» »

Free energy

Free energy

Fizikalko ::

Seveda je govora o fizikalni brezplačnosti. Za ekonomsko naj se, prosim, odpre kakšna druga tema.

jype ::

lymph> Kako bi pa hipotetično dobili v vesolju nov vir energije?

Uh, tega pa zagotovo ne želimo, verjemi.

Saj je energije že dovolj. Samo ustrezno se jo oblikuje, da nam lahko služi.

lymph ::

Okej, elaborate :D
"Belief is immune to counter example."

Manu ::

TO SI ZAPOMNITE :| Kršenje teh zakonov kljub silnim pospeševalnikom in tisočinam eksperimentom še nismo opazili.

To je zaradi narave instrumentov in ne zaradi tega, ker tega ne bi bilo.


Najbližje tej definiciji "free energy converter" bi bilo enostavno drevo. Samo moramo se vseeno zavedati, da niti ta energija ni free in v neomejenih količinah, saj sonce veselo kuri vodik in bo tudi ono enkrat ugasnilo. V bistvu je le vprašanje časa, kdaj.

Ko govorimo o "free energy" govorimo o "polju ničte točke" iz katere izhaja energija.


Seveda je govora o fizikalni brezplačnosti. Za ekonomsko naj se, prosim, odpre kakšna druga tema.

Seveda je govora o fizikalni brezplačnosti.

A. Smith ::

"free energy" že zdavnaj obstaja. In ekonomsko ne bo nikoli free!
Utemeljitev s primerom: Hidroelektrarna. Energija pride res iz sonca ampak sonce bo še dolgo na svojem mestu. Postaviš elektrarno pa gledaš kako se lepo vrti. Obstajajo tudi vetrne pa sončne... z drugimi besedami obnovljivi viri. In jasno je, da ta elektrika ne bo nikoli zastonj, ker se elektrarna elektrarna ne postavi sama od sebe (se pa zna narest da bo kdaj delovala brez posadke), in nekomu je treba pač to plačat.

Kar se pa tiče pojma "Fizikalno (izraz sem namenoma izpustil) zastonj energija" bi bilo pa zanimivo slišat definicijo, kaj to sploh je. Sploh pa, kaj je 'polje ničte točke'. Saj je ja na Wikipediji opisano, če obstaja, ne?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

gzibret ::

Manu - a lahko svoje trditve malo bolj argumentiraš. Kakšna narava instrumentov preprečuje videti "free energy" in kako bi pol ti instrumenti mogli izgledat?
Vse je za neki dobr!

Azrael ::

Mogoče malo off topic

Ko sta Mythbusterja sesula mit o free energy, sta izvedla tudi poskus z 30m žično anteno, kjer sta iz antene in pripadajoče elektronike dobila ~0.5V. IMHO, kar precej, saj sta anteno razpela v zaprtem prostoru.

Žal je bilo pri tem izpuščeno bistvo, da to niti pod razno ni free energy, oz. da gre za energijo, ki bi kar natala zunaj znanih fizikalnih osnov.

Anteno v tistem poskusu so napajali radijski oddajniki s frekvencami oddajanja nekaj MHz... Enak princip se uporablja za napajanje enostavnih detektorskih AM sprejemnikov, ki za svoje delovanje ne potrebujejo baterije.

Par 100kW iz oddajnika izsevanih v prostor, kljub velikim izgubam, na dovolj veliki sprejemni anteni pusti nekaj nW za delovanje take napravice. Če ni delujočega oddajnika v bližini (~30km), stvar jasno ne dela, ni vira.

Free energy je neštetokrat ovržen in nikoli potrjen mit, bajka za male in velike otroke in limanice za naivneže, ki imajo več $$$ kot pameti.

