» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
243 / 373
»»

ohnowhy ::

The Player je izjavil:

Tole bo še živahno Evropska komisija zaradi migrantov s sankcijami tudi nad Hrvaško

Ja, baje, da je bila formalna zakonodaja suspendirana za nekaj časa...
Nekako čudno se je tale utopična humanitarnost obrnila po nekaterih dogodkih na terenu.
Tudi Daimler in BMW se po novem branita vseh kandidatov za delovnega mesta iz vrst beguncev in ekonomskih migrantov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

jype ::

http://www.bbc.com/news/uk-35052505

Kar dobro opiše vsakega nacista, ne samo Trumpa. Tudi "no-go" con se fino dotakne.

Ne namigujem da bi dejstva kdaj zanimala naciste, samo prilepim kot zanimivost.

krneki0001 ::

Smurf je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Seveda da smo ga, če bedaki kot si recimo ti, hočejo tujce s posebnimi privilegiji in tremi toplimi obroki na dan spuščat v državo, medtem ko si 7000 družin v sloveniji ne more privoščit enega toplega obroka na dan.
Prvo je treba za domače ljudi poskrbet, brezposelnim zrihtat službe, uredit še ostalo, ne pa priviligirat tujce pred domačimi ljudmi.

Lahko pa vse nezaposlene izselimo iz drzave. Tako bo se najbolje za Slovenijo. Nenazadnje so za nas isto breme kot begunci.

Podobno velja za stare ljudi.

Mogoče si ti to želiš. Jaz tega nočem, tujci so prišleki in ti prihajajo sem, te je za odstranit, ne domorodce, četudi brez službe ali pa zaradi starosti.

dice7 je izjavil:

katera dva begunca sta se pa raztrelila? slovencev te pa ni strah, ko streljajo na domacine?

Ne, slovencev me ni strah. Četudi streljajo domačine. Tiste bomo že obvladali. Dodatnih idiotskih vernikov si pa v tej deželi ne želimo.

Zgodovina sprememb…

gvido ::

Cervantes je izjavil:

Reporter, ja.
Good source:))

http://www.policija.si/index.php/compon...

:)

nebivedu> tujci so prišleki in ti prihajajo sem, te je za odstranit,

Šolski primer nacizma, ksenofobije, pa tudi popolnega intelektualnega mrka.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

stjan ::

Tujec, kdo je tujec?

Nebivedu si ti Slovenec?

Koliko rodov nazaj je čistih? Kri ni voda.
Kako se pišeš? na -ič je čefursko, se pravi z juga in ni slovenskega porekla.
Slovenski priimek se konča na -nik, pa še malo ljudi ima tvoj priimek, pravih Slovencev ni kot podgan, razni Milerji, Mlinarji in podobni derivati ciganskega porekla niso naši, kajne.

Pomembno je tudi kje živiš, Koroška je zibelka slovenstva, ostalo je tudi bolj sumljivo.
Pravi Slovenec je komunističen kristjan, malo bel malo črn :)
Na dedka ne pozabi, eden mora biti partizan, drugi pa je lahko simpatiziral z Dolfom.
Ja čuden narod smo.

Če se že hoče počistiti Slovenijo, naj bo čiščenje temeljito.
Če se začne prava čistka se boš lahko znašel na napačni strani :) :( .

Napako pri ravnanju z begunci se je naredilo že pomladi, ko so začele prihajati manjše skupine. Tu se vidi, da Evropska skupnost ne deluje in v bistvu nikdar ni dobro delovala.
Sedaj pa je vidno, da Evropa razpada, Šengenski sporazum več ne velja, okrog Slovenije se postavljajo ograje, ki jih v tako imenovanih sivih časih ni bilo.

Sranje na neko potenco, pa za to niso krivi reveži, ki iščejo v Evropi Indijokoromandijo, tudi mi smo verjeli da bo v skupni Evropi vse idealno.

stjan je izjavil:

Napako pri ravnanju z begunci se je naredilo že pomladi, ko so začele prihajati manjše skupine. Tu se vidi, da Evropska skupnost ne deluje in v bistvu nikdar ni dobro delovala.

Ne ga lomit, saj zato pa so se ljudje spuntali, ker so vedeli, da birokratrski odločevalci nimajo pošlihtanih vseh parametrov, trosili so neke humanitarne in ekonomske floskule, ki ste jih vi direktno konzumirali in prenašali, vsakega, ki si je drznil misliti izven kumbaya okvirja, ste pa želeli fojbirati in izseliti in mu v goltanec potisniti nuklearno bombo.

