Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
lexios ::
Madžarska se pa tudi do beguncev obnaša kot do kriminalcev.
Kako veš da niso dokler ne opraviš postopka?
jype ::
nebivedu> Ne zato, ker nimajo izbire, izbira je Turčija, jordanija, Egipt,.. Ampak vseeno gredo pod Asada. Zato ker je Asad dovolj strpen, da ima pod svojo upravo kristjane, pravoslavce, šiite in sunite, ter še par židov, jazidov in par drugih verskih ločin in ne pusti verskega prepucavanja. Pa zato, ker imajo tam zaščito, ki je pod teroristi (isis in vsi ostali kao freedom fighterji) nimajo.
To ni res. Pod ISIS imajo enako zaščito kot pod Asadovim režimom.
lexios> Kako veš da niso dokler ne opraviš postopka?
Predpostavljat moraš, da so, dokler ne ugotoviš, da niso.
To ni res. Pod ISIS imajo enako zaščito kot pod Asadovim režimom.
lexios> Kako veš da niso dokler ne opraviš postopka?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Reycis ()
yero7 ::
franseliski> Čudno, da vseh teh ateističnih nasprotnikov krščanstva islam čisto nič ne moti?
Islam je ravno toliko aboten kot vse druge religije knjige. Kljub temu ima vsak zagotovljeno pravico biti veren. Islam ni le religija, ampak tudi politični sistem - ki ga pa v EU ne prakticiramo nikjer.
lexios> So to sploh begunci? "Begunci v državah kot sta Slovenija in Hrvaška skoraj ne prosijo za azil, čeprav so te države varne. Zato jih bomo vračali"*
Vračali jih bodo (tiste, ki jim ne bodo odobrili statusa begunca in tiste, ki ne bodo dobili dela), dokler bosta to varni državi.
Ja, saj mi bomo počeli podobno. Eventuelno bomo itak popravili zakonodajo in bodo ti postopki hitrejši in kvalitetnejši. Marsikdo se je vsajal, da sta tudi Madžarska in Grčija varni državi - pa je danes očitno, da to ne drži. Grčija nima infrastrukture, da bi poskrbela za izvajanje zakonodaje, ki ji je načeloma obvezana, Madžarska se pa tudi do beguncev obnaša kot do kriminalcev.
yero7> Ali so naredili red ali mediji ne smejo več poročati o tem tako kot npr o posilstvih muslimanov
Če se ti zdi, da je posilstvo kaj bolj sprejemljivo, ko ga izvede musliman, potem se ti zdi narobe. Tudi muslimane, ki koga posilijo, kaznujemo enako kot kogarkoli drugega.
Mislim da si ti slabo razumel kar sem napisal. napisal sem da mediji ne povejo resnice ker se bojijo odziva družbe ne da je sprejemljivo da musliman posiljuje Ker nikjer ni sprejemjivo bilokakšno pisiljevanje to si ti obrnu v tvojo smer
oo7 ::
lexios ::
Fino, pol pa dejmo nehat trobit o tem, da Madžarska ni varna država!
vostok_1 ::
Amm, precej več. Kar 100% oboroženih konfliktov na bližnjem vzhodu je delo moških, hkrati pa v teh konfliktih sodeluje manj kot 5% vseh moških iz tiste regije. Skratka, da je nekdo moški, je precej slabši indikator, kot se morda komu zdi.
Dobro. Torej smo zbili že 5%. Zdaj zbijemo še vse tiste, ki niso pripravljeni razumet in sprejet naše vrednote. Imo še dodatnih 30% ali več.
vostok_1> Best we can do, je da kot EU organiziramo mirovno misijo. Pa naj se ZDA in Rusija slikata, če hočeta. Prej ali slej moramo prisilit ta jajčka da zrastejo.
Mislim, da si zelo poenostavil situacijo v tistih krajih. Nad koga bi poslal mirovno misijo in kaj bi počela, če bi bili zdajle leta 1992 in bi poskušal ustavit nasilje na Balkanu? Nad Srbe? Hrvate? Bošnjake? Kaj bi storil z etničnimi skupinami na napačni strani meje, recimo z Albanci na Kosovu?
Za Balkan je EU potrošila bistveno več denarja, kot si lahko predstavljaš, zdaj pa nenadoma denar ni več problem in bi ga bil pripravljen žrtvovati še vsaj stokrat več za bistveno večjo vojaško operacijo?
Ne verjamem ti.
You have a point. Ampak mirovna misija z namenom vzpostavitve varnih središč se mi zdi doable. Še posebej, če upoštevaš, da bomo tako ali tako morali plačati vojno v Siriji.
Ne bi pa želel financirati begunskih taborišč. Pripravljen bi bil plačati ustanavljanje interne defenzivne vojske iz vseh prostovoljcev, ki jim ne ena ne druga stran diši.
Se strinjam, da je nekoliko far fetched plan. Ampak morda bi šel skozi, glede na to, da veliko število bi itak sprejeli k sebi. Tistim, ki ne sodijo ravno k nam, pa dal še eno možnost s to opcijo.
Si pa ne zatiskam oči. Nekaj krvi bo prelite tako ali drugače. Ampak vsaj ne bo kri od najbolj ranljivih.
Sicer že, ki smo pri spolih spet. Če bi EU sprejela zgolj ženske in otroke, moške vojaških let pa zavrnila, bi pomojem še neonaciji pomagali beguncem na mejah.