Case closed
Nekoč je bil Slo-tech.

bbf ::

pa sej vemo, da je sonce free energy! zakaj pa obstaja življenje na zemlji, če ne zarad sonca? nobena država pa ne podpira izkoriščanje te energije v privatne namene! sej mamo sončne elektrarne, samo tržijo velke dnarje z njeno energijo. nihče pa še ni razvil učinkovitega pretvornika sončne energije za privatne namene - to je za popolno odcepitev od komercialnih virov. sončne celice so še vedno 30 let za današnjim razvojem. pozor: energija, ki jo vložimo v proizvodnjo sončne celice v celotnem življenskem obdobju ta iste celica ne proizvede. to je pesek v oči. podobno je z gorivno celico, ki je totalni bš^3. a zdej k ne rabm it po benz, bom pa rade volje šel po vodik. haha. pa spet je šlo pri pridobivanju vodika več energije vanj, kot jo pa lohk iz njega dobimo nazaj. hvala lepa.
kdor bi res rad čutil free energy, naj si čimprej namontera sončne kolektorje. mi jih imamo in z računi lahko dokažem, da je to free.
problem je še, ker zaradi razvade zahtevamo več energije, kot nam jo po zakonih narave pripada. ta višek pa ni free. če češ živet 'socializirano' boš pač plačal za energijo, ki jo ne potrebuješ (za razliko od indijancev, eskimov, aboriginov itd). in tega se energetski trg zaveda.

uglaunem, v tem trenutku ima sonce največji potencial proste energije, se pa pojavlja v različnih oblikah: toplotno sevanje, veter, reke, morja, svetloba, pa še kaj,
za njim je geotermalna energija,
potem jedrska energija,
zihr sem še kaj pozabil.

baje da voda tudi vsebuje ogromno energije, pra tako kot hladna fuzija, energija magnetov in nihanje zemljinega magnetnega polja (to je Tesla znal izkoriščat - baje).. AMPAK vsi ti izvori so zavrti oziroma jih obvladajo le redki posamezniki s težko senco nad sabo.

za skeptike, ki mislijo, da free energy ne obstaja: ali je cenejša doma na vrtu pridelana zelenjava ali una kupljena na tržnici? obe je grelo sonce, obe ste pojedli, obe sta vas nasitili in vam dali energijo. samo, eno ste plačali, drugo pa pridelali - zastonj.
še ena: ali mislite, da smo se razvili po naročilu, nas je kdo naročil in so mu zaračunali? za to da smo sedaj tu, se lahko zahvalimo samo free energiju, pa ničemur drugemu. jo je pa lihk tolk kot pred miljonii let, samo zaračunavat smo si jo začeli. to je tanarvečji problem free energije.
basta!

gzibret ::

Mislim, da smo iz znanstvenega stališča povedali večino (če ne kar vse), kar je bilo za povedat.

Debato lahko nadaljuje(mo) v dalje v loži.
Vse je za neki dobr!

Manu ::

Skrivnost "free energy" je v magnetnem polju.

Pravzaprav so to čisto znanstvene zadeve.

Vidi se mentaliteta sodobne znanosti. Precej omejena in okostenela.

gzibret ::

> Skrivnost "free energy" je v magnetnem polju.

Da malo parafraziram: "skrivnost marsovcev (jetija, NLP, lonch ness pošasti....) je v tem, da jih nobeden ne vidi!"
Vse je za neki dobr!

Manu ::

Konec avgusta je medije preplavila novica o podjetju, ki trdi, da so ustvarili tehnologijo, ki ustvarja zastonjsko (free), čisto in konstantno energijo.

"Razvili smo tehnologijo, ki proizvaja zastonjsko (free), čisto in konstantno energijo. To pomeni: nikoli ne bo treba polniti mobilnega telefona, nikoli tankati svoj avto. Svet z neomejeno oskrbo čiste energije za vse.
Naša tehnologija je bila neodvisno potrjena s strani tehnikov in znanstvenikov - vedno v ozadju, vedno dokazano delujoča."

Podjetje se imenuje <b>Steorn</b> in njegov sedež je na Irskem.

