» »

2.rok popravnih izpitov

2.rok popravnih izpitov

johnny nolan ::

opravljam 2.rok popravnih izpitov(2. letnik gimnazije) iz treh predmetov(mat, fiz, kem) in me zanima, če je drugi rok kaj lažji od prvega, oziroma, če so profesorji kaj bolj popustljivi, glede na to, da se gre za ponavljanje letnika(skrbi me , ker je bil prvi izpit res težek in ga je naredilo samo 10 ljudi od več kot 50ih....zanima me tudi če profesorji sami sestavijo popravni izpit ali pa obstaja univerzalni izpit in ali res obstaja 3.rok popravnih izpitov...hvala za vaš odgovor.

eric_cartman ::

Najprej..

Težavnost izpita je pri profesorjih bolj kot ne vedno enaka. Se pravi, če so bolj zahtevni, dajo ponavadi v izpite težje naloge in ne bodo delali izjem pri 2. popravnem roku.

Profesorji popravne izpite pripravijo sami. Oz. ponavadi en profesor na šoli, ki je iz določene stroke.

Za 3. rok pa se pozanimaj na šoli. Vendar pri treh popravnih izpitih ne pričakuj popuščanj. Še če bi ti za izredni 3. rok ostal le en izpit, bi verjetno moral imeti tehten razlog zakaj si zaslužiš še eno možnost.

MasterTade ::

50 popravnih v generaciji?
Mors omnia aequat

Marilyn ::

2.rok je običajno isto "težak"!

lebdim ::

Popravne izpite sestavljajo učitelji kolektiva, če je popravni izpit pisni. Če je pisni in ustni, potem za pisni izpit veljajo ista pravila, ustno pa je pri tvojem profesorju. Načeloma so junijski roki lažji kot avgustovski v povprečju.

Pr1m3 ::

Haha več kot 50 popravnih kolko vas je pa razredov 10 po 30 ?:)

lebdim ::

Načeloma popravni izpiti vsebujejo kombinacijo vseh testov, ki ste jih pisali tekom šolskega leta, obsega snov celega leta. To pomeni, da se moraš naučiti snov celega leta in delati po testih, ki ste jih pisali. Predvsem se pa tukaj vidi izrazito, čemu posameznik pripisuje uspeh oz. neuspeh - temu se v pedagoški teoriji reče "teorija atribucije". Gre za to, kakšne razloge navajamo ob uspehu ali neuspehu. Npr. dobil sem popravni izpit (možni razlogi: učitelj me ne mara, bilo je zelo težko, nisem se dosti učil, ....)

Tako da, predlagam, da se nehaš obremenjevati z nepomembnimi stvarmi, ampak da se osredotočiš na pravilen način učenja matematike, fizike in kemije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaključne ocene

Oddelek: Šola
255500 (4250) lebdim
»

Negativna konferenca

Oddelek: Šola
184479 (4129) lebdim
»

Srednja šola- popravni izpit

Oddelek: Šola
184817 (4258) KruceFix
»

Nedokončan letnik

Oddelek: Šola
71072 (975) bananaman12

SŠ in popravni izpiti

Oddelek: Šola
2210440 (9082) Venum

Več podobnih tem