Za levičarje ni problem, zgodovina vas očitno ne pomni, če pa že, pa v precej slabem kontekstu.

Zgodovina sprememb…

Axbcd ::

jype je izjavil:

Kaj pa naj rečemo? Da se ne bojimo terorističnih napadov, ker so statistično zanemarljivi? Saj ne boste razumeli, da je bilo ta dan več mrtvih zaradi prometnih nesreč kot zaradi terorističnega napada in da je boj proti terorizmu, ki znatno vpliva na pravice in svoboščine državljanov, v resnici absurd, ki implicira, da so teroristi dosegli svoj namen - naša družba je postala manj svobodna za ceno manj kot deset idiotov, oboroženih z manj kot za jurja orožja po glavi. Skrajno učinkoviti so predvsem zaradi refleksov nacijev po Evropi (in v tej temi).

A tako. Dokler na svetu umre več ljudi v prometnih nesrečah teroristični napadi sploh niso problem. Torej če na dan v prometnih nesrečah umre 3500 ljudi, lahko teroristi vsak dan pobijejo enako število ljudi. Ker če jih manj kot 3500 je to zanemarljivo in sploh ni vredno omembe, ker je ta dan v nesreči umrlo več ljudi.

Axbcd je izjavil:

A tako. Dokler na svetu umre več ljudi v prometnih nesrečah teroristični napadi sploh niso problem.

Nekdo bi morda tako napisal: Tako je, ksenofobni nacist, zdaj pa ven iz EU direkt v fojbo!

stjan je izjavil:

Tujec, kdo je tujec?

Nebivedu si ti Slovenec?

Koliko rodov nazaj je čistih? Kri ni voda.
Kako se pišeš? na -ič je čefursko, se pravi z juga in ni slovenskega porekla.
Slovenski priimek se konča na -nik, pa še malo ljudi ima tvoj priimek, pravih Slovencev ni kot podgan, razni Milerji, Mlinarji in podobni derivati ciganskega porekla niso naši, kajne.

Pomembno je tudi kje živiš, Koroška je zibelka slovenstva, ostalo je tudi bolj sumljivo.
Pravi Slovenec je komunističen kristjan, malo bel malo črn :)
Na dedka ne pozabi, eden mora biti partizan, drugi pa je lahko simpatiziral z Dolfom.
Ja čuden narod smo.

Če se že hoče počistiti Slovenijo, naj bo čiščenje temeljito.
Če se začne prava čistka se boš lahko znašel na napačni strani :) :( .

Sedaj pa je vidno, da Evropa razpada, Šengenski sporazum več ne velja, okrog Slovenije se postavljajo ograje, ki jih v tako imenovanih sivih časih ni bilo.

Sranje na neko potenco, pa za to niso krivi reveži, ki iščejo v Evropi Indijokoromandijo, tudi mi smo verjeli da bo v skupni Evropi vse idealno.

Spet butasto razmišljanje. Zakaj počistiti slovenijo? Jaz nisem za čiščenje slovenije, temveč za zaustavitev dotoka migrantov v slovenijo. Če jih nemčija rabi, naj si jih gre sama iskat na svoje stroške, ne da še 7 držav ob tej poti zapravlja denar zanje.

stjan ::

prduh, kje so se ljudje spuntali?

Mogoče na tem in še kakšnem forumu v besedah, drugače je pa vse tiho.

Sploh pa Evropo vodi denar, tisti kolovni v Bruslju so samo za zabavo naroda.

Kdo sploh je levičar? Ljudje brez denarja, ali tisti ki so še malenkost humani?
Tudi v Sloveniji nimamo prave levičarske stranke.

Begunci, ekonomski prebežniki, ali tujci, kakor jih že imenujemo so tu, so realnost.
Čeprav bi jih nekateri rabi počistili, to le ne moreno narediti, ali ne?
Navsezadnje so le navadna raja kot mi, pa čeprav telovadijo k drugemu bogu.

nebivedu, sem vedel da nisi naše gore list.

jype je izjavil:

nebivedu> tujci so prišleki in ti prihajajo sem, te je za odstranit,

Šolski primer nacizma, ksenofobije, pa tudi popolnega intelektualnega mrka.