Leta 2003 je Steorn opravil projekt z namenom razviti učinkovite mikro generatorje. V zgodnjem obdobju projekta je podjetje razvilo določene lastnosti generatorjev, ki so pokazali več kot 100% učinkovitost. Nadaljnje raziskave in razvoje je podjetje pripeljalo do sedanje tehnologije, ki proizvaja "free energy". Tehnologija je patentirana in je na čakanju za odobritev (patent pending).


Steornova tehnologija in zakoni fizike

Podjetje Steorn navaja, da se zdi, da njihova tehnologija krši "zakon o ohranitvi energije", ki velja za najbolj temeljni zakon v našem trenutnem razumevanju vesolja. Ta zakon preprosto navaja, da 'energijo ni moč ustvariti ali uničiti, lahko samo spreminja svojo obliko'.

Steorn podaja tri trditve za svojo tehnologijo:
- tehnologija ima koeficient delovanja večjo kot 100%
- delovanje tehnologije (t.j. ustvarjanje energije) ne izhaja iz degradacije svojih sestavnih delov
- ni znanega zunanjega vira energije (kot je lahko videno npr. pri hlajenju temperature prostora)

Seštevek teh trditev je, da njihova tehnologija proizvaja "free energy".

Leta 2005 je Steorn iskal neodvisno potrditev od kredibilnih tretjih oseb. Zato so pristopili k širokem izboru akademskih institucij. Mnogi so zavrnili, da bi si vsaj ogledali njihovo tehnologijo, no, nekateri so. Tisti, ki so bili pripravljeni testirati, so potrdili njihove trditve. Ampak nihče ni hotel iti v javnost.

Leta 2006 se je Steorn odločil, da poišče potrditev znanstvene skupnosti v bolj javnem okolju. Zato so podali izziv v reviji The Economist. Steorn išče poroto dvanajstih kvalificiranih raziskovalcev fizikov, da definirajo potrebne teste, da dejansko testirajo, analizirajo zbrane podatke in podatke tudi izdajo.
Za izziv v reviji The Econimist so se odločili zaradi širine bralcev, ki jo revija ima. "Izbrali smo znanstveno revijo preprosto zato, ker smo hoteli, da je široka javnost seznanjena s procesom izziva, ki se bo izvršil, s pridobitvijo podpore, zavedanja, zanimanja javnosti itd. o tem kaj delamo."

Njihova FAQ stran.

Odziv na Steorn.


Novica je bila objavljena na FOX News, Sky News, Guardian in reviji The Economist. Mogoče še kje pa nimam podatkov. Na njihovi strani je povezava do članka v Guardianu.

Jst ::

ali je cenejša doma na vrtu pridelana zelenjava ali una kupljena na tržnici?

Iz stalisca programerja, ki si s tem sluzi kruh, je jasno, da je solata dosti cenejsa na trznici, kot pa, ce bi jo sam pridelal.




...

Bolj se nagibam k:

free energy = kvazi.science,

kot pa, da bi res lahko bilo kaj na tem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Gundolf ::

Manu: novica o Steornu je bila objavljena tudi na slo-tech.

> Vidi se mentaliteta sodobne znanosti. Precej omejena in okostenela.
Prekleti zakon o ohranitvi energije, jaz sem za en referendum na katerem izglasujemo njegovo takojšnjo in brezpogojno ukinitev!

dzinks63 ::

A je tole nateg? Prelepo, da bi bilo res.

;-) ::

Kako ne obstaja...

yipe bi vzel kolo na podarimo.si itak se vozi v službo in po vseh opravkih z kolesom pa bi mu vrtelo dinamo in ima free energijo pa še luč mu gori.

Kaj je vložil ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Mr Hilter ::

;-) je izjavil:

Kako ne obstaja...

yipe bi vzel kolo na podarimo.si itak se vozi v službo in po vseh opravkih z kolesom pa bi mu vrtelo dinamo in ima free energijo pa še luč mu gori.

Kaj je vložil ?


