Forum » Programiranje » assembler
assembler
mov ax 0x7c0 ::
Pozdrav
Imam majhen problem, a ve kdo kak dober link kjer bi bila opisana sintaksa za assembler language. Uporabljam tasm in tlink. Pa prosim ne tutorialov!
lp, slavko
Imam majhen problem, a ve kdo kak dober link kjer bi bila opisana sintaksa za assembler language. Uporabljam tasm in tlink. Pa prosim ne tutorialov!
lp, slavko
noraguta ::
hmm sintaksa v assmblyu. tezko recemo temu sintaksa.
v osnovi so nekako 3 bistvene stvari 1. labele 2. ukazi (operator - oprand ,[operanf], [..]). 3. skoki ( labele)
Ampak to ze najbrz ves. Stvar kar nadalje rabis je pa instruction set reference, to pa najdes na Intel (najvrjetneje v tvojem primeu glede na tasm) ali amd strani. Za kateri procesor sploh potrebujes to?
v osnovi so nekako 3 bistvene stvari 1. labele 2. ukazi (operator - oprand ,[operanf], [..]). 3. skoki ( labele)
Ampak to ze najbrz ves. Stvar kar nadalje rabis je pa instruction set reference, to pa najdes na Intel (najvrjetneje v tvojem primeu glede na tasm) ali amd strani. Za kateri procesor sploh potrebujes to?
Cokolesnik ::
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
krneki0001 ::
Veliko se da dobit na FRI-ju - vsaj ko sem jst še tja hodu so mel kr neki knjig u knjižnici o asemblerju - jst ga uporabljam samo še za kake viruse delat - če mi sistem ne dal dobr, da virus sesuje še ostalo al pa popravi.
LP
Nebivedu
LP
Nebivedu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbor programskega jezika in vaje(za učenje)Oddelek: Programiranje | 6796 (5701) | Yacked2 |
» | Kateri programski jezik?Oddelek: Programiranje | 4556 (3169) | kopernik |
» | [Visual C#] pomoč - switch in oknoOddelek: Programiranje | 1621 (1399) | darkolord |
» | Nova anketa - Znate programirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8870 (6434) | Roadkill |
» | editor za programerja...Oddelek: Programiranje | 2905 (2122) | Nerdor |