, očitno je to nekaterim dovoljenjo, čas je da postane vsem!

ZaphodBB> Nisem jaz tisti, ki se znaša nad slabo izobraženimi prestrašenimi osebki.

Mislim, da podcenjuješ učinkovitost moje metode. Mnogi v tej temi zdaj zelo dobro razumejo, da jaz samo akademsko zagovarjam (popolnoma enako absurdno) nasprotno stališče od danes tako priljubljenega populističnega ksenofobnega mainstreama. Nimam sicer časa ustvarjati novičarskih portalov, ki bi "dokazovali", da se nacisti v kleteh fizično znašajo nad svojimi otroci, dokler ne začnejo sovražit muslimanov, ali pa da za Putinom stoji nek ruski ekvivalent Sorosa, ki financira evropski vzpon nacizma z namenom ruske invazije v Evropo pod krinko "osvoboditve" ali pa morda celo kaj v zvezi s sledmi, ki jih reaktivna letala rišejo po nebu, tako da moram pri dokazih malce bolj šparat kot neizobraženi prestrašenci, ki se hranijo z medijsko mašinerijo, ki bo "invazijo v Evropo" pokazala takoj po oglasih.

OMG, pravkar sem te zalotil pri uporabi te iste metode: Razpleti vojne na Balkanu

chinko> Mavrik, bluefish, ali bo jypeu onemogočeno komentiranje/smetenje argumentirane debate v tej temi? Tako kot je bilo zaradi ponavljajočega zmerjanja Nlightu pa še komu? Dejmo poskusit takole:

A mi lahko prosim utemeljiš, kako lahko upravičiš uporabo besedne zveze "napaden teritorij"? Ker če jo lahko, potem jaz brez težav lahko zapišem, da so desničarji rak Evrope, skorajšnja revolucija pa kemoterapija. Da to v obeh primerih dejansko implicira genocid je meni popolnoma jasno - kaj pa tebi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

The Player ::

chinko je izjavil:

The Player je izjavil:

Ti si tudi nor!

Stari, pomiri se pa se nauči brati in citirat.

Js tega sploh nisem izjavil ;)

This topic just hit the shiter,...

Zgodovina sprememb…

The Player> Stari, pomiri se pa se nauči brati in citirat.

Poskuša samo pokazat, da je moje pisanje nekonstruktivno - ne zameri mu.

Jaz se sicer ne strinjam, ker je IMO preprosto dejstvo, da kdor v migracijah vidi invazijo na Evropo in grožnjo evropskim vrednotam, ne zna ločiti med dejstvi in domišljijo. Če je to zato ker ni sposoben interpretirati številk ali pa zato, ker so ga vzgajali tako, da so ves čas krepili refleksen strah pred neznanim in nerazumljenim v resnici ni bistveno: Nekdo mora takemu človeku na zelo nedvoumen način povedat, da je njegovo mnenje popolnoma absurdno.

Mislim, da podcenjuješ učinkovitost moje metode. Mnogi v tej temi zdaj zelo dobro razumejo, da jaz samo akademsko zagovarjam (popolnoma enako absurdno) nasprotno stališče od danes tako priljubljenega populističnega ksenofobnega mainstreama. Nimam sicer časa ustvarjati novičarskih portalov, ki bi "dokazovali", da se nacisti v kleteh fizično znašajo nad svojimi otroci, dokler ne začnejo sovražit muslimanov, ali pa da za Putinom stoji nek ruski ekvivalent Sorosa, ki financira evropski vzpon nacizma z namenom ruske invazije v Evropo pod krinko "osvoboditve" ali pa morda celo kaj v zvezi s sledmi, ki jih reaktivna letala rišejo po nebu, tako da moram pri dokazih malce bolj šparat kot neizobraženi prestrašenci, ki se hranijo z medijsko mašinerijo, ki bo "invazijo v Evropo" pokazala takoj po oglasih.

:) Nisva se razumela. Jaz tvojo metodo razumem. Nisem te označeval s fašistom ali nacistom ker to pač nisi. Združena Levica pa je nacional-socialistična stranka oz. vsaj njena volilna baza je pretežno nacional-socialistična - kar se kaže tudi na padcu ratingov ob nezadovoljstvu nacional socialistov ob obširnih migiracijah in odzivu ZL nanje.

Če v nekaterih točkah simpatiziraš z ZL zato še nisi pripadnik ZL. Tudi sam bom na prihajajočem referendumu glasoval ZA. A bom zato kljub vsemu močno nasprotoval moralni relativizaciji vsega in vsakogar. Tako ne morem podpirati ZL, ker imajo bolan ekonomski program (oziroma ga sploh nimajo) in nikakor se ne morem identificirati z njihovimi totalitarnimi vzgibi, nacional-socializmom, misandrijo in politikami spola.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

ZaphodBB> Združena Levica pa je nacional-socialistična stranka

IMO je ta oznaka napačna v temeljih. Ja, gre za populistično stranko, ki pa nikakor ne nagovarja volilcev, ki so prepričani v slovensko čistost, slovensko solidarnost, slovenski napredek in druge nacionalistično-socialistične oblike družbenega napredka. IMO je stranka precej bolj socialistična in precej manj nacionalistična, kot večina ostalih strank v državi.

ZaphodBB> Če v nekaterih točkah simpatiziraš z ZL zato še nisi pripadnik ZL.

Absolutno, saj mene zelo skrbi dejstvo, da je morala tako marginalna stranka v parlamentu predlagat izenačitev pravic, ampak če bo šlo tako naprej, bom volilec ZL postal predvsem zato, ker so vsi ostali še manj racionalni - nekdo mora stat na izobraženi in informirani strani demokratične tehtnice, tudi če je totalno usekan je to bolje, kot da ni nikogar.

Mimogrede, zdaj je verjetno čas, da ustanovite desno stranko, ki predstavlja konkurenco abotnemu mainstreamu, ki trenutno sebi reče desnica, v resnici gre pa za globoko konzervativen del populacije, ki za desnega lahko velja samo v državi, kakršna je Slovenija.

IMO je ta oznaka napačna v temeljih. Ja, gre za populistično stranko, ki pa nikakor ne nagovarja volilcev, ki so prepričani v slovensko čistost, slovensko solidarnost, slovenski napredek in druge nacionalistično-socialistične oblike družbenega napredka. IMO je stranka precej bolj socialistična in precej manj nacionalistična, kot večina ostalih strank v državi.

Jaz pri njih slišim ta nagovor. In kar je še huje, vidim ljudi okrog sebe, ki se odzivajo na ta nagovor. In bogami so med njimi tudi čisto pravi naziji.

Mimogrede, zdaj je verjetno čas, da ustanovite desno stranko, ki predstavlja konkurenco abotnemu mainstreamu, ki trenutno sebi reče desnica, v resnici gre pa za globoko konzervativen del populacije, ki za desnega lahko velja samo v državi, kakršna je Slovenija.

SDS in NSi sta daleč od mainstreama. Mogoče je čas za formacijo stranke, preden bo pa taka stranka zrela za volitve bosta morala pa še Mesec in FullKordiš bit mal na oblasti.
««
246 / 373
»»