Free energy? Koliko energije je bilo vložene v fižol ki ga je pojedel za kosilo in mailco, koliko da se je v službi lahko stuširal, izdelava bicikla...

jest10 ::

dzinks63 je izjavil:

A je tole nateg? Prelepo, da bi bilo res.


Še vprašaš, če je nateg?:|

destroyer2k ::

Free energy bi lahko dobil zelo lahko, ampak je en pogoj. Za to se potrebuje super magnet, ki deluje v sobni temparaturi. Ce to razvije kdo potem ze skoraj res lahko dobis free energy, polet v vesolje brez goriva itd..

Roadkill ::

destroyer2k je izjavil:

Free energy bi lahko dobil zelo lahko, ampak je en pogoj. Za to se potrebuje super magnet, ki deluje v sobni temparaturi. Ce to razvije kdo potem ze skoraj res lahko dobis free energy, polet v vesolje brez goriva itd..


Dej tole idejo še malo razloži, ker vem da mi bo všeč.
Ü

destroyer2k ::

Roadkill je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

Free energy bi lahko dobil zelo lahko, ampak je en pogoj. Za to se potrebuje super magnet, ki deluje v sobni temparaturi. Ce to razvije kdo potem ze skoraj res lahko dobis free energy, polet v vesolje brez goriva itd..


Dej tole idejo še malo razloži, ker vem da mi bo všeč.


Zgoraj sem se narobe izrazil mislil sem super prevodnik (nato dobis super magnet).

Tule imas pa link, ki pise malo vec o tem.
www.physicstoday.org/daily_edition/sing...

Edit: Pozabil sem napisati da taksen magnet bi moral biti masovno dostopen in poceni (ce ni potem lahko vrzemo v isti kos kot antimaterijo).

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Mr Hilter je izjavil:

;-) je izjavil:

Kako ne obstaja...

yipe bi vzel kolo na podarimo.si itak se vozi v službo in po vseh opravkih z kolesom pa bi mu vrtelo dinamo in ima free energijo pa še luč mu gori.

Kaj je vložil ?


Free energy? Koliko energije je bilo vložene v fižol ki ga je pojedel za kosilo in mailco, koliko da se je v službi lahko stuširal, izdelava bicikla...

on itak to dela z dinamo ali brez.

globalna80 ::

Free energy je že izzumljen na dosti različnih načinov in obstaja že leta. če bo kdo tukaj izzumil kaj takega in to želel forsirat na trg ali v javnost ga bodo lobiji zatrli že na začetku.

Nekaj načinov: 1. odkupijo patent in ga pustijo nedostopnega za množico, 2. te medijsko ignorirajo ali posmehujejo, 3. uničijo biznis, izsiljujejo, odstranijo itd...
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

blackbfm ::

pics or it didnt happen

Senitel ::

destroyer2k je izjavil:

Zgoraj sem se narobe izrazil mislil sem super prevodnik (nato dobis super magnet).

Tule imas pa link, ki pise malo vec o tem.
www.physicstoday.org/daily_edition/sing...

Edit: Pozabil sem napisati da taksen magnet bi moral biti masovno dostopen in poceni (ce ni potem lahko vrzemo v isti kos kot antimaterijo).

Superprevodniki so cool, ampak kako nas spravijo poceni v vesolje?
In kako za vraga nam to daje "free energy", če "samo" eliminira izgube v transportu elektrike, oziroma omogoča fancy baterije?

globalna80 je izjavil:

Nekaj načinov: 1. odkupijo patent in ga pustijo nedostopnega za množico, 2. te medijsko ignorirajo ali posmehujejo, 3. uničijo biznis, izsiljujejo, odstranijo itd...

