» »

gospodinjski aparati

gospodinjski aparati

anjabebler ::

Vem, da je to precej splošna debata in da ni enega točnega odgovora - našla sem sicer nekaj objav na to temo, ampak precej starih - katera blagovna znamka gospodinskih apartov je zaupanja vredna?
Veliko je slišalti pozitivnih in negativnih govoric o Bekotu.

mitja73 ::

Ni pravila, marsikateri proizvajalec dela en segment aparatov, drugega pa kupuje na prostem trgu in samo doda značko.

Bellzmet ::

Kupi nekaj, kar ima 5 let garancije.

Pixy222 ::

Jaz sem pred 2 meseci kupil vse aparature za kuhinjo od Bekota. Kar me je prepričalo je 5 letna garancija, če se po 5 letih kaj pokvari se pač pokvari. Bosch je veliko dražji in konkretno za kuhalno ploščo ima le 2 leti garancije, tako da ne vidim smisla v kupovanju nekih znamk.

Silvo ::

Kupiš Gorenje in je to to.
Podpiraš slo gospodarstvo in imaš rezervni del v vsaki vasi:)
Vse znamke pa imajo slabše in boljše produkte,kar velja tudi za Beko in vse ostale.
Silvo

TehDucky ::

Delim sestrino izkušnjo z Gorenjem. Ker ravno gradi hišo, že razmišlja tudi o notranjosti. In se je odpeljala v Črnuče v Gorenjev salon. Tam jim pove, da išče kuhinjske aparate in pove kaj si želi (tudi barvo). Prodajalka reče sam moment, potem pa gre iskat katalog, pa po njemu malo brska, ta pa ji reče, tale izgleda dober, ja barva je tut taprava. Vglavnem prodajalka ni imela pojma kaj prodaja.
Sestri nič jasno kako lahko sploh prodajajo takole. Gre ven in vidi zraven Miele salon. Tam eni starejši prodajalki pove kaj si želi. Dobila je čisto nasprotje kot pri Gorenju, prodajalka vedla vse do potankosti, za vsako izmed pečic njene prednosti, kakšni so bombončki, načini čiščenja itd. Na koncu ji še pove, da v kolikor se odloči za njihove naprave, da (če se prav spovnim) 1x mesečno pokličejo kuharja, ki lahko nauči bodoče in že obstoječe stranke, kako upravljati z napravami.
Na koncu men pove to zgodbo in reče, da je šla pogledat in da ni niti približno vedela cenovnega ranga Miele (ki je 2-3x dražji od Gorenja) in da bo ziher kupila Miele. Sem ji še jaz povedal, da so eni izmed redkih (če ne edinih), ki delajo robo v Nemčiji in da je top quality.

V kuhinji staršev pa so Gorenjeva pečica, plošča, napa, pomivalni stroj in mikrovalovka. Razen tega, da je bolj nižji rang načeloma ni problemov, edino indukcija na plošči večkrat ne dela pa mikrovalovka je bila na servisu, ker je nehala delat. Na srečo je bila samo varovalka.

Še ena izmed opcij je da pogledaš VIP revije od Zveze potrošnikov Slovenije. Tam tudi svetujejo in testirajo. V primeru, da se prijaviš na naročnino ti tudi svetujejo po mailu oz. telefonu.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Miele res slovi kot "top šit" proizvajalec bele tehnike in je morda res edini, ki proizvaja samo v Nemčiji. B/S/H (Bosch, Siemens, Neff, Konstrukta, Gaggenau) pa proizvaja v Nemčiji, pa tudi drugod.

LP

Jože

Bellzmet ::

Važno je od kje so komponente. Če v Nemčji sestavijo hladilnik iz komponent iz celega sveta potem ne moreš ravno reči, da je iz Nemčije. Npr. pri Boschu, ki je tudi višji cenovni razred je kompresor v hladilniku tudi iz kitjaske - isti, kot v pol cenejšem hladilnku.

