Forum » Programiranje » Program v javi, pomoč
Program v javi, pomoč
uro1001 ::
Pozdravljeni
Potrebujem pomoč pri napisu naslednje programa, da izpiše zvezdice kot je podano na primeru. Nevem kako narediti odmike. hvala za nasvete in pomoč.
**
*
Potrebujem pomoč pri napisu naslednje programa, da izpiše zvezdice kot je podano na primeru. Nevem kako narediti odmike. hvala za nasvete in pomoč.
**
*
sandmat ::
Pozdravljeni
**
*
zamiki se ti ne izpišejo ampak sklepam, da želiš desno poravnavo. Vprašaj se, kakšno je število "presledkov" glede na število izpisanih zvezdic in kako to korelira s številom vseh znakov v vrstici. Na podlagi tega izrazi matematično "funkcijo", ki glede na id vrstice vrne število presledkov.
shadeX ::
public static void main(String[] args) { for(int x=5; x>0; x--) { for(int y=0; y<x; y++) { System.out.print("*"); } System.out.println(""); } }
Če je OP zainteresiran se bo iz tega primera veliko naučil. Zato pa tudi razlage nisem napisal zraven. Če ima voljo, bo sam ugotovil zakaj je temu tako, v nasprotnem primeru nima kaj programirat.
RatedR ::
Pozdrav, imam podobno težavo, sicer pri razumevanju oz. pri idejah kako izpeljat vgneznen for.
To smo imeli lani v šoli, naredil sem pa za pozitivno samo zato ker sem šel čez kodo tolikokrat da sem si jo zapomnil...vem da je to narobe a drugače preprosto ni šlo...
Recimo da znam naredit tak primer:
*
**
Pol pa dobim na test to recimo:
5432
543
54
5
in je v trenutku mind block...a je sploh še kakšna varianta da se rešim tega "mind blocka" ko pridem do takih nalog?
Trenutno je še čas, ker bo letošnji test podoben in bi ga rad logično rešil za malo več kot 2...ne pa na pamet.
To smo imeli lani v šoli, naredil sem pa za pozitivno samo zato ker sem šel čez kodo tolikokrat da sem si jo zapomnil...vem da je to narobe a drugače preprosto ni šlo...
Recimo da znam naredit tak primer:
*
**
Pol pa dobim na test to recimo:
5432
543
54
5
in je v trenutku mind block...a je sploh še kakšna varianta da se rešim tega "mind blocka" ko pridem do takih nalog?
Trenutno je še čas, ker bo letošnji test podoben in bi ga rad logično rešil za malo več kot 2...ne pa na pamet.
Ker me je FreakMan skur*al bom napisal obrazložitev prvo in spodaj rešitev. Če želiš lahko nalogo rešiš na podlagi hinta ki ga bom dal in nato spodaj pogledaš rešitev. Isto velja za OP-ja in to nalogo če želi vajo.
Torej razlika med nalogo z zvezdicami in tole ni popolnoma nič drugačna. Podal bom dva ključna hinta (sicer ima lahko naloga tudi več rešitev ampak mislim da je ta najbolj enostaven).
Hint 1: Shrani število v spremenljivko
Hint 2: Uporabi metodo katera prebere posamezno številko v shranjeni spremenljivki in ga izpiši
To sta dva hinta in ubistvu tudi dve ključni spremembi v primerjavi z nalogo z zvezdicami. Rešitev je pa spodaj...
Če še kaj ne razumeš, lahko vprašaš.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Torej razlika med nalogo z zvezdicami in tole ni popolnoma nič drugačna. Podal bom dva ključna hinta (sicer ima lahko naloga tudi več rešitev ampak mislim da je ta najbolj enostaven).
Hint 1: Shrani število v spremenljivko
Hint 2: Uporabi metodo katera prebere posamezno številko v shranjeni spremenljivki in ga izpiši
To sta dva hinta in ubistvu tudi dve ključni spremembi v primerjavi z nalogo z zvezdicami. Rešitev je pa spodaj...
Če še kaj ne razumeš, lahko vprašaš.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
public static void main(String[] args) { String numbers = "54321"; for(int x=numbers.length(); x>0; x--) { for(int y=0; y<x; y++) { System.out.print(numbers.charAt(y)); } System.out.println(""); } }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java zvezdiceOddelek: Programiranje | 1295 (1099) | mihor |
» | [Android][Java] Povečanje hitrosti algoritmaOddelek: Programiranje | 1168 (749) | Legoless |
» | Java-random-poljeOddelek: Programiranje | 954 (833) | LeQuack |
» | 4 v vrsto [java pomoč]Oddelek: Programiranje | 1483 (1310) | Spura |
» | mfc problemOddelek: Programiranje | 1641 (1205) | FuI2cY |