1. Zakaj bi bil taka kapitalistična kurba kot vsi ostali in zadevo patentiral in se prodal zlobnim korporacijam?
2. Who cares, I've got a free energy machine and I uploaded plans to teh interweb!
3. Koga briga biznis v tej točki? Imaš neomejene zaloge free energy! Lahko si sestaviš miljon tonsko medgalaktično ladjo s phaserji in vsem dobesedno iz ničesar!

destroyer2k ::

Senitel je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

Zgoraj sem se narobe izrazil mislil sem super prevodnik (nato dobis super magnet).

Tule imas pa link, ki pise malo vec o tem.
www.physicstoday.org/daily_edition/sing...

Edit: Pozabil sem napisati da taksen magnet bi moral biti masovno dostopen in poceni (ce ni potem lahko vrzemo v isti kos kot antimaterijo).

Superprevodniki so cool, ampak kako nas spravijo poceni v vesolje?
In kako za vraga nam to daje "free energy", če "samo" eliminira izgube v transportu elektrike, oziroma omogoča fancy baterije?

globalna80 je izjavil:

Nekaj načinov: 1. odkupijo patent in ga pustijo nedostopnega za množico, 2. te medijsko ignorirajo ali posmehujejo, 3. uničijo biznis, izsiljujejo, odstranijo itd...

1. Zakaj bi bil taka kapitalistična kurba kot vsi ostali in zadevo patentiral in se prodal zlobnim korporacijam?
2. Who cares, I've got a free energy machine and I uploaded plans to teh interweb!
3. Koga briga biznis v tej točki? Imaš neomejene zaloge free energy! Lahko si sestaviš miljon tonsko medgalaktično ladjo s phaserji in vsem dobesedno iz ničesar!



V vesolje nas lahko spravi kot railgun. Seveda v veliko vecjem obsegu. To je NASA ze razmisljala in zaradi previsokih cen opustila.

Fancy baterije pa odpravi tezavo z soncno energijo.

jest10 ::

In kje imaš tukaj free energy?

destroyer2k ::

Soncna.
Tukaj imas pa link, kaj spada pod free energy.

www.wiki.answers.com/Q/What_is_free_ene...

Zheegec ::

globalna80 je izjavil:

Free energy je že izzumljen na dosti različnih načinov in obstaja že leta. če bo kdo tukaj izzumil kaj takega in to želel forsirat na trg ali v javnost ga bodo lobiji zatrli že na začetku.

Nekaj načinov: 1. odkupijo patent in ga pustijo nedostopnega za množico, 2. te medijsko ignorirajo ali posmehujejo, 3. uničijo biznis, izsiljujejo, odstranijo itd...

"Naftni lobiji" imajo interes, da takšen patent odkupijo, lansirajo zadevo na trg in imajo za časa trajanja patenta monopol nad kompletno svetovno proizvodnjo energije. Vsi njihovi konkurenti bi bili uničeni, najbrž bi brez težav postali največje podjetje na svetu in to z velikim naskokom. Cel energetski sektor bi imeli pod seboj. Tudi ko bi patent potekel bi imeli še vedno ogromno denarja in praktično nič konkurentov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ZaphodBB ::

Loocas si tu? A lahko dobimo en hiter ECAT update?

Zheegec ::

ZaphodBB je izjavil:

Loocas si tu? A lahko dobimo en hiter ECAT update?

Neznano število naprav je bilo že uspešno prodano neznanim številom strank, ki teh zelo uspešnih naprav iz nam neznanih razlogov še vedno nočejo skopirati in dati na trg ter zaslužiti milijarde.
World domination proceeding as planned!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

destroyer2k ::

Zheegec je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Loocas si tu? A lahko dobimo en hiter ECAT update?

Neznano število naprav je bilo že uspešno prodano neznanim številom strank, ki teh zelo uspešnih naprav iz nam neznanih razlogov še vedno nočejo skopirati in dati na trg ter zaslužiti milijarde.
World domination proceeding as planned!


Samo to moras vzeti z levo roko, ker patent in dejansko narediti je velika razlika.