Ti si šolski primer idiota, ker si besedo odstranit prevedel v pobit. To so namreč nacisti delali.
S tem ko rečem odstranit, pa sam mislim na poslat domov ali državo nazaj po njihovi poti.
Pač jih nočemo v sloveniji in nas, ki si jih ne želimo tukaj, je več kot vas, ki bi jih imeli tukaj. Tako da bo demokratično. In demokratično se bomo tudi odločili, da bomo mejo zanje zaprli. Če jih pa nemčija hoče, naj si jih gre pa sama iskat.

stjan je izjavil:

nebivedu, sem vedel da nisi naše gore list.

Kje si pa to ugotovil?
Verjetno res nisem slovenec, namreč en dedek je bil iz italije (malo naprej od logatca, ampak takrat je bilo to pod italijo, ki je pred WW2 pribežal v Ljubljano in učil na Realki (vegova)), drugi iz Tomišlja pod Krimom, ena babica iz Kranja in druga babica iz Dunaja, kjer je njen oče (sicer slovenec) služboval kot stotnik v avstroogrski vojski in so po WW1 prišli živet v Ljubljano.
Za nekje 15 kolen nazaj imam rodovnik že sestavljen, ker se je mati s tem ukvarjala včasih in vsi razen ene majcene veje so iz slovenije, tista mala veja je pa z Dunaja.
Toliko o tem da nisem naše gore list.

Zgodovina sprememb…

stjan je izjavil:

prduh, kje so se ljudje spuntali?

Mogoče na tem in še kakšnem forumu v besedah, drugače je pa vse tiho.

Torej bi se morali v živo izpostavljati, da jih prijavite, tožite, objavite, fojbirate, vlačite po medijih? Ljudje že iz polpretekle in nedavne zgodovine vejo, zakaj se ne izpostavljajo, če res ni brezupno...

stjan je izjavil:

Begunci, ekonomski prebežniki, ali tujci, kakor jih že imenujemo so tu, so realnost.

Seveda, ampak pogoji vstopa se spreminjajo nekam zelo pozno. Nekaj statistično zanemarljivih dogodkov (kot pravite anarholevičarji) se je sicer moralo zgoditi. Ograja na slovensko-avstrijski meji se tudi gradi, še pred mesecem dni bi takemu človeku prišli na dom prebarvat fasado in še kaj hujšega. Tudi Grčija je menda bolj selektivna glede prebežnikov na rtvslo.si, seveda, komentiranje onemogočeno...

Zgodovina sprememb…

morbo ::

stjan je izjavil:

Čeprav bi jih nekateri rabi počistili, to le ne moreno narediti, ali ne?

1.) pomembno je kako jih imenujemo, ker iz tega sledi njihov status in (ne)pravice (btw, kategorija "ekonomski prebežniki" ne obstaja)
2.) lahko jih "počistimo" po mili volji (to se tudi počne z deportacijami / zavračanjem), saj niso vsi upravičeni do azila oz. v EU ni neomejeno stanovanj in služb / socialne podpore za celoten tretji svet.

Cervantes ::

ohnowhy je izjavil:

Cervantes je izjavil:

...

No, kar mirno in brez pokroviteljstva... Čisto resno mislim, bom abecedno naštel nekatere prevladujoče slovenske (ja, slovenske pač v Sloveniji), ti pa, po lastni presoji, izberi najbolj kredibilne, lahko narediš kar lestvico po padajoči kredibilnosti, če ti ni odveč.

1. 24 ur
2. Delo
3. Dnevnik
4. Finance
5. Mladina
6. Politikis
7. Pozareport
8. Reporter
9. RTV SLO
10. Siol
11. Slovenske novice
12. Žurnal 24

Edit: +Finance

Naj ti bo.:)
Večkrat pogledam MMC in SIOL (ima zanimive blogerje), pravtako BBC World. Ostalih ne spremljam, zal.
Aja, pa še STA včasih.
Kredibilnost? Jaz se držim tistega NNNNV (Nikoli Nikomur Ničesar Ne Verjemi). Sploh ne strankarskim trobilom.>:D
Tako da, zelo težko jih razvrstim po kakršnemkoli kriteriju, še najmanj po kredibilnosti.
Aja. Finance včasih.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Večina se nas zaveda, da je problem v neizvajanju zakonodaje in exploitanju "bugov".
Žal je tako, da je boljša prva zamera kot zadnja.
Tudi jaz sočustvujem z "desetimi brati" brez zaposlitve, a kaj, ko starši v naprej ne pomislijo na to, da je otroke potrebno delati s ščepcem racionalnosti.
Veseli me, da lahko k nacijem štejem tudi Kitajce, Indijce oz. vsakega, ki je pripravljen pomagat zgolj do določene meje.