It's silly, but probably true.
yero7> Mislim da si ti slabo razumel kar sem napisal. napisal sem da mediji ne povejo resnice ker se bojijo odziva družbe ne da je sprejemljivo da musliman posiljuje Ker nikjer ni sprejemjivo bilokakšno pisiljevanje to si ti obrnu v tvojo smer
Razumem - in včasih se medije prosi, da naj ne povedo, da je posilstvo izvedel pripadnik posamezne etnične ali verske skupine. Tega se ne stori zato, da bi se zamolčalo resnico, temveč zato, da se prepreči nasilje nad drugimi pripadniki iste skupine, ki niso odgovorni za takšno dejanje nekoga drugega samo zato, ker imajo iste korenine, isto vero ali navijajo za isti nogometni klub.
lexios> Fino, pol pa dejmo nehat trobit o tem, da Madžarska ni varna država!
Ne moremo - najprej je nemško, potem pa še avstrijsko upravno sodišče ugotovilo, da so na Madžarskem ljudje ogroženi zaradi postopanja oblasti.
M-Power> Nimaš pojma zato pa non stop pišeš same bedarije.
ISIS ni to, kar si ti predstavljaš, da je.
Razumem - in včasih se medije prosi, da naj ne povedo, da je posilstvo izvedel pripadnik posamezne etnične ali verske skupine. Tega se ne stori zato, da bi se zamolčalo resnico, temveč zato, da se prepreči nasilje nad drugimi pripadniki iste skupine, ki niso odgovorni za takšno dejanje nekoga drugega samo zato, ker imajo iste korenine, isto vero ali navijajo za isti nogometni klub.
Ne moremo - najprej je nemško, potem pa še avstrijsko upravno sodišče ugotovilo, da so na Madžarskem ljudje ogroženi zaradi postopanja oblasti.
stjan ::
jype je že včeraj napisal, da ga ne moti, če mu posilijo hčerko :( .
Nimam otrok, pa mi vseeno njegova izjava dviga lase pokonci.
Realnost je takšna, da Slovenija ni sposobna poskrbeti za veliko število beguncev.
Nimamo dovolj stanovanj, pa še policistov je premalo da bi vzdrževali red.
Postali bomo spet neko zapuščeno obrobje Evrope.
Se pa Slovenci dobro prilagajamo drugim, zato pa smo tako številčni . :(
Samo milijon umirajočih med mrliči...
Resno vprašanje, kaj naj postanem glede na to da sem sedaj nekako sredinski, toliko lev kot desen, naj se naučim arabsko in postanem musliman, ali pa naj postanem desničar in se borim za slovenstvo?
Realnost je takšna, da Slovenija ni sposobna poskrbeti za veliko število beguncev.
Resno vprašanje, kaj naj postanem glede na to da sem sedaj nekako sredinski, toliko lev kot desen, naj se naučim arabsko in postanem musliman, ali pa naj postanem desničar in se borim za slovenstvo?
yero7> Mislim da si ti slabo razumel kar sem napisal. napisal sem da mediji ne povejo resnice ker se bojijo odziva družbe ne da je sprejemljivo da musliman posiljuje Ker nikjer ni sprejemjivo bilokakšno pisiljevanje to si ti obrnu v tvojo smer
Tle pa se jst ne strinjam s tabo jst osebno želim vedet grdo resnico kot pa laž ali zamolčanje. V demokraciji se tega nebi smelo dogajat saj nismo otroci ki ne vemo razmišljat svojimi glavami.
jype je že včeraj napisal, da ga ne moti, če mu posilijo hčerko :( .
Ker si sredinski se moreš borit za tvoje moralne vrednote ne levih ali pa desnih
vostok_1> Dobro. Torej smo zbili že 5%. Zdaj zbijemo še vse tiste, ki niso pripravljeni razumet in sprejet naše vrednote. Imo še dodatnih 30% ali več.
Ne moremo - ne moreš vnaprej vedet, kdo je kdo. Vse moraš sprejet, spravit skozi postopek, kjer ti ne bodo povedali, da so nasilni, potem jim pa omogočit, da normalno živijo. Šele ko pokažejo, da si ne zaslužijo tega, jih lahko naženeš ali pa kaznuješ. To ni poceni, je pa izjemno učinkovito, kot vedo povedat države, kjer imajo s tem izkušnje: ZDA, Švedska, Norveška, Nemčija in Francija. Imajo ogromno izkušenj in na podlagi teh izkušenj danes zelo dobro razumemo veliko stvari:
- za večino družin zadostuje že legalizacija,
- izjemnega pomena je integracija, kar pomeni da morajo otroci beguncev obiskovati šole, kjer so v manjšini,
- preprečiti je treba getoizacijo, ker deluje ravno v nasprotni smeri od integracije.
stjan> jype je že včeraj napisal, da ga ne moti, če mu posilijo hčerko :( .
Kako neverjetno prozorna nacistična demagogija. Bi mi šlo na bruhanje, če ne bi imel tako kliničnega odnosa do najbolj abotne ideologije na tem planetu. Če si ti sredinski, potem desno sploh ne obstaja.
Ne moremo - ne moreš vnaprej vedet, kdo je kdo. Vse moraš sprejet, spravit skozi postopek, kjer ti ne bodo povedali, da so nasilni, potem jim pa omogočit, da normalno živijo. Šele ko pokažejo, da si ne zaslužijo tega, jih lahko naženeš ali pa kaznuješ. To ni poceni, je pa izjemno učinkovito, kot vedo povedat države, kjer imajo s tem izkušnje: ZDA, Švedska, Norveška, Nemčija in Francija. Imajo ogromno izkušenj in na podlagi teh izkušenj danes zelo dobro razumemo veliko stvari:
- izjemnega pomena je integracija, kar pomeni da morajo otroci beguncev obiskovati šole, kjer so v manjšini,
- preprečiti je treba getoizacijo, ker deluje ravno v nasprotni smeri od integracije.