Recimo v Nikola Tesla je trdil da je naredil brezzicni prenos energije, ogromni potres z neko majhno napravo in vse to je blo BS samo za publiciteto. Enako menim za te "inovativne ideje" , da so samo trobili na povno da so naftni lobiji jim dal nekaj v zep.

ZaphodBB ::

Dobro, jaz sem želel update od Loocasa ne vašega trolanja.

Trolal boste potem, ko dobimo update.

globalna80 ::

Nikola Tesla ni trdil ampak dokazal in njegove inovacije še danes izpopolnjujejo in uporabljajo v tajnosti za svoje namene in cilje.

Glede "inovativne ideje" , nekateri so zgubili življenje ker se niso hteli umakniti s svojimi inovacijami in ker so preveč forsirali v javnost in masovno uporabo. Če bi mi postali samooskrbni in neodvisni od lobijev in elit bi elite zgubile svojo moč in kontrolo nad nami.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

destroyer2k je izjavil:

Soncna.
Tukaj imas pa link, kaj spada pod free energy.

www.wiki.answers.com/Q/What_is_free_ene...


Pridobivanje energije iz sončne svetlobe je free?:|
Heh. Kurjenje premoga je 4x cenejše

ZaphodBB ::

Nikola Tesla ni trdil ampak dokazal in njegove inovacije še danes izpopolnjujejo in uporabljajo v tajnosti za svoje namene in cilje.



Btw me zanima kako ti kot militantni pacifist gledaš na to, da je Tesla želel mir na svetu vzpostavit s pomočjo "smrtnega žarka" in je posledično predvidel MAD strategijo (Mutually Assured Destruction)?

Iatromantis ::

lol @ZaphodBB

destroyer2k je izjavil:

Recimo v Nikola Tesla je trdil da je naredil brezzicni prenos energije, ogromni potres z neko majhno napravo in vse to je blo BS samo za publiciteto. Enako menim za te "inovativne ideje" , da so samo trobili na povno da so naftni lobiji jim dal nekaj v zep.

Misliš, da je bil magični trik? Mogoče pa le ni bil tako predaleč s svojimi teorijami. Recimo nano strukture, ki se same napajajo za ustvarjanje mesh mreže, neodvisne od zunanjega napajanja.

Anthony Sutera on low power wireless everywhere

nurmaln ::

jest10 je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

Soncna.
Tukaj imas pa link, kaj spada pod free energy.

www.wiki.answers.com/Q/What_is_free_ene...


Pridobivanje energije iz sončne svetlobe je free?:|
Heh. Kurjenje premoga je 4x cenejše


Ja sej sončna energija je free, premog (tudi sončna energija) je pa še 4x cenejša. Sončna energija stane ubistvu samo 25% od nič. Res ne vem kaj je tolk težko razumet tuki.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

jest10 ::

nurmaln je izjavil:

jest10 je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

Soncna.
Tukaj imas pa link, kaj spada pod free energy.

www.wiki.answers.com/Q/What_is_free_ene...


Pridobivanje energije iz sončne svetlobe je free?:|
Heh. Kurjenje premoga je 4x cenejše


Ja sej sončna energija je free, premog (tudi sončna energija) je pa še 4x cenejša. Sončna energija stane ubistvu samo 25% od nič. Res ne vem kaj je tolk težko razumet tuki.


No saj potej je pa itak skoraj vse free, saj je vse kar uporabljamo produkt sonca(ter parih že "umrlih" zvezd):D Edino fuzija ni free:P

blackbfm ::

v večini primerov so starši free energy, čist resno:))

nurmaln ::

blackbfm je izjavil:

v večini primerov so starši free energy, čist resno:))

Hočeš rečt da mormo starše kurit v TEŠu?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

destroyer2k ::

jest10 je izjavil:

nurmaln je izjavil:

jest10 je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

Soncna.
Tukaj imas pa link, kaj spada pod free energy.

www.wiki.answers.com/Q/What_is_free_ene...


