Forum » Strojna oprema » Nadgradnja ram-a?!?
Nadgradnja ram-a?!?
smash ::
V sistemu imam trenutno 2x2gb DDR2 rama, pa me zanima če bi lahko na matično nekako dal 16gb, recimo 4x4gb ali pa 2x8gb.
Matična je ASUS P5K-E. Nekje sem prebral da je omejitev 8Gb.
Ve kdo kako je s tem in mi potrdi, če gre lahko gori tudi 16gb rama.
Mi predlagate kje oz kater ram kupiti oz kaj se mi bolje splača, 2x8 ali 4x4?
lp
Matična je ASUS P5K-E. Nekje sem prebral da je omejitev 8Gb.
Ve kdo kako je s tem in mi potrdi, če gre lahko gori tudi 16gb rama.
Mi predlagate kje oz kater ram kupiti oz kaj se mi bolje splača, 2x8 ali 4x4?
lp
hojnikb ::
8GB ddr2 palčk neboš najdu .. :)
Sicer pa, kak posebn razlog za nadgradnjo rama na tak starem sistemu ? Znaš več profitirat z ssdjem...
Sicer pa, kak posebn razlog za nadgradnjo rama na tak starem sistemu ? Znaš več profitirat z ssdjem...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
ja, poganjanje virtualk, drugače pa je sistem čisto v redu, ssd imam, proc je pa core 2 duo Q9950 al neki tazga, tko da nebi menjal vsega, če ni treba
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smash ()
Riff ::
maximalno lahko nadgradiš na 4x2 gb rama to je 8gb, dodaš še 2x2gb pa si dober za nekaj časa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
FX6300B ::
glede na to da je ddr2 bi jaz na tvojem mestu kupu matično ki podpira ddr3 in kupil 8gb rama ddr3 sem siguren da je matična tut taka ker sem mu eno na E8400 core2duo smash ti pa imaš core 2 Quad podnožje je isti
treba se je vprašat ali je smiselno kupovat še ddr2 ram aja ja če piše lahko upgrejdaš največ na 8 gb sem se tut jaz jeball... z eno matično če bi šlo več ddr3 ke notr šlo se je pa za ep35c-ds3r če se prov spomnm
treba se je vprašat ali je smiselno kupovat še ddr2 ram aja ja če piše lahko upgrejdaš največ na 8 gb sem se tut jaz jeball... z eno matično če bi šlo več ddr3 ke notr šlo se je pa za ep35c-ds3r če se prov spomnm
aja tko..ne vem ker nekje sem prebral da včasih samo piše kje max toliko in toliko, v resnici pa gre gor tudi več...a mislite da je v tem primeru tudi tako lahko ali raje kupim novo plato
Riff ::
http://www.asus.com/Motherboards/P5KE/s... tle vse piše max 8gb, če pa obstja ddr2 4gb v eni palčki potem pa kar
ma bom verjetno moral pogledat za kako novo plato..veste za kako dobro , ne preveč drago plato, okol 100€? je možno, da dam gor obstoječi proc intel core duo quad Q9550? al mi predlagate še nov proc in katerega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali lahko zamenjam p4 z novejšim 775 procesorjem na isti matični ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3961 (3561) | Architect |
» | nadgraditev/menjava sistemaOddelek: Kaj kupiti | 3001 (2441) | snopc |
» | Osebni racunalnik (obdelava video posnetkov. Do 1500€)Oddelek: Kaj kupiti | 3219 (1798) | AtaStrumf |
» | Katere komponente kupiti za sestavo računalnika (1000€)? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4975 (4975) | Saiyajin |