Kako neverjetno prozorna nacistična demagogija. Bi mi šlo na bruhanje, če ne bi imel tako kliničnega odnosa do najbolj abotne ideologije na tem planetu. Če si ti sredinski, potem desno sploh ne obstaja.
SimplyMiha ::
Amm, precej več. Kar 100% oboroženih konfliktov na bližnjem vzhodu je delo moških, hkrati pa v teh konfliktih sodeluje manj kot 5% vseh moških iz tiste regije. Skratka, da je nekdo moški, je precej slabši indikator, kot se morda komu zdi.
A female Sharia judge, who lost her husband in a fighting and had to marry again under Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) law, demanded to kill an “infidel” – an unbeliever – as a present for her wedding, the interview reveals.
https://www.rt.com/news/310898-woman-be...
stjan ::
Če človek nasprotuje nasilju nad otroci je nacist.
Ok, naj bo, sem miroljuben in navajen skrajnežev, tako da te razumem jype.
Trudiš se biti humanist, pa ti ne uspeva najbolje. škoda
Ok, naj bo, sem miroljuben in navajen skrajnežev, tako da te razumem jype.
Trudiš se biti humanist, pa ti ne uspeva najbolje. škoda
SimplyMiha> https://www.rt.com/news/310898-woman-be...
OK, kot konflikt na bližnjem vzhodu sem imel v mislih regionalne konflikte med sektami, ne individualnih konfliktov. Navsezadnje je bil Mohamed moški in če prav razumem, je on kriv za vse. Ergo?
M-Power> No jype daj razloži mi z svojimi besedami kaj je Isis.
Podobno kot Hezbolah, Hamas in na drugi strani morja tudi na primer LTTE ali pa IRA - gre za politične organizacije, ki imajo na eni strani bogate socialne programe, s katerimi vzdržujejo svoj položaj v družbi, ki jih v zameno podpira pri njihovem z ene strani terorizmu, z druge strani pa osvobodilnem boju. Militantni deli teh organizacij so seveda abotni na najbolj skrajne možne načine, a ta del ni tisti, zaradi katerega se prebivalstvo ne obrne zoper njih. IRA je npr. izgubila velik del podpore, LTTE so bili pa praktično uničeni, skupaj z nekaj deset tisoč civilisti.
stjan> Če človek nasprotuje nasilju nad otroci je nacist.
Spet najbolj pritlehna možna nacistična demagogija. A bi lahko najprej citiral, kje sem zapisal, da me ne moti, če mi posilijo hčerko? Samo toliko, da bo tudi nepozoren bralec jasno razumel, da se lažeš za namene ideološke propagande, ki poziva k diskriminaciji, nestrpnosti in nasilju - če je treba tudi tako, da se skriva za otroci.
OK, kot konflikt na bližnjem vzhodu sem imel v mislih regionalne konflikte med sektami, ne individualnih konfliktov. Navsezadnje je bil Mohamed moški in če prav razumem, je on kriv za vse. Ergo?
M-Power> No jype daj razloži mi z svojimi besedami kaj je Isis.
Podobno kot Hezbolah, Hamas in na drugi strani morja tudi na primer LTTE ali pa IRA - gre za politične organizacije, ki imajo na eni strani bogate socialne programe, s katerimi vzdržujejo svoj položaj v družbi, ki jih v zameno podpira pri njihovem z ene strani terorizmu, z druge strani pa osvobodilnem boju. Militantni deli teh organizacij so seveda abotni na najbolj skrajne možne načine, a ta del ni tisti, zaradi katerega se prebivalstvo ne obrne zoper njih. IRA je npr. izgubila velik del podpore, LTTE so bili pa praktično uničeni, skupaj z nekaj deset tisoč civilisti.
stjan> Če človek nasprotuje nasilju nad otroci je nacist.
Spet najbolj pritlehna možna nacistična demagogija. A bi lahko najprej citiral, kje sem zapisal, da me ne moti, če mi posilijo hčerko? Samo toliko, da bo tudi nepozoren bralec jasno razumel, da se lažeš za namene ideološke propagande, ki poziva k diskriminaciji, nestrpnosti in nasilju - če je treba tudi tako, da se skriva za otroci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
AC_DC ::
franseliski ::
Seveda se raso omeni izključno ko je krivec belec.
Cool clock Ahmed, USA muslimanski mladenič ki je prejšni teden izumil čas in ga vsi slavijo kot novega Ajnštajna. Še Obama ga je povabil v Belo hišo. MIT ga že pričakuje odprtih rok, mediji so polni slavospevov. So ga aretirali zaradi islamofobov, ki hočejo zatirati uboge manjšine.
Seveda eni zlobneži trdijo da ni naredil nič drugega kot zamenjal ohišje uri ki jo lahko kupiš z ebaya za 10$ in namerno izbral novo ohišje, da bi čim bolj sprovociral...
Presodite sami:
Preden kdo pobriše, naj opomnim da še kako spada v to temo, ker begunce sedaj selijo tudi v USA.
Ravno humanisti so odgovorni za begunsko krizo. Zakaj, vprašate? E, preprosta računica: ljudje v stiski mahajo s šopom denarja, pa se hitro najde humanist, jim deli brošure in jih odpelje do meje, nato pa jih pusti same na mrazu brez tople hrane in pijače in gre po nove stranke, pardon, begunce. Še pred tem pa dodobra ponagaja policiji, ki se trudi obvladati razmere.
Po tej krizi si bodo tihotapci ljudi lahko privoščili jahte; pa ne zato, ker bi šli na zasluženi dopust, ampak za še bolj donosen posel na Sredozemlju.