Pridobivanje energije iz sončne svetlobe je free?:|
Heh. Kurjenje premoga je 4x cenejše


Ja sej sončna energija je free, premog (tudi sončna energija) je pa še 4x cenejša. Sončna energija stane ubistvu samo 25% od nič. Res ne vem kaj je tolk težko razumet tuki.


No saj potej je pa itak skoraj vse free, saj je vse kar uporabljamo produkt sonca(ter parih že "umrlih" zvezd):D Edino fuzija ni free:P


Ne more biti vse free energy, ker skoraj vse energije imajo problem. Ti moras vloziti 10-40% energije notri da dobis ostalo energijo in tukaj so potem veliki stroski. Pri solarnih, vetrnih, hidro itd. pa ti ni treba nic energije vloziti, da dobis ven.

nurmaln ::

destroyer2k je izjavil:

Pri solarnih, vetrnih, hidro itd. pa ti ni treba nic energije vloziti, da dobis ven.

Valda da ni treba. Sej solarne, hidro in vetrne elektrarne so valjda đabe. ;((
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

jest10 ::

destroyer2k je izjavil:

jest10 je izjavil:

nurmaln je izjavil:

jest10 je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

Soncna.
Tukaj imas pa link, kaj spada pod free energy.

www.wiki.answers.com/Q/What_is_free_ene...


Pridobivanje energije iz sončne svetlobe je free?:|
Heh. Kurjenje premoga je 4x cenejše


Ja sej sončna energija je free, premog (tudi sončna energija) je pa še 4x cenejša. Sončna energija stane ubistvu samo 25% od nič. Res ne vem kaj je tolk težko razumet tuki.


No saj potej je pa itak skoraj vse free, saj je vse kar uporabljamo produkt sonca(ter parih že "umrlih" zvezd):D Edino fuzija ni free:P


Ne more biti vse free energy, ker skoraj vse energije imajo problem. Ti moras vloziti 10-40% energije notri da dobis ostalo energijo in tukaj so potem veliki stroski. Pri solarnih, vetrnih, hidro itd. pa ti ni treba nic energije vloziti, da dobis ven.

Pri izdelavi se nič ne vlaga energije?(da ne govorim o regulaciji, ter kupu slabosti veternih in sončnih zadev) To je pa nekaj novega...
Znova. Elektrika iz termo central na premog je okoli 4x cenejša, kot elektrika iz sončnih celic. Vsi stroški všteti

Manu ::

jest10 je izjavil:


Pri izdelavi se nič ne vlaga energije?(da ne govorim o regulaciji, ter kupu slabosti veternih in sončnih zadev) To je pa nekaj novega...
Znova. Elektrika iz termo central na premog je okoli 4x cenejša, kot elektrika iz sončnih celic. Vsi stroški všteti


Pri prvi izdelavi npr. sončnih celic se vloži z običajnim načinom pridobljena energija. Potem pa te sončne celice vgradiš na streho podjetja in z energijo pridobljeno iz njih proizvajaš proizvodno linijo sončnih celic.

Na ta način je vsekakor vložek energije manjši. Vprašanje je samo pridobivanje in cena surovine, ki pa je stvar trga (objektivne in subjektivne narave).

Ali enako z vetrnicami. Prvo izdelaš z energijo iz premoga. Ko jo postaviš zraven tovarne vetrnic uporabiš njeno energijo za izdelavo nove vetrnice. Itd.

Ko je dovolj vetrnic, sončnih zbiralnikov in ostalih virov energije, ki ne onesnažujejo okolja, potem je njihov odtis v celotnem energetskem omrežju dovolj velik, da se postopoma lahko postavi na stranski tir ostalo konvencionalno pridobljeno energijo.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

nurmaln ::

Manu ti si en genialc. Zakaj cel preostali svet ni pomislu na to.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Manu ::

Zato, ker je praksa drugačna od teorije. Ampak tako se razmišlja. Cilj je pridobivanje električne energije na način, da se čim manj onesnažuje okolje.

