» »

nenavaden skrbnik in hddrecovery

nenavaden skrbnik in hddrecovery

vesoljčica ::

živjo,

naletela sem na težavo in bom zelo vesela kakšnega nasveta ali rešitve.

imam prenosnik toshiba satellite, naložen imam originalen win7, dve particiji na enem disku (C: za os in ostale programe, D: za osebne fajle, na njem pa je tudi hddrecovery mapa). ko sem lani opravila hddrecovery je ena izmed map na D: disku dobila nenavadnega skrbnika. ko jo hočem odstraniti mi namreč napiše "Za izvedbo tega dejanja potrebujete dovoljenja Če želite spremeniti to mapo, morate zahtevati dovoljenja od S-1-5-21-1231036351-...". malce sem pobrskala in tega skrbnika ne najdem, poskusila sem tudi v safemodu - neuspešno, ostale nastavitve pa se mi zdijo v redu. lahko pa da se motim. v glavnem, i'm missing something.

nameravam naložiti win10, sem pa pred tem danes ponovno izvedla hddrecovery, ker je računalnik totalno zasmeten in počasen in sem izkoristila priložnost. D: particija je ostala nedotaknjena, s tem pa ostaja tudi tista mapa. nekako se mi ne da ukvarjati s tem "skrbnikom", razen če ima od vas kdo kakšno pametno idejo, kako normalno zbrisati to mapo?
razmišljam - ali je mogoče, da hddrecovery mapo prestavim, formatiram D: particijo (a z easeus bi šlo, a ne?) in bo to to, potem pa hddrecovery prenesem nazaj na svoje mesto in bo še vedno deloval, ali bom s tem izgubila to recovery opcijo?


hvala in lp.

AnubisVX ::

Morala boš zamenjati lastnika mape in nastaviti tvojemu računu dovoljenje za spreminjanje in brisanje.
Desni klik na mapo -> Lastnosti -> Zavitek "Varnost"
Na dnu zavitka je gumb "Dodatno". V novem oknu ki se ti bo odprlo moraš najprej zamenjati lastnika mape, potem pa še dodaj tvojemu računu potreba dovoljenja.

Poglej si tole:
http://www.askvg.com/guide-how-to-take-...

vesoljčica ::

AnubisVX, uspelo je, hvala! hehe, sem gledala te nastavitve, sem pa spregledala tisto čisto ta zadnjo možnost o zamenjavi lastnika. no, sedaj vem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do mape v Linuxu

Oddelek: Programska oprema
202010 (1459) kow
»

Zavrnjen dostop - Administrator

Oddelek: Pomoč in nasveti
171743 (1421) XrobertoX
»

ničesar ni..

Oddelek: Pomoč in nasveti
495370 (4629) nina_s85
»

računalniki v mreži

Oddelek: Programska oprema
131142 (874) tanika1749
»

uporabniška računa

Oddelek: Operacijski sistemi
141511 (1187) Mercier

Več podobnih tem