Po tej krizi si bodo tihotapci ljudi lahko privoščili jahte; pa ne zato, ker bi šli na zasluženi dopust, ampak za še bolj donosen posel na Sredozemlju.
franseliski> Seveda se raso omeni izključno ko je krivec belec.
Ne, tudi v takem primeru nima nobenega smisla omenjati rase.
franseliski> So ga aretirali zaradi islamofobov, ki hočejo zatirati uboge manjšine.
To je res.
SimplyMiha> Ravno humanisti so odgovorni za begunsko krizo.
Absolutno. Če ne bi bilo humanistov, potem ne bi bilo vojn in krize ne bi bilo. Ali pa bi vojne bile, ampak bi civiliste s tistih območij preprosto pobili in jih zabeležili pod kolateralne žrtve in spet težav ne bi bilo. Manjka samo še tvoje priznanje, da si popolnoma brez empatije in ti je mar samo za tebe in tvoje bližnje - česar ne vidiš, te ne boli.
SimplyMiha> Po tej krizi si bodo tihotapci ljudi lahko privoščili jahte; pa ne zato, ker bi šli na zasluženi dopust, ampak za še bolj donosen posel na Sredozemlju.
Če bi humaniste poslušali prej, bi zdaj imeli bistveno bolj obvladljivo situacijo.
Ne, tudi v takem primeru nima nobenega smisla omenjati rase.
franseliski> So ga aretirali zaradi islamofobov, ki hočejo zatirati uboge manjšine.
To je res.
SimplyMiha> Ravno humanisti so odgovorni za begunsko krizo.
Absolutno. Če ne bi bilo humanistov, potem ne bi bilo vojn in krize ne bi bilo. Ali pa bi vojne bile, ampak bi civiliste s tistih območij preprosto pobili in jih zabeležili pod kolateralne žrtve in spet težav ne bi bilo. Manjka samo še tvoje priznanje, da si popolnoma brez empatije in ti je mar samo za tebe in tvoje bližnje - česar ne vidiš, te ne boli.
SimplyMiha> Po tej krizi si bodo tihotapci ljudi lahko privoščili jahte; pa ne zato, ker bi šli na zasluženi dopust, ampak za še bolj donosen posel na Sredozemlju.
Če bi humaniste poslušali prej, bi zdaj imeli bistveno bolj obvladljivo situacijo.
Zgodovina sprememb…
vostok_1> Dobro. Torej smo zbili že 5%. Zdaj zbijemo še vse tiste, ki niso pripravljeni razumet in sprejet naše vrednote. Imo še dodatnih 30% ali več.
Screenat se da že pred pridobitvijo državljanstva. Jih daš skozi teste osebnosti, vrednot, RL teste in če vidiš, da se odzivajo neprimerno. Bye bye. Če so sumljivi, jih spustiš...pod določenimi pogoji. As in...že manjši prekršek te bo drago stal.
Sicer tej testi ne bi smeli biti preveč PC. Dovolj, da vprašaš, kako bi se počutil, če ima ženska boljšo plačo, je bolj uspešna in lahko počne kar se ji zljubi, pa se bo mu lulček skremžil in krvni pritisk narasel. Od tu naprej pa nadaljuješ s podobnimi. Hitro prideš do dna človeka.
Če pa ga boš spraševal ali je terorist...well...pol vso srečo.
Konkretno nisem videl še testov za pridobitev državljanstva, ampak tisto kar sem zasledil v kanadi je recimo dokaj intenzivno.
Humanisti hranite Afriko, medtem ko za domače nimate nič. Zato pa je tak upadec bele populacije, Afrika pa gre strmo navzgor, čeprav niso sposobni samostojnega preživetja.
In ti o empatiji? Njega napadaš ker mu je mar za bližnje, ko pa sam trdiš da so vsi revni evropejci le krdelo lenuhov, prihajajoči ISISovci pa bojo v Evropi povzročili cedenje medu in mleka?
franseliski> Humanisti hranite Afriko, medtem ko za domače nimate nič.
Jaz precej bolj intenzivno hranim tvoje sosede kot Afriko. Predvsem zato, ker jim ti ne privoščiš prebite pare, čeprav se sam valjaš v izobilju.
Jaz precej bolj intenzivno hranim tvoje sosede kot Afriko. Predvsem zato, ker jim ti ne privoščiš prebite pare, čeprav se sam valjaš v izobilju.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha> Če bi male ljudi poslušali prej, ne bi bilo vstaj ne eskalacije krize.
Res? Diktature bi kar same od sebe priznale politične pravice?
M-Power> In kaj si naredil za sosede?
Vprašat boš moral sosede.
Res? Diktature bi kar same od sebe priznale politične pravice?
M-Power> In kaj si naredil za sosede?
Vprašat boš moral sosede.
Vajenc ::
Par generalizaciji, ki se jih upam trditi za pretežno tradicionalno abrahamske kulture je: ženske in otroci v velikem številu niso odgovorni za širjenje extremistične propagande. Prav tako obstaja bistveno večja vrjetnost, da se bodo uspešneje integrirali v novo družbo.
Glede moških pa...95% nasilnih konfliktov je njihovo delo. Širjenje ekstremistične propagande je recimo pri muslimanih 99% njihovo delo. V splošnem se v takih kulturah nasilno vedenje in dominanca podpira pri moških.
Zatorej moški iz teh krajev rabijo bistveno intenzivnejše integracijske postopke. Nekatere pa je res boljše kar vrniti, ker so beyond repair.
Dajmo to trivialnost v pravo perspektivo.