Alternativni viri energije so še razmeroma nerazvit sektor. Tu je še veliko prostora za izboljšave in inovacije.

Treba je razumet, da je cilj "čim manj onesnaževati okolje" nekaj, kar se ne da finančno oceniti, ampak je kljub temu nekaj vredno.

Mogoče bomo vložili več energije in financ za alternativne vire pridobivanja energije, ampak končni učinek bo večja kvaliteta okolja in njegovo manjše obremenjevanje.

Tudi to je nekaj vredno, a ni?

Današnji problem pa je ta, ker vse gledamo skozi očala financ in skozi očala individuuma (moje koristi). Ne vidimo pa ostalih pomembnih dejavnikov kvalitete bivanja in korist celote. Skrb za okolje in njeno čim manjše obremenjevanje se nam povrne na način, da nas narava obdari z večjim obiljem. Narava težko da, če od nje samo jemlješ in jo preobremenjuješ in ji nič ne vračaš nazaj.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

BALAST ::

Narava težko da, če od nje samo jemlješ in jo preobremenjuješ in ji nič ne vračaš nazaj.

Povej to kitajcem in američanom, ki se ne držijo protokolov omejenega izkoriščanja narave.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

destroyer2k ::

jest10 je izjavil:


Pri izdelavi se nič ne vlaga energije?(da ne govorim o regulaciji, ter kupu slabosti veternih in sončnih zadev) To je pa nekaj novega...
Znova. Elektrika iz termo central na premog je okoli 4x cenejša, kot elektrika iz sončnih celic. Vsi stroški všteti


Te slabosti pa sem navedel resitev (tiste fancy baterije). Pri izdelavi valda da gre energija samo v prihodnosti je lahko iz te.

Drugace jaz zastopim, da premog je 4x cenejsi kot solarna, vetrna energija (verjetno se vec). Ampak jaz to ne govorim iz danes na jutri pac pa veliko kasneje. Ker samo vzami nafto naprimer, vcasih je bla skoraj zastojn, sedaj pa vsako leto jo je tezje pridobivati (zato cene gredo gor). Z premogom se bo pa tudi to zacelo kmalu zgoditi. Ker je ena zelo problematicna tezava glede premoga in ta je, da skoraj vsi stroji za prevoz so odvisni od nafte, kar pomeni visja cena nafte visja cena pridobivanja in transporta.

Realno je da energijo iz fosila bo treba nehat uporabljati, ker vsak dan jo je tezje pridobivati. Z jedrskim ne moremo nadomestiti, ker vecina drzav ima namen prekinit jedrsko energijo. Fuzijsko pa tako se ve koliko je ura. Potem pa samo ostane soncna in vetrna.

Pa da nebi mislil da sem nek tree huger, ker se tudi meni zdi brezveze, da drzave toliko vlagajo v soncne in vetrne elektrarne, ker v trenutnem stanju je prevec - z to energijo. Ampak kot sem rekel enkrat bo pa se obrnilo ker hocejo cisto energijo ali pa fosilna goriva predraga.

Manu ::

BALAST je izjavil:

Narava težko da, če od nje samo jemlješ in jo preobremenjuješ in ji nič ne vračaš nazaj.

Povej to kitajcem in američanom, ki se ne držijo protokolov omejenega izkoriščanja narave.

Ja, oni so velik svetovni problem. Ampak tudi mi smo, ker veliko porabimo.

Imamo pa okoljevarstvenike, ki trdo delajo. Dosti jih je bilo tudi umorjenih.

http://www.youtube.com/embed/nGeXdv-uPaw
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj to ne deluje (perpetuum mobile again) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5812400 (4215) cvalsr
»

Alternativne vrste energije

Oddelek: Loža
289172 (8109) BlackMaX

elektron.si

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
133677 (3335) VolkD

Brezplačna energija

Oddelek: Loža
394358 (4121) Ziga Dolhar
»

ORBO - free energy technology

Oddelek: Loža
372798 (1688) Matev

Več podobnih tem