Če bo kupila zaradi odnosa prodajalke potem OK, nima pa večji znesek nobene veze s tem ali bo zadeva delala 5+ let ali ne.

anjabebler ::

Ja Miele je malo drag. Kaj pa Korting, ta naj bi bil tudi od Gorenja, samo cenejša različica. Ima kdo izkušnje s tem?

pulstar ::

Glede Kortinga ne vem, samo po moje "črevesje" naprav ni bistveno drugačno kot pri Gorenju. Z ženo sva z Gorenje aparati opremila praktično celotno kopalnico ter kuhinjo in zaenkrat ni težav. Vse prijetno in zdravo ropoče že leto in pol:) Sicer pa kot so rekli ostali, izberi aparate s čim daljšo garancijsko dobo, znamka, poreklo in barva pa naj bodo šele za končni filter, ko se odločaš med različnimi aparati praktično iste cene. Veliko sreče pri izbiri!

anjabebler ::

Ali ima kdo izkušnje z Beko pralnim strojem in hladilnikom (Pralni stroj WMY61283MB3 BEKO in Hladilnik DSA25020 BEKO). Tu (http://www.bigbang.si/gospodinjski-apar...) sta v posebni ponudbi in cenovno precej ugodna. Ne vem pa spet kako je s kvaliteto v primerjavi z npr. Kortingom.

Machete ::

http://www.teka.com/en
Teka aparati tudi niso slabi, če najdeš kaj cenovno sprejemljivega. Pri nas jih SCH zastopa afaik.
Pri Miele pa je en hakeljc. Aparati so sicer kakovostni, ampak plačano vrhunskost pri njhih dobiš šele v najvišjem rangu. Vstopni modeli, pa definitivno niso vredni svojih € in jih poseka tudi cenejša konkurenca.
Pečice so dobre tudi Elektrolux. Hladilnik Bosch ali Gorenje, tudi zanussi ni najslabši.. Nape so ok Elica ali Falmec (mnogo dražje). Kuh plošči bi se sam izognil Gorenjevi...
Skratka izbor je stvar mnogih faktorjev in € in tudi sreče pri samem aparatu. Podobno kot pri izbiri avtomobilov..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Stripy ::

Prej sem imel vse Bosch razen hladilnik je bil Electrolux. Nekje srednji razred. Vse je delovalo brez kakršnihkoli problemov, edino hladilnik in pomivalnik sta bila malo bolj glasna (slišiš zvečer, če gledaš zraven TV). Po 7 letih smo zamenjali kuhinjo in sem si spet omislil Bosch in Siemens, tokrat višji srednji razred. Zaenkrat vse fenomenalno, hladilnik neslišen, če ne stojiš pol metra od njega, tudi pomivalec praktično neslišen.

Kupljeno je pa večinoma v Nemčiji, z dostavo vred občutno cenejše kot pri nas, 2-leti EU garancije, menda jo je možno (pri nas) podaljšati na 5 let.

driver_x ::

Barbarpapa2 je izjavil:

Pozdrav

Miele res slovi kot "top šit" proizvajalec bele tehnike in je morda res edini, ki proizvaja samo v Nemčiji. B/S/H (Bosch, Siemens, Neff, Konstrukta, Gaggenau) pa proizvaja v Nemčiji, pa tudi drugod.

LP

Jože


Tole:
Miele exports products to global markets and is represented in 47 countries. Their expansion into the United States came in 1983, when they established corporate headquarters in Somerset, New Jersey. They later relocated to a Michael Graves designed headquarters building in Princeton in March 1999. Products are manufactured in Germany, the Czech Republic and Romania and shipped to the United States, where there are showrooms in ten states.


Je od tukaj. Vendar ni čisto jasno, ali Romuni in Čehi delajo samo za ameriški trg ali za vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Za Miele je dobro pogledati nemško Wikipedio, piše dokaj detajlno, kaj delajo kje:

https://de.wikipedia.org/wiki/Miele

Na Češkem delajo pralne stroje in pomivalce, v Romuniji pa elektronske komponente (se najverjetneje vgrajujeo v vse njihove izdelke).

LP

Jože

Zgodovina sprememb…

srdžan ::

Pralni in pomivalni stroj imam od Bekota že kar nekaj let, nimam pripomb. Zadeve delujejo tako kot je treba.

MKC00 ::

Ima kdo izkušnje s tem kje je najceneje kupiti aparate Gorenje. Namen je kupit hladilnik, napa, kuhalna plošča in morda še zamrzovalna omara. Je bolje kar v Gorenje salonu ali pri kateremu drugemu trgovcu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14153396 (5969) darkolord
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5930293 (24815) anjabebler
»

So Candy dobri pralni stroji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5128074 (16304) Hanzi77
»

Bosch najslabši gospodinjski aparati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8323386 (20482) Nummy
»

Pokvarjen 5 let star boschov pralni stroj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5918846 (17756) Vajenc

Več podobnih tem