Moški so krivi za večino vojn, to potrjuje zgodovina človeštva. V muslimanskem svetu lažje najdeš diamant kot mati samohranilko, zato težko izvzameš moške begunce, sploh v civilizirani in enakopravni Evropi. Trenutno so v Evropi pretežno moški begunci, ker imajo moški člani družine plan, da težko pot iz Sirije žena in majhni otroci prepotujejo legalno, potem kot oni dobijo azil in v zakonskem roku zaprosijo za "združevanje z družino" (pri nas je to 47.a čl. ZTuj). Če bo posameznik problematičen oz. bo prišel navzkriž z zakonom, se ga (za)vrne, pripre ali izžene, ne pa kar na uč v smislu daljša brada -> manj možnosti za azil in integracijo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Par generalizaciji, ki se jih upam trditi za pretežno tradicionalno abrahamske kulture je: ženske in otroci v velikem številu niso odgovorni za širjenje extremistične propagande. Prav tako obstaja bistveno večja vrjetnost, da se bodo uspešneje integrirali v novo družbo.
Glede moških pa...95% nasilnih konfliktov je njihovo delo. Širjenje ekstremistične propagande je recimo pri muslimanih 99% njihovo delo. V splošnem se v takih kulturah nasilno vedenje in dominanca podpira pri moških.
Zatorej moški iz teh krajev rabijo bistveno intenzivnejše integracijske postopke. Nekatere pa je res boljše kar vrniti, ker so beyond repair.
Moški so krivi za večino vojn, to potrjuje zgodovina človeštva. V muslimanskem svetu lažje najdeš diamant kot mati samohranilko, zato težko izvzameš moške begunce, sploh v civilizirani in enakopravni Evropi. Trenutno so v Evropi pretežno moški begunci, ker imajo moški člani družine plan, da težko pot iz Sirije žena in majhni otroci prepotujejo legalno, potem kot oni dobijo azil in v zakonskem roku zaprosijo za "združevanje z družino" (pri nas je to 47.a čl. ZTuj). Če bo posameznik problematičen oz. bo prišel navzkriž z zakonom, se ga (za)vrne, pripre ali izžene, ne pa kar na uč v smislu daljša brada -> manj možnosti za azil in integracijo.
Samo če človek si niti brade ne more obrit kako boš mu ti razložil tuje zakone npr. da ženska je enakovredna moškemu ali pa da se lahko oblači kot hoče ali pa otroci imajo pravico do šolanja itd.
Mufasa ::
Samo če človek si niti brade ne more obrit kako boš mu ti razložil tuje zakone npr. da ženska je enakovredna moškemu ali pa da se lahko oblači kot hoče ali pa otroci imajo pravico do šolanja itd.
Zelo enostavno...bomo pa našim babam prepovedal kratka krila pa jim ruto na glavo zavezal. Tk se to dela po razvitem zahodu.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Ok. Pol se to spremeni. Dovolimo ženskam, da pridejo in nato lahko mož zaprosi za azil. Let's se how that ends up.
Ti govoriš o profiliranju, šure. Jz ne govorim o profiliranju določenih etničnih skupin, ampak o profiliranju vseh prišlekov, katerim se naše vrednote ogabijo oz. obstaja sum, da jih ne bi spoštovali. Če je to bel južno afričan ali rjav maročan, me prav malo briga. Briga me le kaj imaš v glavi in koliko si toleranten.
Sicer pa imaš tudi begunce z družinami. Očitno so oni prišli iz drugega razloga kot tisti ki so brez.
franseliski> Humanisti hranite Afriko, medtem ko za domače nimate nič.
In kaj si naredil za sosede?
Koliko k€ si dal za bicikel? Zakaj ga še nisi prodal in nahranil uboge begunce?
Osnovnošolsko izobraževanje je pri nas npr. obvezno in bo del integracije beguncev. Ker vemo, da se getoiziranje ne obnese, jih bomo podobno kot Strojane, dali po enega ali največ dva v posamezni razred. Ženske bodo morale (s pomočjo svetovalcev in drugih državnih organov) predvsem same postati enakopravne. Oblačijo pa naj se, tako kot praviš, po želji, da bo le v skladu z zakonodajo (predvsem legitimacija pa burka ne gredo ravno skupaj).
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Zelo enostavno...bomo pa našim babam prepovedal kratka krila pa jim ruto na glavo zavezal. Tk se to dela po razvitem zahodu.
ma ja sej imaš prav če ne smo fašisti.
BTW jz nisem nič govoril o prepovedovanju takšnih in drugačnih okrasov na človeku, naj si bo brada ali burka. Jz sem govoru o tem, ali je mož pripravljen sprejeti žensko brez burke. Če ni, potem imamo problem. Sicer boste rekli, da dokler ne pretepa žene ker nima burke, nimamo problema. V resnici se ta mehanizem preskoči kot manjšo lužico na poti.
Osnovnošolsko izobraževanje je pri nas npr. obvezno in bo del integracije beguncev. Ker vemo, da se getoiziranje ne obnese, jih bomo podobno kot Strojane, dali po enega ali največ dva v posamezni razred. Ženske bodo morale (s pomočjo svetovalcev in drugih državnih organov) predvsem same postati enakopravne. Oblačijo pa naj se, tako kot praviš, po želji, da bo le v skladu z zakonodajo (predvsem legitimacija pa burka ne gredo ravno skupaj).
če jih je samo na hrvaško 2 dveh dneh prišlo 50000 in ko ti pripeljejo še družine ne bomo imeli dovolj šol da lahko jih raporedimo kot ti praviš.
če jih je samo na hrvaško 2 dveh dneh prišlo 50000 in ko ti pripeljejo še družine ne bomo imeli dovolj šol da lahko jih raporedimo kot ti praviš.