Čudi pa me, kako nekateri ne razumejo, da se eno govori, drugo pa dela in sicer na zelo diskreten način.
Begunska kriza, skupaj s terorističnimi napadi, sicer povzroča, da folk voli vedno bolj desno.
A tudi levičarji, če izvzamem sumljive posameznike, delujejo "desno", čeprav z blagimi pospeški v pravo smer.

Matako ::

Ma komplicirate s to politiko.
Saj na Balkanu gre bolj za "svakog gosta za 3 dana dosta". Folk ima v teh krajih krajše živce, so dali tudi sami veliko sranja čez.

Primer Grčija:

http://www.rtvslo.si/svet/grki-prebezni...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

^ pravilno. Če je begunec, bo zaprosil za azil, sicer naj spoka nazaj oz. pokliče frau Merkel za direkten prevoz v Nemčijo.

The Player ::

Nekdo je nekaj strani nazaj omenil, da je Merklova šla v takšen ekstrem, da bi lahko dobila nobelovo nagrado za mir,...

No, izgleda, da ji dobro gre. Namreč Time jo je razglasil za osebnost leta.

Angeli Merkel dolžniška in begunska kriza prinesli naslov osebnosti leta

Time!
Prekleti komunajzarji!

Cervantes je izjavil:

...

Hmm, zanimiva druščina zares, malo poglej tele persons of the year, tudi okrog 1938 in 1942...
Time Person of the Year @ Wikipedia

Person of the Year (called Man of the Year until 1999[1]) is an annual issue of the United States news magazine Time that features and profiles a person, group, idea or object that "for better or for worse...has done the most to influence the events of the year"

Zgodovina sprememb…

Ja, zehr interesant!8-)

Martin Krpan ::

oo7 je izjavil:

Strokovnjaki v poročilu Evropskega parlamenta svarijo pred kemično in biološko vojno v Evropi, saj je Islamska država v Evropo pretihotapila vojsko znanstvenikov, predvsem kemikov in fizikov, ter več kemičnega in biološkega orožja. Islamska država že ima dovolj resursov in človeških virov, da kemično orožje uporabi v vojni proti evropskim državam.

http://nova24tv.si/svet/strokovnjaki-sv...

Nič čudnegam ko se vse spušča v Evropo in nadzor na mejah je tak, da te srat prime.

A to so ti doktorji in znanstveniki ?!:))
Astronavti pa tisti ki se bodo vrgli v luft (in nas zraven).
So naši politkomisarski pisuni vendarle imeli prav !
Dr. , znanstveniki in astronavti med njimi res obstajajo.>:D

yero7 ::

Martin Krpan je izjavil:

oo7 je izjavil:

Strokovnjaki v poročilu Evropskega parlamenta svarijo pred kemično in biološko vojno v Evropi, saj je Islamska država v Evropo pretihotapila vojsko znanstvenikov, predvsem kemikov in fizikov, ter več kemičnega in biološkega orožja. Islamska država že ima dovolj resursov in človeških virov, da kemično orožje uporabi v vojni proti evropskim državam.

http://nova24tv.si/svet/strokovnjaki-sv...

Nič čudnegam ko se vse spušča v Evropo in nadzor na mejah je tak, da te srat prime.

A to so ti doktorji in znanstveniki ?!:))
Astronavti pa tisti ki se bodo vrgli v luft (in nas zraven).
So naši politkomisarski pisuni vendarle imeli prav !
Dr. , znanstveniki in astronavti med njimi res obstajajo.>:D

Tako kot je von braun poskušal vedno višje poletet z raketami tako tej teroristi poskušajo poletet višje z vedno močnejšimi eksplozivi. Edini problem je, da njih ne zanima varnost astronavta. Za razliko od nas, ki simuliramo oni to delajo direktno v praksi ta dobiš najboljše rezultate(tudi nepričakovane).

