» »

Tehnično risanje

Tehnično risanje

TheKekec ::

Živjo,

Sem gimnazijec, ampak nas je profesor iz srednje strojne šole nagovoril, da naj se udeležimo tekmovanja iz Tehničnega risanja. Za domov nam je dal nekaj starih nalog in rekel, naj jih rešimo.....jih bomo drugič pogledali. Tukaj se meni zatakne, kot gimnazijec vem zgolj kaj je naris, tloris in stranski ris... Ne poznam pa pravil za kotiranje krogov, valjev, različnih ravnin.... Zato se obračam na vas, da mi predlagate kako naj se lotim risarskih problemov in katero literaturo mi priporočate....

Hvala

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Od literature priporočam, da poskusiš v kakšni knjižnici dobiti knjigo "Viktor Savnik: Tehniško risanje". Sicer je stara, a dobra (je pa res, da je to moje osebno mnenje. Za mojo generacijo strojnikov, ki je ob njej "gor zrasla", je zakon). Novejša je "Ivan Prebil: Tehniška dokumentacija". Ne škodi, če si malo tudi kaj osnov opisne geometrije pogledaš....

...in obilo sreče želim

LP

Jože

Rahuk ::

Zdravo,
Srečko Glodež, Tehnično risanje. Tudi dobra, ni tak debela kot od Prebila.
lp!

JH84 ::

Srečko Glodež, priporočam tudi jaz.

Isotropic ::

glodež je bolj referenca
mislim, da je ena starejsa prav ucbenik/ delovni zvezek

borisk ::

pa še Ivan Prebil Tehnična dokumentacija

TheKekec ::

Hvala vsem.....
Trenutno imam več kot dovolj sprotnega dela za gimnazijo, tako da bom videl, če mi bo uspelo dobiti dovolj prostega časa, da se konkretno poglobim v Teh.risanje... Če ne prej se bom z Teh. risanjem itak srečal na faksu...

Olórin ::

pred 2 dnevi si hotel literaturo, včeraj pa ugotovil da nimaš časa?
To ne gre skupaj. Če te nekaj veseli in bi se rad naučil boš čas našel. Tudi če je to le 1 ura na teden.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vsi bodoči učitelji / profesorji računalništva

Oddelek: Šola
488148 (6353) maxipin
»

Kateri program za vektorsko risbo

Oddelek: Programska oprema
153192 (2175) kamuee
»

Na kateri faks? elektro/strojna?

Oddelek: Šola
122806 (2409) barbarpapa1
»

Autocad ali Pro/Engineer, kaj izbrati za začetnika?

164849 (4533) Loki
»

Programi za tehnično risanje

54503 (4446) Highlag

Več podobnih tem