Zaradi teh pomislekov so pred kratkim glasovali o kvotoh glede na zmogljivost posamezne EU države. Na Slovenijo jih pride precej manj kot 50k. Kdor zagovarja svojeglavost Slovaške, Poljske in Madžarske s tem (verjetno) nehote zagovarja getoizacijo beguncev, tudi v Sloveniji.
Woody Allen
Woody Allen
franseliski> Koliko k€ si dal za bicikel?
Precej manj, kot se tebi očitno zdi. Vsi moji bicikli skupaj niso vredni enega celega jurja, ker sem skromen človek in se mi ni treba postavljati pred drugimi.
yero7> No ja imel bo za izbirat kogar bo hotel
Če bi smel pri sebi (lastnih nepremičnin nimam) s humanitarnimi nameni nastaniti družino, bi že kakšno slovensko. Ker je ne smem, zgolj pomagam, kolikor lahko.
vostok_1> Jz sem govoru o tem, ali je mož pripravljen sprejeti žensko brez burke. Če ni, potem imamo problem. Sicer boste rekli, da dokler ne pretepa žene ker nima burke, nimamo problema. V resnici se ta mehanizem preskoči kot manjšo lužico na poti.
Enako kot jaz nimam izbire pri tem, ali sprejmem duhovnike v vijoličastih kiklah, tudi noben musliman nima izbire pri tem, ali sprejme dekleta v kratkih krilcih. Zakonodaja je jasna, riziki za ekstremno nasilje pa v folklori bistveno pretirani. Večina nasilja se dogaja doma, v družinskih krogih - pri tem muslimani niso nič drugačni od slovenskih staroselcev. Zakon je glede nasilja popolnoma jasen in seveda uveljavljanje zakona ne bo zastonj ali celo poceni, je pa to nujno in tudi edini možen način, da kot družba napredujemo.
Precej manj, kot se tebi očitno zdi. Vsi moji bicikli skupaj niso vredni enega celega jurja, ker sem skromen človek in se mi ni treba postavljati pred drugimi.
Če bi smel pri sebi (lastnih nepremičnin nimam) s humanitarnimi nameni nastaniti družino, bi že kakšno slovensko. Ker je ne smem, zgolj pomagam, kolikor lahko.
vostok_1> Jz sem govoru o tem, ali je mož pripravljen sprejeti žensko brez burke. Če ni, potem imamo problem. Sicer boste rekli, da dokler ne pretepa žene ker nima burke, nimamo problema. V resnici se ta mehanizem preskoči kot manjšo lužico na poti.
Enako kot jaz nimam izbire pri tem, ali sprejmem duhovnike v vijoličastih kiklah, tudi noben musliman nima izbire pri tem, ali sprejme dekleta v kratkih krilcih. Zakonodaja je jasna, riziki za ekstremno nasilje pa v folklori bistveno pretirani. Večina nasilja se dogaja doma, v družinskih krogih - pri tem muslimani niso nič drugačni od slovenskih staroselcev. Zakon je glede nasilja popolnoma jasen in seveda uveljavljanje zakona ne bo zastonj ali celo poceni, je pa to nujno in tudi edini možen način, da kot družba napredujemo.
Vsi moji bicikli skupaj niso vredni enega celega jurja, ker sem skromen človek in se mi ni treba postavljati pred drugimi.
Skromen z resnico, to pa drži.
Očitno Avstrija že pripravlja načrte za totalni kaos: (đođl translate)
Riesenaufregung to a secret document with sensitive content from the Austrian Ministry of the Interior, which was leaked to the German authorities: Through the refugee onslaught which was no longer guaranteed "internal security", it says. The Ministry immediately denied - although the official paper exist: The ORF published on Wednesday evening in the "ZiB 2" first excerpts of the document, krone.at has the whole dossier.
http://www.krone.at/Oesterreich/Fluecht...
Zakonodaja je jasna, riziki za ekstremno nasilje pa v folklori bistveno pretirani.
O Jezus, zakaj si tak lažnjivec? Ali so Kristjani odvrgli letos že 40 granat sredi Štokholma?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: franseliski ()
franseliski> Skromen z resnico, to pa drži.
Pa lahko to dokažeš, ali si samo pihaš na svojo nacional-socialistično dušo?
franseliski> Očitno Avstrija že pripravlja načrte za totalni kaos: (đođl translate)
Obvladamo nemško: Piše, da zaradi izrednih razmer potrebujejo več policistov.
franseliski> O Jezus, zakaj si tak lažnjivec? Ali so Kristjani odvrgli letos že 40 granat sredi Štokholma?
Ne. A jih je kdo drug?
Pa lahko to dokažeš, ali si samo pihaš na svojo nacional-socialistično dušo?
franseliski> Očitno Avstrija že pripravlja načrte za totalni kaos: (đođl translate)
Obvladamo nemško: Piše, da zaradi izrednih razmer potrebujejo več policistov.
franseliski> O Jezus, zakaj si tak lažnjivec? Ali so Kristjani odvrgli letos že 40 granat sredi Štokholma?
Ne. A jih je kdo drug?
Zgodovina sprememb…
Mufasa ::
Ne. A jih je kdo drug?
Ne rabijo, ker je 1% Kristjanov na BV zagrešil 67% posilstev...obratno recipročno...aja ne, to bi bilo čeb bla dol stabilna država, pol bi Kristjani bolj posiljeval...dafaq
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
Zaradi teh pomislekov so pred kratkim glasovali o kvotoh glede na zmogljivost posamezne EU države. Na Slovenijo jih pride precej manj kot 50k. Kdor zagovarja svojeglavost Slovaške, Poljske in Madžarske s tem (verjetno) nehote zagovarja getoizacijo beguncev, tudi v Sloveniji.