Slovenistan ::

No no no, ne bit tako kritičen, saj se trudijo

Samo poglej tale ISIS space program

Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal

dice7 ::

glede na to da je bil na Time-ovi shortlisti med drugimi Trump in celo vodja ISISa je Merklova se edina logicna izbira. ostali pa niti niso bili omembe vredni, tut tisti #BlackLivesMatter huligani ne

Slovenistan je izjavil:

Edino stvar ki pogrešam na tem videu je njihovo kričanje alah snackbar. Drugače pa se vidi že velik napredek ponavadi so nizko pri tleh kdo ve mogoče dobimo novega muhhamed von al braun husseina

SimplyMiha ::

yero7 je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Edino stvar ki pogrešam na tem videu je njihovo kričanje alah snackbar. Drugače pa se vidi že velik napredek ponavadi so nizko pri tleh kdo ve mogoče dobimo novega muhhamed von al braun husseina

Zdaj manjka samo še Kerbal Space Program UI pa fris Mohameda Kermana.

Mamo mamo, we deliver:)

SimplyMiha je izjavil:

yero7 je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Oni si že dolgo želijo na luno samo poglej njihovo zastavo je mesec narisan in zvezda.

Slovenistan je izjavil:

Mamo mamo, we deliver:)

clockboy ahmed ima svetlo prihodnost že od malih nog izumlja. Kdo ve kakšni izumi naš še čakajo v obliki kovčka.

yero7 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

yero7 je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Oni si že dolgo želijo na luno samo poglej njihovo zastavo je mesec narisan in zvezda.

Pa ej. Maš prov. Te zadeve so me vedno mečken na rakete spominjale

Slovenistan je izjavil:

Pa ej. Maš prov. Te zadeve so me vedno mečken na rakete spominjale

Oni so hoteli v vesolje še preden je blo to kul.

yero7 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

yero7 je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Večina naših "humanistov" (beri izdajalcev) pa je že dolgo za luno. NASA so smrkavci za njih.:))

Martin Krpan je izjavil:

yero7 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

yero7 je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Večina naših "humanistov" (beri izdajalcev) pa je že dolgo za luno. NASA so smrkavci za njih.:))

A Luka Mesec ? :D

MasterTade ::

A Luka Mesec ? :D
Pa smo ga najdel
Mors omnia aequat

Izdajalci ste nacisti, ker zgolj vi rušite ustavni in pravni red Slovenije in Evrope, ki je jasno zapisan.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tomaz- ()

AC_DC ::

http://www.portalplus.si/1249/nemcija/
Diverzija ugotavljanja podatkov o imigrantih

Ob dejstvu, da se naša država resno sooča s težavami na področjih konkurenčnosti ekonomije, vladavine prava, svobode medijev in korupcije, kar se navezuje na vprašljive prakse iz prejšnje države, je oktobra tudi v Sloveniji izbruhnila (i)migrantska kriza. Ta se je v Evropski uniji stopnjevala že vse leto do te mere, da je postala njena prioriteta, (Evropska komisija - tu). Točneje povedano, gre za imigrantsko oziroma priselitveno krizo (b. in f. točki 1. odstavka 2. člena Uredbe (ES) št. 862/2007). Beseda imigrant pomeni v tej krizi osebo, ki se priseli na območje države članice Evropske unije, pred tem pa je običajno bivala v tretji državi, ki ni članica unije.

Usode ljudi in motivi ljudi, ki prehajajo naše meje, so različni in jih ne moremo natančno ugotoviti. Naši uradni organi so namreč zavzeli stališče, da v aktualni krizi imigrantom načeloma ne ugotavljajo istovetnosti osebnih podatkov z resničnimi dejstvi, na primer prek postopka odvzema prstnih odtisov ali drugih postopkov ustreznega preverjanja. Uradni organi se pri tem nejasno sklicujejo na določbe t. i. uredbe Eurodac (npr. RTV Slovenija - tu, STA - tu). Stališče je nenavadno, saj Eurodac ne prepoveduje ugotavljanja istovetnosti oseb, ki prehajajo državno mejo in tudi ne posega v konkretne določbe slovenskih kazenskih in prekrškovnih predpisov. V teh predpisih je namen takšnega ugotavljanja zavarovati življenje ali zdravje ljudi, preprečevati ali odkrivati kazniva dejanja in prekrške ter odkrivati in prijemati njihove storilce, preprečevati nedovoljene migracije, zagotavljati varnost ljudi, premoženja in okolja, preprečevati in odkrivati druge nevarnosti za javno varnost in red. Medtem ko se oprostitve podeljujejo imigrantom, se jih siceršnjim rezidentom Slovenije ne, kar kaže na morebitni obstoj vzporednega izvrševanja oblasti.

