Forum » Programiranje » [C#] Process - bring to front
[C#] Process - bring to front
FuI2cY ::
Pozdravljeni,
zanima me ali ima kdo kakšno možno rešitev, da točno določen proces dam v odspredje drugega specifično določenega procesa. Torej primer:
Imam process in njegov handle id. Ta proces hočem, da je vedno prikazan pred drugim procesom (ne vsemi):
Trenutno sem uporabljal to:
[DllImport("USER32.DLL")]
public static extern bool SetForegroundWindow(IntPtr hWnd);
problem pri tem je, ker mi ta metoda, da v odspredje pred vse ostale procese (odprte aplikacije - brskalnik itd)
poskusil sem tudi s to varianto in tudi ne deluje kot želim:
[DllImport("user32.dll", SetLastError = true)]
static extern bool BringWindowToTop(IntPtr hWnd);
Imate kdo kakšno rešitev za ta problem? Hvala
zanima me ali ima kdo kakšno možno rešitev, da točno določen proces dam v odspredje drugega specifično določenega procesa. Torej primer:
Imam process in njegov handle id. Ta proces hočem, da je vedno prikazan pred drugim procesom (ne vsemi):
Trenutno sem uporabljal to:
[DllImport("USER32.DLL")]
public static extern bool SetForegroundWindow(IntPtr hWnd);
problem pri tem je, ker mi ta metoda, da v odspredje pred vse ostale procese (odprte aplikacije - brskalnik itd)
poskusil sem tudi s to varianto in tudi ne deluje kot želim:
[DllImport("user32.dll", SetLastError = true)]
static extern bool BringWindowToTop(IntPtr hWnd);
Imate kdo kakšno rešitev za ta problem? Hvala
windigo ::
Err ... sem že več pozabil o Win32, kot sem kdaj zares dobro znal, ampak a ne bi bilo pametno, če bi v tem primeru uspel nastaviti spodnje okno kot parent window, zgornje pa kot child window s funkcijo SetParent in še nastavit vse potrebne zastavice (WS_CHILD, WS_POPUP)? Ne vem kako je zdaj v novejših izdajah Wins, ampak vsaj včasih procesne meje niso bile ovira za tovrstna okenska razmerja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KeyloggerOddelek: Programska oprema | 2625 (1352) | Blisk |
» | kako narediti program ki bere drugi programOddelek: Programiranje | 5747 (4060) | imagodei |
» | Tezava pri instanciranju class-aOddelek: Programiranje | 1291 (1162) | KernelPanic |
» | Dll napisan v C++ importan v C# aplikacijoOddelek: Programiranje | 3869 (3656) | cikopero |
» | [C#] unmanaged->managed codeOddelek: Programiranje | 2141 (2016) | Zzzzzzz |