Kvote so bedarija ker poleg vseh ki bomo dobili tle, ki ne morejo naprej bomo dobili nazaj še ljudi od kvot. Getoizacija je skoraj sigurna, ker ljudje se bodo zbirali skupaj z ljudmi, ki imajo isti pogled na svet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yero7 ()
franseliski> Koliko kEUR si dal za bicikel?
Sem predvideval tak odgovor.
Ja. Največ nasilja se dogaja v internih krogih oz komunah kjer vlada recimo tihi šeriat. (geti)
Tam žena nima veliko izbire kot se podredit moškemu. Če gre stran najebe, če ostane prav tako najebe. In tega je veliko.
Tega imamo v vseh segmentih, tako pri domačinih kot drugih skupinah. Kar jaz ne bi želel je dodajati k temu problemu. Si že slišal za primere, ko je neka žrtev bila izredno hvaležna zunanji avtoriteti, da ji je uspelo se izvleči vn iz začaranega kroga? Pri ljudeh je pač tako. Popolna svoboda pač ni možna, ker brez striktnega kondicioniranja vodi v destrukcijo. Vedno je bilo tako. In tudi naša družba sedaj tehta med svobodo in varnostjo, da najde nek optimum.
Sliši se lepo, da vsi naj počnejo kot se jim zljubi in je odgovornost povsem na njih samih. V resnici tega ni. Tako kot vinske kvasovke , ki se zadušijo v lastnih iztrebkih aka. alkoholu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Mufasa> Ne rabijo, ker je 1% Kristjanov na BV zagrešil 67% posilstev...obratno recipročno...aja ne, to bi bilo čeb bla dol stabilna država, pol bi Kristjani bolj posiljeval...dafaq
Ti si mal narobe predstavljaš vzroke za posiljevanje žensk, očitno.
vostok_1> Ja. Največ nasilja se dogaja v internih krogih oz komunah kjer vlada recimo tihi šeriat. (getoji)
To je pomemben urbanistični problem, ki ga ni mogoče ignorirat. Zdaj že vemo, kako se ga pravilno rešuje (ker imamo primere dobrih praks, ki so delovale in slabih praks, ki niso - in rezultati so konsistentni).
vostok_1> Popolna svoboda pač ni možna, ker brez striktnega kondicioniranja vodi v destrukcijo.
Svoboda kakšne oblike? Jaz nisem opazil tega trenda.
franseliski> He he he, jype ne bo mogel iti več z biciklom v službo, razen seveda če si ne pusti brade. Bo moral s Hummerjem po obvoznici :D
Če lahko shandlam črne nazije, bom pa tut zelene.
vostok_1> Sliši se lepo, da vsi naj počnejo kot se jim zljubi in je odgovornost povsem na njih samih. V resnici tega ni. Tako kot vinske kvasovke , ki se zadušijo v lastnih iztrebkih aka. alkoholu.
Sicer je nadvse plemenito od tebe, da kvasovke enačiš z ljudmi oziroma obratno, ampak je primerjava kljub temu precej zgrešena.
Ti si mal narobe predstavljaš vzroke za posiljevanje žensk, očitno.
vostok_1> Ja. Največ nasilja se dogaja v internih krogih oz komunah kjer vlada recimo tihi šeriat. (getoji)
To je pomemben urbanistični problem, ki ga ni mogoče ignorirat. Zdaj že vemo, kako se ga pravilno rešuje (ker imamo primere dobrih praks, ki so delovale in slabih praks, ki niso - in rezultati so konsistentni).
vostok_1> Popolna svoboda pač ni možna, ker brez striktnega kondicioniranja vodi v destrukcijo.
franseliski> He he he, jype ne bo mogel iti več z biciklom v službo, razen seveda če si ne pusti brade. Bo moral s Hummerjem po obvoznici :D
Če lahko shandlam črne nazije, bom pa tut zelene.
vostok_1> Sliši se lepo, da vsi naj počnejo kot se jim zljubi in je odgovornost povsem na njih samih. V resnici tega ni. Tako kot vinske kvasovke , ki se zadušijo v lastnih iztrebkih aka. alkoholu.
Sicer je nadvse plemenito od tebe, da kvasovke enačiš z ljudmi oziroma obratno, ampak je primerjava kljub temu precej zgrešena.
M-Power> Vprašal sem tebe. Mislim, da tebi kot velikem humanitarcu ne bi smel biti problem povedati kakšno dobroto si naredil za soseda.
Bo sosed kar sam povedal, če želi, če ne želi, bo pa tudi ok.
Mimogrede, če bi se rad pridružil, z veseljem navedem s kom redno sodelujem:
Lokalno: http://www.boter.si/ http://csd-slovenija.org/
Globalno: http://www.msf.org/ https://www.amnesty.org/ https://www.hrw.org/
yero7> heh Hummerji niso dovolj odporni proti bombam moral bo vzet nove modele ameriške vojske, ki so narejeni da preživijo bombe.
Muslimani iz Ljubljane niso nasilni.
yero7> heh Hummerji niso dovolj odporni proti bombam moral bo vzet nove modele ameriške vojske, ki so narejeni da preživijo bombe.
M-Power> Vprašal sem tebe. Mislim, da tebi kot velikem humanitarcu ne bi smel biti problem povedati kakšno dobroto si naredil za soseda.
Jst ne enačim muslimane ki pridejo z muslimani iz ljubljane
Ja. Urbanistični problem, ki se ga lahko rešuje samo pod določenimi ugodnimi pogoji, kot so denar, prostor, soglasje vpletenih strank itd. V praksi še v najbolj razvitih zahodnih deželah je zavladal skorajšnji wild west (pardon the pun).