Zato je vprašljiva opustitev uradnih organov glede dolžnega ugotavljanja istovetnosti v korist imigrantov. K področjem, kjer se nakazuje očitna težava - konkurenčnost ekonomije, vladavina prava in svoboda medijev -, zato lahko dodamo vprašanje korupcije.

Država ne samo da krši lastne zakone, recimo o prehodu državne meje, pogoji za vstop v Šengen območje, ilegalne ekonomske migrante na svoje stroške vozi do naslednje meje.
Česa takega svet še ni videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

oo7 ::

jype je izjavil:

Izdajalci ste nacisti, ker zgolj vi rušite ustavni in pravni red Slovenije in Evrope, ki je jasno zapisan.

jype je izjavil:

Pravni red rušite predvsem debili iz vrst levičarjev.
1.) Ilegalni prehodi meje (normalen državljan dobi 400 evrov kazni, če slučajno ileghalno prečka mejo)
2.) ilegalni vstop v šengensko območje (slovenija se je zavezala, da bo zunanjo šengensko mejo branila in zaustavila vsak poskus vdora ilegalcev v EU)
3.) prevoz ilegalcev do naslednje meje, kjer spet kršijo evropsko zakonodajo
4.) nepreverjanje ozadja ilegalcev, ki so lahko potencialni teroristi pomešani med ostale ilegalce
5.) prikrivanje resnice in laži. V nedeljo je v brežice prispel konvoj s 5500 migranti (2 vlaka), 3 konvoje avtobusov so vozili v spremstvu policije na karavanke, mediji pa so lagali kako so naši in avstrijski centri prazni in da ni nikjer nobenega migranta, ter kazali stare posnetke centra, ko je bil šele postavljen s snežno belimi šotori.

Da ne govorimo o neumnih zakonih levakov, da hrana, ki je begunci nočejo, mora v kanto in je naši brezdomci ne smejo jesti.

Kaj se tle kr povprek z izdajalci. Retardi?
Pol je taglavni izdajalc tante Angela, ane?
Pa pejte s tem v Bruselj. Eni ste pa res... rahlo retardirani, se opravičujem.

jype je izjavil:

Ja res je , pravni red Slovenije in Evrope je jasno napisan , tako kot so jasno zapisane Andersenove pravljice.

In cela evropa ta pravni red jemle približno tako resno kot Andersenove pravljice. Samo poglej Šengenske meje in zakon. Poserjejo se vsi nanj , cela EU razen Madžarske , vključno z SLO. Nihče ga ne uresničuje. Mrtva črka na papirju .
In če ne uresničujemo Šengna bi bili bedaki če bi neke konvencije ZN ki jih nihče ne j..e 5%.
Še varuhi človekovih pravic ZN Saudska Arabija jih ne !8-O
Komu da se pritožim ? Saudski Arabiji ?

Saj po eni strani razumem tvojo otroško naivnost , ampak ne moreš igrati fair play proti nekomu ki goljufa.
Oziroma lahko , samo boš grdo najebal. Večina pa to ne želi(mo).
Pa v vednost : slovenija ni tista ki postavlja pravila igre!
Malce realpolitik ne škodi , otroška naivnost in zaupanje v votle ZN pa zelo.

MasterTade ::

Haha saj zato pa je tak kaos v Evropi, ker so begunci povsod izvzeti in ker so ''begunci'' jim levakarji dodelijo razne pravice in ne vem kaj še vse, ki jih ostali ljudje nimajo. Ne, za legalen vstop v Evropo bi moral vsak bit registriran in preverjen, pa če registracija za vse traja 5 let, se pač meje okrepi in na tak ali drugačen način prepreči šverc prečkanje. Saj če bi vzeli le tiste prave begunce in ne migrantov, bi že zdavnaj bili v registru, ampak se je kompliciralo pri ekonomskih migrantih, ki bi jih že pri Grčiji mogli napokat nazaj in jim predstavit resnico o Evropi..Seveda je debil od merklove ukazal da se meje pusti in spusti tak plevel noter + zraven še teroristi in ljudje zdaj živijo v strahu. Pri nas na srečo še ne, v marsikaterih velemestih Evrope pa
Mors omnia aequat

Mimogrede , tudi izpolnjevanje povelij firerke Merklove ni nikjer zapisano v pravnem redu niti RS , niti EU , niti ZN!;(

Martin Krpan je izjavil:

Mimogrede , tudi izpolnjevanje povelij firerke Merklove ni nikjer zapisano v pravnem redu niti RS , niti EU , niti ZN!;(

ja ma ti ne razumeš to so nenapisana pravila kot npr. spuščanje beguncev naprej brez preverjanja

Meizu ::

Vidim, da je mr. jype koncno dobil naziv. Mater sem zadovoljen.

nebivedu> Idiot si tukaj samo ti, ki nočeš bit del EU.