Nisi opazil trenda? Padec natalitete ni direktna posledica razvoja in svobode...ki bi ultimativno vodil v destrukcijo družbe? Pa to je zgolj eden. Če bi imeli popolno svobodo, bi tvoji froci še vedno skoraj legalno prisiljeni dihati cigaretni dim.
Ljudje kot množica zaenkrat smo še bolj podobni kvasovkam. Nekateri so sicer razvili kak ganglij več, ampak dolga je ta pot. Upajmo, da je sod dovolj velik, da se prej ne vsi utopimo v alkoholu.
Zgodovina sprememb…
Eh, kar nekaj jih je sedaj naredilo 180, odkar je ta prilika za okupacijo. En je vpil name, da moramo Slovenci sprejeti vse begunce, ker smo slovenci krivi za nastalo sranje na zahodu. Prej so bili proti levičarjem, sedaj pa drgnejo čisto isto kot oni.
vostok_1> Padec natalitete ni direktna posledica razvoja in svobode...
Seveda je.
vostok_1> ki bi ultimativno vodil v destrukcijo družbe?
Ne! Čemu? Zmanjšanje populacije je v tehnološki utopiji tako ali tako neizogibno in v resnici tudi zaželjeno.
yero7> Jst ne enačim muslimane ki pridejo z muslimani iz ljubljane
Če pridejo v Ljubljano, potem so to prej ali slej muslimani iz Ljubljane. Ko bo kakšen nasilen, bom javil policiji - lahko pa tudi na ta forum. Trenutno so moji problemi bolj sistemske narave, a se jih precej učinkovito rešuje, odkar razvoj mesta vodi podžupan, ki je tudi arhitekt in urbanist.
vostok_1> Ljudje kot množica zaenkrat smo še bolj podobni kvasovkam.
Ne, v resnici nismo - razen ko smo v eksistencialnem strahu za svoje preživetje, pa še takrat ne vsi.
vostok_1> Ja. Urbanistični problem, ki se ga lahko rešuje samo pod določenimi ugodnimi pogoji, kot so denar, prostor, soglasje vpletenih strank itd. V praksi še v najbolj razvitih zahodnih deželah je zavladal skorajšnji wild west (pardon the pun).
Ti samo nisi seznanjen s primeri, kjer je integracija uspešna, ker o tem mediji nimajo česa napisat. Nekako se ne spodobi, da bi časopis na naslovnico napisal "ŠOKANTNO: NIČ NI NAROBE!"
Seveda je.
vostok_1> ki bi ultimativno vodil v destrukcijo družbe?
Ne! Čemu? Zmanjšanje populacije je v tehnološki utopiji tako ali tako neizogibno in v resnici tudi zaželjeno.
yero7> Jst ne enačim muslimane ki pridejo z muslimani iz ljubljane
Če pridejo v Ljubljano, potem so to prej ali slej muslimani iz Ljubljane. Ko bo kakšen nasilen, bom javil policiji - lahko pa tudi na ta forum. Trenutno so moji problemi bolj sistemske narave, a se jih precej učinkovito rešuje, odkar razvoj mesta vodi podžupan, ki je tudi arhitekt in urbanist.
vostok_1> Ljudje kot množica zaenkrat smo še bolj podobni kvasovkam.
Ne, v resnici nismo - razen ko smo v eksistencialnem strahu za svoje preživetje, pa še takrat ne vsi.
vostok_1> Ja. Urbanistični problem, ki se ga lahko rešuje samo pod določenimi ugodnimi pogoji, kot so denar, prostor, soglasje vpletenih strank itd. V praksi še v najbolj razvitih zahodnih deželah je zavladal skorajšnji wild west (pardon the pun).
Ti samo nisi seznanjen s primeri, kjer je integracija uspešna, ker o tem mediji nimajo česa napisat. Nekako se ne spodobi, da bi časopis na naslovnico napisal "ŠOKANTNO: NIČ NI NAROBE!"
Zgodovina sprememb…
franseliski je izjavil:
Eh, kar nekaj jih je sedaj naredilo 180, odkar je ta prilika za okupacijo. En je vpil name, da moramo Slovenci sprejeti vse begunce, ker smo slovenci krivi za nastalo sranje na zahodu. Prej so bili proti levičarjem, sedaj pa drgnejo čisto isto kot oni.
No ja ljudje rada spreminjajo mnenja kot piha veter po eni strani je to dobro po drugi... Osebno sem bolj za da se omeji tako desničarje kot levičarje, ker v naravi je vse v ravnovesju. Zaradi mene se lahko sprejme begunce ma ne v takem številu kot bi hoteli naši levičarji po drugi strani desničarji nebi hoteli nobenega sam vseeno je treba begunskim družinam pomagat ker so ljudje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yero7 ()
Seveda je.
Dolgoročno itak nič ni destruktivno. Given enough time, še naše smeti bi razvile inteligenco.
Ampak glede na našo civilizacijo in prihajajoče generacije, prihodnost katerih lahko vsaj orišemo...je destruktivno.
Vsi smo v boju za eksistenco. Ti tud. Ker drugače bi za naključnega begunca poskrbel do iste mere kot poskrbiš za svojo familijo, vključno z stanovanjem, šolanje, šparovčkom itd., kar pa očitno ne počneš. Preferiraš lastno familijo, ker imaš neko čustveno kot praktično navezavno nanjo in posledično skrb za njihov nadaljni obstoj ter eventuelen head start.
To pa sem prej govoril. There will always be blood. Diskutiramo lahko, le koliko.
Zgodovina sprememb…