Evo, spet idiotizem. Nekdo, ki zagovarja protizakonito zapiranje mej, nespoštovanje temeljnih vrednot EU v primeru posameznih verskih ali etničnih skupin in se nasploh obnaša kot največji kreten, meni razlaga, kako sem idiot, ker da nočem bit del nacističnih EU, potem pa poskuša interpretirat zakonodajo, ki je več kot očitno sploh ne razume.

nebivedu> Tukaj si ti izdajalec in levičarski fašistični idiot, ki ne spoštuje EU predpisov.

Ti sploh ne veš, kaj predpisi so. Vsaj prebral bi jih lahko, preden se vsajaš.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

Pohvaljeni smo zato, da slučajno nebi kdo od nas (slovenija, hrvaška, srbija,...) zaprl meje kot madžarska, ker vedo, da bo to potem štala in morajo hvalit, ker jim drugega ne preostane.

Migrantskega vala pa nikakor ne obvladujemo in še vedno samo vsakega tretjega popišejo, večina ima pa še vedno datum rojstva 1.1.1995.
Samo pripeljejo jih z vlakom do slovenije, naši jih v koloni odpeljejo do centra, od tam pa naprej v avstrijo z avtobusi preko karavank in z vlaki preko šentilja, ponavadi še isti dan.

Evo, spet idiotizem. Nekdo, ki zagovarja protizakonito zapiranje mej, nespoštovanje temeljnih vrednot EU v primeru posameznih verskih ali etničnih skupin in se nasploh obnaša kot največji kreten, meni razlaga, kako sem idiot, ker da nočem bit del nacističnih EU, potem pa poskuša interpretirat zakonodajo, ki je več kot očitno sploh ne razume.

Slovenija lahko postavi ograjo na svojo mejo, da je ilegalno ne moreš prečkat. To pravico ima kot suverena država. Pa če postavi 10m zid kot izraelci, lahko to na svoji zemlji naredi.
In tukaj ni nič protizakonitega, samo ustavi se ilegalni tok migrantov.

Če si begunec greš lahko direktno na mejni prehod, dokažeš s papirji od kod si in te sprejmemo. Če nimaš papirjev, ne moreš dokazat od kod si in kaj si. Torej je potrebno preverjanje. Zaposliš azilante iz sirije, iraka in afganistana, ki bodo na meji pomagal - kdor od migrantov ne zna enega od teh treh jezikov, takoj zavrneš. Ne rabiš dodatnega preverjanja. Nekdo, ki ne zna sirsko, afganistansko ali iraško je migrant in ga nismo dožni sprejeti. Pač je to krizna situacija in se lahko tako obnašaš. Če pa tega migranta hoče nemčija, naj si ga pa pride iskat. Na njihove stroške seveda.

Nespoštovanje verskih skupin? Vsi verniki so idioti, vsi. Ne samo ena ločina.

Jype, eno vprašanje;
Pride do pokola na nekem koncertu, na tleh leži 100 ranjenih ljudi, od tega 50 huje ranjenih, pridejo pa samo trije zdravniki. Pomagati vsem ne morejo, lahko pa jih nekaj še rešijo. Ali bodo reševali tiste, ki so poškodovani prehudo, da bi jih rešila le takojšnja operacija ali pa še to ne, ali pa bodo reševali tiste hudo poškodovane, ki pa imajo možnost preživetja?

Zgodovina sprememb…

yero7 je izjavil:

Edino stvar ki pogrešam na tem videu je njihovo kričanje alah snackbar.

Zato ker so na tistem videu snemalci Kurdi, ki so večinoma sekularni in ne histerično tulijo snackbar za vsak klinc, kot arabski islamisti.

---
Slo "obvladuje" migrantski val zato ker države više od nas zaenkrat še sprejemajo "prebežnike", ko bodo nacistični in Orbanovski Avstrijci zaprli mejo, tudi ne bomo "obvladovali" več ničesar.
««
243 / 373
»»